Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
ECL
Conectat la: 26 Iul 2008 Mesaje: 89 Locatie: Arad
|
Trimis: Dum Sep 13, 2009 11:26 pm Titlul subiectului: Probleme inregistare magnetofon ! |
|
|
Am o mica problema cu unul dintre mag-uri, taman cu cel la care tin cel mai mult, Pioneer RT909. Celelalte 2 Pioneer Rt707 si Teac x-1000r nu sufera de asa ceva, de aceea nu stiu ce sa mai fac.
RT909 reda extraordinar (inalte peste rt707 si la egalitate cu x-1000r), dar pana ieri nu am vrut sa inregistrez cu el, asa ca au inceput nervii.
Tot ce inregistrez cu el de pe CD (555es de la Sony) scoate cam 95% egal, ca si inalte, cu originalul, pe benzi Maxell UD si Sony SH. Am facut inregistrari cu sau fara dbx, direct sau prin egalizator, si totusi parca nu incarca destule inalte...
Cum RT707 si X-1000r inregistreaza parca cu mai multe inalte, stau si ma intreg ce dracu are RT909...
Intrebari:
1. benzile sunt de vina, fiind destul de vechi?
2. trebuie de-magnetizate capetele. Cu ce sa fac treaba asta? Unde gasesc scula din aia speciale sau exista alte metode emipirice?
3. capurile nu par uzate, ba chiar par mai OK decat la Rt707 sau egale cu cele de pe X-1000r?
4. este o caracteristica a RT909 de a nu umfla inalte vs AKai, Teac? Dar in acest caz rt707 de ce produce acest aspect, fiind fratele mai mic.
merci in avans pentru raspunsuri. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Sep 13, 2009 11:26 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 14, 2009 7:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Aici sunt 2 variante. Trebuie demagnetizate capetele si/sau vazut daca in interior nu este umblat la reglajele de bias. _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
ECL
|
Trimis: Vin Sep 18, 2009 7:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Desi am cumparat si service manualul de pe net, nu era nevoie de reglaje interioare de Bias (x-1000 are doar presetate 3 optiuni, fata de x-2000 care are buton de Fine Bias), cu un demagnetizator (luat imprumut), banda buna si un paharel de alcool ... pe captele, am rezolvat problema.
Acum suna 1-1 cu sursa, mai ales pe blues cantate de ZZ Top...  |
|
Sus |
|
|
Stalin
Conectat la: 18 Sep 2009 Mesaje: 27
|
Trimis: Sam Sep 19, 2009 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cum suna RT909 paralel de rt707? Rt 707 si teac x1000 am si eu (pe langa altele) Astept sa imi dai o explicatie destul de amanuntita , daca te pricepi.. Mersi anticipat! _________________ Akai |
|
Sus |
|
|
ECL
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
O sa incerc sa iti dau niste explicatii mai putin tehnice, ca nu ma prea pricep...
Pe 707 am tras pe un BASF EE de 18cm (banda noua) si sunetul este extraordinar (inalte prezente, basi profunzi). Pe 909 am tras chiar azi (dupa demagnetizari, curatari cap) pe niste Maxell UD (cam vechiut) si pe un 3M 996 (noua) iar sunetul, pentru urechile mele este doar un pic peste 707. Personal nu ma pot lauda insa cu un auz extraordinar, dar sincer 909 are un raspuns un pic mai bun decat 707 pe partea de redare, mai ales ca pe ambele am tras exact acelasi lucru, de pe acelasi CD, folosing sursa de pe un 555ES, pe acelasi amplif, aceleasi interconect si pe aceleasi boxe.
Comparand cele 2 Pioneer, la viteza de 19, cum e dat tehnic 909 (20Hz-30KHz) vs. 707 (30Hz-24Hz), am rulat banda de 18cm, trasa pe 707 pe 909, diferentele minore pozitive s-au simtit doar in anumite pasaje.
Din pacate nu am inca un pick-up. Caut insa ceva interesant si care sa imi satisfaca cerintele, dar am un amic cu Trans Rotor si cred ca, daca va accepta sa se care cu el pana la mine, voi face o proba pe toate 3 magenetofoanele.
Oricum nu as putea renunta la nici unul, iar linia "blue series" mi-am completat-o cu CT-F1250, SA-510 si de azi cu SA-7800 care abia atept sa imi ajunga!
Mai nou ma bate gandul dupa un Technics 1700 sau eventual 1500 dar nu prea stiu daca merita investitia si nici nu le-am vazut la cineva, doar am citit o gramada pe net si atat. Tu ce zici de ele? |
|
Sus |
|
|
Stalin
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 12:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Un sa 9800 tare asi vrea si eu , dar acum sunt cu pofta in cui, deh , criza! Nu vad investitia in rs 1500 sau 1700 (care ajunge dublu la pret uneori!) sunt intradevar niste bijuterii din punct de vedere al aspectului , dar la sunet nu sar de ceea ce ai (in special X1000R). M-ar bate si pe mine gandul la un rt909 doar sa il gasesc la un pret mic (si defect) intrucat nu mai folosesc magnetofoane de o vreme si mi-am risipit toata colectia de benzi. Pe ce amplif le asculti? Ce boxe? Forumistic de cunosc de putina vreme dar imi permit sa iti dau sfatul sa inregistrezi numai de pe vinyl , aceasta este cea mai calitativa imprimare pe care o poti face cu un magnetofon. Te astept in continuare cu detalii! _________________ Akai |
|
Sus |
|
|
ECL
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
9800 l-am ratat la mustata ca nu mi-a mers netul sa mai supra-licitez vreo 30eur in plus pe ebay, dar am luat la un pret f.bun (122eur) 7800 chiar zilele astea. caut un equalizer sg-8900 de la pioneer... |
|
Sus |
|
|
ECL
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa "n" combinatii si incercari, am ramas pana la urma la sistemul de baza actual. Desi am incercat/cumparat mai multe amplifuri care sa se pupe cu boxele mele, singura combinatie care m-a satisfacut este finalul Parasound HCA-2200II (un model mai vechi dar mie imi place ce scoate) pe cele 2 JBL TI10K, care sunt tare pacatoase. Ca si preu folosesc Parasound SP 1500 (o scula fara prea mari pretentii) dar deocamdata e singurul preu pe care il am, ca pana acum cateva saptamani am am folosit finali.
Sunt o pacoste cele 2 boxe, dar imi plac enorm. Am incercat/cumparat de la amplifuri cu pretentii de la Denon, Marantz pana la Accuphase fara sa reuseasca sa le piloteze. Am facut insa o auditie la AudioConcept si mi-au placut 2 monoblocuri de la Sugden, care sunt convins ca le-ar fi dus bine, dar costau enorm. Anyway inca mai caut, altfel mi-as pierde hobby si m-as ramoli...
Cat priveste pick-up acum sunt in cautare de unul, in prezent ma documentez. |
|
Sus |
|
|
Stalin
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
SI eu zilele astea voi primi (cadou!) de la cineva un pickup Pioneer , care zice el , e din seria cu magul rt909 , ct f1250 , etc. Sunt chiar curios ce model o fi! Nasol e ca mai am 4-5 vinyl-uri, dar cu ocazia asta poate voi face niste imprimari pe mag (sper ca pickupul sa aibe o doza bunicica). Vad ca nu stai prost nici cu amplificarea si nici cu boxele! Chiar asi fi curios cum suna sistemul tau! _________________ Akai |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Dum Sep 20, 2009 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
ECL, s-ar putea sa fii dezamagit de 7800. Am avut SA-8800 si se simtea clar si ferm diferenta (in minus) fata de 9800 . 7800 este sensibil sub 8800 din toate pdv.
Scz. de off-topic. _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
ECL
|
Trimis: Mar Sep 22, 2009 12:56 am Titlul subiectului: |
|
|
asta e...daca am ratat 9800 ... anyway il iau doar ptr colectia "blue series". |
|
Sus |
|
|
GF9898

Conectat la: 20 Mar 2009 Mesaje: 86 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Sam Sep 26, 2009 9:21 am Titlul subiectului: |
|
|
ECL a scris: | Mai nou ma bate gandul dupa un Technics 1700 sau eventual 1500 dar nu prea stiu daca merita investitia si nici nu le-am vazut la cineva, doar am citit o gramada pe net si atat. Tu ce zici de ele? |
Ca si transport sunt ALTCEVA, la vremea lor erau precum Mercedesu' vs alte masini
Ca si parte electronica sunt de asemenea lucrate foarte robust, se apropie de cele PRO desi sunt in liga consumer.
Au doua probleme mari cat roata carului:
1.CAPETELE ! Daca iti permiti un pod de capete NOI-NOUTE se merita trecerea de la Pioneer la Technics
2. Comutatoarele de semnal, surse, potentiometrii se "coclesc" si necesita o curatare atenta (de cele mai multe ori trebuie desfacute bucati-bucatele)
Ideal ar fi sa gasesti piese noi originale.(ma cam idoiesc ca mai ai de unde)
O razie printre conzii "pisaciosi" si inlouirea lor cu unii noi de soi nobil este chiar indicata.
Ca si posesor de RS-1506 (care este in faza de re-inciocolare) pot zice ca se merita pe deplin o astfel de masina, mai ales daca iti permiti pretul unui RS 1700  _________________ caut boombox-ghettoblaster la fel cu cel din videoclipul Madonnei "Hung up"http://www.youtube.com/watch?v=Mb8iP3jow6w |
|
Sus |
|
|
ECL
|
Trimis: Lun Sep 28, 2009 8:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
cu 699eur nu a reusit sa se vanda un rs-1500 desi parea ok, nu vroia sa vanda cretinul in Romania ca e prea greu si voluminos...
in schimb s-a dat ieri un x1000r cu 463eur si arata deoasebit, mi-a fost peste mana sa mai iau inca unul, asa numai pentru spare parts...
stie cineva cat e de ok este cd Teac VRDS 10 sau 25? |
|
Sus |
|
|
iulius_so_happy
Conectat la: 06 Ian 2010 Mesaje: 4 Locatie: Alexandria
|
Trimis: Dum Ian 10, 2010 5:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Mi-as permite si eu sa intreb daca a auzit cineva de/a ascultat Otari MX-5050 Mk III.Vad ca au review-uri bune la americani.Au puncte slabe multe?Facilitati, performante....
Stima! |
|
Sus |
|
|
|