FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Amplificatoare americane vs europene!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Gabriel Mutu

Conectat la: 23 Mar 2007

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 4:44 pm    Titlul subiectului: Amplificatoare americane vs europene! Raspunde cu citat (quote)

Initiez acest topic intrucat doresc sa aflu si parerea voastra cu privire la acest subiect.
Personal am facut o comparatie intre doua amplificatoare pe lampi, primul este Unison Research - Ferformane, al doilea este BAT VK75 SE.
Cu aceiasi sursa (AudioAero - Capitole), aceleasi boxe (EBEN X3) si aceleasi cabluri am constatat diferente enorme in banda de frecvente joase.
Adica, BAT-ul era mult mai slab pe partea de joase.

Este oare posibil ca amplificatoarele americane sa fie gandite pentru incinte americane, iar cele europene pentru incinte europene?

Cineva imi spunea ca boxele americane, in mare parte, sunt gandite sa scoata putin in evidenta basul. Este reala afirmatia?

Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 4:44 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Gabriel Mutu

Conectat la: 23 Mar 2007

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 5:07 pm    Titlul subiectului: Re: Amplificatoare americane vs europene! Raspunde cu citat (quote)

Gabriel Mutu a scris:
Initiez acest topic intrucat doresc sa aflu si parerea voastra cu privire la acest subiect.
Personal am facut o comparatie intre doua amplificatoare pe lampi, primul este Unison Research - Performance, al doilea este BAT VK75 SE.
Cu aceiasi sursa (AudioAero - Capitole), aceleasi boxe (EBEN X3) si aceleasi cabluri am constatat diferente enorme in banda de frecvente joase.
Adica, BAT-ul era mult mai slab pe partea de joase.

Este oare posibil ca amplificatoarele americane sa fie gandite pentru incinte americane, iar cele europene pentru incinte europene?

Cineva imi spunea ca boxele americane, in mare parte, sunt gandite sa scoata putin in evidenta basul. Este reala afirmatia?

Multumesc!

Scuze ptr greseli!
Sus
butch

Conectat la: 08 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 6:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hm...
Eu as banui altceva. As banui ca primul amplificator are o impedanta de iesire mai mica si astfel bassul fiind mai labartat a dat senzatia de mai profund.
Am citit o comparatie asemanatoare intre un Pass XA si un amp european (parca), impresia pe partea de joase fiind tot in defavoarea celui american, lucru care-ar confirma impresia ta.

shambala

Conectat la: 05 Ian 2005

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 7:36 pm    Titlul subiectului: Re: Amplificatoare americane vs europene! Raspunde cu citat (quote)

Gabriel Mutu a scris:
... BAT-ul era mult mai slab pe partea de joase.

Hmm, poate urechilor tale le place oarece coloratura pe joase.

Despre asta vorbesti ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
shambala

Conectat la: 05 Ian 2005

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 7:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

scuze, mai sus am pus poza gresit

BAT VK-75SE.JPG
 Description:
 Filesize:  34.15 KB
 Viewed:  188 Time(s)

BAT VK-75SE.JPG

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
butch

Conectat la: 08 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 7:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

butch a scris:
As banui ca primul amplificator are o impedanta de iesire mai mica

Adicatelea mai mare.

csordas zsolt

Conectat la: 05 Noi 2006

MesajTrimis: Vin Apr 13, 2007 9:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In mod sigur da.(exceptia muzica negriilor)
PS.cred ca nu suntem la feli avem traditii si culturi diferite.
Nu trebuie sa asculti amplificatoare sa i-ti dai seama ,asculta inregistrari facute in America Germania sau Anglia la toate masteringul este facut in mod diferit,au imagine si balans al sunetului diferit.
Americanii prefera sa iasa mediile mai mult in evidenta (vocalul ghitara etc),Nemtii prefera ca sunetul sa sune cu basi pronuntate si rotunjite echilibrul are tendinte spre"loudnes",englezi prefera sunetul plat uscat nu iese nimic in evidenta.
acest lucru este dovedit si de eficacitatea si acordul corectoarele de ton folosite in amplificatoare de provenienta diferita.

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum