Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 11:50 am Titlul subiectului: |
|
|
TomJones - nu ca as fi eu mare fan Sony, dar te intreb cam cate din modelele mai rasarite de casti Sony ai pus tu pe urechi, ca sa dai un verdict asa de transant...  |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 11:50 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004 Mesaje: 1440 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 3:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu incerc sa denigrez firma SONY care alaturi de Philips si JVC au fost pionierii inventiilor in electronica: SONY-Walkman, MiniDisc-ul, DAT-ul (Digital Analog Tape), Philips - Televizorul color, caseta audio, DCC-ul (Digital Compact Casette), Cd-ul, JVC - sistemul video VHS in 1977.
Trebuie avut in vedere ca exista firme care sunt specializate pe anumite produse la care sunt cei mai buni in lume: cum cele mai bune televizoare le fac SONY si Matsushita, castile HI-FI sunt facute cel mai bine (poti verifica toate revistele de specialiate) de firrma AKG, microfoanele de firma Shure, magnetofoanele cu benzi analogice pentru inregistrari in studiouri de firma Studer etc. |
|
Sus |
|
|
Mandea
Conectat la: 13 Oct 2005 Mesaje: 881 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
TomJones a scris: | , castile HI-FI sunt facute cel mai bine (poti verifica toate revistele de specialiate) de firrma AKG,. |
Dupa parerea mea (si nu numai) castile Grado sunt cele mai bune din lume, asta cu AKG e cam fortata. Ideea e ca sunt mai multe firme foarte bune care au o amprenta specifica si unora le place un anumit tip, altora altul. |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
TomJones - se pare ca ai cam multa "cultura de Internet"  |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 4:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | cum cele mai bune televizoare le fac SONY si Matsushita, castile HI-FI sunt facute cel mai bine (poti verifica toate revistele de specialiate) de firrma AKG, microfoanele de firma Shure, magnetofoanele cu benzi analogice pentru inregistrari in studiouri de firma Studer etc. | as adauga si ca cea mai buna gaina este cea cu 5 picioare inventie romaneasca, ca cea mai rapida racheta este cea ruseasca si ca cea mai mirositoare basi_a este produsa de fasolea de la popota cazarmii Jegalia! |
|
Sus |
|
|
gurux Vizitator
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 4:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
TomJones, Sony fac si asa ceva http://news.sel.sony.com/en/image_library/consumer/computer_peripheral/storage_sol_others/high/6991?archive=1. Depinde la ce palier de pret te raportezi.
Mandea, cu Grado e o chestie de gust. Si eu sunt fan al producatorului din Brooklin, totusi prezentarea Grado, desi foarte potrivita pe anumite genuri muzicale, este mai putin fericita pe altele. Greu de gasit concurenta la 70-100 dolari pe echipamente casnice (un portabil, o placa de sunet, iesirea de casti a unui amplificator/Cd player/ receiver), in schimb la peste 250 dolari au deja contracandidati puternici si cel putin din punctul meu de vedere nu mai reprezinta prima optiune. Constructia, sunetul usor agresiv, colorat pe medii, lipsa soundstage-ului, basul "timid" nu le fac apte sa reproduca cu acelasi aplomb atmosfera unei sali de concert, de pilda. Precizez totusi ca nu am avut ocazia sa audiez reference/statement series (GS1000, RS1/2) . |
|
Sus |
|
|
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004 Mesaje: 1436 Locatie: Kronstadt
|
|
Sus |
|
|
Mandea
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 4:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
gurux a scris: | TomJones, Sony fac si asa ceva http://news.sel.sony.com/en/image_library/consumer/computer_peripheral/storage_sol_others/high/6991?archive=1. Depinde la ce palier de pret te raportezi.
Mandea, cu Grado e o chestie de gust. Si eu sunt fan al producatorului din Brooklin, totusi prezentarea Grado, desi foarte potrivita pe anumite genuri muzicale, este mai putin fericita pe altele. Greu de gasit concurenta la 70-100 dolari pe echipamente casnice (un portabil, o placa de sunet, iesirea de casti a unui amplificator/Cd player/ receiver), in schimb la peste 250 dolari au deja contracandidati puternici si cel putin din punctul meu de vedere nu mai reprezinta prima optiune. Constructia, sunetul usor agresiv, colorat pe medii, lipsa soundstage-ului, basul "timid" nu le fac apte sa reproduca cu acelasi aplomb atmosfera unei sali de concert, de pilda. Precizez totusi ca nu am avut ocazia sa audiez reference/statement series (GS1000, RS1/2) . |
de asta si ziceam ca la un moment dat fiecare apreciaza un anumit lucru. Ca de la un anumit pret incolo toate se aud superb. |
|
Sus |
|
|
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004 Mesaje: 1440 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 5:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
.
Int-adevar daca te uiti la cum arata e super, dar daca te uiti la specificatiile tehnice vei vedea niste performante demne de muzeul tehnicii "Dimitrie Leonida". Daca te intereseaza designul iti recomand firma Bang&Olufsen.
Cat priveste firma Grado nu este o firma de referinta pentru casti ci pentru dozele de pick-up. Am avut ocazia sa ascult o doza Mm de la ei si modele de doze Project MM (Paul Hafner le vinde) care sunt facute de Grado pentru project si pot sa spun ca nu se aud bine. Am ascultat la un prieten un pick-up Pink-Triangle cu doza Ortofon MC si am ramas mut (se auzea mai bine ca un cd)....
P.S Momolo ca de obicei trebuie sa fie cur sucit. Oricum are niste comentarii foarte bune in sectiunea doze MM vs MC |
|
Sus |
|
|
Mandea
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 8:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba este o firma de referinta la casti, cu mult mai mult decat este Sony. Ca ai auzit tu nu stiu ce nu are nici o relevanta. Ca nu au marketing asa bun ca Sony iar e alta treaba, dar e multe clase peste Sony. |
|
Sus |
|
|
gurux Vizitator
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 9:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
TomJones a scris: | Cat priveste firma Grado nu este o firma de referinta pentru casti ci pentru dozele de pick-up. Am avut ocazia sa ascult o doza Mm de la ei si modele de doze Project MM (Paul Hafner le vinde) care sunt facute de Grado pentru project si pot sa spun ca nu se aud bine. Am ascultat la un prieten un pick-up Pink-Triangle cu doza Ortofon MC si am ramas mut (se auzea mai bine ca un cd).... |
Dar casti Grado, ca despre ele vorbim, ai avut ocazia sa asculti, inainte sa apreciezi suveran ce e de referinta si ce nu? |
|
Sus |
|
|
Don Mario
Conectat la: 18 Sep 2005 Mesaje: 151 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Domnilor, cu tot respectul cuvenit, unor cunoscatori in ale castilor, asa cum am observat ca sunteti, indraznesc si eu sa intreb ce parere aveti despre (imi cer scuze ca aduc iar in discutie marca asta mult hulita) Sony MDR 7506 ?
Multumesc pentru eventualele comentarii
Don Mario |
|
Sus |
|
|
purs

Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 2032 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
TomJones a scris: | Trebuie avut in vedere ca exista firme care sunt specializate pe anumite produse la care sunt cei mai buni in lume | Asa cum este cea de mai jos? TomJones a scris: | Le-am comparat cu alte modele de referinta-Senhaiser. |
|
|
Sus |
|
|
gurux Vizitator
|
|
Sus |
|
|
radumatei