FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Probleme la conectare amp. la placa de sunet. Help please!!!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
PopaAdrian

Conectat la: 04 Feb 2004

MesajTrimis: Lun Dec 13, 2004 6:27 pm    Titlul subiectului: Probleme la conectare amp. la placa de sunet. Help please!!! Raspunde cu citat (quote)

Salutare la toata lumea.

Am cumparat recent un amplif Mach Audio MA900. Din dorinta de a-l testa mi-am zis ca o sa-l conectez la calculator. Am placa audio M-Audio Audiophile 2496 (are iesire de linie pe mufe RCA).
De asemenea am cumparat cabluri cu mufe RCA intr-o parte si XLR in cealalta ca sa-l pot conecta. Cablul are lipiturile facute corect pentru o legatura nebalansata (la XLR, pinul 1 si pinul 3 sunt conectate impreuna).

Surpriza mea a fost ca ampliful isi activa protectia in momentul in care il connectam la calc. L-am dus inapoi la reparat (se pare ca era stricat ceva la el).

Durerea mea este ca cei de la magazin mi-au spus ca nu e indicat sa-l conectez asa direct la iesirea de Line a placii de sunet, sau orice alta iesire de Line, ci sa-l trec prima data printr-un mixer.

Marea mea nedumeire este ce anume il face sa nu mearga asa cum l-am conectat eu. Care e diferenta intre iesirea mixerului si iesirea Line a placii de sunet (altceva in afara de faptul ca una e balansata iar cealalta nu)???

PS. In manual scrie ca ampliful trebuie sa mearga si cu conexiune nebalansata (pinii cablului trebuie doar conectati corect).

Mersi pt ajutor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Dec 13, 2004 6:27 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Lun Dec 13, 2004 7:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este ceva in neregula cu amplificatorul pt. ca nu este nevoie ca sa il treci prin mixer pentru a suna bine . Din ce stiu placa ta de sunet este buna si are un semnal suficient de puternic .

Chiar ma mir ca ai primit un astfel de sfat ( ciudat in opinia mea ) .
Poate ca baietii de la Soundtech au vrut sa spuna ca nu ai suficient semnal pt. nivelul de intrare din amplificator .

Atentie mare la cablurile audio !

O simpla conexiune proasta poate duce amplificatorul in oscilatie si poti face praf orice difuzor de inalta in 2 - 3 secunde ( 1000 w - semnal dreptunghiular - la peste 100Khz ) .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asterisk

Conectat la: 18 Dec 2004

MesajTrimis: Mie Ian 12, 2005 8:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

SI EU am ars vre-o 4 inalte din cauza cablurilor de proasta calitate Exclamation Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum