FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Teac V-8030
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
motanici

Conectat la: 02 Oct 2008

MesajTrimis: Vin Oct 16, 2009 10:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma bucur ca in sfarsit se descopera adevarul cu privire la casetofoanele deck.
Ca unul care am avut si testat foarte multe modele pot fi obiectiv cu siguranta.
Cand e vorba de sunet nu mai vorbim prea mult de Akai ca nu se merita.
Am testat si modelele din seria GX 95,75 si alte serii mai vechi dar din punctul meu de vedere suna prost.Unele varfuri de la Sony suna bine spre excelent as putea spune cu anume rezerve .La varfurile de la Sony sunetul este partea buna dar mecanismele au devenit tot mai proaste ca sa nu zic o vorba mai urata.
Dragonul asa cum am mai spus e ok dar are multe lispsuri legate de mecanica prea complicata si acel autorevers iar la Nakamichi sunt de preferat modelele ZX-9 sau CR-7 care zic eu merita laudate.Sa nu uitam Revoxul deoarece nu ar fi cinstit unde si sunetul si mecanica este pe masura adica lucrate frumos.
E adevarat ca Aiwa Excelia 009 e un aparat bun care surprinzator bate multe deckuri renumite si la sunet si la zgomot.
Excelia 009 e surprinzator de bun.
Dar cand mai exista si Aiwa XK-S- 9000 si le ai unul langa altul la comparatie atunci cu siguranta Excelia ramane un pic in urma.
Aiwa XK-S 9000 bate la toate capitolele Aiwa Excelia 009 si spun asta ca unul care le-am testat.
La Aiwa XK-S 9000 in manual sunt trecute performantele la inregistrare la ,,0 Db''ceea ce nu se prea obisnuieste.
De regula se trec performantele la ,,-20 dB''
Daca mai ai si casete bune atunci ramai surprins ce poate un casetofon deck.
Testati cei care au aceste casuri pe o caseta Sony master metal (stiti despre ce vorbesc ) si cu siguranta veti ramane uimiti de ce poate un deck.
Ma bucur de cei care au inca pasiunea asta a casurilor deck si eu personal ii incurajez ca un mare fan. Numai de bine !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Oct 16, 2009 10:24 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
motanici

Conectat la: 02 Oct 2008

MesajTrimis: Vin Oct 16, 2009 10:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma bucur ca descopera si altii ceea ce unii stiu de mult.
Daca vorbim de Akai vorbim ca si colectionari dar nu ca sunet.
Am testat toate modelele din seria GX 95, 75 si suna prost.
Nakamichi suna bine dar Dragonul are lipsurile lui legate de mecanica asa ca mai bine va orientati spre Nakamichi ZX-9 sau CR-7.
Nu uitati Revox care suna si bine si au o mecanica lucrata exemplar.
Sony ca sunet au modele reusite dar mecanicile sunt lucrate tot mai subtirel la modelele mai noi.
Aiwa Excelia 009 suna bine si construit bine si ma bucur ca si altii au descoperit asta
Si daca nu ar fi si Aiwa XK-S 9000 ar avea multe de spus.
Dar cand testezi unul langa altul Aiwa XK-S900 si Aiwa Excelia 009 atunci ramai surprins sa constati ca Excelia ramane in urma la toate capitolele.
Sigur ca e un aparat foarte bun dar asta este realitatea.
Testati un Aiwa XK-S9000 cu o caseta Sony Master Metal din editia cea mai de lux si veti ramane surprinsi ce poate un deck.
Dar pana atunci sa ne auzim cu bine !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Soul

Conectat la: 25 Apr 2007

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 6:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.okazii.ro/catalog/34560579/NAKAMICHI-DRAGON-EXCEPTIONAL-10-10.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 6:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Majoritatea dintre noi, suntem la curent cu vanzarile de pe okazii. S-a mai iscat acum ceva timp, un scandal asemanator la vanzarea unui akai gx f 91. Nu numai aici pe hi-fi apar controverse de genul mp3/Dragon Laughing . Dar doruss1969 are dreptate, manelistii ar trebui sa se abtina de la comentarii!
Soul

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 8:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma gandesc sa-mi mai iau un deck pentru forja, vreau sa rulez pe el casetele donate de cunostinte, deci nu stiu chiar in ce stare sunt, sa nu ma doara prea tare de el, dar in acelasi timp sa fie un aparat bun si la un pret rezonabil.
Avand in vedere ca-mi place seria ES de la sony am vazut ca a scos stebo un model http://www.okazii.ro/catalog/35168454/Sony-TC-K870ES-in-stare-foarte-buna-.html , 190 eur fac aproximativ 720 ron, probabil ca o sa-l scot la 680-700, am avut okazia sa testez acel aparat si este in stare ireprosabila, sau un Akai GX-75 la 700 ron in aceeasi stare (manual + telecomanda). Acum desi poate Sony suna o idee mai bine decat Akai-ul in discutie nu stiu ce sa zic de partea mecanica!? Poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau eventual cu vreun deck, multumesc anticipat!
PS: Desi am achizitionat acel GX-95 de care sunt foarte multumit, aparatul este pur si simplu nou, parca-mi e si mila sa-l frec prin casete de mana a doua, este prea bine conservat si functioneaza ireprosabil, comparativ a batut fara drept de apel Sony TC K870ES. Si conty are la vanzare capul de serie Sony TC-K 950ES, la 400 euro - este putin cam scump pentru ce vreau eu sa fac acum, cred ca daca totusi voi lua acest model va sfarsi tot de panoplie, asa ca as vrea sa urmaresc oarecum si partea strict practica a problemei <auditia pe un deck bun, nu foarte scump, de care sa nu-mi pese asa de tare.... ma rog> nu in ultimul rand si sorin are ceva interesant la vanzare Sony K-808ES http://www.okazii.ro/catalog/35641753/deck-sony-K-808ES.html si la un pret rezonabil, astept cu mare interes pareri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Colectionaru

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 8:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sony Tc k 808 Es, f bun deck, am avut okazia sa-l testez personal. Are un sunet foarte bun pe Dolby S! L-am testat intr-o consignatie din Bucuresti, am vrut sa-l cumpar dar cand m-am intors dupa el...avea deja alt proprietar(m-am si intors dupa vreo 3 saptamani). Il bagase cineva alaturi de un cd-player Sony X 559 Es, pe acesta l-am luat imediat. Pentru stebo, numai cuvinte de lauda, am luat de curand de la el un akai gx 635 db, intr-o stare perfecta! Daca vrei un deck fiabil si cu un sunet bun spre f bun recomand Pioneer. De curand am prins un Pioneer Ct 979 Reference si este peste asteptarile mele! Nu credeam un deck sa aiba un sunet asa curat...
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si uite asa se nasc legendele:cineva a facut o comparatie Dragon/Aiwa 9000 si a decretat: Dragonul invinge Aiwa!!
Si eu, daca as avea Dragon de vanzare l-as scoate invingator in orice comparatie Embarassed .
Ceea ce stiu precis este ca cel care a decretat asta NU ARE BOXE care sa permita o judecata de valoare. Cel putin boxe, nu stiu care au fost amplificarea si sursa de semnal, ca sa nu mai vorbim de discuri, dar boxe care sa autorizeze o asemenea comparatie sigur nu are.
Si asta spune totul: omul CHIAR E CONVINS de comparatie si probabil ca e sincer, dar el nu stie ca sculele cu care a judecat el nu sunt suficiente ca sa decreteze ceva.
Am ascultat la cineva un Revox in stare exceptionala care pe sistemul respectiv (cel putin decent, oricum mult peste Hi-Fi) inregistra PERFECT pe orice banda, puteai comuta pe orice muzica TAPE/SOURCE, nu era nici o diferenta. Comentariile erau :cel mai bun mag, matura pe jos cu orice Akai, etc etc etc....Acelasi mag pus intr-un sistem Highend: s-a schimbat jucaria: s-a stricat legenda: nici vorba de sunet perfect, sigur cu variatii, functie de cabluri si benzi, dar diferentele TAPE /SOURCE sunt sesizabile de catre oricine. Si nu matura deloc pe jos cu un Akai (nu chiar modelul de varf, dar intr-o stare si el exceptionala) aflat deja in acel sistem: diferente sunt, dar e greu de spus care e mai bun, fiecare are avantaje si dezavantaje, practic interpretabile de fiecare in functie de ureche, preferinte muzicale asa ca...nu va luati dupa legende si comparatii"de pe net", creati-va propriile pareri, e cel mai sigur.
Si eu la inceput clasificam aparatele dupa impresiile altora, dar cu fiecare experienta PERSONALA avuta devin tot mai circumspect: de multe ori LEGENDELE nu se confirma in totalitate si e firesc: sunt atatea criterii de luat in calcul si ponderea lor difera atat de mult de la un individ la altul, ca practic e aproape imposibil de stabilit un clasament universal.

Colectionaru

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, e si normal. Fara un sistem bun, nu se poate face nici o comparatie corecta. Am dubi in privinta testelor facute de freetechplus. Ultima data cand a fost la el acasa, mi-a pus sa ascult o bijuterie de Akai Gx 747 Dbx pe niste boxe Unitra 140W Laughing .
Soul

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intrebarea mea totusi ramane ce sa aleg, preturile sunt ok? Sa mai astept se poate mai bine? Sincer nu am ascultat deck-uri Pioneer decat ce am in colectie ct-f950 si 1250 care sunt tot de panoplie, le mai rulez din cand in cand, am muncit si mult la ele sa le aduc pe picioare cum trebuie, am chiar si un filmulet cu ele pe youtube http://www.youtube.com/watch?v=lq6CaJJQaDA
Deci: ce sa fac unde sa mai caut la cine sa mai ascult comparativ ceva aparate? Chiar vreau un aparat cu care sa ma joc Laughing
Sus
Soul

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Inca un amanunt credeti ca e mai bun, mai fiabil TC-K808ES decat GX-75? Nu ma refer numai la sunet, ma refer si ca fiabilitate, am o gramada de casete nesortate, unele lasa mizerie, ma rog cred ca stiti la ce ma refer, poate imi sugerati un model de deck (dar sa fie unul pe care sa-l si gasesc la vanzare), eventual daca are cineva vreun aparat bun si-mi face o oferta rezonabila!
Sus
Colectionaru

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu am avut ocazia sa aud sa ascult, nici sa vad de aproape deck-uri Pioneer din seria vintage dar cred totusi ca diferenta de 12 ani si-ar spune cuvantul. De exemplu Pioneer Ct 93 vs Pioneer Ct f 1250. Dar mai corect ar fi unul fara dolby S, de exemplu al meu Ct 979. Ambele fiind capul de serie. Ai putea sa iei acel tc k 808 Es, dar cine stie ce surpriza rezerva D-nul Marchis. A dat destul scule intr-o stare proasta, chiar o cunostinta de-a mea a luat de curand un tuner Yamaha de la el. Era descris ca stare f buna, si cand a ajuns nici macar nu mergea. Stiu din auzite si de gx f 91 care a ajuns la Eko in ce stare era. Daca vrei sa iei ceva sa fii sigur de stare ai putea tc 870-ul de la stebo, desi e mai slab ca 808 Es. Decizia iti apartine.
Colectionaru

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EKO a scris:
mai fiabil TC-K808ES decat GX-75?

Tc K 808 Es are capete normale, un cabestan direct drive, quartz direct drive, poate merge cu telecomanda etc. Dar ca rezistenta in timp gx-ul 75. Dar totusi, Dolby S, la tc k 808 nu e de neglijat.

Colectionaru

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

A aparut o gresala urata, vad ca nu am buton de edit. Tc k 808 este are 2 cabestane, dintre care unul direct drive.
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EKO a scris:
...........<auditia pe un deck bun, nu foarte scump, de care sa nu-mi pese asa de tare.... ma rog> nu in ultimul rand si sorin are ceva interesant la vanzare Sony K-808ES http://www.okazii.ro/catalog/35641753/deck-sony-K-808ES.html si la un pret rezonabil, astept cu mare interes pareri.

EKO, am avut in acelasi timp TC-K808ES, 909ES, AIWA Excelia 007 si 009 si pot sa spun ca diferentele sunt mici si mai ales conteaza starea lor si calitatea casetelor.
Oricum, daca ai de ales, ia-ti un 808ES, se mai gasesc piese pentru ele: cap de 909ES nu se mai fabrica, dar de 808 ES, da (si chiar eu am unul nou-nout, comandat preventiv, inainte de a vinde deck-ul), la fel curele si role presoare originale. In final am pastrat 909, parca se auzea ceva mai bine ca 808 , desi 808 ere practic neatins-tot de la stebo-dar acum imi pare rau, n-o sa pot folosi 909 cu adevarat mult timp , cand se uzeaza capul s-a terminat. Asa ca ia in calcul si aspectul practic.
Totusi GX-F71 este sub toate cele patru de mai sus, dar pentru mine e un aparat de suflet, in schimb eu cred ca ai facut bine cu GX95(inteleg ca l-ai luat, nu?), eu am un GX75 si suna onorabil, nu ma asteptam, l-am luat aproape din intamplare, a fost un semi-troc dar nu-mi pare rau.
L-am comparat direct cu 909ES si nu e foarte jos fata de Sony.

Soul

MesajTrimis: Dum Noi 08, 2009 9:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intr-adevar deck-ul Akai gx-f91 era intr-o stare deplorabila parca ar fi fost scos din pubela de gunoi si ambalat, am avut mare noroc, cu faptul ca desi era foarte murdar, o clisa, ceva de genul asta pe el, aparatul nu fusese lovit-zgariat, rabatarea panoului frontal era aproape iremediabil compromisa, insa marele meu noroc a fost faptul ca am cunoscut un artist strungar si mi-a refacut sinele pe care culisa panoul dintr-un compozit de aluminiu, foarte complicat de realizat insa produsul finit s-a potrivit si a functionat perfect, i-am dedicat o camera si am transpirat pe langa el multe ore, nu credeam ca voi mai fi in stare sa pun totul cap la cap...
In final ramasese de schimbat curelusa motorasului care actiona intreg angrenajul insa trebuia oarecum sa despart cele doua placi care erau puse sandwitch una peste cealalta si m-am lasat pagubas... treaba e ca aparatul se auzea si inregistra foarte bine, au mai fot ceva probleme si capstanul din stanga, poveste lunga si aceea dar in final era de 9,5 / 10 estetic si 9 functional, am ramas insa profund dezamagit de finetea cu care era construit, nu te puteai baza pe nici o componenta, muieratic si foarte incalcit, iar saturandu-ma de cat bagasem mana in el l-am vandut lui conti. Sincer nu as mai da pe un gx-91 nici 200 euro constient fiind de cat de fragil este si cat de complicat in a-l doftoricii.
Ca o reparare morala sorin totusi mi-a facut o reducere semnificativa cand am achizitionat un Sony TA-E 1000 ESD si pana la urma nu mai am ce-i reprosa sau imputa. La timpul respectiv inainte cu fix 1 saptamana mai luasem de la d-lui un gx-f71 care era impecabil, ireprosabil functional si nu mi-am facut probleme cand am comandat si f91-ul de la d-lui.
Cand vine vorba de o amplificare este altceva, cand vine vorba de un mag, deck el trebuie totusi, daca exista posibilitatea, testat, inclin sa cred ca pt Sorin este o afacere omul din asta sau si din asta traieste si nu prea le verifica, sunt pur si simplu niste aparate la mana a doua oferite la vanzare de un negustor si nu de un pasionat, deci chiar nu stiu daca sa dau 800 ron pe un aparat care poate avea probleme bazandu-ma numai pe renumele modelului, oricum acest risc exista si in ceea ce-i priveste pe ceilalti vanzatori... nici ma pot deplasa sute de km numai pentru a testa un aparat, mai am si serviciu si probleme cotidiane care sunt cu adevarat importante, pasiunea ca pasiunea, deci....?!?!?!?!?!?!????
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul
Pagina 2 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum