FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Numai pe lćmpi ŗi hibride
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
CyberCSX

Conectat la: 05 Iul 2006

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 4:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ sunwindcornel

Acuma ia magu ala si fa-l x 8 sau x 12 + restu Laughing

Nu stiu īn ce masura am ramas īn urma, dar īn 2003 cīnd am fost īn Resita si cīnd am vazut cum se contorizeaza, cīnd am vazut ca pt. un apartament gol platesc īn EURO cīt berila, m-am luat cu mīinile de cap dar asta-i alt ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 4:09 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
nichishoru

Conectat la: 13 Oct 2006

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 6:37 pm    Titlul subiectului: Re: magnetofoane pe lampi Raspunde cu citat (quote)

sunwindcornel a scris:
Dar in mod sigur mai sant cu sutele prin tara alte Grundiguri pe lampi sau Philips-uri.

Asa-i:
si eu am un Sonet Duo nou nout si un Philips EL3575 restaurat.
A trebuit sa-i refac/inlocuiesc tot ce era din cauciuc (care se topise si era ca o marmelada neagra intinsa peste tot).
Sus
sunwindcornel

Conectat la: 12 Noi 2007

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 9:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cum ajungem pe Radiomuseum , si cum le descoperim pe ale tale ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 9:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ia vezi ce gasesti aici, īn coloana SERVICE:

http://mb.abovenet.de/tonbandwelt/philips/index.htm
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 9:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ nichishoru

Acel Philips "L" Baeaza 90% pe B 4307 / 4308. Schiema este identicha. Aceste "L" - uri sûnt versiune de export pt. Austria.

sper ca ai schimbat si gumele lichefiate din cuplajele de transmisie a platanelor. Alea le poti īn locui cu pīsla.

Poti folosi documentatia de service de la EL 3574. e aceasi brīnza:

http://mb.abovenet.de/tonbandwelt/philips/3574/3574.htm
Sus
nichishoru

MesajTrimis: Joi Noi 29, 2007 10:24 am    Titlul subiectului: Mag Philips cu lampi Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
@ nichishoru

Poti folosi documentatia de service de la EL 3574. e aceasi brīnza:

http://mb.abovenet.de/tonbandwelt/philips/3574/3574.htm

1. Multumesc pentru informatii, cum am scris inainte tot ce era cauciuc .....nu mai era la locul lui ci imprastiat prin toata mecanica si a fost foarte greu de curatat. Apoi noroc cu pozele olandeze de pe net ca am putut sa reconstitui schema cinematica. Am folosit ringuri NOS de video unde sau potrivit sau le-am rectificat pe bormasina. Asa am reconstituit si rola presoare folosind cauciucul de foarte buna calitate de la un tambur de imprimanta sau Xerox (din tirg).
A mers toata vara in gradina casei mele de la tara si acuma asteapta o alta curea ca aia pusa de mine a cedat.
2.Link-ul catre RADIOMUSEUM si pagina mea (mai am de pus multe poze) este asta:

http://www.radiomuseum.org/collection/nicolae_chirtas.html

Inscrierea costa anul trecut cam 20 euro si calitatea de membru i-ti ofera accesul la toata baza lor de date (scheme, poze) dar trebuie sa contribui continuu cu informatii sau poze originale.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Joi Noi 29, 2007 12:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Astia de la radio museum vor cam multe. Ce au astia contra cost, gasesti īn alta parte gratuit. Trebuie numai sa sti unde sa cauti.

Uite aici, Mecanica īn interior. Vei vedea ca este Identic:

http://picasaweb.google.de/einar.n.a/Philips_N_9123_DUX

Philips DUX N 9123 este identic, atīt ca este facut sub patronajul fostei firme DUX ce a fost preluata de Philips.

Vezi pozele si compara mecanica.
Sus
nichishoru

MesajTrimis: Joi Noi 29, 2007 12:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
Astia de la radio museum vor cam multe. Ce au astia contra cost, gasesti īn alta parte gratuit. Trebuie numai sa sti unde sa cauti.

Uite aici, Mecanica īn interior. Vei vedea ca este Identic:

http://picasaweb.google.de/einar.n.a/Philips_N_9123_DUX

Philips DUX N 9123 este identic, atīt ca este facut sub patronajul fostei firme DUX ce a fost preluata de Philips.

Vezi pozele si compara mecanica.

Nu este la fel: al meu e stereo, cu tuburi ECL82 in final si indicator EM87.
Uita-te inca o data pe documentul pus de mine in primul post.
E un mag la nivelul anilor 60 si mie i-mi place sa-l ascult doarece e... cu tuburi.
Pentru protocol am un AKAI GX215D care si el merge cu o statie pe tuburi germana (Klein & Hummel model:Telewatt VS 55).
AKAI-ul desi e modest are capetele rezistente la benzile vechi pe care inca le mai frec.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Joi Noi 29, 2007 1:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ahhhhhhhhhhh............. E Clar. am īncurcat borcanele Embarassed

Asta al tau are mecanica lui 4404 / 4407 doar atīt ca e pe tuburi si are alt design:

http://picasaweb.google.de/einar.n.a/Philips_N_4404

si

http://picasaweb.google.de/einar.n.a/Philips_N_4407

Nu ti sa topit guma de pe rola inverstoare pt. derulare spre dreapta?

Boala lor. Vezi daca mai ai treaba cu gume din astea lichefiate, da-i cu spray de CO2 (zapada carbonica) sa īnghieti pe moment mizeria aia si atunci razi jos pur si simplu ca se sparge ca sticla. Īn citeva minute ai curatat toata mizeria. Eu cam "restaurez" philips-uri din astea din punct de vedere mecanic si sīnt foarte des confruntat cu mizeria asta de cauciuc lichefiat.
Sus
sunwindcornel

Conectat la: 12 Noi 2007

MesajTrimis: Vin Noi 30, 2007 2:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce chestie cu Philipsurile astea de ziceti voi ca se topesc in timp gumele....
La Grundigul meu TM 320 , toate gumele sant cele din 1969. Nici o curea nu e crapata sau uscata sau topita , rola presoare e sprintzara de zici ca ieri a fost fabricata ... si cati ani sant de-atunci ? 38 ani!!
Cum naiba olandezii nu aveau caucioace bune iar nemtii aveau caucioace bune? Sa fie experienta lor de razboi ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
CyberCSX

MesajTrimis: Vin Noi 30, 2007 3:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Philips este singurul cu boala asta unde gumele se transforma īntr-o masa semilichida asemanatoare cu smoala si cleioasa ca o guma de mestecat uzata.

La Telefunken de ex. curelele se īnpietresc si se sparg pur si simplu. La Uher, curelele īsi pierd elasticitatea si inelele rolelor de antrenare se īntaresc si crapa. Cam astea ar fi sculele cu probleme dar nu-i bai. Exista producatori de gume noi si nu costa o avere.
Sus
VHS

Conectat la: 06 Aug 2007

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 6:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

L-am salvat pe ćsta cu ocazia Marii debarasćri, dar trebuie reparat (depanatorul mai are ceva de lucru cu reglajele pe F.M.):
http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=507

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
raducdumitru

Conectat la: 16 Iun 2008

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 6:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am 2 obiecte tehnice pe lampi:

1) Receiver Marconi LIMITED EDITION promotia 1937 cu intrare pentru Marconiphone. Am si bratul Marconiphone Gramophone pick up la el.

2) Radio Philips 204U de prin anii '40

Ambele nu am indraznit sa le mai alimentez ca sa pastrez lampile (originale) nealterate.
Sus
raducdumitru

Conectat la: 16 Iun 2008

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 6:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ahh, era sa uit:

primul meu magnetofon: TESLA Sonet Duo. El inca functioneaza Very Happy
Sus
iulidan

Conectat la: 27 Apr 2008

MesajTrimis: Joi Iul 17, 2008 11:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

primul magnetofon a fost un Geloso, cel putin asemanator cu cel din fotografie ( deoarece a fost furat );
acum mai am un Tesla Sonet B3, fara cap inregistrare si rola presoare si un Maiak 203.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2
Pagina 2 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum