Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
hiatus

Conectat la: 28 Iul 2006 Mesaje: 131 Locatie: Tg.-Jiu
|
Trimis: Sam Apr 07, 2007 12:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana se intoarce Stereo din mica vacanta cu amanunte despre Dragon,va plictisesc cu cateva comentarii despre un Kenwood KX-7030,pe care l-am pus la punct ieri: -este considerat model de varf in 91-92; -constructia generala este foarte buna,antirezonanta,cu metal in sasiu destul de gros; -mecanica este supla,cu 3 motoare(unul pt.eject asistat),2 cabestane si 3 capete,permalloy dur.Pe ansamblu,foarte silentioasa.Este luminata prin spate.Motoarele sunt de Sankyo,de viata lunga.Cabestanele sunt identice ca diametru,iar transmiterea cinematica printr-o singura curea,din pacate.Daca erau asimetrice si cu doua curele(motor-cabestan si cabestan-cabestan),era mult mai elegant,caci wow&flutter scadea la 0,03.Asa ca ma multumesc cu 0,04; -traf-ul este bine ecranat,cu cupru si tabla de ferosiliciu,iar orientarea in spatiu arunca campul rezidual in afara cablajelor.Tensiunea continua este,din pacate asimetrica; -cablajul folosit este sticlotextolit.Este prima data cand intalnesc in deck-uri altceva decat pertinax; -toate condensatoarele sunt ELNA,cele pretentioase(la intrarea si iesirea etajelor)fiind gravate cu litere aurii; -pre-ul si Dolby-ul play sunt foarte departe de traf si ecranate complet,impreuna.C.I.-urile folosite sunt cele mai bune ale lui Hitachi-Renesas,HA12170(0db=0,775 Vrms,anti-saturatie si comp/exp.fr.inalte integrate,etc); -auto-test bias(as fi preferat totusi potentiometru); -HX-PRO standard; -filtrele MPX cu bobine reglabile,atat pentru Dolby play cat si pentru rec(ambele comutabile); -raspunsul capetelor spre foarte bine(la-20 db):19.000 I(proba pe TDK T1),20.000 II(proba pe TDK SA-X),acelasi raspuns pentru III(Scotch Classic,insa cu corectii II,caci deck-ul nu are III),22.000 IV(Maxell,alta mai buna nu am).Neliniaritatile au fost,in medie,2-3 db.; -indicatorul de nivel are compresia logaritmica foarte buna,50%din elemente fiind exact in zona care avertizeaza pericolul depasirii portiunii de sensibilitate liniara a benzii,depasire care duce la enervantele suprasaturatii,cu toate consecintele lor.Scala incepe la -30 db si continua,cu 16 segmente, pana la +12 db; Ce nu mi-a placut: -comutarea Tape/Source cu 4066,as fi preferat cu releu; -lipsa bias-ului reglabil(uneori auto-testele bias se mai pacalesc); Sa va bucurati de Inviere. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Apr 07, 2007 12:19 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
overdrive
Conectat la: 20 Ian 2004 Mesaje: 70 Locatie: BUCURESTI
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 5:14 pm Titlul subiectului: Revox |
|
|
Christosa a inviat si toate cele bune!Am si eu un deck Revox B710 mk2 si nu prea il folosesc deloc.Merita sa im bat capul sa il fac ''frumos''?
http://www.revoxonline.ch/index-tapedeck-B710.htm _________________ vivat tubes! |
|
Sus |
|
|
hiatus

|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca tribut pentru detasamentele de proiectanti,care au dat tot ce a fost mai bun pentru a crea o bijuterie a timpului(pentru un format care in acei ani era cu siguranta cel mai utilizat),orice deck Revox trebuie restaurat.Este necesara insa o risipa considerabila de resurse,pentru a obtine un rezultat onorabil.Va rezulta un trofeu impunator pentru colectie.Dar daca balanta inclina exclusiv spre latura pragmatica(utilitatea audio a aparatului),cred ca este in zadar. |
|
Sus |
|
|
overdrive
Conectat la: 20 Ian 2004 Mesaje: 70 Locatie: BUCURESTI
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 7:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deck-ul functioneaza numai ca are ceva taste rupte etc...Intrebarea este de unde gasesc eu piese ptr el? _________________ vivat tubes! |
|
Sus |
|
|
hiatus

|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Taste originale este putin probabil sa gasesti,poate numai sa le transferi de pe un exemplar cazut(ceea ce este si mai putin probabil).Ramane alternativa,greu de acceptat de catre puristi,de a face modificari mecanice la panoul frontal pentru taste de alte dimensiuni,recuperate din alte deck-uri,dar cu inscriptiile intacte.Pe mine personal m-ar multumi si o asemenea abordare,daca celelalte performante raman intacte.Am cateva deck-uri cu modificari mecanice evidente,dar au fost rezultatul unor optiuni pur personale,neagreate de colectionari.Cred totusi ca un colectionar autentic de deck-uri,daca nu-si va pune amprenta diy peste panoplie,nu este decat un achizitionator de timbre asezate estetic in clasor,frumoase dar inerte. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Apr 10, 2007 7:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe e-Bay se gasesc cateodata taste de MAGNETOFON Revox, poate ca sunt de aseleasi dimensiuni... |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Mar Apr 10, 2007 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Overdrive, da-l incoace ca mie mi-ar sta bine la colectie...! Pe mine chiar ma duce creierasu' sa iau de pe ebay tastatura de B-77!!!
in plus chiar am terminat de restaurat un B-77 (recunosc ca am cumparat de pe net fata metalica cu scrisul de la butoane, a mea era cam stearsa, mai ales la Rec Level si la comutatorul Tape/Source)!!!! Nu pot sa pun poze pt. ca tot primesc mesajul: """Sorry, you have reached your maximum Upload Quota Limit of 16 MB"""" !!! Ce tre sa fac pt. a putea pune poze din nou???
Pacat, pt. ca am pozne misto' cu Revox B-77!!!! |
|
Sus |
|
|
Stereo

Conectat la: 16 Sep 2005 Mesaje: 184 Locatie: Braila
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 3:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa o vacanta frumoasa am parte de o mare dezamagire. Dupa cateva teste am ajuns la urmatoarea concluzie: partea mecanica a fost reglata absolut OK. Partea audio nu a fost atinsa. de fapt puteam sa-mi dau seama si din factura ca la audio nu s-a umblat (nu s-a inlocuit nimic).
Nu sunt multumit de sunet absolut deloc. Luni sun la B&W sa cer lamuriri.
Am dat o caruta de bani si la ei si mai ales la transport si am deja un pitic pus pe creier.......
Si inca o faza tare: am platit transportul la dus din Ro. Si la intoarcere am platit tot din Ro caci am contract cu curierul rapid. Am platit mai putin din UK in Ro decat la dus. Cu numai 500.000 mai putin dar ..... mai putin. |
|
Sus |
|
|
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Lun Apr 16, 2007 11:20 pm Titlul subiectului: cas deck |
|
|
Eu am mai multe casetofoane deck , dar cele mai speciale sunt Akai gx f25 , Technics RS AZ6 si Onkyo Integra TA 2066 . Pot spune ca deckul Onkyo desi are peste 20 de ani , suna cu mult peste Technics . |
|
Sus |
|
|
hiatus

|
Trimis: Sam Apr 21, 2007 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stereo,spune-ne,te rog,ce te nemultumeste(la sunet),la Dragonul tau?M-ar interesa mult o descriere asupra:dinamica generala,dinamica la inalte,rap.S/Z,comp/exp.Dolby C,si mai ales compatibilitatea cu norma NAB.Nu ne lasa sa asteptam,please! |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Dum Apr 29, 2007 1:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
REVELATIE!!!!!!! Doar ce am terminat de surubarit si curatat un AKAI GXC-750D, an de fabricatie '79 cel mult , 3 motoare , 3head , belt drive , dublu cabestan, 10 kg - deci un adevarat TANC! are motoare pe cele 2 axe de bobinare a benzii , la fel ca la magurile tari! Ce m-a frapat la acest aparat: Akai nu a folosit nici o cupla, toate firele , inclusiv cele ge la capete sunt lipite! Cat priveste performantele iar nu am cuvinte - nu ma asteptam ca un aparat construit acum 30 de ani sa imprime asa de bine - nu am facut diferenta intre sursa si banda.... O singura bila neagra as avea pt acest aparat.... un mic zgomot de fond pe imprimare la mers in gol (fara semnal)! Pacat ca nu mai pot pune pozne.... |
|
Sus |
|
|
dan13l
Conectat la: 14 Apr 2007 Mesaje: 99 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 03, 2007 12:01 am Titlul subiectului: Sansui SC 3333 |
|
|
Salut,
Am citit posturile voasrte si am vazut ca sunt colectionari adevarati pe aici dar si cunoscatori in service pt deck-uri. Am si eu un deck Sansui SC 3333 rackabil de prin 85 pe care il tin bagat bine ca nu prea mai am loc la vedere. M-ar tenta si pe mine sa il pun la punct sau sa il dau cuiva la schimb pentru un alt deck ca am nevoie de o scula sa redea casete si nu mai am. Aparatul este intr-o conditie estetica foarte buna dar are ceva mici probleme, ambreiajul de la rola receptoare (nu e autoreverse) si probabil o revizie generala si reglaje. Eu l-am dus la un service in Bucuresti dar nu am fost multumit de rezultate. Daca e cineva interesat de un schimb sa il ia pt colectie sau poate sa il puna la punct (contra cost) m-ar interesa. Cred ca mai am si schema de la el.
Multumesc,
Daniel |
|
Sus |
|
|
madkat
Conectat la: 31 Aug 2005 Mesaje: 147 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Aug 08, 2007 2:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
tot cu o intrebare de genul asta readuc topicul la lumina:
unde se pot gasi piese calumea pt technics-uri?
am un RS-TR373 si un RS-BX501 - ambele in stare f f buna - dar timpul si-a pus amprenta pe rolele presoare si curele
pentru urechea mea nimic "audibil" dar sunt destul de maniac cu aparatele mele si as vrea sa le fac "ca noi" _________________ Yamaha RX-V440 receiver 6.1
Technics RS-BX 501 deck
Technics SH-GE 70 graphic equalizer
E-Boda 555x dvd-divx player
IEI AT-302 modificat + boxe Tesla (secundar) |
|
Sus |
|
|
andyc

Conectat la: 14 Dec 2005 Mesaje: 520 Locatie: bucuresti ex_nick: andy_barosanu
|
Trimis: Mie Aug 08, 2007 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu as vrea role pt 373... |
|
Sus |
|
|
Don Mario
Conectat la: 18 Sep 2005 Mesaje: 151 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Sep 18, 2007 11:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Am o curiozitate:
EXISTA si cineva care si-a pus "minunea" de deck pe osciloscop?
EXISTA cineva care si-a facut si reglajele la el/ele?
Evident e vorba de reglajele complete, de la banala demagnetizare pana la liniaritarea in frecventa etc etc...
Da exista, eu am facut tot felul de masuratori pe numeroase cassdeck-uri. Chiar mai mult decit ai enumerat tu, masurat distorsiuni THD + IMD.
Pot comfirma, Nakamichi the best.
Don Mario |
|
Sus |
|
|
|