Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
pusttiu
Conectat la: 09 Oct 2005 Mesaje: 99 Locatie: iasi
|
Trimis: Joi Mar 26, 2009 11:57 am Titlul subiectului: cele mai bune adaptoare NAB |
|
|
buna ziua,
am achizitionat de pe ebay (mai bn zis l-am platit abia ca inca nu a sosit) un akai 635d din USA.
role de tabla mi-am luat 2maxell si 1 philips ( inca goale) si acum caut sa achizitonez niste adaptoare nab..
din ce am citit eu pe net sunt mai multe modele si ns pt care sa optez.
as dori ca atunci cind schimb rola sa nu trebuiasca sa dau jos adaptorul de pe akai, iar prinderea sa fie cit mai solida si materialul din care e facut cit mai rezistent ( pt ca nu-mi permit sa cumpar adaptoare in fiecare an )
ii rog pe cei care au si/sau au testat mai multe asemenea adaptoare sa puna o poza si sa-si dea cu parerea.
mentionez ca nu sunt omul care sa cumpere adaptor akai pt ca este akai magul, vreau ceva practic si functional
cu stima,
florin c.
ps : pm daca ai asa ceva si te incurca  _________________ vaii mii rau ! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Mar 26, 2009 11:57 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Joi Mar 26, 2009 1:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Adaptoarele Akai sunt si bune si ieftine.
Mai bune si mult mai frumoase sunt cele mari, de aluminiu, de la Revox, dar acelea sunt mai mult destinate aplicatiilor pro, caci se pot invarti rolele cu ele (la Revox). Plus ca probabil costa cat ai dat pe magnetofon... |
|
Sus |
|
|
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007 Mesaje: 312 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 26, 2009 5:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ptr magnetofonul Akai cele mai bune adaptoare ce pot fi utilizate sunt cele Akai, si spun asta nu pentru faptul ca sunt facute tot de Akai, ci deoarece tamburul magului Akai are suprafata profilata astfel incat numai un astfel de adaptor se aseaza perfect numai intr_o singura pozitie, existand si un marcaj pe tambur si adaptor pentru asezarea corecta. Folosirea oricarui alt tip de adaptor duce la bataia rolelor in timpul derularii, putand provoca in timp ruperea picioruselor din plastic care ghideaza centrul rolei pe tamburul magului.
Se poate vedea in centrul paginii din link_ul de mai jos o discutie mai detaliata vis a vis de acest aspect:
http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=7228&start=15 |
|
Sus |
|
|
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Sam Mar 28, 2009 4:38 am Titlul subiectului: nab |
|
|
Fereste-te de adaptoare revox la akai ! Cele akai au un sistem de strangere pe axul tamburului care revox nu il au. De multe ori erau sa imi sara rolele de pe akai cu nab-urile revox  |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Dum Mar 29, 2009 11:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ambele tipuri de naburi de la Revox au sistem de strangere pe axul tamburului. Poate erau defecte cele pe care le-ai avut tu ..
Dar sunt perfect de acord ca naburile Revox mici sunt mult mai proaste decat adaptoarele Akai. |
|
Sus |
|
|
clauelf

|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 12:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Ceea ce spune djmk este f adevarat. Am si Akai 747 precum si Revox PR 99 impreuna cu adaptoarele originale in perfecta stare (brand new) pentru fiecare mag. Adaptorul Revox din pacate este inferior celui Akai dpv al strangerii pe tamburul magnetofonului, care se face destul de rudimentar prin acel O-ring care strange oarecum adaptorul pe tambur in momentul fixarii rolei de 26. In cazul in care acel O-ring este obosit s-a dus si efectul de strangere pe tambur. De multe ori acele "palnii" care se pot realiza si artizanal ptr adaptoarele Revox, dau imaginea cum ca aceste adaptoare ar fi cele mai dezvoltate dpv tehnic, dar cu toate astea acest adaptor este o "jucarie" in comparatie cu un adaptor Akai.
Adaptorul Akai are dubla strangere cu rozete total separate, ceea ce este cu totul alta treaba, realizata profi, mai ales ca si suprafata de asezare adaptor-tambur este special profilata cu marcaj de ghidare, care elimina total orice risc de bataie sau fixare neconforma a rolei de 26 pe tambur. |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 11:07 am Titlul subiectului: |
|
|
clauelf - de curiozitate, ai naburile Revox mari, cele din aluminiu ? |
|
Sus |
|
|
clauelf

|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Nab_urile acelea nu sunt din Al, practic pe nab_ul original Revox se monteaza acea palnie din Al care se fixeaza prin 3 suruburi dispuse pe cele 3 laturi ale adaptorului, pentru usurinta in utilizare si design, functionarea adaptorului nu se schimba, ramane tot cu o singura strangere. Functionarea este neschimbata, numai ca pentru strangere se actioneaza direct asupra palniei care este prinsa direct de rozeta adaptorului si la care se adauga si design_ul. In ce ma priveste nu posed acele palnii, nu tin f mult la acel design. Eventual voi reveni cu poze, insa ceva mai tarziu acum nu am aparat disponibil. Toate cele bune. |
|
Sus |
|
|
clauelf

|
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 5:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
clauelf - multumesc mult pentru lamurire.
Am avut un B77 MKII cu multi ani in urma si i-am injurat mereu adaptoarele nab. Vazusem modelul cu palnii de aluminiu in pozele din prospecte - mai intotdeauna intunecate, si am crezut ca este un model complet diferit, integral din duraluminiu. Cum in acea perioada (82-83) o pereche din acei tamburi mari (adaptoare) costau enorm pt a fi cumparate separat, nu am avut ocazia sa le vad indeaproape.  |
|
Sus |
|
|
seamaster

Conectat la: 03 Noi 2003 Mesaje: 368 Locatie: BUCURESTI
|
|
Sus |
|
|
clauelf

|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 7:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
[quote="shambala"]clauelf - multumesc mult pentru lamurire.
Cu multa placere. |
|
Sus |
|
|
pusttiu
Conectat la: 09 Oct 2005 Mesaje: 99 Locatie: iasi
|
Trimis: Dum Iul 19, 2009 8:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
am luat akai si se potrivesc perfect pe mag  _________________ vaii mii rau ! |
|
Sus |
|
|
ECL
Conectat la: 26 Iul 2008 Mesaje: 89 Locatie: Arad
|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 9:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ptr Teac se pot folosi alte Nab-uri? La darklab au adaptoare de teac/tascam dar nu arata prea fain... M-as baga la cele de aluminiu.
Ceva sugestii de la cei care au Teac, sau altii care se pricep? |
|
Sus |
|
|
clauelf

|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merg adaptoarele de Revox cu palnie de Al pe Teac. |