Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
MiniDisc

Conectat la: 07 Ian 2004 Mesaje: 730 Locatie: Resita
|
Trimis: Mar Apr 24, 2007 1:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hmm... good question!
Am vazut in metro la vreo 50E niste difuzoare ovale mari , mai mari fata de ce are lumea in general, si ma tenteaza asa ceva, numai ca am vazut la un alt matiz ca din fabrica vine cu loc mic pt difuzoare inspate, si ma gandesc ca o sa fiu nevoit sa le fac loc in placa aia, desi iar nu stiu cum fac cu garantia, daca afecteaza sau nu asta.
Si pt fata nu stiu, as vrea mari in ideea ca duc mai mult fara distorsiuni, dar fiind spatiul mic, ma tem sa nu fiu constrans.
Ca idee, nu ma deranjeaza dimensiunea mare, nici pt fata si nici pt spate, daca e mai ok asa din pdv al sunetului, am sa vreau sa fie mari.
Am sa stiudiez pdf-ul despre sub, very 10x! Cat despre volum... inseamna ca volumul de linie e de fapt variabil odata cu cel de boxe, atunci e ok, asa ma gandeam si eu ca ar trebui sa fie.
Recomandari ceva firme de statii, subwoofere si boxe fata+spate in banii ramasi (adica 400E minus mp3-ul Pioneer)? _________________
 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Apr 24, 2007 1:44 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Boggy15Hz

Conectat la: 17 Dec 2005 Mesaje: 1094 Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!
|
Trimis: Mar Apr 24, 2007 3:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
JBL(sub & amp) Blaupunkt(difuzoare). Recomandarea mea... |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004 Mesaje: 882 Locatie: Bucuresti-Napoca City
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 10:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
NU vad care este utilitatea difuzoarelor montate in spate atata timp cat:
- Imaginea stereofonica se reproduce in primul rand (si in mare parte) cu ajutorul difuzoarelor fata (daca nu punem intr-un procent miiic si subwooferul din spate).
- Soferul conduce de pe locurile din fata, din fericire pentru el si altii.
- Un set bun de boxe fata face treaba a 4 boxe imprastiate in toata masina, ba chiar mai mult.
- Un set de boxe bune costa mai putin decat doua seturi mari si proaste.
Usile fata de la Matiz se lucreaza f usor. Se pot adapta panourile de SE (cele cu loc de difuzoare) sau daca le ai se pot adapta cu mici modificari inclusiv difuzoare de 16 cm (componente, kick + tweeter) destul de bune incat sa-ti rezolve problema.
Configuratia minima pe care o prevad ar fi:
- componente 16 cm - Focal , Hertz, Lightning Audio - max 100 EU
- subwoofer 10-12" in incinta sealed sau B/R - Lightning Audio, Directed Audio Xtreme - max. 100 EU
- amplificator pentru subwoofer, maxim 100 EU.
Aproape se incadreaza in bugetul tau dar mai ai nevoie si de cablaje, pe care e de preferat sa le supradimensionezi pentru un posibil viitor upgrade. Un kit complet de cabluri care sa duca un 40A consum te mai costa aprox. 1.2 mil. Instalare si restul...depinde de tine.
Sfatul meu este sa-ti extinzi putin bugetul pentru o solutie care nu se mai vrea a fi de compromis, mai exact mentinerea celor precizate mai sus dar cu utilizarea unui amplificator pe 4 canale care sa duca pe 2 canale componentele fata si pe 2 (in punte) subwooferul. Asta ar insemna probabil inca 100EU, in functie de ce alegi. La primul gand imi vin in minte minim 5-6 configuratii ok la banii astia.
Ovale? JBL la entry level si Blaupunkt? daca nu ai ce sa faci cu banii...e ok.  _________________ Just cruising...
" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa... |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

|
|
Sus |
|
|
Diablo

Conectat la: 27 Feb 2005 Mesaje: 283 Locatie: Cluj-HD
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 11:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oare ai gresit linkurile de mai sus?? Sau?
Sunt faine gagicile, dar nu vad nici un matiz pe acoloa  _________________ Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul. |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mda... mea culpa. Se schimba in mod activ. Acu prea tarziu. Cine are chef sa sape in galeria de poze de la Tuning Days 2007 o sa gaseasca acolo si un matiz negru mat... cu mici modificari. Asta este, mi-am dat silinta. Poate revin zilele viitoare cu poze din arhiva proprie.
Poate ramane macar link aici stabil. Sunt 2-3 poze de idee. _________________ Just cruising...
" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa... |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 11:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=1677&page=31
Pacat ca lipseste Edit. _________________ Just cruising...
|
Sus |
|
|
Diablo

Conectat la: 27 Feb 2005 Mesaje: 283 Locatie: Cluj-HD
|
Trimis: Mie Apr 25, 2007 11:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lol, matizul ala l-am tot vazut prin CJ in ultima vreme....este impresionant se se poate face din matiz si e chiar socant sistemul de deschidere al usilor  _________________ Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul. |
|
Sus |
|
|
MiniDisc

|
Trimis: Joi Apr 26, 2007 3:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
hmmm.. nice
da, lipseste edit.. era candva pe aici dar l-au luat...
am sa merg spre ce ati recomandat pe aici, si sper sa reusesc sa ascult inainte sa le iau si sa le iau cu urechea. Sunt ceva sanse sa merg pana in 500E daca e musai... nu agrantez, dar poate-poate.
Inca o intrebare: cum leg in punte pe 2 canale sub-ul? firul cald de la un canal cu masa celuilalt, si apoi cele doua ramase,adica masa primului cu firul cald al celui de al doilea pe sub? _________________
 |
|
Sus |
|
|
pedala
Conectat la: 06 Feb 2007 Mesaje: 9 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Mai 05, 2007 2:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru cine doreste Hi-Fi (daca tot ne aflam pe un forum care isi doreste asta) prezint ce am eu intr-un Tico.
HU: Nakamichi CD300
Amplificator: JBL GTO 75.4
Componente fata: Hertz ESK 165
SUbwoofer: Hertz ES200
Sistemul nu se aude tare, dar putine masini pot egala fidelitatea acestei combinatii |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

|
Trimis: Dum Mai 06, 2007 12:33 am Titlul subiectului: |
|
|
pedeala... Putine masini pot egala... Depinde de cate ai auzit. Ajungi pe la intalnirile audiofililor car-audio?
Sistemul este unul bun de buget mediu, cu mica precizare ca as schimba amplificatorul acela... daca nu cu un LRx, macar un SRx. Diferentele se simt repede. Avantajul Tico-ului este ca usile se pot lucra mult mai usor si cu minim de efort, pot da rezultate surprinzatoare.
pedala... Ceva poze?  _________________ Just cruising...
|
Sus |
|
|
pedala
Conectat la: 06 Feb 2007 Mesaje: 9 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mai 06, 2007 7:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma refeream la un buget decent. SRx3-ul vroiam si eu sa-l cumpar dar n-am avut bani, asa ca a trebuit sa ma multumesc cu asta. Poze nu stiu daca are vr'un rost pentru ca nimic nu este finisat, dar daca vreti o sa fac maine. |
|
Sus |
|
|
rembrand

Conectat la: 17 Feb 2004 Mesaje: 126 Locatie: RESITA
|
Trimis: Mie Mai 16, 2007 12:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
nota 20 pentru alegerea facuta (schimbare de mentalitate )  _________________ HI-FI IN ALL OR NOTHING |
|
Sus |
|
|
rembrand

Conectat la: 17 Feb 2004 Mesaje: 126 Locatie: RESITA
|
Trimis: Mie Mai 16, 2007 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
asteptam achizitia masinii si a sunetului dupa care o audite la altitudine cu ozon si briza de lac se impune  _________________ HI-FI IN ALL OR NOTHING |
|
Sus |
|
|
MiniDisc

|
Trimis: Mie Mai 16, 2007 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
rembrand a scris: | asteptam achizitia masinii si a sunetului dupa care o audite la altitudine cu ozon si briza de lac se impune  |
desigur!
din mai multe motive, nu mai merg pe matiz, ci pe dacia supernova sau solenza... sa vedem. probabil o sa am loc pentru difuzoare ceva mai mare, si voi incepe sistemul cu un mp3 pioneer.
multumiri la toti pentru sfaturi, voi tine cont de ele! _________________
 |
|
Sus |
|
|
|