Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
catalin21
Conectat la: 11 Dec 2005 Mesaje: 5
|
Trimis: Lun Feb 12, 2007 1:09 pm Titlul subiectului: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
Salutare!
As dori o recomandare pentru o camera video, pentru uz personal. Am citit si forumul hi-fi, am mai citit si niste review-uri, dar tot nu ma pot hotari... Stiu sigur urmatoarele lucruri:
- nu vreau camera care sa inregistreze pe DVD, deci raman ca optiuni miniDV sau HDD;
- buget alocat: maxim 3500 RON, cu TVA inclus (hmm... hai poate fac o exceptie, si merg pana la 4000)
- ma pricep oarecum la lucru pe PC (sunt programator.... ) dar nu am experienta la editare video. Insa am resurse hard necesare, si la o adica invat usor sa lucrez pe un soft de editare....
Deci, ma poate ajuta cineva?
Mersi! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Feb 12, 2007 1:09 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
andrei_s
Conectat la: 13 Feb 2007 Mesaje: 10 Locatie: Europa
|
|
Sus |
|
|
catalin21
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 5:08 pm Titlul subiectului: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
In primul rand, multumesc pentru raspuns!
Sincer sa fiu, am citit cate ceva pe camcorderinfo.com ... si dupa ce m-am mai uitat si pe oferte din Romania, imi selectasem urmatoarele modele:
Panasonic GS500 - 3475.93 RON la cel.ro
Sony HC96 - 2.321,69 RON la emag (la cel exista modelul HC96E, la 2282.53 RON, dar ma gandesc ca o fi aceeasi camera, sau conteaza e-ul acela de dupa 96? )
Sony SR-70 - 2637,85 RON la cel.ro (aceasta camera are hdd de 60G, dar are CCD de 1/5,5 Advanced HAD si doar 1,07Mpixeli rezolutie...)
Sony SR-90 - 3.022,60 RON la emag (aceasta camera are hdd doar de 30G, dar are CCD de 3,3 Mpixeli rezolutie...)
M-am uitat si la modelul propus de tine, HDR-SR1 ... sincer, cam sare de bugetul meu, este 4737 RON .... insa "inca" nu-l exclud ca alegere.
Am totusi niste nelamuriri:
- la toate modelele Sony, stabilitzatorul de imagine este "electronic", la GS500 este optic. Cine "lucreaza" cu camere video (nu ca mine home-use) imi poate spune care solutie e mai buna?
- modelele pe hdd inregistreaza informatia comprimat fata de cele pe miniDV?
- exista avantaje majore intre HDR-SR1 si GS500, in favoarea primului, care sa justifice diferenta de pret de 1300 RON?
Va multumesc pentru ajutor!
O zi buna!
PS. nu am intentionat sa fac reclama prin intermediul mesajului... daca am gresit, promit sa nu mai fac data viitoare ... |
|
Sus |
|
|
andrei_s
Conectat la: 13 Feb 2007 Mesaje: 10 Locatie: Europa
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 8:19 pm Titlul subiectului: Re: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
catalin21 a scris: |
- la toate modelele Sony, stabilitzatorul de imagine este "electronic", la GS500 este optic. Cine "lucreaza" cu camere video (nu ca mine home-use) imi poate spune care solutie e mai buna?
|
Stabilizarea optica se face cu ajutorul unei lentile, sau a unui grup de lentile flotante din interiorul obiectivului, ce actioneaza ca o prisma, schimband traiectoria imaginii. Miscarea lor este produsa cu ajutorul unor electromagneti, controlati de senzorii piezoelectrici de miscare.
Stabilizarea electronica foloseste pixeli din afara cadrului vizibil pentru a contracara miscarea. Atunci cand camera este miscata brusc intr-o anumita directie, cadrul se misca in directia opusa pentru reducerea vibratiei.
Diferente dintre cele doua tipuri de stabilizare este mica, fiind sesizabila doar in conditii de lumina slaba, stabilizatorul optic oferind o calitatea mai buna a imaginii. |
|
Sus |
|
|
catalin21
|
Trimis: Vin Feb 16, 2007 11:49 am Titlul subiectului: Re: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
andrei_s a scris: |
Stabilizarea optica se face cu ajutorul unei lentile, sau a unui grup de lentile flotante din interiorul obiectivului, ce actioneaza ca o prisma, schimband traiectoria imaginii. Miscarea lor este produsa cu ajutorul unor electromagneti, controlati de senzorii piezoelectrici de miscare.
Stabilizarea electronica foloseste pixeli din afara cadrului vizibil pentru a contracara miscarea. Atunci cand camera este miscata brusc intr-o anumita directie, cadrul se misca in directia opusa pentru reducerea vibratiei.
Diferente dintre cele doua tipuri de stabilizare este mica, fiind sesizabila doar in conditii de lumina slaba, stabilizatorul optic oferind o calitatea mai buna a imaginii. |
Chestia asta cu stabilirarea nu o gasisem nicaieri. Citind detaliile oferite de Andrei, primul lucru care mi-a trecut prin cap (nu, nu este un glont ... ) este faptul ca Panasonicul trebuie sa fie mai sensibil la socuri. Adica sistemul ala de lentile care realizeaza stabilizarea, este mult mai sensibil decat stabilizarea electronica. Avand in vedere ca, asa cum a spus Andrei, diferenta este mica, inseamna ca Sony are un avantaj din punctul asta de vedere (parerea mea...).
Am ramas sa aleg intre Sony HC96 si Panasonic GS500, asa ca daca sunteti posesorul unuia dintre aceste 2 modele, poate ma ajutati cu niste pareri din experienta dvs.
Problema pe care o am, legata de alegerea camerei, este generata de diferenta mare de pret dintre HC96 (2282 RON) si GS500 (3475 RON). Sunt totusi 1200 RON intre ele, iar cu banii astia ma gandesc ca mi-as lua accesorii pentru HC96 (de exemplu, acumulator mai mare, lampa, daca se poate atasa, etc.). Pe de alta parte, camerele Panasonic au 2 ani garantie, pe cand Sony are doar 1 an.
Am citit si la http://www.camcorderinfo.com/ratings.php, iar diferenta de puncte intre GS500 si HC96 e mica, 246 la 225. Consultand acest site, am observat ca mai exista si Panasonic GS300, cotata la 231 puncte, intre GS500 si HC96, si pe care o gasesc la cel cu 2623 RON. Ar fi si GS300 o alternativa?
Multumesc pentru ajutor!
PS. Intentionez sa cumpar o camera pana marti, asa ca daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat. |
|
Sus |
|
|
valiro

Conectat la: 29 Ian 2005 Mesaje: 205 Locatie: Mutat mai la Vest
|
Trimis: Sam Feb 17, 2007 7:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
I-ati de aici un GS 500.
Nu are pe site, dar in oferta are cu 1000$ cu tot cu baterie.
E buna camera. _________________
 |
|
Sus |
|
|
nirosbogos
Conectat la: 15 Ian 2006 Mesaje: 91
|
Trimis: Dum Feb 18, 2007 1:29 am Titlul subiectului: Re: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
[quote="catalin21"] andrei_s a scris: |
PS. Intentionez sa cumpar o camera pana marti, asa ca daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat. |
gs500...alegerea cea mai bun(offf,daca nu se mai fabrica gs400 ). |
|
Sus |
|
|
catalin21
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 11:43 am Titlul subiectului: Re: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri!
Cred ca o sa ramana pana la urma Panasonic GS500, chiar daca e ceva mai scump.... Trebuie doar s-o mai conving pe nevasta-mea; cand a auzit cam cat costa, a facut o pauza de cateva secunde si m-a intrebat: cat ai zis ca este??
valiro a scris: | I-ati de aici un GS 500.
Nu are pe site, dar in oferta are cu 1000$ cu tot cu baterie.
E buna camera. |
Multumesc pentru sugestie, o sa analizez si oferta respectiva. O problema ar putea fi faptul ca domnul respectiv scrie ca garantia este optionala (probabil se plateste separat) iar pentru mine chestia asta e destul de importanta. In plus, trebuie sa vad daca de la dansul pot lua cu factura fiscala, pentru ca astfel ar suporta sefu tva-ul In felul asta, daca o iau de la cel.ro, ma costa 2920 RON, cu garantie de 2 ani inclusa, dar cei drept cu bateria standard. Oricum, multumesc pentru informatie, o sa verific eu. |
|
Sus |
|
|
OVIDIUS
Conectat la: 04 Mar 2007 Mesaje: 8 Locatie: Constanta
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 8:53 pm Titlul subiectului: Recomandare camera video pentru home-use |
|
|
Salut!
Ti-ai luat pana la urma GS500-le?
Daca da ,cum este?Esti ,multumit? _________________ Nimeni nu se naste invatat |
|
Sus |
|
|
acsorin

Conectat la: 04 Mar 2006 Mesaje: 646 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 09, 2007 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
ATENTIE !!! Panosonicele cu 3CCd au probleme de focalizare dupa aproximativ 1 an. Si eu am patit-o.. acum este in service pentru schimbat obiectivul.Inginerul de la service primeste zilnic 2-3 camere cu aceasta problema.Se strica mecanica care misca lentila de focalizare (capata joc) |
|
Sus |
|
|
Nokia

Conectat la: 02 Noi 2004 Mesaje: 241 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Mar 13, 2007 3:01 pm Titlul subiectului: ?? |
|
|
Se strica dupa un an "de ce" sau de la ce? De stat in geanta, de folosit 24/24 sau 1 ora la 3 luni? |
|
Sus |
|
|
acsorin

|
Trimis: Mar Mar 13, 2007 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mecanica care misca lentila de focalizare se uzeaza repede. Se misca pe o cremaliera care capata joc si nu mai are precizie in focalizare. De la service citire!
In 1 ora de filmare lentila se misca da cateva mii de ori inaine si inapoi pentru a face clarul.2-3 casete pe luna x 12 luni ......
Acum astept sa ma sune de la service sa-mi iau camera.O sa intreb daca mecanica schimbata este tot din aceeia proasta (vand camera cu garantie inca un an din cei 2) sau au japonezii obrazul subtire si au rezolvat bug-ul ? |
|
Sus |
|
|
acsorin

|
Trimis: Mar Mar 20, 2007 12:52 am Titlul subiectului: |
|
|
A venit obiectul de la service. Cica piesa noua este modificata de producator ca sa nu se mai strice. UE,..UE ! dar nu la noi.La fratii din vest Panasonic a chemat la service pe toti cumparatorii pentru remediere.La noi ca si la ei :UE.....dar cu M. Cine are ghinionul sa-i crape dupa garantie....  |
|
Sus |
|
|
acsorin

|
Trimis: Mar Mar 20, 2007 12:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Deci !!!!!!!
Atentie la gama Panasonic GS 3 CCD fabricate 2006 !!!!!!!  |