Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
radudd Vizitator
|
Trimis: Dum Apr 27, 2008 6:39 pm Titlul subiectului: Ampli Scott 460A |
|
|
Hristos a Inviat !!! Paste fericit tuturor !!!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema. Am amplificatorul din titlul topicului, functioneaza impecabil dar am o nelamurire. Neavand cartea tehnica as vrea sa stiu care este rolul puntilor (ACC) din parte stanga jos a imaginii pe care o atasez acestui post. Sunt situatii cand canalul din stanga "moare" si am observat ca miscand putin de puntea de sus isi revine. Ma gandesc sa scot aceasta punte din mufele in care este pusa si sa o strang putin sa intre mai fortat..o fi bine...sau nu !!!???
Astept lamuriri si eventuale comentarii vis-a-vis de cum pot rezolva problema.
Multumesc frumos ! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Apr 27, 2008 6:39 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
radudd Vizitator
|
|
Sus |
|
|
hbi

Conectat la: 13 Noi 2007 Mesaje: 246 Locatie: iasi
|
Trimis: Dum Apr 27, 2008 8:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
puntile acelea se cheama ulinkuri. au rolul de a cupla etajul preamplificator de etajul final. problema contactului imperfect sa nu fie la mufa mama. e ce banal.
spor la treaba! |
|
Sus |
|
|
radudd Vizitator
|
Trimis: Lun Apr 28, 2008 6:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multuemsc pentru raspuns ! Am verificat mufele mama si totul este ok. Se pare ca ulink-urile nu fac contact. Daca as pune un cablu RCA-RCA, rosu cu rosu si alb cu alb, oare este bine ??? Sau pana la urma incerc sa strang cumva aceste piese sa le fac sa intre mai fortat pentru un contact mai bun ??? |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Lun Apr 28, 2008 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merge si un cablu RCA-RCA. _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
hbi

|
Trimis: Lun Apr 28, 2008 7:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
se poate sa mearga si un cablul rca-rca. dar nu crezi ca arata urit? nu crezi ca este mult mai usor sa repari ceea ce este defect? repet, este posibil ca defectul sa fie la mufele mama. deci s-ar putea ca solutia ta rca-rca sa fie aplicata degeaba.
toate bune! |
|
Sus |
|
|
radudd Vizitator
|
Trimis: Lun Apr 28, 2008 8:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult pentru ajutor si sfaturi ! Sigur ca nu este tocmai estetic cu un cablu RCA, mai ales ca ma gadeam dupa ce am pus intrebarea ca un niste mufe RCA practic pe langa contactul de mijloc, au si contactul lateral !!! Ce influenta ar putea avea daca le-as pune ??? Sa nu cumva sa fac vreun scurt !!! |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Lun Apr 28, 2008 9:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu faci nici un scurt.
Pune-le linistit si zi-ne daca s-a rezolvat problema. _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
radudd Vizitator
|
Trimis: Mar Apr 29, 2008 7:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma mi-am luat curaj si am pus un interconect RCA-RCA si functioneza perfect. Am gasit un cablu mai scurt de cca. 0,5 m si are suficient loc in spate, incat sa nu se vada. Totusi nu inteleg ce s-a intamplat cu aceste ulink-uri ??? Oare s-au oxidat....asa vizual nu par a fi afectate in vreun fel. Sper ca fie bine, daca apare vreo problema, sper ca nu, ....anunt !!!
Multumesc pentru tot ajutorul oferit. Seara frumoasa tuturor !!! |
|
Sus |
|
|
hbi

|
Trimis: Mar Apr 29, 2008 7:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
acum iti trebuie curaj sa desfaci ampliful si sa repari contacul ala imperfect!
incearca sa stergi capetele ulincurilor cu otet, sa le clatesti cu apa , sa le arcuiesti si sa le pui la locul lor. asta inainte de a desface ampliful, iar daca nu da rezultate pozitive curatatul puntilor, amplificatorul trebuie desfacut si curatate mufele mama. nu se intimpla nimic, chiar daca faci scurt! este de preferat sa lucrezi fara tensiune!!!
toate bune! |
|
Sus |
|
|
radudd Vizitator
|
Trimis: Mar Apr 29, 2008 8:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am sa incerc sa curat mufele mama prin exterior cu un betisor cu vata inmuiat in....alcool izopropilic...o fi la fel de bun ca otetul ??? si desigur si ulink-urile. !!! Maine ma apuc de treaba !
Multumesc frumos !!! |
|
Sus |
|
|
akaiofil
Conectat la: 12 Iul 2007 Mesaje: 592
|
Trimis: Mar Apr 29, 2008 8:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
radudd a scris: | Am sa incerc sa curat mufele mama prin exterior cu un betisor cu vata inmuiat in....alcool izopropilic...o fi la fel de bun ca otetul ??? si desigur si ulink-urile. !!! Maine ma apuc de treaba !
Multumesc frumos !!! |
cumpara-ti un spray de curatzat contacte... |
|
Sus |
|
|
hbi

|
Trimis: Joi Mai 08, 2008 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
radudd, cum ai rezolvat? merge? toate bune! |
|
Sus |
|
|
radudd Vizitator
|
Trimis: Dum Iun 01, 2008 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am lasat cablurile RCA-RCA, pentru ca nu ma deranjeaza cu nimic. Sunetul este stabil, asa ca totul este OK.
In plus am primit de peste ocean, adusa de un bun prieten, schema electronica a aparatului, foarte detaliata cu multe planse format A3. Acum sunt mai linistit in caz ca .... apar probleme. |
|
Sus |
|
|
|