Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
alextripon
Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 7 Locatie: cluj-napoca
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 5:12 pm Titlul subiectului: procesor sunet |
|
|
daca poate cineva sa-mi explice ce face un procesor de sunet. De exemplu daca am un sistem, 4 boxe doi basi doi sateliti, cate o statie pentru fiecare pereche, cum leg un procesor de sunet si ce face mai exact? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 5:12 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005 Mesaje: 623 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
un procesor de sunet, este defapt un crossover, cu egalizor si limitator digital, toate la pachet, un mare avantaj ar fi capoti sa faci cam tot ce vrei tu in toata gama de frecvente, mai poti daca ai o instalatie mobila sa iti faci mai multe setari doar topuri, topuir + bassi, se pot face multe, ce iti recomand sa downloadezi softul unui astfel de aparat de pe pagina producatorului, nu conteaza firma, poate fi dynacord, electrovoice, ecler, si sa te joci cu el, programul functioneaza si daca nu ai aparatul; o parere personala daca inca nu asti la un nivel ridicat in domeniu nu are rost sa dai benii pe asaceva, poti face acelasi lucru si cu scule analogice, e drept ca daca te apuci sa cumperi tot ce contine aparatul, cam tot pe acolo iesi la bani, ne mai punand la socoteala ca umplii si ingreunezi rack-ul, o alta chestie misto e ca poti parola sistemul si astfel ai certitudinea ca nimeni nu va veni sa itiarda boxele, daca spun ca are limiter, asta nu limiteaza 100% tot mai ai sanse sa arzi boxele, el doar atenueaza, un limiter care sa iti protejeze cu adevarat sistemul, va strica sunetul in momentul in care intrii in limitare _________________ "Fereste-ma Doamne de prieteni…… ca de dusmani ma feresc si singur !" |
|
Sus |
|
|
alextripon
Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 7 Locatie: cluj-napoca
|
Trimis: Mie Ian 28, 2009 12:42 am Titlul subiectului: multumesc |
|
|
multumesc pentru raspuns. voi downloada un manual sa ma pun la punct. momentan nu am un procesor nici crossover, in schimb am o putere fidek fpa-10a care are crossover incorporat, si posibilitatea de bridge, si are foarte fain in spate doua butoane de reglaj al frecventei parca de la 20-200 hz nu mai stiu sigur si ma gandesc ca o pot folosi pentru a amplifica basii.
Eu ma ocup cu sonorizari in cluj dar pe partea de scule stau mai prost adica la partea cu legaturile si asa:d doar minimum stiu. Oricum foarte tare site-ul imi pare rau ca l-am descoperit asa tarziu, de 2 zile citesc cate 4-5 ore pe zi tot ce prind pe aici |
|
Sus |
|
|
bassus_play

Conectat la: 01 Mar 2009 Mesaje: 13
|
Trimis: Dum Mar 01, 2009 2:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Inainte intrarea de microfon poate ti-ar folosi un compresor de studio...taie s-urile si p-urile si protejeaza boxele si amplificatorul. Aceeasi situatie daca amplifici instrumente muzicale. Daca mergi doar cu muzica din player, e deja compresata la imprimare in studio.
http://www.thomann.de/gb/compressors_gates_de-esser.html |
|
Sus |
|
|
|