Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Cat de pasionati sunteti de analog si de magnetofon in special ? |
Foarte interesat, am sau vreau sa cumpar scule de marca, am sau vreau sa cumpar casete/benzi |
|
44% |
[ 42 ] |
Interesat, am casete/benzi, nu mai vreau altele noi, am scule decente. |
|
15% |
[ 15 ] |
Relativ interesat, am primit cateva benzi/casete, am un/unele junghiuri, sunt multumit sa ascult la ele, nu le vad un viitor. |
|
12% |
[ 12 ] |
Neinteresat, analogicul a murit, traiasca digitalul. |
|
27% |
[ 26 ] |
|
Voturi totale : 95 |
|
Autor |
Mesaj |
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 1:02 am Titlul subiectului: fenomenu magu |
|
|
Desi sunt un mare adept al magnetofonului si a tot ce tine de imprimare magnetik', tre sa recunoastem ca vinilul este cel mai rezistent in timp. Sunteti de acord cu mine? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 1:02 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 8:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu il asculti, evident... In rest, dupa 10-15 auditii, sunetul incepe sa "se rodeze"...  |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
Conectat la: 03 Mar 2006 Mesaje: 1530
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 8:41 am Titlul subiectului: |
|
|
sorin6 a scris: | Daca nu il asculti, evident... In rest, dupa 10-15 auditii, sunetul incepe sa "se rodeze"...  |
mai precis...(e)rodeze ,
Crezi ca banda magnetica e scutita ?
Sunt de acord ca o banda de foarte buna calitate "tine" vreo 20 de ani dar si acesta dupa acest timp isi pierde din prprietati.
Sunt convins ca daca s-ar mai investi in continuare in cercetare ar fi posibila fabricarea unor suporti magnetici mai rezistenti in timp,dar,mai ales piata IT a demonstrat in ultimii 20 ani ca NU mai este nevoie de o asemenea performanta in domeniu.
Asa ca,spun cu tristete ca magu' v-a ramane doar un "bibelou" ceva mai mare, numai fain de pus in sufragerie in amintirea unor vremuri de mult apuse... |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 10:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Sa fiu sincer, de viniluri nu prea sînt încîntat si asta din simplul motiv, gradul de uzura si preturile ridicate la ace. Ma refer la ace si doze calitative si nu ciurucuri.
Discurile noi ce se produc la ora actuala pe undeva prin Italia sînt de toata jena. Am cumparat cîteva de la SATURN - MULTIMEDIA, preturi de 1 EURO bucata si mi sa facut greata cînd le-am ascultat. Viniluri facute prin 2005 - 2006 cu rewievuri din '90. Sînt lafel de economic produse ca si restul de jafuri multimediale actuale, incomparabile cu ceea ce sa prosus cîndva prin anii 70 - 80.
Magul ca bibelou? Da si nu. tinînd cont de scandalul calitativ care pe aici într-e timp a stîrnit un val de deceptii si reclamatii, ma gîndesc (cel putin pt. mine si nu numai) ca magul va deveni dinnou o alternativa.
Nu sînt singurul care înainte de informatiile calitative privind purtatoarele digitale, a renuntat la stocarea muzicii pe acestea. Se vede clar în fluctuatia preturilor la analog pe ebay ca tot mai multi pasionati ai muzicii cauta analogul, chiar daca analogul nu este o alternativa de stocare în masa pe termen lung.
Pt. a stoca pe termen lung si a renunta la CD / DVD se pot folosi harduri. Un hard de 300 GB nu costa o avere si într-e timp se gasesc pe piata si harduri de 500 respectiv 700 GB. Nu scrie nici unde ca muzica stocata pe hard trebuie sa fie MP3. Pe hardurile astea imense este suficient spatiu de stocare în wav (audio track) iar filmele se pot stoca si aici foarte bine. Fiecare PC serios are intrare / iesire TV si poate fi cuplat pe TV pt. a vedea filmele de pe HDD. Deci nu vad unde-i problema.
Pt. selectii, auditii de zi cu zi, se pot trage vreo 10 - 15 benzi bune, pe un mag bun si e OK.
Daca ma gîndesc bine, pt. cei ce nu le place sa tina un mag în casa si benzile sînt prea scumpe un cass deck ar mai fi o alternativa. Casete Sony, TDK, Fuji se mai gasesc în comert suficient (aici cel putin) |
|
Sus |
|
|
un_el
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 56 Locatie: galati
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 4:52 am Titlul subiectului: |
|
|
hdd-ul e intr-adevar un mediu de stocare destul de "incapator" dar trebuie sa tii cont de urmatorul lucru: defectarea lui. ce te faci in moentul in care se "prajeste"? pierzi sau nu totul? eu unul am patit-o de cateva ori si crede-ma nu e deloc placut. dvd/cd-urile sunt si ele o alternativa dar destul de riscanta. eu unul am "tras" pe cateva dvd-uri ceva muzica (mai multa) si dupa 2 ani am constatat cu stupoare ca numai functioneaza deloc desi le folosissem doar de cateva ori. mentionez faptul ca nu am jucat fotbal cu ele. tot "batrana" banda magnetica ramane alternativa cat de cat viabila desi e discutabil dupa cum s-a mai spus, ocupa mult spatiu, in timp isi pierde din calitati dar nu pierzi totul asa cum se intampla cu un hdd in momentul in care "crapa" sau cu un dvd. pun o intrebare retorica: oare polemica asta pe tema analogic vs digital va lua vreodata sfarsit?  |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 8:28 am Titlul subiectului: |
|
|
HDDul la ora asta este cel mai sigur. Clar ca si asta se poate defecta. Majoritatea se defecteaza mecanic dar datele stocate sînt OK. Ai ceva mai de valoare pe el, merita sa mergi la un SAVEING LABORATORY sa-l repare chiar daca costa ceva bani mai multi.
Eu am aici HDD de 10 ani si înca mai merge. Într-adevar, are numai 12,5 GB dar pt colectia de manele a lui fica-mea e suficient
Sa nu uitam si stickurile care la ora acutala au capacitati de pîna la 50 GB |
|
Sus |
|
|
un_el
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 56 Locatie: galati
|
Trimis: Mar Mai 29, 2007 4:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Sa nu uitam si stickurile care la ora acutala au capacitati de pîna la 50 GB |
50 de GB? poate voiai sa spui 5GB, asa te mai credeam. inca un lucru pe care ar trebui sa-l stii: in momentul de fata stick-urile sunt considerate "consumabile", deci nu este un mediu de stocare sigur, eu sunt un exemplu viu daca pot spune asa, am achizitionat acum ceva timp in urma un stick de 1GB, si dupa nici 3 luni de functionare s-a defectat... concluzia o poti trage si singur. despre hdd-ul tau de 10 ani, e o alta discutie, mult prea lunga si offtopic, eu unul am un hdd de 200MB de la un 486 care functioneaza si in momentul de fata... |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Mai 29, 2007 6:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cele mai bune "stick"-uri sunt... HDD-urile de portabil, daca sunt alese din alea de consuma mai putin de 500 mA...  |
|
Sus |
|
|
VHS
Conectat la: 06 Aug 2007 Mesaje: 94 Locatie: București
|
|
Sus |
|
|
|