Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
CyberCSX
Conectat la: 05 Iul 2006 Mesaje: 1893
|
Trimis: Mie Sep 26, 2007 11:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ah.......... nu e chiar asa de tank.
O ruginatura din aia īnvechita de revox e si mai tank.
Din bacate la "brīnza elvetiana" s-a oprit evolutia tehnica pe undeva prin anii 70 cumparativ cu altele. Asta-i īncapatīnarea lui Willi Studer.
azi la un revox (brīnza elvetiana) dupa ce s-au topit capetele alea cīt fisa de 2 EURO, ori stai si plīngi līnga el, ori iei credit la banca pt. capatīne noi si asta la fiecare 2 ani  |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Sep 26, 2007 11:13 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Sep 27, 2007 12:03 am Titlul subiectului: |
|
|
ReVox is a brand name of Swiss audio equipment created by Studer in the 1950s.
The ReVox brand name was spun off into Studer Revox AG in 1990. During Studer's acquisition by Harman International Industries, Revox was sold separately to a group of private investors.
Many consider ReVox open-reel tape recorders to be high-end audio equipment. The most famous of these are the G36 (valve type), A77 (solid state with relay controls) and B77 (solid state with logic control). The A700 was the top of the line machine with variable tape speed from 2.5 to 22.5 inches per second
The brief resumé of the company's history reads as a guide to quality audio. In 1948, Mr. Willi Studer founded his first own business in Zürich with a staff of 3 people, producing special oscilloscopes for high-voltage labs.
In the following year the company produced the first own designed tape recorder named Dynavox and by the early 1950s a new brand name for amateur products, Revox, was introduced. In 1951 the prototype of the first professional tape recorder, the Studer 27 was used by Swiss radio, making overall recordings of the "Internationale Musikfestwochen Luzern".
In 1955 a new era of professional studio tape recorders began with the development of the Studer A37 and B37. In the following years the portable compact studio tape recorder B30 and the first mixing console studer 69 were established. The growth of the company continued, and in 1960 a new generation of tape recorders started with the model Studer C37.
http://www.revox.ch/index.tpl?iid=l38a1b9c2d18&lang=1 |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Joi Sep 27, 2007 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
@ momolo
Treburile astea le cunosc pe dinafara si-s satul de lozincile astea de lauda, ca dracu de tamīie.
Tehnologia asta la Revox, s-a oprit īn 75, moment cīnd din punct de vedere calitativ nu a mai evoluat nici macar co o valoare rezistiva de 1 Ohm.
Pīna si un Olimp / Orbita fabricat īn 89 īi este net superior.
Īnca o data amintesc, a nu se confunda revoxul de consumer using (A 77 / B 77) cu Studerele de studio. Sīnt 2 treburi diferite.
Si.......... sa nu uitam ca daca Willi Studer a avut o idee buna, asta nu īnseamna ca este idea CEA MAI BUNA si ca nu exista alta si mai buna. Īn timp ce W. Studer NU a tinut cont de dorintele clientului consumator si si-a IMPUS īncapatinarea RISCĪND sa ramīna de caruta pe nivel tehnic / calitativ, altii au tinut cont si rezultatul s-a aratat īn dealungul anilor.
Dau dinou UHER ca exemplu cu capetele pod interschimbabile.
Daca Willi Studer a fost asa de destept si perfect, de ce n-a adoptat metoda asta implementīnd īn ofertele lui un sistem practic, fiabil si economic?
Prin sistemul UHER ai practic 2 magnetofoane īn unul. 1 x 2piste si 1 x 4 piste.
La UHER cu 2 TRACKS HEAD UNIT TIPE Z 336 poti trage ori MONO pe ambele parti ale benzii, ori STEREO īntr-un singur sens.
Cu 4 TRACKS HEAD UNIT TIPPE 338 ai normal 4 piste Mono sau 2 Stereo pe fiecare parte a benzii. Trebuie sa desfaci cu mīna 2 suruburi flansa, tragi HEADER UNIT īn sus (afara) si īl pui pe celalalt fixīnd cele doua suruburi īnapoi. Chiestie de .... cīteva secunde.
La Revox trebuie sa cumperi 2 maguri separate. O tīmpenie.
Si Uher a facut 630-ul LOGIC cu 3 motoare la fel ca si ASC care si el are pod de capete interschimbabile, deci nu discutam de transmisia mecanica a benzii ci de fiabilitatea electronica.
Povestea asta REVOX este ca la masini:
Americanii au fost primii din lume care au montat īn masini un Tempomat, Clima, Cutie automata, au fost primii din lume care au montat catalizatoare G-KAT (asa zisele EURO 1) īn timp ce EUROPA era la nivelul DACIA 1300 īn anii 70 si azi nici dracu nu mai tine cont de primii pasi facuti de americani ci tin cont de dorinta consumerului si au evoluat īn "N" directii diferite baza oferita de americani. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Sep 27, 2007 12:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Einar, nu era vorba de tine, am pus informatia generala istorica pentru ceilalti forumisti.
Iar ce ai insirat mai sus sunt tampenii absolute de la cap la coada! ....Vad ca ai facut "progrese" intre timp! |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Joi Sep 27, 2007 9:59 am Titlul subiectului: |
|
|
momolo a scris: | Einar, nu era vorba de tine, am pus informatia generala istorica pentru ceilalti forumisti! | Cred ca aceasta LAUDAROSENIE Opsesiva a acestei glume elvetiene de prost gust care īn 1980 era deja JENANT depasita din punct de vedere tehnic este deja ARHICUNOSCUTA si garantez ca 99% din forumisti o stiu pe dinafara ca pe o reclama TV Penetranta de prost gust.
N-are rost s-o repeti permanent asa cum se repeta un sector audio pe un vinil defect pe care sare acul.  |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 12:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Einar, cu tine nu are rost sa intru in contradictii! Esti un inepuizabil raspandac de infomatii gresite si opinii aburistice!
Atat poti tu, atat vezi tu, treaba ta!
Am avut si UHER pe mana si stiu ce pot! Au ca gresala fundamentala contactele pe semnal mic, pe langa altele. Nu-mi placeau nici in anii 80...cand eram vashnic trancotar!
REVOX-STUDER sunt o referinta mondiala in magnetofoane alaturi de AMPEX. Astia au facut istoria magnetofoanelor adevarate si nu a trancotelor pe care le cureti tu cu spirt pe masa din bucatarie!
Eu personal, cele mai bune magnetofoane auzite de mine vreodata sunt REVOX, de la distanta! (si ia aminte, nu am REVOX ci AKAI la ora asta, ca sa nu zici ca sunt "habodnic" si ca-mi laud "marfa" proprie ) |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Da. Cu tine nu se ajunge la nici un rezultat.
Ai auzit / vazut Revox de la distanta si-l lauzi parca ar fi.............
Laudaroseniile MARKETING sīnd una si realitatea este alta dar asta nu vrei sa realizezi.
Daca ceva a fost marca de renume mondial, atunci STUDER iar Revox a fost practic REMORCA renumelui profesional STUDER.
Si īnca odata repet nu mai face confuzii si nu l-e mai baga īn aceasi oala. Totusi o faci scriind REVOX-STUDER. Revox este una si Studer este alta.
Si Dacia provine de la RENAULT dar nu poti scrie DACIA-RENAULT ca īntr-e ele e diferenta ca īntr-e cer si pamīnt. Asa si la REVOX-STUDER.
Revox este HOME CONSUMER si Studer este PROFESSIONAL EQUIPMENT.
REVOX = DACIA
STUDER = RENAULT
Cam asa se poate compara iar tu le pui īn aceasi oala ceea ce este o reala ABERATIE de care te agati mortis. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 9:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Deci ti-ai schimbat opinia deosebit de favorabila despre Dacia Lighean...  |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 10:20 am Titlul subiectului: |
|
|
sorin6 a scris: | Deci ti-ai schimbat opinia deosebit de favorabila despre Dacia Lighean...  | Nu este vorba de schimbat opinia ci un exemplu comparativ.
Eu cel putin merg pe ceea ce VAD si nu pe ceea ce m-i se spune sau citesc peundeva.
Comparativ cu "momolo" care "citeaza" te mirii ce informatii PROMO, am avut destul revoxuri demontate pe masa "la curatat cu spirt" si am avut ocazia sa butonez, sa fac imprimari si sa ascult si STUDER de studio si AMPEX - ATR. Sīnt destui colectionari pe aici care au asa ceva īn casa, maguri de studio scoase din uz de pe la studiourile de radiodifuziune de pe aici.
La vreo 60 de km de mine īn KÖLN ( 20 min. cu ICE) am un amic colectionar care are 4 STUDER-e īn casa si cīnd am chief "sa ma joc" cu Studere merg pe la el. Tot pe studerele lui īmi trag si benzi de referinta pt. reglaje. |
|
Sus |
|
|
Kostas

Conectat la: 07 Apr 2007 Mesaje: 309 Locatie: Traco-daco-trancotaria
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 4:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din perspectiva audiofila doar Uher Logic intra in clasa magnetofoanelor de top, restul ramaneau la un nivel mediu. Tin minte ca atunci un B77 le cam dadea clasa la toate magurile inclusiv Akai.
De Uher am amintiri nostalgice, sunt convins ca sunt foarte practice, dar ca sunet, e o alta problema. E ca si cum ai analiza un Lamburghini din punctul de vedere al confortului si functionalitatii si nu din punctul de vedere al sportivitatii.
Nostalgia e una si poti fi nostalgic si dupa Radio Ric si voi fi in continuare nostalgic dupa Uher (niciodata dupa Majak care m-a umplut de nervi) , dar , asa cum e, Revoxul era altceva. Nu era facut pentru bumm tzzz, bummm tzzz, ci pentru armonii, muzica bogata, izvoara muzica din el desi nu avea curbe la jdemii de herti .  _________________ Iar ala mare negru de respira greu, ala era tasu ! |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 4:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Einar Citat: | Ai auzit / vazut Revox de la distanta si-l lauzi parca ar fi............. | de aproape, inclusiv desfacut, surubarit, tot tacamul. Sti bine ca nu sunt eu ala sa vorbesc dupa prea multa lectura de net.
Nu-mi place s-o spun, dar REVOX B77 sau PR99 face de rusine orice AKAI, oricare model ever! Iar treaba asta o face absolut, adica la redare, la REC si ca mecanica! Plus ca posibilitati de reglaje si azimutari interne (excelente la Revox, o placere, carte tehnica, totul ordonat, superb!). Revox are peste 20 de puncte de reglaj iar AKAI (oricare, inclusiv 747) are 5, bazice !
... si te asigur ca nici prospecte, reclame si pliante nu am citit caci ma plictisesc, nici pe buda nu le utilizez macar.
STUDER si REVOX sunt creatia aceluiasi inginer, una e marca profesionala, cealalta este pentru piata de consum si profesional-entry-level sau buget.
Revox au fost facute ca semi-profesionale (in limbaj popular), adica pentru studio entry-level si diverse aplicatii profesionale unde nu se cere calitate master.
STUDER au fost altceva si adresate exclusiv sectorului profesional de studio. Aici batalia si consurenta s-a dus intre STUDER si AMPEX in principal, ceilalti fiind prin jur (TASCAM, FOSTEX) iar NAGRA avand un statut aparte.
http://www.tascam.com/
http://www.fostex.com/
http://www.nagraaudio.com/
Dar mai intervine si cine cu ce urechi si in ce conditii asculta aceste aparate analogice ?! (puse pe calorifer nu suna bine! ) |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 4:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Kostas a scris: | Din perspectiva audiofila doar Uher Logic intra in clasa magnetofoanelor de top, restul ramaneau la un nivel mediu. | Foarte corect, numai ca logic-ul este un magnetofon extrem de sensibil, se poate spune chiar ne-reusit din punct de vedere mecanic. Bineīnteles cu mijloacele actuale poate fi pus la punct (stabilizat) si crede-ma ca e un vis pur si simplu. (pret de achizitionare, azi, ano 2007 aprox. 375 EURO) Citat: | Tin minte ca atunci un B77 le cam dadea clasa la toate magurile inclusiv Akai. | . Clasa la nivel calitativ audio dar si asta numai pīna la un punct. Īn ceea ce priveste subansamblele consumabile... au-mama. Citat: |
De Uher am amintiri nostalgice, sunt convins ca sunt foarte practice, dar ca sunet, e o alta problema. E ca si cum ai analiza un Lamburghini din punctul de vedere al confortului si functionalitatii si nu din punctul de vedere al sportivitatii. | . Din punct de vedere calitativ sīnt undeva īntr-e Tesla B 116 si Akai GX 215 D. Pt. cei ce au nevoie de un mag pt. a digitaliza benzi vechi de a asculta muzica īn contitii.......fara sa tremure peretii sīnt excelente si deosebit de economice īn īntretinere. Un Vario sau RDL l-e iei pe ebay īn stare foarte buna īntr-e 50 si 100 EURO, ai datorita podurilor de capete interschimbabile practic 2 maguri īn unul (cum am mai spus), singura curea existenta īn ele este identica cu cea de la Unitra ZK 240 / ZK 246 / M 2405 S care o primesti fara probleme pt. un pret derizoriu de 1,50 EURO. Citat: |
Nostalgia e una si poti fi nostalgic si dupa Radio Ric si voi fi in continuare nostalgic dupa Uher (niciodata dupa Majak care m-a umplut de nervi) , dar , asa cum e, Revoxul era altceva. Nu era facut pentru bumm tzzz, bummm tzzz, ci pentru armonii, muzica bogata, izvoara muzica din el desi nu avea curbe la jdemii de herti .  | Da...... Maiac-urile, dragostea mea, la care cīnd īmi era lumea mai draga se apuca sa fumeze cīnd se pīrlea R 9 din etajul final de ziceam ca am gaze lacrimogene īn casa.
UN VIS al tehnologiei rusesti
Sa sti ca indiferent ce mag iei, pe toate merge bumm tzzz, bummm tzzz ba chiar parca "suna" mai bine ca pe digitalos.
Parca acel BUUUUUMMMM e mai.........sanatos ca un pumn bagat īn stomac asa.... cu sete  |
|
Sus |
|
|
Kostas

Conectat la: 07 Apr 2007 Mesaje: 309 Locatie: Traco-daco-trancotaria
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Majak ul il am si acum pe dulap, al naibi merge inca, vrea sa ma chinuie in continuare
La Uher se evede ca baietii faceau reportofoane. Simteai ca cei care le proiecteaza urmaresc functionalitatea fiind practice si usor de manuit. Intradevar, Logic ul avea drive ul foarte delicat, dar nu pentru asta il apreciam ci pentru fidelitate  _________________ Iar ala mare negru de respira greu, ala era tasu ! |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Vin Sep 28, 2007 6:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
De fapt uher a īnceput prin anii 60 īn deosebi laīnceputul anilo 70, sa se concentreze īn mod delicat pe scule de reporter si scule pt. armata.
La sectorul scule de reporter, sau gīndit sa scoata niste mini- maguri nu numai fiabile si stabile din punct de vedere tehnic si calitativ, ci si accesibile la pret deoarece superlativul NAGRA costa o avere si nu fiecare studio dispunea de finantele necesare īn vederea achizitionarii si sa nu uitam, un studio nu are nevoie numai de un mag iar un NAGRA costa cīt 5 Uher Report 4000 / 4200 / 4400 IC iar īn ceea ce priveste sectorul "birotic" al armatei si politiei, pt. acestia s-au conceput versiunile VARIOCORD, motiv de ce au si fost tinute majoritatea īn culoarea chachi /verziu (NAVY GREEN) cu efect "lovitura de ciocan" a vopselei. putine exemplare au fost create īn culoare argintie. Astea mai mult pt. autoritati ce nu aveau nimic īn comun cu cadrele militare / politie.
Deci, aici era nu numai calitate ci si robustete deoarece Uher-ele erau frecate la maxim pīna la sīnge īn toate posturile posibile de utilizare si trebuiau sa reziste. Asta de la zdruncinaturi, aruncaturi, caderi pe teren solid etc. O structura de rezistente ce nu gasesti la un elvetian si daca te uiti atent la un Uher, aceste nu are un capac / masca īn partea de sus ci aici sasiul este direct masca pe care este montat tot.
Cum se zice asa frumos, e facut sa treci cu tancul peste el
Dupa ce cei de la Uher au vazut ca apar si cerinte consumer, interesul este enorm, au scos versiunile de consumer tip SG, īncepīnd cu SG 520 Variocord.
Deci................, īn consecinta, cīnd vorbim de UHER, vorbim de sculle ALROUND cu o rezistenta si un concept rezistiv la care REVOX poate numai sa VISEZE deoarece acea grila de aluminiu ca cadrul unui brat de macara ce are revox si se numeste cadru sasiu, īn el, e de......"pisul lumii" comparativ cu structura de rezistenta si conceptul unui Uher.
Ceaa ce priveste sculele portabile, mini-magurile de reporter de la Uher, si astea-ti baga un revox īn buzunar. Astea trebuiau sa dea o calitate superlativa deoarece continutul benzilor trase pe ele, trebuie copiat, mixat, editat ulterior pt. a fi transmis īn radiodifuziune si aici trebuie CALITATE si nu MIZILIC. |
|
Sus |
|
|
|