Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Mandea
Conectat la: 13 Oct 2005 Mesaje: 881 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Feb 23, 2008 9:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
SoNic_real_one a scris: | Nu te descuraja de comentariile negative, ia ce iti place tie
Oricum, am o corectie, RS8 sunt pe 3 cai, nu pe 4 cum s-a spus aici, crossoverele sunt realizate foarte bine si nici vorba de bubuiala sau tzatzaiala - au o caracteristica destul de liniara. Faptul ca unii nu suporta sa auda octava inferioara a unei orgi cu pedale intr-un concert Bach este alta problema.
O solutie mai ieftina ar fi una cu boxe de genul RS6 si un subwoofer de genul RSW-12 reglat sa fie intr-adevar sub pentru a complementa capatul de jos al benzii audio (cam la sub 40Hz).
Personal am ascultat recent niste boxe pe 2 cai Klipsch RF-82 intr-o camera comparabila cu a ta si mi s-a parut ca suna superb - hornurile pentru inalte in spatii atat de mari elimina reflexiile pana la punctul de auditie (care distrug imaginea audio). Eu sunt adeptul unor sisteme pe 3 cai (cu difuzor de medii dedicat) dar alea au sunat neasteptat de bine.
Sau daca nu iti place ideea de "rear-firing port" (necesita o amplasare mai atenta) poti sa te uiti la ceva de genul F-3. Sensibilitatea este data ca 97dB la 2.81V (ceea ce insemna cam 4dB in minus pentru valoarea de 1V, 93dB este o valoare impresionata oricum). |
exceptand sibilanta si mie mi-au placut cand le-am asculat, unii oameni nu aud acea sibilanta, ii invidiez puternic. oricum trebuie ascultate inainte, si important ar fi sa fie ascultate in camera in care vor fi tinute. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Feb 23, 2008 9:00 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
FATHER

Conectat la: 26 Iun 2006 Mesaje: 1072 Locatie: Satu Mare
|
Trimis: Sam Feb 23, 2008 9:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
SoNic_real_one a scris: |
Oricum, am o corectie, RS8 sunt pe 3 cai, nu pe 4 cum s-a spus aici |
Citisem pe net ca cele 2 difuri de bass, chiar daca sunt identice sunt filtrate usor diferit. Oricum ramane valabila chestiunea ca RS8 sunt mai greu de dus si e nevoie de atentie la alegerea amplifului... |
|
Sus |
|
|
SoNic_real_one
Conectat la: 01 Ian 2008 Mesaje: 408 Locatie: USA
|
Trimis: Dum Feb 24, 2008 1:28 am Titlul subiectului: |
|
|
La klipsch nu sunt diferite (exista alte firme care au mediile+medii/joase pe unul si numai basii pe altul, dar sunt de obicei usor diferite), sunt 2 cai. Cum am zis, nu sunt fan 2 cai (sau nu am fost pana acum).
Sibilante nu am auzit, dar poate nici nu am avut material potrivit (sau camera le atenua). Oricum, am inceput sa visez hornuri
Nu m-a incantat portul in spate (nu as avea spatiu necesar pt pozitionare), probabil ca o sa ma orientez la ceva in genul F3, F2... desi ca un 3way-is ce sunt nu ma simt bine cu idee de difuzoare de 8" (F3) puse sa redea 2kHz... poate sa gasesc undeva sa ascult F2-urile, daca nimeni de aici nu le-a ascultat sa imi zica o parere. |
|
Sus |
|
|
avram
Conectat la: 17 Feb 2008 Mesaje: 45 Locatie: cluj-napoca
|
Trimis: Mar Feb 26, 2008 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Da ma-m gandit ca raman pana la urma la boxele MA rs 8.Eu cred ca am facut o alegere buna si sper ca asa sa fie.Va mltumesc tutror care mia-ti scris. |
|
Sus |
|
|
bogdi
Conectat la: 04 Ian 2007 Mesaje: 206 Locatie: Bistrita | Cluj-Napoca
|
Trimis: Mar Feb 26, 2008 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
SoNic_real_one a scris: | La klipsch nu sunt diferite (exista alte firme care au mediile+medii/joase pe unul si numai basii pe altul, dar sunt de obicei usor diferite), sunt 2 cai. Cum am zis, nu sunt fan 2 cai (sau nu am fost pana acum).
|
De aceea klipsch sunt 2-way si altele sunt 2-way 1/2 (two way and half, unul dintre difuzoarele de bass e taiat mai jos decat celalalt.) vezi B&W 704, e primul care imi vine acum in minte. _________________ Liquid Sound A1 | Neotech BTC Dual Shielded | HP Pavilion dv9500t | Monitor Audio BR5 (SE VAND!) | Cat5 diy Speaker Cable - Bass | Real Cable INNo CU+AG - Highs |
|
Sus |
|
|
avram
|
Trimis: Mar Feb 26, 2008 11:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt bune boxele B&W 704 dar sunt prea scumpe si nu imi permit sa dau atatea bani pe o pereche de boxe.Din cate am vazut boxe costa 7100.Sunt prea scumpe pentru mine.Bugetul meu ar fii pentru boxe de maxim 3400 de roni. |
|
Sus |
|
|
bogdi
Conectat la: 04 Ian 2007 Mesaje: 206 Locatie: Bistrita | Cluj-Napoca
|
Trimis: Mar Feb 26, 2008 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
avram a scris: | Sunt bune boxele B&W 704 dar sunt prea scumpe si nu imi permit sa dau atatea bani pe o pereche de boxe.Din cate am vazut boxe costa 7100.Sunt prea scumpe pentru mine.Bugetul meu ar fii pentru boxe de maxim 3400 de roni. |
Scuze eram off-topic. Eu zic ca nu-s asa bune si ca ai facut o alegere corecta mai ales ca daca iti place sunetul MA sigur nu iti place B&W... _________________ Liquid Sound A1 | Neotech BTC Dual Shielded | HP Pavilion dv9500t | Monitor Audio BR5 (SE VAND!) | Cat5 diy Speaker Cable - Bass | Real Cable INNo CU+AG - Highs |
|
Sus |
|
|
avram
|
Trimis: Mie Feb 27, 2008 12:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
As mai avea o intrebare:la boxele MA rs 8 trebuie facut un rodaj.
La ce magzin se gasesc boxe B&W .As vrea sa stiu la ce preturi sunt boxele.
Va multumesc. |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

Conectat la: 20 Feb 2006 Mesaje: 387 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 27, 2008 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
avram a scris: | As mai avea o intrebare:la boxele MA rs 8 trebuie facut un rodaj. |
La ORICE boxe tre' facut rodaj...  |
|
Sus |
|
|
avram
|
Trimis: Joi Feb 28, 2008 3:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce parere aveti sar potrivi amplificatorul pioneer a-a9-j cu boxele de la MA RS 8.
Acesta este amplificatoru pe care il am:
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/97/418/A-A9-J/index.html
Ce parere aveti de amplificator se potriveste cu boxele de MA rs 8.
Eu as vrea si un bass cat mai puternic ,dar fara woofer. |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Joi Feb 28, 2008 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
avram a scris: | Ce parere aveti sar potrivi amplificatorul pioneer a-a9-j cu boxele de la MA RS 8.
Categoric! Go for it...
Omule, din doua in doua topicuri, apare acelasi refren: PUNE MANA SI ASCULTA combinatia... In afara cazului (improbabil) cand cineva are exact combinatia pe care o vrei tu - si chiar si atunci vei avea o parere subiectiva, dupa timpanul, gustul, experienta posesorului - in cel mai bun caz isi da cu parerea un "expert" care a auzit de la cineva care a auzit de la altcineva ca a citit cineva undeva ca asa si pe dincolo...  |
|
Sus |
|
|
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 29, 2008 12:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
avram a scris: | Ce parere aveti sar potrivi amplificatorul pioneer a-a9-j cu boxele de la MA RS 8.
Nu inteleg de ce nu alegi un NAD. MA se potrivesc foarte bine cu NAD,in plus este o varianta de sistem apreciata printre trancotari. http://www.realacustic.ro/produse/amplificator-nad-c352.php _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
SoNic_real_one
Conectat la: 01 Ian 2008 Mesaje: 408 Locatie: USA
|
Trimis: Vin Feb 29, 2008 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai mai, a ajuns NAD (un amplificator in clasa A) "trancota"? Parca suntem deja prea cu nasul pe sus... sau nu am inteles eu bine comentariul de mai sus?
Personal nu pot sa sufar sa am o plita din aia in casa, as avea probleme cu pozitionarea ei in home theatre, poate ca multi le evita tot din acest motiv. |
|
Sus |
|
|
avram
|
Trimis: Vin Feb 29, 2008 2:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai de ce sa mai cumpar un amplificator daca am unul de la Pioneer si mai ales ca este si nou .Eu am crezut ca are cineva amplificator pioneer si boxe de la MA, as fii vrut sa imi spuna cel care acesta combinatie cum suna .Deci eu nu vreau sa cumpar amplificator pentru ca am unul . |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Vin Feb 29, 2008 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
avram a scris: | Pai de ce sa mai cumpar un amplificator daca am unul de la Pioneer si mai ales ca este si nou .Eu am crezut ca are cineva amplificator pioneer si boxe de la MA, as fii vrut sa imi spuna cel care acesta combinatie cum suna .Deci eu nu vreau sa cumpar amplificator pentru ca am unul . |
Ei, si cum suna?
Nu-ti place, de ce mai intrebi. Sau nus tii daca-ti place si trebuie sa confirme cineva? |
|
Sus |
|
|
|