Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
rogozeanu
Conectat la: 06 Apr 2007 Mesaje: 48 Locatie: Babadag
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 9:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 9:15 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
c_andrei
Conectat la: 09 Mai 2007 Mesaje: 94 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 9:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revin intrucat am uitat sa fac niste precizari:
-momentan sunt la bv unde sunt student si nu pot sa fac poze cu ce am
-magazinul cu aparatura SH e in bacau, unde o sa ma mai duc peste cateva zile abia,asa ca nu pot sa zic un anumit model de CDP dar promit sa revin cu data concrete. |
|
Sus |
|
|
c_andrei
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 9:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
AAAA, uitasem: sunteti convinsi ca exsita diferenta intre un cdp sony, pioneer etc care citeste doar cd-uri audio si un dvd-player care citeste si mp3 si altele?Cat despre diferenta dintre mp3 si audio cd va zic eu ca e insesizabila asa ca nu prea e valabil argumentul asta.Informatia care se aproximeaza la reconstituire difera f putin de original.Nu-mi ziceti ca ma insel ca eu cu de-astea ma ocup la fac (printre altele).O fi avand CDP-ul DAC-ul pe mai multi biti, sau filtre mai bune? |
|
Sus |
|
|
rogozeanu
Conectat la: 06 Apr 2007 Mesaje: 48 Locatie: Babadag
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 9:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi Nicule ... ? |
|
Sus |
|
|
La_Obiect

Conectat la: 03 Mai 2007 Mesaje: 301
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
c_andrei a scris: | ...Intrebarea mea e urmatoarea: se merita sa imi cumpar un cd player deck second-hand? Am gasit niste scule fainute la pret de nimie:pioneer,sony,technics.Ideea e ca nu vreau sa dau banii degeaba pt ca nu cred ca ar fi mare diferenta intre sunet dat fiind faptul ca ascult cd-uri facute pe calc cu nero..... |
c_andrei a scris: | AAAA, uitasem: sunteti convinsi ca exsita diferenta intre un cdp sony, pioneer etc care citeste doar cd-uri audio si un dvd-player care citeste si mp3 si altele?Cat despre diferenta dintre mp3 si audio cd va zic eu ca e insesizabila asa ca nu prea e valabil argumentul asta.Informatia care se aproximeaza la reconstituire difera f putin de original.Nu-mi ziceti ca ma insel ca eu cu de-astea ma ocup la fac (printre altele).O fi avand CDP-ul DAC-ul pe mai multi biti, sau filtre mai bune? |
Eu zic asa:
- pastreaza DVD-ul pt. filme si MP3 (pe aparatul ala n-ai cum sa observi vreo diferenta, nici daca pui SACD - stiu, nu-l citeste, e doar o exagerare sa intelegi cum sta treaba)
- nu folosi la CD-player (daca te faci cu unul) CDDA-uri trase din MP3 - si aici, nici o diferenta, motivele fiind evident-naturale
- inca o data: lasa-ti prejudecatile! S-ar putea sa fii surprins (in mod placut) de diferente.
In final - ai grija la ce muzica asculti la sculele alea! - fara detalii, nu vreau sa jignesc, OK? (probabil "sacalii" au mirosit deja un subiect de ros)... |
|
Sus |
|
|
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004 Mesaje: 2008 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
c_andrei ai ascultat vreodata muzica stereo (cu 2 boxe, da, in fata ta) si sa auzi muzica venind din spatele tau? sau cum suna un instrument real si unul reprodus printr-un mp3. desigur e o chestie de perceptie, de ex azi la proac-urile alea, mi-a luat cam 30 de secunde sa ma linistesc si sa simt pur si simplu muzica peste tot in camera. probabil tu ai intoarce capul sa vezi daca nu mai sunt si alte boxe pe acolo. _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
mihailll

Conectat la: 18 Mar 2005 Mesaje: 227 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 11:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din cauza sitemului tau neperformant nu iti dai seama de diferenta dintre un mp3 si un cd audio normal.Ori,urechea ta nu este educata in acest sens.Dur, dar asta e adevarul.Mp3 este un wav comprimat.Asta inseamna "pierdere de informatie"(nu acelasi lucru se poate spune despre format lossless,ape,flac.shn,documenteaza-te pe internet,sau chiar aici pe forum).Asculta sfaturile celor care au postat aici si trage concluziile "BUNE".Vei fi ft. multumit la sfirsit. |
|
Sus |
|
|
M&M

Conectat la: 02 Mar 2007 Mesaje: 320 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi Mai 10, 2007 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
1.Un mp3 tras pe cd audio e ca si un cubulet de unt prea mic care il intinzi pe o felie de paine cam mare incat sa ti ajunga din punct de vedere al standardului tau calitativ , tehnic vorbind e un fel de extrapolare a ceea cea ai , a putinului care se gaseste in mp3
Poate comparatia e de doi lei dar nu stiu cum sa ma exprim mai pe inteleles.
Un cd audio care e tras cu Nero sau EAC (Exact Audio Copy) se poate numi cd audio bunicel daca e tras din fisiere de muzica recunoscute ca lossless , adica : APE , FLAC , etc
2. Eu simt diferente intre mp3 si cd audio [original] si pe un subapreciat sistem de pc : Creative Inspire P380 , care e mult sub ce scule ai tu .... si nu ma consider asa de educat in domeniu . |
|
Sus |
|
|
M&M

Conectat la: 02 Mar 2007 Mesaje: 320 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi Mai 10, 2007 1:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Cat despre diferenta dintre mp3 si audio cd va zic eu ca e insesizabila asa ca nu prea e valabil argumentul asta.Informatia care se aproximeaza la reconstituire difera f putin de original.Nu-mi ziceti ca ma insel ca eu cu de-astea ma ocup la fac (printre altele). |
Ia povestete-ne si noua cum se face conversia Analog -> digital asa fara prea multi termeni tehnici tehnici , cu cuvintele tale, scurt si concis ... daca zici ca te ocupi cu asta la facultate...."printre altele ". |
|
Sus |
|
|
c_andrei
|
Trimis: Joi Mai 10, 2007 8:35 am Titlul subiectului: |
|
|
ca sa nu sariti toti pe mine o sa fiu de acord cu voi si o sa zic ca e o oarecare diferenta intre mp3 si cd-audio,dar sesizabila doar de catre o urecher foarte sensibila.Am inteles ideea de baza:
-daca ascult cd-uri facute din mp3-uri pe calc nu merita cumparat un cd-player
-daca ascult cd-uri originale merita,pt ca se simte diferenta.
Cum nu cred ca voi da vreodata cateva sute de mii pe un disc original,nu cred ca merita investitia,din punctul meu de vedere.
Va multumesc pt raspunsuri si pt ca m-ai ajutata sa nu dau niste bani aiurea.Numa`bine va doresc. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Mai 10, 2007 10:42 am Titlul subiectului: |
|
|
c_andrei Citat: | ca sa nu sariti toti pe mine o sa fiu de acord cu voi si o sa zic ca e o oarecare diferenta intre mp3 si cd-audio,dar sesizabila doar de catre o urecher foarte sensibila |
Citat: | Cum nu cred ca voi da vreodata cateva sute de mii pe un disc original |
Ar trebui trecute ca principii de baza ale acestui forum! Restul care nu cred in asta dati afara, banati, balacariti, luati la suturi, faultati, loviti pe sub centura, exterminati !
In felul asta s-ar face ordine o data! ( ...si liniste! ) |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Mai 10, 2007 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
shambala a scris: | Vezi Nicule ... ? |
Vad, dar speram si eu ca poate, poate...  |