Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Gabriel Mutu
Conectat la: 23 Mar 2007 Mesaje: 25 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 4:44 pm Titlul subiectului: Amplificatoare americane vs europene! |
|
|
Initiez acest topic intrucat doresc sa aflu si parerea voastra cu privire la acest subiect.
Personal am facut o comparatie intre doua amplificatoare pe lampi, primul este Unison Research - Ferformane, al doilea este BAT VK75 SE.
Cu aceiasi sursa (AudioAero - Capitole), aceleasi boxe (EBEN X3) si aceleasi cabluri am constatat diferente enorme in banda de frecvente joase.
Adica, BAT-ul era mult mai slab pe partea de joase.
Este oare posibil ca amplificatoarele americane sa fie gandite pentru incinte americane, iar cele europene pentru incinte europene?
Cineva imi spunea ca boxele americane, in mare parte, sunt gandite sa scoata putin in evidenta basul. Este reala afirmatia?
Multumesc!
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 4:44 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Gabriel Mutu
Conectat la: 23 Mar 2007 Mesaje: 25 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 5:07 pm Titlul subiectului: Re: Amplificatoare americane vs europene! |
|
|
Gabriel Mutu a scris: | Initiez acest topic intrucat doresc sa aflu si parerea voastra cu privire la acest subiect.
Personal am facut o comparatie intre doua amplificatoare pe lampi, primul este Unison Research - Performance, al doilea este BAT VK75 SE.
Cu aceiasi sursa (AudioAero - Capitole), aceleasi boxe (EBEN X3) si aceleasi cabluri am constatat diferente enorme in banda de frecvente joase.
Adica, BAT-ul era mult mai slab pe partea de joase.
Este oare posibil ca amplificatoarele americane sa fie gandite pentru incinte americane, iar cele europene pentru incinte europene?
Cineva imi spunea ca boxele americane, in mare parte, sunt gandite sa scoata putin in evidenta basul. Este reala afirmatia?
Multumesc! |
Scuze ptr greseli!
|
|
Sus |
|
|
butch

Conectat la: 08 Noi 2004 Mesaje: 1597 Locatie: in canal, la un aurolac
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 6:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hm...
Eu as banui altceva. As banui ca primul amplificator are o impedanta de iesire mai mica si astfel bassul fiind mai labartat a dat senzatia de mai profund.
Am citit o comparatie asemanatoare intre un Pass XA si un amp european (parca), impresia pe partea de joase fiind tot in defavoarea celui american, lucru care-ar confirma impresia ta.
_________________ "[...] sufletele fragile, de lebede ranite, ale audiofililor romani"
(un clasic in viata) |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 7:36 pm Titlul subiectului: Re: Amplificatoare americane vs europene! |
|
|
Gabriel Mutu a scris: | ... BAT-ul era mult mai slab pe partea de joase. |
Hmm, poate urechilor tale le place oarece coloratura pe joase.
Despre asta vorbesti ?
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
scuze, mai sus am pus poza gresit
Description: |
|
Filesize: |
34.15 KB |
Viewed: |
188 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
butch

Conectat la: 08 Noi 2004 Mesaje: 1597 Locatie: in canal, la un aurolac
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 7:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
butch a scris: | As banui ca primul amplificator are o impedanta de iesire mai mica |
Adicatelea mai mare.
_________________ "[...] sufletele fragile, de lebede ranite, ale audiofililor romani"
(un clasic in viata) |
|
Sus |
|
|
csordas zsolt
Conectat la: 05 Noi 2006 Mesaje: 356 Locatie: satu mare
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 9:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
In mod sigur da.(exceptia muzica negriilor)
PS.cred ca nu suntem la feli avem traditii si culturi diferite.
Nu trebuie sa asculti amplificatoare sa i-ti dai seama ,asculta inregistrari facute in America Germania sau Anglia la toate masteringul este facut in mod diferit,au imagine si balans al sunetului diferit.
Americanii prefera sa iasa mediile mai mult in evidenta (vocalul ghitara etc),Nemtii prefera ca sunetul sa sune cu basi pronuntate si rotunjite echilibrul are tendinte spre"loudnes",englezi prefera sunetul plat uscat nu iese nimic in evidenta.
acest lucru este dovedit si de eficacitatea si acordul corectoarele de ton folosite in amplificatoare de provenienta diferita.
_________________ Multumesc sansa de a da cu parerea. |
|
Sus |
|
|
|