Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dan13l
Conectat la: 14 Apr 2007 Mesaje: 99 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 29, 2009 8:13 pm Titlul subiectului: Problema turatie pickup AKAI AP D40 - pls help |
|
|
Salut,
Am scos de la naftalina pickup-ul meu din anii 80, un Akai AP-D40 si am avut o surpriza neplacuta. Desi a fost folosit extrem de putin, nu mai pot regla turatia astfel incat sa fie corecta pe stroboscop. Pana la urma l-am desfcut sa ma uit daca e vre-un condensator cu probleme dar nu se vede nimic in neregula, nici macar nu sunt oxidate semireglabilele. Din pacate fara schema nu ma descurc, orice ajutor e binevenit.
Multumesc,
Daniel |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Mar 29, 2009 8:13 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
andyc

Conectat la: 14 Dec 2005 Mesaje: 520 Locatie: bucuresti ex_nick: andy_barosanu
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 2:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incearca sa il ungi. Cauta-i manualul de utilizare si vei gasi acolo cand si unde trebuie uns. Eu am un technics tot direct drive si trebuie uns dupa 2000 de ore de folosire. _________________
 |
|
Sus |
|
|
BV
Conectat la: 14 Sep 2005 Mesaje: 898
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 3:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Frecvența rețelei nu este corectă, adică 50Hz! Pick-up – ul se așează pe frecvența corectă și, din cauza asta, pare că dungile stroboscopului o iau înainte. Dacă ar fi fost pe cuarț nu se producea efectul acesta. Eu cred că platanul are viteza de rotație corectă. Prin urmare, chiar dacă vreți ca liniile stroboscopului „să stea”, reglajul propriu duce platanul la rotația corectă. |
|
Sus |
|
|
dan13l
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ Andy din pacate nu mai am manualul lui. Nu tin minte sa fi scris asa in manual intrucat il am de nou. Oricum nu are 2000 de ore de functionare cred ca max 300.
@ BV stiu ca reteaua nu are exact 50 Hz dar ultima oara cand am masurat-o eu era 49.9Hz. Pickup-ul nu are reglaj automat al turatiei. As putea sa masor turatia folosind discul de test Electrecord care are 1000 HZ pe el.
Lasand asta la o parte nici macar nu reusesc sa il fac stabil la frecventa retelei oricare ar fi ea.
O schema mi-ar prinde tare bine.
Multumesc.
Daniel |
|
Sus |
|
|
BV
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
„Lasand asta la o parte nici macar nu reusesc sa il fac stabil la frecventa retelei oricare ar fi ea.” – (dan13l)
Nu-l puteți face stabil, ceea ce spuneam și eu mai sus, dar e stabil. Ceea ce vă arată stroboscopul este fluctuația rețelei, nu a turației platanului. Ascultați-mă ce vă spun: lăsați-l așa că e bine. Am si eu un pick-up Akai AP-206C. În 1990, când am primit curent de la nemți, brusc stroboscopul a stat, pentru că nemții ne-au furnizat curent cu frecvența de 50 Hz. A ținut câteva luni, până când am revenit la oile noastre și stroboscopul a luat-o razna. |
|
Sus |
|
|
BV
|
|
Sus |
|
|
dan13l
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 10:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am citit o parte din acel topic. In principiu afirmatiile cu privire la frecventa retelei sun corecte, aceasta variaza pe termen lung si scurt, am avut si eu ocazia sa constat asta.
Problema nu e ca reglat dupa stroboscop nu stabilizez imaginea reflectata ci ca pe turatia de 33 eu nici macar nu ma apropii de o turatie cat de cat corecta. Ca sa ajung la turatia de 33 RPM trebuie sa dau butonul pe turatia de 45 si sa reglez de acolo cat de cat aproape de stabilizarea stroboscopului. Daca chiar vreau sa fiu sigur iau discul de test de la Electrecord pun frecventmetrul si masor frecventa. Dar pana acolo mai am destul de mult, turatia la mine este cu mult sub ce ar trebui sa fie. Primul lucru schimb electroliticii de pe regulatorul de turatie, nici macar nu sunt multi, am mai facut acest lucru si la magnetofon cu rezultate bune. |
|
Sus |
|
|
GF9898

Conectat la: 20 Mar 2009 Mesaje: 86 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu zic sa inlocuiesti si acei semireglabili, in timp se "coclesc" la capete iar rezistenta lor se modifica mult fata de cea initiala.
Tot ce e cond electrolitic mai mic sau egal cu 2,2uf inlocuieste cu nepolarizati. _________________ caut boombox-ghettoblaster la fel cu cel din videoclipul Madonnei "Hung up"http://www.youtube.com/watch?v=Mb8iP3jow6w |
|
Sus |
|
|
BV
|
Trimis: Mar Mar 31, 2009 9:27 am Titlul subiectului: |
|
|
„Ca sa ajung la turatia de 33 RPM trebuie sa dau butonul pe turatia de 45 si sa reglez de acolo cat de cat aproape de stabilizarea stroboscopului.” – (dan13l)
Asta e altceva! Dumneavoastră ați scris: „Desi a fost folosit extrem de putin, nu mai pot regla turatia astfel incat sa fie corecta pe stroboscop.”.
Dacă diferența de turație este așa de mare înseamnă că nu mai lucrează stabilizatorul de turație. Nu știu! |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mar Mar 31, 2009 2:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
In loc de neonul alimentat de la retea care lumineaza stroboscopul se poate folosi lumina unui tv cu tub catodic (pe 50Hz, nu model care dubleaza nr. de cadre - 100Hz).
Insa oricum, acolo este defect ceva serios.  |
|
Sus |
|
|
mobius

Conectat la: 17 Sep 2005 Mesaje: 210 Locatie: TM
|
Trimis: Mar Mar 31, 2009 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aceeasi problema am avut si eu cu Akai-ul meu, dupa o perioada mai
lunga de nefolosire.
Problema s-a rezolvat cu inlocuirea unora dintre condesatori. _________________ Forget perfection, you`ll never reach it ! |
|
Sus |
|
|
dan13l
|
Trimis: Mar Mar 31, 2009 10:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
S-a rezolvat prin inlocuirea tuturor condensatorilor. Deocamdata e ok pana voi lua altul mai bun.
Multumesc pentru ajutor,
Daniel |
|
Sus |
|
|
dan13l
|
Trimis: Mie Apr 01, 2009 1:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Am ajuns la concluzia neplacuta ca amplif-ul meu nu are premplificator de doza. Unde gasesc un preamp de doza decent la un pret la fel?
Multumesc,
Daniel |
|
Sus |
|
|
|