FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
LENCO B55

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2009 12:04 pm    Titlul subiectului: LENCO B55 Raspunde cu citat (quote)

Căutând eu prin magazia de scule, am dat peste un pick-up Lenco B55. Zice pe el "Lenco B55 of Switzerland". Văd că doza este tot Lenco, deci presupun că este doza lui originală. Întrebarea ar fi: se poate adapta în vreun fel mufa aia DIN pe care o are la ieșire la două RCA-uri?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2009 12:04 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
24fret

Conectat la: 17 Mar 2008

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2009 12:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este mai mult decat simplu: Ai nevoie de un cablu care are la un capat DIN si la celalalt RCA-uri, se gaseste si in magazinul Bucur Obor.
Daca vrei cablu audiofil nu stiu unde se gaseste ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Rycher

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2009 12:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

24fret a scris:
Este mai mult decat simplu: Ai nevoie de un cablu care are la un capat DIN si la celalalt RCA-uri, se gaseste si in magazinul Bucur Obor.
Daca vrei cablu audiofil nu stiu unde se gaseste ...

Mulțumesc mult, nu știam că există așa ceva. Am pierdut complet contactul cu lumea vintage. Nu vreau ceva audiofil deocamdată, vreau să văd înainte cum prestează. Ăsta e aparatul:

Sus
24fret

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2009 1:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ai grija ca mufa DIN are si intrare si iesire deci trebuie sa-i spui vanzatorului ca semnalul merge in sensul DIN -> RCA.
Sus
Rycher

MesajTrimis: Mar Apr 21, 2009 10:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok, am cumpărat cablurile necesare, funcțional (mecanic) este perfect, însă am observat că nivelul la ieșire este foarte slab, trebuie să ridic volumul amplif-ului destul de mult pentru un sunet decent. Mă întreb ce e în neregulă aici....
Sus
24fret

MesajTrimis: Mar Apr 21, 2009 10:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu as zice ca e doza slaba.
Daca esti multumit de mecanica, pastreaza turatia constanta, bratul se poate echilibra si nu baga zgomot de fond atunci poti sa investesti intr-o doza mai buna.
Sus
Rycher

MesajTrimis: Mar Apr 21, 2009 10:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Și eu mă gândisem la doză...În mod clar o schimb.
Sus
walker666

Conectat la: 22 Oct 2005

MesajTrimis: Mie Apr 22, 2009 2:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:
Ok, am cumpărat cablurile necesare, funcțional (mecanic) este perfect, însă am observat că nivelul la ieșire este foarte slab, trebuie să ridic volumul amplif-ului destul de mult pentru un sunet decent. Mă întreb ce e în neregulă aici....

Mai intai trebuie avut in vedere tipul dozei ce echipeaza pickup-ul in cauza,adica MM sau MC;in functie de acest tip se seteaza intrarea corespunzatoare etajului phono din amplificator...si problema este rezolvata Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
bogdan_a

Conectat la: 20 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Apr 22, 2009 4:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai mult ca sigur acel model de Lenco este MM. Nu aste e problema.
Eu am un Dual din aceeasi epoca si intr-adevar, daca pe sursa CD volumul este pe la la ora 8, pe sursa pickup tre' sa fie pe la ora 10 cel putin.
A propos de "loudness war"... Laughing
Deci de fapt (dupa mintea mea) nu e nicio problema. Doar il dai mai tare...
Sus
mselescu

Conectat la: 04 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Apr 22, 2009 5:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde de nivelul de iesire al dozei: daca acesta este de 2,5-3mV dai mai tare din volum (pentru acelasi nivel de auditie sonora ca si cd playerul) dar daca este de 5mV poate nu mai trebuie sa umbli la volum(dar depinde si de sensibilitatea preului phono folosit).
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum