Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
gabrielf
Conectat la: 07 Iul 2004 Mesaje: 9
|
Trimis: Joi Sep 02, 2004 3:31 pm Titlul subiectului: As dori opinii despre incintele acustice de la Senia |
|
|
Sunt interesat sa cunosc cum sunt lucrate boxele de la Senia.
Cum se descurca ??
Unde le folositi??
Sunt ieftine pentru ce ofera??  |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Sep 02, 2004 3:31 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte

Conectat la: 18 Aug 2003 Mesaje: 3305 Locatie: Maramures, Poienile Izei
|
Trimis: Joi Sep 02, 2004 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se aud bine
Sunt scumpe pentru performantele oferite. _________________
 |
|
Sus |
|
|
titro

Conectat la: 09 Feb 2004 Mesaje: 232
|
Trimis: Joi Sep 02, 2004 7:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
-sunt incinte cu difuzoare Eminence (cele facute de ei).
-le gasesti prin foarte multe cluburi, discoteci etc
-sunt proiectate si executate in mod profesional
-nu as spune ca sunt scumpe.Au un raport calitate/pret acceptabil. Ca poti sa gasesti alte incinte cu aceleasi performante la pret mai mic, asta e alta poveste. _________________ www.proaudiosystems.ro |
|
Sus |
|
|
Falcon
Conectat la: 14 Mar 2004 Mesaje: 7
|
Trimis: Joi Sep 02, 2004 8:31 pm Titlul subiectului: Re: As dori opinii despre incintele acustice de la Senia |
|
|
Slabutze.
gabrielf a scris: | Sunt interesat sa cunosc cum sunt lucrate boxele de la Senia.
Cum se descurca ??
Unde le folositi??
Sunt ieftine pentru ce ofera??  |
|
|
Sus |
|
|
gabrielf
Conectat la: 07 Iul 2004 Mesaje: 9
|
Trimis: Vin Sep 03, 2004 6:27 pm Titlul subiectului: Ce hibe au?? |
|
|
De ce sufera incintele Senia??
Ma intereseaza ce le lipseste sau ce functioneaza defectuos??
Se pot recunoaste dupa ceva anume??
Astea ar fi intrebarile mele..
Cat despre ce am auzit in cluburi.., am fost de curand in 80's din Bucuresti si mi s-au parut destul de puternice dar nu prea aveau claritate.
Voi mai stiti pe unde se pot auzi?? in Bucale..si in tara..
Parca tot Senia produce si ceva dimmere si amplificatoare ??? |
|
Sus |
|
|
Ionutz

Conectat la: 09 Ian 2004 Mesaje: 264 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 03, 2004 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am avut o discutie cu un baiat de la Senia in urma cu cateva luni din care reiesea ca folosesc pentru incintele pe 2 cai filtre cu frecventa de taiere 600Hz pentru bass si parca 3500Hz pentru inalte, iar la intrebarea ce se intampla cu partea de 600-3500Hz din gama de frecventa a zis ca este redata de difuzorul de bass. La prima privire am crezut ca face misto de mine, dar nefiind un expert si vazand ca sunt contrazis de cateva ori la rand am abandonat subiectul, poate chiar exista astfel de filtre si eu nu stiu. Oricum filtrele aratau bine, condensatori mkp si bobine destul de mari. Din pacate nu se vedea sarma, bobina fiind invelita in ceva textolit sau pertinax si astfel nu pot sa iti dau un diametru.
Despre difuzoare, eu fiind in cautarea unuia de maxim 12" pentru un sub de apartament mi s-a spus, de data asta de catre altcineva, ca nu au difuzoare de bass decat de la 15" in sus, iar cele de 12" scot mai mult medii. Acest lucru se poate observa si din parametrii difuzoarelor Eminence. Deci daca vrei incinte de la ei sa mergi pe cele cu difuri de bass mai mari de 12" in diametru. Un exemplu de "cum sunt lucrate" poti vedea chiar la ei in magazin unde au o boxa sectionata (incinta mdf destul de firava, folosesc o singura placuta de mdf ca intarire suplimentara, care uneste partea din spate a incintei cu cea din fata undeva pe la mijlocul ei, din cate tin eu minte, iar fonabsorbant au decat pe pereti lipit burete din acela sub forma de cofraj de oua). Cred ca poti sa le asculti chiar la ei in magazin, nu prea se sfiesc sa dea volum. |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte

|
Trimis: Vin Sep 03, 2004 8:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ionutz a scris: | Am avut o discutie cu un baiat de la Senia in urma cu cateva luni din care reiesea ca folosesc pentru incintele pe 2 cai filtre cu frecventa de taiere 600Hz pentru bass si parca 3500Hz pentru inalte, iar la intrebarea ce se intampla cu partea de 600-3500Hz din gama de frecventa a zis ca este redata de difuzorul de bass. |
Este de-a dreptul jenant 100Hz diferenta ar fi mers dar 2900Hz....
Este o incinte pe 3 cai caruia i sa "furat" difuzorul de medii si filtru  _________________
 |
|
Sus |
|
|
DJ DNA
Conectat la: 13 Ian 2004 Mesaje: 2305
|
Trimis: Vin Sep 03, 2004 9:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca flacaul ala nu stia despre ce vorbeste .
Sa presupunem ca ar avea o logica .
FTJ la 600 Hz / 6dB
La 1200 Hz ar fi - 9 dB , la 2400 ar fi -15 dB iar la 4800 Hz ar fi - 21 dB .
Din ce vad eu , ar fi un deep cam de - 12 db pe la 2 Khz .
Categoric se insela baiatul . |
|
Sus |
|
|
titro

|
Trimis: Vin Sep 03, 2004 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va spun eu sigur ca nu avea habar despre ce vorbeste.Incintele pe doua cai de la Senia cu drivere APT (Eminence) au (majoritatea) filtru 12+18 dB/octava cu frecventa de separare la 4 KHz. Nu am motive sa ii laud pentru ca fac parte din concurenta dar trebuie sa recunosc ca fac incinte de calitate cu difuzoare de calitate. Si eu am lucrat inainte cu difuzoare Eminence si am si acum incinte montate in cluburi in urma cu 3 ani in care nu am operat deloc. Faptul ca la momentul actual gasesti aceeasi calitate (sau poate chiar calitate mai buna) la un pret mai mic nici nu se pune in discutie. La preturi Senia nu concureaza cu DjDna, Frunzila sau cu mine . Dar nu putem nici sa le blamam produsele si sa spunem ca sunt proaste pt ca ar insemna ca DENATURAM ADEVARUL. _________________ www.proaudiosystems.ro |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte

|
Trimis: Vin Sep 03, 2004 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu avea habar inseamna ca Senia are angajatii ff priceputi in meserie  _________________
 |
|
Sus |
|
|
titro

|
Trimis: Sam Sep 04, 2004 12:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Poate angajatul respectiv nu facea parte din departamentul tehnic.
Sa stii ca Senia are angajati foarte priceputi in meserie. Am avut ocazia sa lucrez cu ei si sa stii ca am invatat foarte mult de la ei. Exista la Senia cativa oameni foarte priceputi.
Nu am avut ocazia sa il cunosc personal pe DjDna, dar din discutiile telefonice si pe mail pe care le-am avut am ajuns la concluzia ca este cel mai bun proiectant de incinte acustice cu care am vorbit (excluzandul pe Vance Dickason). La Senia sunt cativa oameni a caror nivel de cunostinte in domeniul electroacusticii se poate compara cu cel al lui Dan Nita.
Multi cred ca daca stiu niste parametrii T/S luati de pe un site de producator si mai detin si un programel gen Unibox sau WinIsd stiu sa proiecteze incinte acustice. Dar daca ii intrebi pe asa-zisii proiectanti daca folosesc "metoda elementului finit" pentru calcularea incintelor sau calculul diferential, sau daca tin cont de forma neregulata a semnalului audio la calculul incintei incep sa schimbe subiectul.
Deci va spun in cunostinta de cauza ca la Senia exista oameni de calitate care fac lucruri de calitate. Nu am motive sa le fac reclama pt ca momentan sunt cei mai mari concurenti ai mei in zonele unde activez eu dar nu putem sa le facem antireclama si sa facem afirmatii neadevarate ca si cea cu frecventele de separare de la filtrele lor, mai ales ca la discutie nu participa nici un reprezentant al lor. _________________ www.proaudiosystems.ro |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte

|
Trimis: Sam Sep 04, 2004 12:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu am zis ca toti oamenii de la Senia ar fi nepriceputi cel putin asta despre care se vorbeste este departe rau de a cunoaste meserie.
Daca tot suntem in sfera priceperii spunmi si mie cum calculezi tu boxele in "metoda elementului finit", au auzit acest termen in alte parti dar la calculul boxelor nicaieri.
E ceva de genul... pentru a face incinta sa functioneze in clasa AA ? _________________
 |
|
Sus |
|
|
titro

|
Trimis: Sam Sep 04, 2004 12:53 am Titlul subiectului: |
|
|
frunzila a scris: | Daca tot suntem in sfera priceperii spunmi si mie cum calculezi tu boxele in "metoda elementului finit", au auzit acest termen in alte parti dar la calculul boxelor nicaieri. |
Metoda elementului finit este o metoda de optimizare geometrica care se poate folosii in orice domeniu daca o intelegi si sti sa o aplici. Un program in care se poate lucra cu MEF este Pro Engineer in care poti sa proiectezi de la angrenaje si rulmenti pana la explozibili si chiar incinte acustice. Totul este sa sti ecuatiile de propagare a undelor (sonore in cazul nostru), sa sti sa faci descompunerea lor in armonici si sa sti sa le calculezi distributia spatiala. In rest programul face aproape tot. Ideea este ca niciodata nu o sa poti construii incinta ideala pt ca forma geometrica pe care ti-o calculeaza programul este de obicei neregulata, dar faci teste si teste si teste pana cand incepi sa te apropii de adevar. Apropo, la Munchen este un "atelier" de cercetare si proiectare al vestitei firme Electrovoice (incintele EVM) unde se lucreaza la greu cu MEF atat pentru proiectarea difuzoarelor cat si pt proiectarea incintelor. Oare de ce suna EVM-urile atat de bine???? _________________ www.proaudiosystems.ro |
|
Sus |
|
|
titro

|
Trimis: Sam Sep 04, 2004 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
frunzila a scris: |
E ceva de genul... pentru a face incinta sa functioneze in clasa AA ? |
Scuze. Nu am vazut aceasta modificare.
Da, ai dreptate cam asa ceva. Sau poate chiar sa faci incinta sa functioneze in clasa A comparativ cu AB.
Eu recunosc ca nu stapanesc inca foarte bine aceasta metoda dar cu ce am invatat si invat in scoala si cu putin studiu sper sa ajung in timp sa ma descurc onorabil. _________________ www.proaudiosystems.ro |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte

|
Trimis: Sam Sep 04, 2004 12:58 am Titlul subiectului: |
|
|
La difuzoare am vazut ca si PAudio foloseste ceva programe de genul asta.
Mai am o intrebare ce naiba inseamna clasa AA la incinte ? _________________
 |
|
Sus |
|
|
|