Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
kilaru_de_coduri
Conectat la: 03 Mar 2006 Mesaje: 1530
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 2:22 pm Titlul subiectului: ROTEL RA 1412 |
|
|
Am fost zilele trecute in targ si am gasit ceva interesant:un amplificator ROTEL RA 1412,culoare aurie,super vintage ca sa zic asa.Vanzatorul este unu' dintre cei "durdulii" si care nu pare a prpbleme de constiintza cand da tepe.Pretul cerut este de 800 ron cica negociabil.
La o prima vedere:plin de jeg,posibil mult fum "inhalat" si multe bairame la care a cantat pe sunetele conationalilor lui...Capacului de sus ii lipseau 2 suruburi insa vanzatorul avea tupeul(ceva normal ptr rasa lor) sa imi zica (mai ales ca stie ca ma ocup in domeniu)ca NU s-a umblat in el.
Zgarieturi la "moaca" nu prea am vazut sa aibe ,urme de lovituri la transportl nu sunt.
Intreb si eu:cunoste cineva acest model de amplif?
Cum suna?
Pentru un proiect DIY pe tuburi carcasa e super,ptr a fi folosit asa cum e totusi imi pare cam vechi...si mai ales "chinuit"..
Cateva poze cu interiorul se pot vedea aci:[url] http://audiokarma.org/ads/showproduct.php?product=2808 [/url] |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 2:22 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
sloop

Conectat la: 16 Noi 2004 Mesaje: 240 Locatie: Costesti / Pitesti / Arges
|
|
Sus |
|
|
sloop

Conectat la: 16 Noi 2004 Mesaje: 240 Locatie: Costesti / Pitesti / Arges
|
|
Sus |
|
|
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 12:40 am Titlul subiectului: |
|
|
eu zic sa-l iei si asa - e un amp priceput, ROTEL si LUXMAN au fost niste firme vintage japoneze mai VIP daca pot spune asa - si inca si acum in zilele noastre scot niste produse de f.f.f buna calitate |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 12:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca la 2 milioane il iei... |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 9:30 am Titlul subiectului: |
|
|
chiar 200 ron nu dar la 500-550 merita daca nu e ciobanit.... |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
in curand poze cu "vedeta" de acum un sfert de veac... ...e pe drum ,azi trebuie sa-mi vina. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 9:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iaca si arhiva cu poze,abia ce mi-a venit dijitalu'.
Partea proasta:are un canal defect(2 tranzistoare din 4 defecte 2SD426)
Ramane sa-i fac rost fie de inca 4 "finali" originali fie de sa-i inlocuiesc toti 4 cu ceva echivalent de productie japoneza.
Deja se vehiculau zvonuri prin Slatina ca cica trebuie sa ajunga un astfel de amp direct din Germania,nedesfacut,ca nou etc etc...Iata si acest mit ROTEL distrus.Este clar ca asemenea "dinozaur" nu vine de la nemti perfect functional(iar in cazul in care vine, are PRET nu gluma)
Pentru banii care i-am dat pe el merita doar carcasa,"fatau",alimentarea,preamplificatorul,conectica... |
|
Sus |
|
|
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005 Mesaje: 623 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 9:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
e luat de la Vasile Benc? _________________ "Fereste-ma Doamne de prieteni…… ca de dusmani ma feresc si singur !" |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu,de la unu "durduliu" din Medias. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Vazand pozele alea imi dau seama dupa ce se inspirau sovieticii cand mai faceau cate un amplificator, preu,etc,etc...
Vad ca nu are potentiometrii ci multicontactoare cu rezistente...exact ca intr-un preampli sovietic PORTA care seamana si la comutatoarele tip bascula si designul cablajului...etc
Design anii 70. Nu prea se "temeau" de fire, multe fire trase de colo colo.
S-ar putea sa sune interesant. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
abia astept sa-i "dau bumbul"...
Oricum etajul final fiind realizat doar cu npn-uri nu ma astept la cine stie ce...pricum sunt la fel de curios sa o testez vs PM665 care e cu 6-7 ani mai noua. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 12:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Oricum etajul final fiind realizat doar cu npn-uri nu ma astept la cine stie ce | - dupa unele teorii se pare ca solutia asta, numai cu npn e cea mai buna! Motivul ar fi ca perechile npn/pnp nu sunt chiar la fel in parametrii, constructiv si practic. Daca azi poate s-a ajuns la perechi pnp/npn adevarate, pe vremea aia era o problema iar solutia numai npn era de bun simt si necesara. Asa ca pana nu le-as auzi pe ambele nu as paria pe nici unul!
Am avut si eu un HK model parca PM660. Puternic, extrem de puternic insa fara pic de rafinament. Bun de bubuiala si party. Basul nu era corect deloc insa interesant. |
|
Sus |
|
|
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005 Mesaje: 623 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 11:42 am Titlul subiectului: |
|
|
daca nu e cu prea mare deranj, cand e in stare de functionare, as dori sa fac si eu o auditie _________________ "Fereste-ma Doamne de prieteni…… ca de dusmani ma feresc si singur !" |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Sam Feb 17, 2007 2:38 am Titlul subiectului: |
|
|
tinem legatura,in week-end sper sa apuc sa o repar. |
|