FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
DE CE SUNA RADIO ASA PROST?
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
edytza

Conectat la: 18 Dec 2006

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 6:48 pm    Titlul subiectului: DE CE SUNA RADIO ASA PROST? Raspunde cu citat (quote)

desi nu are legatura cu analogicul , avand in vedere ca aici discuta oameni priceputi in audio , vreau sa pun si eu o intrebare : DE CE SUNA RADIO ASA DE PROST ?....o sa explic pe scurt ce se intampla in craiova , o sa dau exemple de posturi cunoscute sa excludem din start lipsa aparaturii performante
RADIO ZU -suna execrabil , la melodiile cu bass prelungit gen morandi , morris, play@win - iti baraie difuzoarele indiferent de volum , exact ca si cum ai aplica unui amp semnal mai mare pe intrare si incepe sa distorsioneze , inaltele sunt sasaite , vocile nu mai zic
RADIO EUPORA FM - la ei este un sunet dur , de parca ar baga numai rock , nu exista acea elasticitate a bass-ului , vocile sunt redate bine - de fapt cred ca cel mai bine dintre toti - insa la inalte iarasi e jale , mai mult medii baga decat inalte
INFO PRO - ei au cel mai bun sunet dintre toti , semnal iarasi este peste medie , totusi ar fi loc si de mai bine
KISS FM - exact ca si la ZU desi inaltele sunt bine definite basul nu e clar , profund , apare iarasi acel sunet distorsionat
GALAXY FM -astia sunt campioni la sunet prost , suna exact ca si cum as asculta romania actualitati pe mw
exemple ar mai fi dar e vb de posturi locale si mi-am propus sa vorbim numai de nationale ........folosesc un receiver SONY , in masina am un ALPINE , la serviciu am o minicombina KENWOOD , sunetul este acelasi in linii mari , ma gandesc ca de vina ar fi mp3-iul dar si stirile suna naspa Evil or Very Mad ..........astept cu nerabdare comentarii Exclamation

Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 6:48 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Discover

Conectat la: 22 Apr 2008

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 7:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna, pentru calitatea sunetului este de vina acel aparat care il combina cu banda purtatoare.
Adica muzica sau vocile ce urmeaza a fi difuzate sunt modificate ca si frecventa pentru a putea fi raspandite in eter, se mai adauga la aceste frecvente asa numitul frecventa purtatoare, care are rolul de a transporta undele radio pana la aparatele noastre.
Poate ca nu m-am exprimat cu expresii de inginer dar in mare asa este.
Acuma depinde si de tipul de receptor cat de sensibil este, ca sa poata decoda transmisia de la acea frecventa purtatoare.
Astept si de la altii comentarii pe tema asta sa vedem cum este defapt.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
edytza

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 7:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

poi bun , am receiver slab , dar si cass-ul de la masina si cel de la munca? si ale prietenilor ? ca si la ei tot jalnic suna.......
edytza

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 7:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si daca e slab de ce info pro suna mai bine decat zu? ca e acelasi aparat....
florinfloreanu

Conectat la: 06 Aug 2007

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 7:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ideea e ca fiecare radio are un om care face reglajele pe sunet, ori cum are el chef, ori cum i se spune de catre sefi. in general toate posturile pentru pustime, gen zu sau kiss, au acel sunet pe care il descrii - se pare ca asta se cere... europa suna cel mai bine si la mine in oras.
danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 8:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

N-are treaba cu procesul de modulare fm, inainte sa se descopere mp3-urile si sa se aplice compresia de dinamica si corectia "sa sune bine pe telefon sau pe combina panasoanic de 10000w pmpo" se auzea altfel. Cu totul altfel.

Acuma orice se poate baga in emisie, indiferent cit de prost suna, nu exista limite in jos. Am senzatia ca nu mai exista ingineri de sunet.

Similar si in tv, pe linga cite o transmisie de zici ca e facuta cu telefonul cea mai penibila chestie mi s-a parut cit de prastie au facut sunetul de la megastar - nu stiu cine are cea mai mare vina, poate e operatorul local de cablu - da' parca era mp3 compresat la 64 - si noi cica sa votam cum cinta
Sus
Discover

Conectat la: 22 Apr 2008

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 8:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da depinde si cine controleaza aceste statii de emisie, de exemplu la mine se aude perfect Kiss FM, Magic FM, in rest pauza, adica se aud prost de tot.
Ok, iese din discutie calitatea receptorului.
Depinde foarte mult de calitatea materialului redat si al aparaturii care face emisia.
Dau un exemplu foarte concret, eu cum locuiesc in Beclean, avem postul local Radio Transilvania, se aude jalnic, mai prost nu cred ca se poate aude un radio in ziua de azi.
Sus
edytza

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

florinfloreanu a scris:
ideea e ca fiecare radio are un om care face reglajele pe sunet, ori cum are el chef, ori cum i se spune de catre sefi. in general toate posturile pentru pustime, gen zu sau kiss, au acel sunet pe care il descrii - se pare ca asta se cere... europa suna cel mai bine si la mine in oras.

deci calitatea iese din discutie ............dar chiar asa , macar din orgoliu personal cei de la radio nu sunt interesati catusi de putin de cum se aude?

danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 9:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fa tu un post de radio care sa mearga numai cu flac-uri facute dupa cd-uri originale, fara compresie, fara corectii, si sa ia banda girla pentru retransmisii locale ca sa nu se simta compresia (ma gindesc ca la ora asta toate feed-urile sint digitale) si vezi in cit timp dai faliment.

Se da ce se cere, nu ce ar trebui sa se dea. De vina e consumatorul care inghite toate gunoaiele. Daca lumea ar incepe sa nu-i asculte pe aia care masacreaza sunetul, punem pariu ca brusc s-ar schimba povestea?
Sus
edytza

MesajTrimis: Mie Dec 09, 2009 9:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

deci vina ar fi aparatura de emisie ...........acum intreb colegi bucuresteni , cum suna ROMANTIC FM?
seamaster

Conectat la: 03 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 12:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

edytza a scris:
deci vina ar fi aparatura de emisie ...........acum intreb colegi bucuresteni , cum suna ROMANTIC FM?

destul de " loudness " !!! dar infundat ...
salutari

florinfloreanu

Conectat la: 06 Aug 2007

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 12:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

danb a scris:
Se da ce se cere, nu ce ar trebui sa se dea. De vina e consumatorul care inghite toate gunoaiele. Daca lumea ar incepe sa nu-i asculte pe aia care masacreaza sunetul, punem pariu ca brusc s-ar schimba povestea?

problema e ca mizeria aia de sunet SE CERE! stiu cel putin 2-3 tantalai care sunt incantati de mizeria aia cu medii peste masura + sunet suprasaturat. ori poate nu mai am eu urechile in regula...

GF9898

Conectat la: 20 Mar 2009

MesajTrimis: Dum Dec 13, 2009 11:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Recunosc ca eu ascult doar bolentinul de minciunele (stiri) dimineata @ora 8 cand sunt in drum spre scoala unde o duc pe sotia mea....dupa nici 5 minute comut pe alta sursa cat de repde posibl Smile
Ce se poate digera d.p.d.v. al calitatii audio sunt RADIO CULTURAL si R. ACTUALITATI pe FM.
Restul e varza...
MA-ul nu intra in discutie (doar cand sunt intre vai si munti.... in concediu)

GF9898

Conectat la: 20 Mar 2009

MesajTrimis: Dum Dec 13, 2009 11:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Era sa uit: prin 97 am fost si eu printr-un post de radio local....
Inchipuiti-va ca monitorizarea a ceea ce "scuipa" emitatorul in eter se facea pe un banal amplituner DELIA Smile)
Nu mai zic ca atunci cand am apucat si eu pe mixer (la realizarea unor programe muzicale) am dezactivat de tot compresorul de dinamica Very Happy
In scurt timp a sunat patronul sa ne zica ca nu se aude bine la el in masina Smile)
Restul e ca-n-can...

leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Mar Dec 29, 2009 10:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da asta este problema: compresia de dinamica si reglajele din egalizator, dupa ureche.
Citeam mai demult intr-o revista britanica despre acelasi lucru. Se plangeau de cat de "compresat" se aud posturile comerciale de muzica pop/hits. Spuneau ei, ca doar postul BBC nu mai stiu cat, cu muzica clasica, este singurul pe care se poate face o auditie la o calitate la care se pot testa corect, tunerele hi-fi.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum