FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Revox PR99 MkII
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sunwindcornel

Conectat la: 12 Noi 2007

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 9:56 am    Titlul subiectului: Revox PR99 MkII Raspunde cu citat (quote)

Salve dragii mei....
Hai sa va povestesc de un Revox PR99 MK II ( full track; 19 cm/s -38 cm/s ) pe care l-am cumparat de la un amic forumist de-al nostru acu' vre-o trei luni :
Din cate mi-a zis amicul ce mi l-a adus , toate au rola presoare verde
Dar aceasta rola presoare nu este din cauciuc sintetic ci este din cauciuc siliconic. La prima vedere te bucuri , crezand ca n-are moarte....dar , dupa cca 3 ore de functionare , cand magul s-a incalzit , si rola presoare a preluat prin conductie de la axul ei metalic caldura si prin convectie de la aerul cald generat de celelalte piese ale magului , rola se inmoaie , siliconul devine lipicios ,banda incepe sa adere la ea ,prinzandu-se din ce in ce mai mult pe circumferinta rolii , bratul de tensionare din dreapta simte acest lucru , incepe sa oscileze dupa cum banda adera la rola si se dezlipeste de pe rola , in final banda tinde sa se infasoare pe rola presoare si trebuie sa opresti.
Am curatat-o cu apa calda si sapun lichid , arata perfect si merge perfect cat timp e inca rece , dar dupa ce se incalzeste fenomenul se repeta...
Stiind ca exista producatori de role presoare de schimb pentru maguri , care se lauda ca le fac din silicon si ca astfel ai o rola nemuritoare ( mai ales prin America ) , am rugat amicul ce mu l-a adus sa-mi caute o alta rola presoare pentru ca nu cred ca este cea originala produsa de Studer.
Foarte amabil , amicul mi-a adus o alta rola presoare .... dar tot verde , tot din cauciuc siliconic , care se comporta exact la fel ca prima...
Am fost obligat sa inlocuiesc bandajul de cauciuc siliconic in final, cu un bandaj de cauciuc natural de la rola presoare a unui venerabil Tesla Sonet Duo , si bineinteles acesta functioneaza perfect , chiar daca a fost fabricat in 1969.Ciudat , nu ? Ce parere aveti ? Sant convins ca aceste role din cauciuc siliconic ( verzi ) nu sant rolele pe care le-a conceput si montat la origine firma Studer , iar daca ele la origine erau tot verzi , apoi sant de parere ca erau din cauciuc izoprenic si nu din silicon , care , stie oricine , la caldura se inmoaie...
O alta experienta interesanta :
Avand cartea de service am muncit doua zile si am efectuat setarea completa a magului in conformitate cu cartea ( norma IEEC ) , verificand in final caracteristica globala de raspuns pe intregul lant inregistrare-redare. Am scos-o exact ca la carte : 35Hz- 20Khz fara sa coboare mai mult de 1,5 dB. Am fost uimit ca am reusit sa obtin exact parametrii specificati de carte , dar.... cand am terminat si am facut o proba de inregistrare cu o melodie de pe un CD , la verificarea pe monitor " tape " am constatat ca inaltele se aud mai slab ca inainte.... O fi urechea mea de vina ? ( nu prea aud inalte , asta o stiam demult , dar totusi nu cred sa fi surzit asa de mult in cele doua zile cat am facut reglajele....)
In final , nemultumit de rezultatul " pe viu " , am modificat semireglabilele " Reproduce EQ " si " Record EQ " , dupa urechea mea , ca sa aud inaltele asa cum ma obisnuisem....
Ce parere aveti ? Ati incercat vre-unul acelasi " fenomen " ?
Am facut bineinteles , in conformitate cu manualul service , in cadrul tuturor reglajelor de setari , si reglarea bias-ului cu un" overbias " de -4 dB , asa cum era specificat in tabelul de reglaj , avand bafta ca banda AGFA PE 5..( fata inactiva alba scrie permanent AGFA PE 5.. Professional ) , era chiar una din benzile specificate in tabelul cu " overbias-ul"
Va astept cu interes opiniile si discutiile....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 9:56 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 10:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In privinta rolei presoare si eu am vazut din cate m-am uitat pe net la cateva Revox-uri 99, ca aceasta ar fi de culoare verde. Insa si eu sunt convins ca rola originala de culoare verde produsa de Studer era din alt material, cei ce produc acum rola presoare ca piesa de schimb au pastrat culoarea in scop comercial, neavand nici o legatura cu calitatea reperului original.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CyberCSX

Conectat la: 05 Iul 2006

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 10:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Problema este ca sīnt īntr-e timp fel de fel de aberatii INVENTATE pe piata, produse de "fantasmagomani" care nu vor decīt sa cīstige bani.
Cred ca ar fi deosebit de indicat sa verificati īn detaliu aceste oferte. Nici un mag cunoscut mie, indiferent de marca nu a avut īn veci rola presoare de silicon. toate erau din aliaj de cauciuc, chiar daca acesta are colorant īn el.
Este posibil ca cel ce ti-a vīndut acel PR 99 ca nici el sa nu fi stiut treaba asta si a mers pe considerentul ca rola este originala.
Uite, fa-ti un acont īn REVOX FAN FORUM-ul german si scriele pe engleza ce ai patit si ai sa vezi ce-ti vor spune:

http://www.revoxforum.de/forum/

Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa iei rola aceea si s-o revulcanizezi cu cauciuc asa cum trebuie, daca ti la magul asta. Este singurul sfat pe care ti-l pot da.
Sus
sunwindcornel

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 10:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salve " clauelf " , salve " CyberCSX "....
Eu am rezolvat problema , punand asa cum am zis , in locul bandajului de silicon , bandajul de cauciuc al rolei unui Sonet Duo .... M-am chinuit un pic pana am dezlipit cauciucul de pe batrana rola de Tesla , dar in final a iesit totul OK... E incredibil ce cauciuc bun faceau cehii si nemtii in anii '60-'70 ( si cred ca fac si acum.... daca mai functioneaza uzinele Tesla si Grundig-Uher-AEG-Saba-Blaupunkt etc....)
Pe forumul Revox ce mi l-ai dat m-am inscris demult , dar..... se pare ca nu functioneaza.... ori e mort....
O alta metoda de a rezolva o rola presoare imbatranita am mai spus-o pe aici pe forum , nu mai stiu la ce rubrica : se cauta un copiator defect , are doua sau patru role de cauciuc late , care trag hartia si o misca pe traseul de copiere .... Se taie cu un cutit ascutit ( rola sa fie udata cu apa , sa lunece cutitul ) o bucata la latimea dorita ( rolele sant mult mai late decat ce are nevoie rola presoare ) , se obtine un bandaj de cauciuc de excelenta calitate , care se trage peste rola existenta ( peste cauciucul imbatranit al rolei originale ). Se poate pune si un adeziv gen Prenadez intre ele pentru fixare... Iese la fix !
Sus
clauelf

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 10:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Corect. Buna metoda descrisa de sunwindcornel, scuteste de multa bataie de cap.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 11:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ sunwindcornel

Firmele numite de tine sīnt de mult ISTORIE. Nu mai exista. Brandul este cumparat de CHINEJI Confused

E bine ca cel putin tu LAUZI un produs MADE IN EAST (TESLA) Laughing
Deci se vede ca Tesla, Unitra & Co n-au produs numai GUNOAIE cum sustin unii pe aici.
Totusi este pe undeva amuzant sa sti ca un Revox (asa numitul THE KING OF QUEENS) functioneaza cu o rola presoare de TESLA

Asta e ca un BRABUS cu motor de LOGAN Thumbs up
Sus
sunwindcornel

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 11:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce este un " brabus " ?
Sus
clauelf

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 11:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

O firma de tuning agreata ptr Mercedes ( se ocupa in special de modificarile aduse motorului).
Sus
sunwindcornel

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 11:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si tuning-ul ? Ah , da , ceva cand iei un produs si-l faci mai grozav...ca la radio-tehnica tuningul e selectarea posturilor pe un domeniu de spectru radio....
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 11:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sunwindcornel a scris:
Ce este un " brabus " ?
Ia de aici:

http://www.brabus.de/index_en.html

Sīnt cele mai scumpe mertzane tunate ce exista.
Firma de elita superlativa. Astia ar fi capabili sa-ti transforme si un Logan īn Rolls Royce Laughing Wink
Sus
sunwindcornel

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 12:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Recitind ce am scris la inceput , trebuie sa ma corectez , sa nu creada cineva ca rola presoare de la Tesla Sonet Duo este fabricata din cauciuc natural : e un amestec ( cred eu , nu-s chimist ) intr-o proportie anume de cauciuc sintetic ( polibutadienic sau poate poliizoprenic , cu cauciuc natural si adaos de agenti de vulcanizare-sulf - si de stabilizare-negru de fum- dar spuneam ca nu-s chimist , poate am zis prostii.... )
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 12:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asta la fiecare rola este asa.
Daca ar fi din cauciuc pur n-ar tine mult
Sus
sunwindcornel

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 1:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Desi s-a mai discutat pe aici de DBX , am ramas placut impresionat cand am ascultat acu' 2 saptamani la cineva de pe-aici din Bucuresti o banda trasa si redata prin acest dispozitiv....
Nu eram nicidecum un adept al DBX-ului dar acum , dupa impresia auditiva lasata , m-am hotarat si mi-am oferit si mie de pe ebay-ul americanesc un astfel de echipament.... astept sa soseasca....desi nu am nici o banda trasa cu DBX , nu stiu cum naiba am sa fac, ca n-am cum sa-mi cumpar alte150 benzi ca sa le trag pe-ale mele din nou prin DBX.....
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 1:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da de ce 150 ? Una ajunge.
Ai eliberat una, o copiezi pe a 2-a pe prima samd.
Sus
sunwindcornel

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 1:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bravo , mai CyberCSX , ai dreptate....
Ce simplu e.....!
Nu m-am gandit.... Ai dreptate , doar o singura banda i-mi trebuie....
M-au chinuit tantarii asta noapte si n-am dormit bine deloc.... asta tre sa fie motivul ca nu mi-am dat seama....Da ! O singura banda.... Fiecare se trage prin DBX pe cea anterioara care tocmai a fost trasa.... Practic se pierde continutul numai unei singure benzi....
Bravo , ai fost genial.... Multumesc....
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
Pagina 1 din 7

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum