Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
oake
Conectat la: 28 Iun 2005 Mesaje: 606 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am si eu ceva experienta cu formatul VHS, pe care il mai folosesc inca, probabil si datorita citorva sute de casete trase la sfirsitul anilor 80 si inceputul anilor 90.
Am casete trase din '86, care se vad excelent si acuma, bineinteles cu drops-out-urile de rigoare... sunt deja 20 de ani.
La sfirsitul anilor '80 erau o multitudine de casete folosite: cele normale, cele HI Grade si cele Super HI Grade, in functie de finetea particolelor.
Cind a aparut S-VHS-ul, au aparut si casetele de rigoare, evident cu plusul de contur si de lipsa a difuziunii culorii, dar aceste casete erau extrem de scumpe.
Ultima gaselnita in materie de VHS este SVHS-ET, adica poti sa ai rezolutia SVHS-ului, dar pe o caseta non SVHS, lucru partial adevarat.
A mai fost o incercare, la sfisitul anilor 90 de a digitaliza imprimarea si raspunsul, dar nu a prins...era prea tirziu.
In concluzie : Cine are sa-i traiasca, cine nu sa nu-l doreasca! _________________ Mielul blind suge la oaia neagra a familiei |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 7:53 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
CyberCSX
Conectat la: 05 Iul 2006 Mesaje: 1893
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 9:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei sa-ti digitalizezi toate VHSurile pe PC în format DVD / MPEG / VCD / AVI te costa 30 EURO si problema-i rezolvata. Eu mi-am cumparat un convertor Analog / DIGITAL de la TINXI.DE. E vorba de cutiuta asta:
http://www.tinxi.de/product_info.php?cPath=101&products_id=505&language=de
îl cuplezi la PC prin USB, (Audio de la cutiuta pe line in a placii de sunet), Pe clinch-urile rosu/ alb/galben video-ul, deschizi softul, faci setarile cerute / dorite (e în engleza) si îi dai batae.
E ca si cînd tragi de pe un video pe celalalt. Pierderi de calitate ZERO.
Pt. digitalizat casete vechi este o scula IDEALA si IEFTINA. Mai mult nici nu-ti trebuie. Eu am facut cam 50 de casete într-o luna cu asta. |
|
Sus |
|
|
VHS
Conectat la: 06 Aug 2007 Mesaje: 94 Locatie: București
|
Trimis: Mie Apr 02, 2008 6:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
În România, unele magazine țin cu dinții de prețuri mari la casete V.H.S., deși acestea nu se prea mai vând.  _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
ctepeo nu mai e că a avut probleme cu e-mail-ul |
|
Sus |
|
|
|