FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
inregistrari de referinta
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 2:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dinica a scris:
CE intreb eu si ce raspund ei!? Very Happy
Ce face aceste albune sa devine de referinta pentru voi? Stiu ca este mai simplu sa tastati niste artisti, dar poate incercati sa luminati poporul.

hai ca am ras. pai uite o chestie pur subiectiva care contribuie la aprecierea iar pur subiectiva a unei bucati dintr-o piesa. pt ca am crescut aproape de un chitarist si un tobosar, nu exista data sa aud ceva asemanator si sa nu imi trezeasca niste sentimente. si probabil e valabil si la altii.
similar si cu pianul.
imi plac de asemenea vocile feminine calde, suave (uite cum e "gagica" asta).
imi plac instrumentele dinamice, dar nu agresive (spunea cineva in alt topic ca prefera sa se auda muzica asa cum e live, uneori neplacuta, cu instrumente care tipa, mie nu-mi pac instrumentele alea nici live, nici altfel).
imi place atmosfera, sunetul sa "pluteasca" si sa simti ceva mai mult decat ca ar fi niste sunetele acolo, e mai greu de explicat.
asta legat de un anumit gen muzical, jazz in principal. dar eu ma bucur si de alte genuri, la care nu poti spune ca sunetele (ca si perceptie de mai sus) chiar transmit ceva, dar mesajul e preluat de versuri, de ritm. de asta spuneam ca ceva tras bine nu inseamna ca imi si place.

Constantin C., e ok, pana la urma toti aveam acceasi pasiune, chiar daca e "vazuta" cu urechi diferite si in urma unor experiente diferite.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 2:12 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Constantin C.

Conectat la: 11 Apr 2007

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 4:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

c6t9 a scris:
.....
Constantin C., e ok, pana la urma toti aveam acceasi pasiune, chiar daca e "vazuta" cu urechi diferite si in urma unor experiente diferite.

Dezamagasc , poate , dar Mussorgsky nu este tocmai o pasiune pentru mine.
Desigur , am lucrarea mentionata de tine , in alta interpretare , nefiind insa printre discurile pe care le ascult foarte des...
Ascult , insa , cu placere si ceva mai des , desigur nu atat pe cat mi-as dori din cauza prea putinului timp pe care il am , Bach , Ceaikovski, Beethoven , Liszt , Chopin , Ravel ...si alti cativa Smile
Sus
Titi Duru

Conectat la: 05 Feb 2009

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 5:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dinica a scris:
CE intreb eu si ce raspund ei!? Very Happy
Ce face aceste albune sa devine de referinta pentru voi? Stiu ca este mai simplu sa tastati niste artisti, dar poate incercati sa luminati poporul.

Tomasz Stanko - From The Green Hill poate fi considerat o înregistrare de referință.

Un album superb, înregistrat excelent și masterizat pe măsură. Dinamica și imagine stereofonică sunt la superlativ. La fel și paleta tonală a instrumentelor utilizate (trompetă, sax bariton, clarinet bas, vioară, acordeon, contrabas și percuție). În plus, materialul muzical este de excepție. Stanko și Surman aduc o ușoară tentă free, Saluzzi și Makarski o tentă romantică. Exact pe gustul meu.
Sus
Titi Duru

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 5:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fcon a scris:

... sau Michael Hedges, sau Forcione...
La Windham Hill au inregistrat multi virtuozi ai ghitarei reci, promovati de Will Ackerman

Votez și eu cu orice înregistrare de la Windham Hill, în special Michael Hedges (Oracle sau Aerial Boundaries printre cele mai cunoscute). Din păcate Ackerman a abandonat de ceva vreme casa de discuri (au vîndut afacerea) și s-a retras pe partea de producție muzicală, dar, din cînd în cînd mai scoate cîte un album. Ackerman pune multă pasiune și dragoste în ceea ce face, este un audiofil desăvîrșit.
Sus
Titi Duru

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 5:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

c6t9 a scris:
de ex pt mine un album fantastic este "the fat of the land", departe de idealurile unora de pe aici legate de audiofilie.

Și eu consider Fat of the Land un album de referință, dar, din păcate nu pot afirma că este o înregistrare de referință fiindcă este măcelărit la mastering.
Sus
Titi Duru

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 5:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tot la cetegoria înregistrări de referință pot nominaliza multe albume apărute la Nonesuch-Elektra, în special pe partea cu muzică contemporană, mai ales minimalistă.

exemple

Kronos Quartet - Dreams and Prayers of Isaac the Blind (1997)
Kronos Quartet - Nuevo (2002)
Steve Reich - New York Counterpoint / Eight Lines / Four Organs (2000)
Sus
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 8:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Constantin C. a scris:
c6t9 a scris:
.....

Dezamagasc , poate , dar Mussorgsky nu este tocmai o pasiune pentru mine.

chiar deloc, oricum era modest Laughing

si ma refeream la muzici in general, as vrea sa cred ca aparatele sunt doar un mijloc, nu un scop in sine.

dinica

Conectat la: 07 Sep 2007

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 8:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Imi place drumul pe care a ajuns discutia, ma gandesc cum sa va mai provoc. Twisted Evil
Titi D, vad ca esti un baiet plin de potential, cum dreac de ai gasit nicul asta atat de ..., patimas?! Very Happy

Totusi, constat cu tristete ca am cam ramas putini pe forumul acesta cu adevarat interesati de fenomen.Oare ne asteapta migrarea catre alte zari?

al3xu

Conectat la: 10 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 9:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La cat n-ai certat nenea Dinica... sper si eu ca iti place! Laughing
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Feb 11, 2009 10:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Titi duru, nu ne-ai zis domne ce sistem ai? Very Happy
camel

Conectat la: 01 Oct 2008

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 11:40 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

saureign a scris:
un exemplu oarecum recent:
"Raising Sand" (Rober Plant / Alison Krauss) - productie fenomenala a lui T-Bone Burnett, in care ia piese clasice (pt americani, mai ales) si le "imbraca" intr-o orchestratie psihedelizata: fiecare piesa este inregistrata "dintr-o data". Jur ca simti contrabasul scrasnind podeaua; iar tandemul vocilor este magistral.

Sustin 100% cele scrise mai sus.

Titi Duru

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 12:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

TomJones a scris:
Titi duru, nu ne-ai zis domne ce sistem ai? Very Happy

păi nu m-a întrebat nimeni pînă acum .... Laughing

Adevărul este că momentan nu ascult pe un sistem propriu-zis ci ascult de pe un PC conectat la un amplificator trancotar și o pereche de boxe comuniste pe compresie. Totul cablat cu cel mai banal conductor posibil. Sistemul pe car-l doresc este în așteptare (faza de strîngere a banilor).
Ăsta era și punctul de vedere pe care doream să-l ilustrez în intervenția mea. Chiar și în aceste condiții improprii (dar comune une mari proporții a entuziaștilor audio) pot avea satisfacția audiției unor albume foarte bune. Dacă sînt și înregistrate bine, atunci este excelent (mă voi bucura de aceste calități atunci cînd voi avea cu ce).

Apropo de subiectul principal al discuției. Ceea ce doream să subliniez este că o stare de normalitate a ajuns să fie substituită de emfază. Ce vi se pare atît de deosebit ca o casă de discuri (pe care chiar o interesează aspectul artistic și nu doar succesul în afaceri) să depună toate eforturile necesare pentru ca rezultatul final să fie de cea mai bună calitate posibilă ? Faptul că se editează în format xrcd este îmbucurător. Dar sunt case de discuri care utilizează curent tehnologia JVC de mastering (K2) fără să facă mare vîlvă din treaba asta (adică fără să afișeze etichete strălucitoare pe copertă, ci doar scrie mic, într-un colț. Cei de la ECM nu au nicio etichetă sau text pe tema calităților audiofile ale produselor lor, nici pe albume și nici pe site. Au avut o perioadă în care subliniau utilizarea tehnologiei digitale (în zorii erei CDurilor) dar au renunțat de multă vreme. Pur și simplu fac lucrurile așa cum trebuie, pe tăcute. În loc să vă dau exemple de albume înregistrate corect de ei, vă rog să-mi arătați înregistrări proaste făcute de ECM în ultimii 20 de ani (sau masterizate prost). Vorbim de un catalog cu peste 500 de titluri.

Revenind din nou la spiritul discuției iscate de dinică, tot nu m-am lămurit despre ce vorbim: înregistrare, mastering, calitatea suportului, valoarea artistică sau toate împreună ? Aduse în discuția despre înregistrări, xrcd sau MFSL sînt patente sau firme care se ocupă doar de mastering și editarea finală. Tehnologiile respective, sînt foarte bune și le apreciez. Ceea ce doream să subliniez este faptul că mă deranjează transformarea lor într-un scop în sine, pe românește - să cumpăr un disc doar fiindcă s-a folosit tehnologia xrcd2 la mastering și editare.
Sus
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 12:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

titi duru a scris:
În loc să vă dau exemple de albume înregistrate corect de ei, vă rog să-mi arătați înregistrări proaste făcute de ECM în ultimii 20 de ani (sau masterizate prost)

E adevarat ca cei de la ecm nu se aud prost dar nici sa te dea pe spate, plus ca muzica de la ei este formata in mare parte de jazz european mai melancolic si ceva clasica (Jan Garbarek, Arvo Paar). Eu am cumparat de la ei (vis-a-visde facultatea de drept) niste viniluri din anii '90 sigilate. Se aud bine, dar nu excelent ; practic au fost masterizate digital si nu mai au acel sunet de vinil pur, nici nu se compara cu unele viniluri care le am din anii'70 din perioada pur analogica. Dupa parerea mea cea mai buna casa de discuri cu inregistrari de jazz este Verve.

titi duru a scris:
Dar sunt case de discuri care utilizează curent tehnologia JVC de mastering (K2) fără să facă mare vîlvă din treaba asta (adică fără să afișeze etichete strălucitoare pe copertă, ci doar scrie mic, într-un colț.

vezi aici descrierea si discutiile....

http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=33

Titi Duru

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 12:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

TomJones a scris:
E adevarat ca cei de la ecm nu se aud prost dar nici sa te dea pe spate, plus ca muzica de la ei este formata in mare parte de jazz european mai melancolic si ceva clasica (Jan Garbarek, Arvo Paar). Eu am cumparat de la ei (vis-a-visde facultatea de drept) niste viniluri din anii '90 sigilate. Se aud bine, dar nu excelent ; practic au fost masterizate digital si nu mai au acel sunet de vinil pur, nici nu se compara cu unele viniluri care le am din anii'70 din perioada pur analogica. Dupa parerea mea cea mai buna casa de discuri cu inregistrari de jazz este Verve.

Dacă te referi la jazz în spiritul clasic al termenului, ai dreptate. Ăla a fost acum 50 de ani, alea au fost înregistrările și cu asta basta. În cazul ăsta este normal să-ți îndrepți atenția către cei care mai pot să remasterizeze ceea ce mai e de remasterizat. Mie personal îmi surîde mai mult jazzul contemporan, modern sau cum vrei tu să-i spui. ECM are o anumită amprentă sonoră dată de direcția muzicală în care evoluează ei (plus o mînă de fier la conducere - un producător, cîțiva ingineri de sunet). Normal că sunt masterizate digital (nici nu știu cum ar putea fi altfel în ziua de azi) la fel ca și toate xrcdurile, etc ...
Sus
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 1:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

al3xu a scris:
Sa vezi XRCD-ul Patriciei Barber cum este! :roll:

daca iti place p barber este bun, daca nu, scuzati-mi expresia, te c..i pe ea de calitate audio (care nu mi s-a parut cine stie ce de dat pe spate...)
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul
Pagina 4 din 9

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum