Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Cat de pasionati sunteti de analog si de magnetofon in special ? |
Foarte interesat, am sau vreau sa cumpar scule de marca, am sau vreau sa cumpar casete/benzi |
|
44% |
[ 42 ] |
Interesat, am casete/benzi, nu mai vreau altele noi, am scule decente. |
|
15% |
[ 15 ] |
Relativ interesat, am primit cateva benzi/casete, am un/unele junghiuri, sunt multumit sa ascult la ele, nu le vad un viitor. |
|
12% |
[ 12 ] |
Neinteresat, analogicul a murit, traiasca digitalul. |
|
27% |
[ 26 ] |
|
Voturi totale : 95 |
|
Autor |
Mesaj |
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 1:41 pm Titlul subiectului: fenomenul magu |
|
|
Fara indoiala ca mai este putin si vom ajunge sa facem plecaciuni in fata marilor zei cu role.... cearta asta intre digital si analogic , intre cd si mag nu o sa se termine niciodata , poate nu ar trebui sa zic asta , dar cand veam vreo 15 ani ma uitam la Rostovul meu de pe birou mai mult decat la iubita de pe vremea respectiva. Magul a devenit pentru unii dintre noi nu un aparat la care se asculta muzica .....ci un drog. Sincer sa fiu nu cred ca voi scapa vreodata de boala magului . |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 1:41 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
un_el
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 56 Locatie: galati
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 5:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | vad ca ai CITAT deandoaselea dar nu-i nimic.
Hai sa te īntreb alt ceva:
Care-i consumul tau ANUAL īn kw la nivel de locuita? |
stiu ca am citat aiurea...
in fine haide sa fac un calcul sa spunem ca intr-o luna consum in jur de 120-130kwh. la un consum mediu de 120kwh ar rezulta 1440kwh, sau 1,44Mwh.
Citat: | Fara indoiala ca mai este putin si vom ajunge sa facem plecaciuni in fata marilor zei cu role.... cearta asta intre digital si analogic , intre cd si mag nu o sa se termine niciodata , poate nu ar trebui sa zic asta , dar cand veam vreo 15 ani ma uitam la Rostovul meu de pe birou mai mult decat la iubita de pe vremea respectiva. Magul a devenit pentru unii dintre noi nu un aparat la care se asculta muzica .....ci un drog. Sincer sa fiu nu cred ca voi scapa vreodata de boala magului . |
nu e vorba de niciun fel de cearta, si nici de plecaciuni. sunt numai pareri. am spus-o si o voi mai spune, fiecare avantaje si dezavantaje. desigur ca in momentul de fata digitalul este "la putere" dar si analogicul are farmecul lui, cel putin intr-un aparat analogic ai ce repara intr-unul digital situatia sta cu totul altfel... |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 6:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
un_el a scris: |
in fine haide sa fac un calcul sa spunem ca intr-o luna consum in jur de 120-130kwh. la un consum mediu de 120kwh ar rezulta 1440kwh, sau 1,44Mwh. | Nu-mi prea vine sa cred ca consumi asa de putin curent.
Eu consum pe an 3400 kw/h la un Apartament de 2 camere + dependinte (Apartamentul din Duisburg).
Ok. Cel mai mare consumator aici e un r***t de boiler de apa calda din bae. Restul locuintei este pe ECO (iluminat + blabla ce apartine).
Īn casa sīnt 8 mag-uri (erau) care merg alternativ.
Calculul de consum anual este din 2006. |
|
Sus |
|
|
un_el
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 56 Locatie: galati
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
cam atat este consumul mediu... cateodata mai urca pana la 150kwh pe luna dar lucrul acesta se intampla destul de rar. e drept ca toate electrocasnicele sunt de generatie noua, combina frigorifica din clasa A+, masina de spalat la fel, aspirator identic, aragaz cu aprindere electrica, lumina in cuptor, rotisor electric etc etc. e adevarat si faptul ca peste tot unde a fost posibil am montat tuburi fluorescente, in bucatarie exista o scafa in care se gasesc spoturi luminoase dar cu LED-uri care consuma in jur de 4w/ora. e adevarat si faptul ca tot aici exista 2 televizoare si 2 pc-uri care nu functioneaza toate in acelasi timp, cum e drept si faptul ca acele magnetofoane nu functioneaza chiar in fiecare zi. haide ca am fost offtopic destul. oricum vreau sa-ti spun faptul ca exista diferente de consum intre aparatura analogica si cea digitala dar acele diferente nu sunt chiar asa de mari, ceva de speriat... |
|
Sus |
|
|
zaurus
Conectat la: 05 Mai 2007 Mesaje: 5 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 2:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Sint cam nou (as putea zice chiar virgin) pe acest forum, insa vreau sa spun urmatoarele:
- nu am reusit (desi m-am fortat rau) sa trec de pag 5 din acest topic. Nervii m-au apucat la pag.2 si de atunci - tot ce am citit - nu a facut decit sa-mi creasca tensiunea
- momolo - esti un simpatic, cam ai dreptate in tot ceea ce afirmi
- (daca sint banat de moderatori, zau ca nu ma supar) drag, tu de fapt esti draq, mai mult - pot afirma din ceea ce spui ca te asemeni cu Raducioiu cind (vezi Doamne) dupa 2 luni (in cazul tau - ceva zeci de ani) nu mai stie sa vorbeasca corect romaneste - in cazul tau analogicul e o "laba trista" care "si-a trait traiul, si-a mincat malaiul"
Aici nu ma stie nimeni, dar daca ti-as pune, drag-ule, cati ani am citit si experimentat carti de electronica audio si montaje cu ciocanul de lipit in mana multi ar spune ca sint nebun, ca mi-am irosit timpul degeaba. Aceeasi discutie poate fi intalnita si in cazul celor care - lipsiti de o facultate - cred ca aceasta este doar o pierdere de timp. Nimic mai fals si inselator.
Revenind: complexitatea unui sunet analogic poate fi atinsa doar de un sampling digital de 128 biti. Ce CD consumer stii tu capabil de chestia asta ? Gandeste-te ca atat mag-urile cat si cass-urile au fost (desi au apus) scule consumer.
Sincer, sint convins ca esti genul de om care asteapta ca MP3-urile sa devina MP13, adica "super tehnologia digitala" inlocuitoarea tuturor sculelor audio, 20Hz-20kHz, s/n 200dB, dinamica 0dB... sampling 0 biti, iar aceste MP13 sa aiba dimensiunea de 1mm patrat si sa fie bio-universale, sa poata fi integrate in creier, si mai mult - sa aiba conexiune wireless (si sa se comporte ca radiourile actuale-din cand in cand iti intra un post pirat - adica virusi...)
Stiu ca sunt rau, dar meriti !!!!!!
Revenind: Nu pot spune ca sunt un fan analogic, nici unul digital (desi digital am fost la un moment dat) dar ceea ce e foarte clar pentru mine - si ar trebui sa fie clar pt toata lumea - analogicul la momentul acesta bate digitalul in segmentul consumer. (si aici nu vorbesc de caracteristicile insipide scrise pe hartie, ci de feeling)
Caz concret si mai palpabil: BMW M6 (595CP, 0-100Km/h in 4,3s) - totul digital (scheme, electronica, calculatoare, control de aderenta, viraje comandate digital, numai procesoare peste tot) si Porsche 911 (340Cp, 0-100Km/h in 5,5s) - totul spartan, mecanica pura. Emisiunea TOP Gear. Sa va spun cine a castigat ?
Magnetofoanele nu au murit pt ca nu erau performante, ci pt ca nu erau comode. De asta au proliferat casetofoanele (patent Philips-desi nu ei au fost cei mai schmecheri in domeniu), apoi CD-ul si in zilele noastre MP3-ul.
Sa nu uitam VHS-ul (JVC) care a fost cu mult mai prost decat Beta-max si Video-8 dar a prins mult mai bine la public. (din comoditate si mai ales pret)
Sa nu uitam ca totusi exista DVD-audio si sunt de acord cu el, dar exista el oare ??? Ati vazut asa ceva la standurile de muzica ???
Banarea mi se cuvine !!! |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 10:49 am Titlul subiectului: |
|
|
zaurus a scris: | Magnetofoanele nu au murit pt ca nu erau performante, ci pt ca nu erau comode. De asta au proliferat casetofoanele (patent Philips-desi nu ei au fost cei mai schmecheri in domeniu), apoi CD-ul si in zilele noastre MP3-ul. | Pai eu ce tot scriu? Nu asta am spus deja de xxxxxxxx-ori? Citat: |
Sa nu uitam VHS-ul (JVC) care a fost cu mult mai prost decat Beta-max si Video-8 dar a prins mult mai bine la public. (din comoditate si mai ales pret) | Si acum este rīndul CD / DVD sa calce pe urmele lui.
Nu mai departe ca IERI s-a aratat pe aici pe la TV, Chiar la stirile principale ale zilei (posturile RTL, VOX, N-TV, N 24) de DEZASTRUL ce ne asteapta la nivel CD / DVD. Testele facute de Computer Bild, C't si CHIP au aratat ca mediile de stocare actuale sīnt un dezastru. Daca tin 5 ani este mult si asta numai produsele scumpe de marca. Ieftinitatile NO NAME dupa cel mult 2 ani (cu indulgenta) s-au dus.
S-a recomandat chiar de experti ca datele sa fie stocate pe hard si nu pe CD / DVD daca se doreste o stocare īndelungata. Numai asa mai poate fi vorba de o stocare SIGURA. Pe CD / DVD īn nici un caz. Materialele folosite īn productia de masa a mediilor de stocare sīnt atīt de proaste ca niciodata. Rata de erori este de 1:5. Adica un CD /DVD defect din cinci.
Acum comparam putin povestea asta actuala care pur si simplu da peste cap toate informatiile cunoscute īn ceea ce priveste stocarea pe termen lung, cu benzile de magnetofon, vechi de mai bine de 25 - 30 de ani care l-e mai poti utiliza si īn ziua de azi fara probleme. Clar ca si aici s-a produs gunoi dar nu īn halul īn care se produce azi. Deci...... ce facem īn domeniul audio? BACK TO THE ROOT's? |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Adaug:
Pīna si un MINI DISC poata arata astfel īn 4 - 5 ani. asta din poza are mai putin. S-a DIZOLVAT pur si simplu stīnd mai mult īn sertar. Mentionez ca nu a fost expus nici la soare, nici la umezeala si nici īn contact cu substante chimice nu a ajuns. Am mai scris defapt despre asta.
MD'ul din poza sta acum atīrnat de corpul de iluminat din camera asa la "misto".  |
|
Sus |
|
|
djmk1988
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 2:02 pm Titlul subiectului: fenomenu magu |
|
|
si unde e discutia despre maguri totusi?
se pare k o dam in cat consuma masina de spalat pe un an si cum se duc cd'urile.......unde is magurile ?? |
|
Sus |
|
|
zaurus
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuze EinaR, nu de tine ma luam, tot ce ai postat tu este ok, sint de acord. Dar m-a luat valul, am facut clabuci la gura si mi-am scris tot oful... |
|
Sus |
|
|
zaurus
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 3:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inca ceva, vis-a-vis de CD/DVD. Eu activez in domeniul IT&C iar daca voi credeti ca mai exista CD/DVD in ziua de astazi care sa reziste mai mult de 1an (maxim 2, desi ma indoiesc) fara sa faca bule, sa se exfolieze sau sa se oxideze, sinteti optimisti ...
Singurele care rezista sint cele facute (adica scrise, arse, stantate, cum vreti voi sa le spuneti) in fabrica. Pentru ca acolo nu mai este atit de important pretul de fabricatie ci ceea ce este scris pe el. (Nu cumperi blank-uri, ci informatia)
Scuze de off-topic |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 5:07 pm Titlul subiectului: Re: fenomenu magu |
|
|
djmk1988 a scris: | si unde e discutia despre maguri totusi?
se pare k o dam in cat consuma masina de spalat pe un an si cum se duc cd'urile.......unde is magurile ?? | daca citesti cu atentie REALIZEZI discutia. Pt. a detaila FENOMENUL MAGUL sīnt necesare comparatii CONSTRUCTIVE, cu DOVEZI clare cu tehnica de azi. zaurus a scris: | Inca ceva, vis-a-vis de CD/DVD. Eu activez in domeniul IT&C iar daca voi credeti ca mai exista CD/DVD in ziua de astazi care sa reziste mai mult de 1an (maxim 2, desi ma indoiesc) fara sa faca bule, sa se exfolieze sau sa se oxideze, sinteti optimisti ... | Motiv pt. care eu de mai bine de 1 an de zile nu mai folosesc CD /DVD-uri. M-am plictistit sa mai arunc bani pe gunoaiele astea, sa-mi fac de lucru sa le trag si dupa 6 luni - 1 an sa le zvīrlu īn tomberon. Prefer sa ascult direct de pe HDD Player sau sa-mi trag benzi dupa dorinta cu caracter temporar Citat: |
Singurele care rezista sint cele facute (adica scrise, arse, stantate, cum vreti voi sa le spuneti) in fabrica. Pentru ca acolo nu mai este atit de important pretul de fabricatie ci ceea ce este scris pe el. (Nu cumperi blank-uri, ci informatia) | Sa nu crezi ca materialul recorded este mai bun. Este acelasi gunoi ieftin. Procedura de imprimare (ardere) este PROFESIONALA si nu burnere de 2 lri si 10 bani de la ACER sau LG facut īn PAMPA CHINEZEASCA di firma lui papura voda ce avem noi prin PC-uri si sustinem ca-s de calitate.
īntr-un topic aici īn VINTAGE se vaita "aladin" ca benzile noi de la RMG sīnt prea scumpe. OK. La prima vedere , da. Sīnt. Dar daca ma gīndesc ca dau īntr-e 28 si 40 EURO pe o banda noua de care trag LEJER 15 ani si o mai folosesc poate si copii mei dupa ce Eu salut ridichiile pe orizontala de jos īn sus. Īn timpul asta de 15 - 30 de ani cīte medii CD / DVD consumi aruncīndu-le īn tomberon. Cu siguranta contravaloarea de PUDELA DIGITALA investita este cu mult mai mult de 40 EURO |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
zaurus a scris: | Scuze EinaR, nu de tine ma luam. | Stiu. M-am bagat īn discutie deoarece este un subiect care ma intereseaza īn pro si contra.  |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 5:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
zaurus a scris: | Inca ceva, vis-a-vis de CD/DVD. Eu activez in domeniul IT&C iar daca voi credeti ca mai exista CD/DVD in ziua de astazi care sa reziste mai mult de 1an (maxim 2, desi ma indoiesc) fara sa faca bule, sa se exfolieze sau sa se oxideze, sinteti optimisti ...
Singurele care rezista sint cele facute (adica scrise, arse, stantate, cum vreti voi sa le spuneti) in fabrica. Pentru ca acolo nu mai este atit de important pretul de fabricatie ci ceea ce este scris pe el. (Nu cumperi blank-uri, ci informatia)
Scuze de off-topic |
*
OFF TOPIC again... si eu, si am CD-uri prajite acum 10 ani care merg perfect...  |
|
Sus |
|
|
djmk1988
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 6:10 pm Titlul subiectului: fenomenu magu |
|
|
De mine ce sa mai zic .........am ramas cugura cascata , anul trecut am golit casa de peste 1100 de Cd'uri , care nu aveau mai mult de 3 ani...efectiv erau muci toate (scuze de expresie). Apoi sa mai zic ca am peste 600 de benzi din care unele au si 50 de ani si inca mai merg bine?? |
|
Sus |
|
|
zaurus
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 12:10 am Titlul subiectului: |
|
|
sorin6 a scris: | OFF TOPIC again... si eu, si am CD-uri prajite acum 10 ani care merg perfect...  |
Asa este, dar atunci nu costau 0,2ron ci de 20-30 de ori mai mult. In plus, trebuiau sa se impuna rapid iar pentru asta review-urile de produs trebuiau sa fie excelente. |
|
Sus |
|
|
|