FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Denon AU-300LC (transformator adaptor MC/MM)

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ninja Tune

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2008 6:55 pm    Titlul subiectului: Denon AU-300LC (transformator adaptor MC/MM) Raspunde cu citat (quote)

As dori sa stiu daca careva dintre voi are/foloseste un astfel trafo adaptor pt. doza lui MC ?!
Impresii, pareri, sfaturi ?!

Posed o doza Denon DL-103 si am luat in calcul aceasta varianta ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2008 6:55 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
sunwindcornel

Conectat la: 12 Noi 2007

MesajTrimis: Mie Mai 14, 2008 9:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate stiu eu , majoritatea amplificatoarelor audio care au intrari pentru " phono " , au si un comutator pe panoul frontal pentru alegerea tipului de doza electromagnetica....
Dar nu cunosc o schema de transformator pentru acest scop.... nici nu cred ca e oportun sa incerce cineva sa construiasca un astfel de transformator, decat daca are toate datele de calcul si tipul exact al tolei folosite , pentru ca banuiesc ca influenteaza acest lucru banda de fregvente transmisa precum si liniaritatea....
Cred ca cel mai comod , daca nu se dispune de un amplif prevazut cu comutare MM /MC , este sa se procure un pre-amplif care sa aiba aceasta comutare , iar iesirea pre-amplifului sa se injecteze in intrarea AUX a amplifului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Ninja Tune

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Mie Mai 14, 2008 4:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cornel,
Multe lucruri se pot face in audio in regim DIY cu rezultate spectaculoase chiar. Un astfel de transformator adaptor MC/MM este insa exclus. Nici nu ma gandeam la asa ceva.
Exista o comunitate deloc restransa in audio, care prefera sa asculte dozele MC, pe intrarea phono MM, interpunand un astfel de trafo adaptor. Oferta pe piata de specialitate este nesperat de mare, dar preturile sunt deseori prohibitive. Acest trafo Denon pe tema caruia am deschis topicul, este la un pret accesibil si e relativ bine cotat in cercurile de cunoscatori. Am vrut sa stiu daca cineva de pe acest forum l-a ascultat sau poate chiar poseda asa ceva. M-ar fi interesat parerile sale ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum