Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
RazvanVoicu

Conectat la: 22 Aug 2006 Mesaje: 304 Locatie: Targoviste-Dambovita
|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 10:43 am Titlul subiectului: Cartridge deck's |
|
|
Tot uitandu-ma la clipuri pe youtube am dat de ceva interesant de care sunt convins ca multi dintre voi stiau.Eu unul nu am apucat acea perioada si sincer sa fiu nici nu am auzit sau vazut asemenea aparate pe la noi prin tara.Spre exemplificare pentru cei care vor casca ochii la fel ca si mine prima data voi da spre exemplificare cateva linck'uri sugestive http://www.youtube.com/watch?v=ns__YtB1rQ8&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=XE0-dLPKcvk
Daca cineva cunoaste mai multe detalii.... eu stiu daca asemenea aparate au circulat si la noi in tara, daca aveau un sunet calitativ mai bun decat al unei casete obisnuite, sau poate chiar a unui magnetofon,ati avut asa ceva,au existat astfel de casete fabricate la noi in tara, in fine.... cred ca intelegeti care e ideea acestui thread |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 10:43 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 10:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Interesant este ca in ambele filmulete, dupa cat pot distinge au, sunt prezentate doua tipuri de casete diferite, nush ce sa spun.... imi e total obscura acea perioada si aceste tipuri de masinarii capabile de reprodus sunetul  |
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 8:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Primul si al trilea link reprezinta formatul utilizat mai ales la casetofoanele de masina americane, cu banda "fara sfarsit" (deci care nu se rebobineaza decat inainte...) formatul din cel de al doilea clip al tau nu l-am vazut niciodata, trebuie sa stii ca la inceput au existat mai multe formate concurente, unele cu difuzare mai mult decat confidentiala... |
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 9:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma asteptam tare mult la interventia ta Einar , chiar vroiam sa te strig .... insa ce sa zic.... tot n-am obtinut lamurirea, au circulat pe scara larga? au fost la un moment un produs de serie? au circulat si la noi in tara? [spun asta pentru ca tot dezgropanad am dat de o gramada de poze cu astfel de aparate] se auzeau oare la fel de bine ca un mag? care sa fie cauza sfarsitului lor poate prematur? au avut aceeasi soarta ca DCC-ul, MD-ul, CCD-ul?.... Probabil ac cei mai tineri privind peste ceva timp in urma voe face aceleasi speculatii precum noi acum vis a vis de tema pe care am propus-o.....  |
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 11:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa fiu sincer, habar-nam cīt au fost de raspīndite. Aici īn DE n-am prea vazut deoarece erau cam mari si butucanoase. Īn RO nici atīt nu vazusem pe vremea mea.
Cum spune si Sorin, astea sīnt un standard american care aici īn europa se pare ca nu s-a prea etablat deloc. Putinele existente au parvenit mai mult de la soldateii americani stationati pe aici pe periada razboiului rece deci intervalul '45 - '89. Se foloseau de regula īn masinile americane. Prea putin īn casa. |
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Iun 08, 2007 11:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai dezgropat niste morti din perioada dinainte si in timpul facerii (standardizarii) casetelor! Formatele in cauza NU au avut raspandire in Europa si cu atat mai putin in Romania. Prezenta in Europa a fost pur accidentala, cu masini americane sau aparate cumparate de nepriceputi.
Foloseau banda de magnetofon fara sfarsit si capul avea 8 piste. Diafonia f.scazuta din ghidare slaba!
In rest, tacere ( de la tata Hamlet! ). |
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: Īn creierul meu
|
Trimis: Sam Iun 09, 2007 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Au fost folosite in radio pana prin anii 90, dar numai in SUA si la cateva posturi din Europa. _________________ Ia de la Bćsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Iun 10, 2007 9:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Care mister? Am specificat: banda magnetofon, cap 8 piste! O solutie apusa. |
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

|
Trimis: Dum Iun 10, 2007 11:03 am Titlul subiectului: |
|
|
ma refeream la faptul ca nu se deruleaza, in clip se desface pur si simplu o astfel de caseta , vede si ochiul muritorului dec rand ce e aia  |
|
Sus |
|
|
|