FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Ortofon OMP 10
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
asc444

Conectat la: 15 Feb 2008

MesajTrimis: Sam Ian 16, 2010 2:31 am    Titlul subiectului: Ortofon OMP 10 Raspunde cu citat (quote)

Doza+ ac T4P (P-mount), sunt pe cale sa o achizitionez. Mai am in vedere si un ac OMP 20 (pe care dau aproape 100 eur). Merita?
Exista si OMP 40, la pret fabulos. Diferenta intre ele e in principiu spectru de frecvente. Sa spunem ca dau pe OMP 40 peste 400 eur, pt 29 khz limita spectrala maxima. Ma intreb, discurile mele ( majoritatea Electrecord) sunt inregistrate sa reproduca asemenea frecvente?
Spuneti-mi, va rog, din experiente proprii, T4P cum vi se par calitativ, tinand cont ca nu accepta reglaje. Oricum, pick-up-ul pt care iau doza e tangential, deci T4P e singura solutie.
Abia astept sa le primesc, sunt satul de ss-itul acela puternic al discurilor (ma refer la s-ul vocal). OMP 20 merge pana la 25000.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Ian 16, 2010 2:31 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
btecus

Conectat la: 03 Noi 2005

MesajTrimis: Dum Ian 17, 2010 11:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salut/...eu miam dat comanda la omp 5..astept pachetul din america...cateva am electrecord restul rusesti, americane, nemtestii, bulgaresti...
un vinil nu duce mai mult de 18000 hz cand e nou...
ma refer la cele de top americane..
dupa cateva ascultari, le scade spectrul de frecvente inalte...datorita uzurii...
la electrecord nu poate fi vorba de peste 12-15 Kz..

tot p mount sant nevoit sami iau si eu deoarece si picupul meu Technics SLQ 300 e tot cu doza din aceea...

sant f bune astea de la ortofon...pt ce avem noi diferentele de pret nu se justifica

btecus

Conectat la: 03 Noi 2005

MesajTrimis: Dum Ian 17, 2010 11:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

apropo..vad ca tu esti userul caruia am trimis doza technics...ai primit(-)o? cum ti se pare?
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Lun Ian 18, 2010 12:34 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

btecus a scris:
un vinil nu duce mai mult de 18000 hz cand e nou...
ma refer la cele de top americane..
dupa cateva ascultari, le scade spectrul de frecvente inalte...datorita uzurii...
la electrecord nu poate fi vorba de peste 12-15 Kz..

Uite asa aflam lucruri noi si nemaiauzite Twisted Evil
Saracii producatori de doze, cum se mai chinuie ei degeaba sa scoata doze in plaja 5-35.000 Hz (uneori si peste) Confused

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Lun Ian 18, 2010 9:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Legat de doze, diferențele între OMP20 și OMP40, de exemplu, sunt enorme, chiar și pe un sistem modest. La doze calitatea crește progresiv cu prețul.
Sus
Mars.X

Conectat la: 14 Noi 2008

MesajTrimis: Lun Ian 18, 2010 11:36 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si tabla (pick-up) este importanta, dar cel mai important e ansamblul doza - brat - preamplificator phono. Sunt multi parametri care conteaza la o doza, iar banda de frecventza nu e printre ei..
La dozele Ortofon OMP, poti schimba acul (stylus) cu unul superior dar mai scump. Doza (cartridge) este comuna pt OMP5 pana la OPM40. Iti recomand OMP20 sau chiar OMP30. Si incearca un preu phono, Cambridge Audio 640P fiind pt inceput, unul destul de bun.

asc444

MesajTrimis: Mar Ian 19, 2010 12:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

btecus, mi-ai spus ca ai dat pick-up-ul Technics SLQ 300, si ai ramas cu doza ce mi-ai vandut-o mie...

Mi-am luat un pick-up recent, si la curatare am atins acul si l-am indoit. Am vrut un ac urgent doar sa-i invat functiile si ca mi-era drag sa mearga. Oricum cel original al sculei mele nu era asa uzat ca ce mi-ai dat tu.

Nicule, te intreb: acele de pick-up isi pierd din inalte semnificabil odata cu uzura, sau doar isi maresc desimea pacaniturilor? Exista o teorie ca un ac uzat ar strica discul mai tare decat un ac nou. Totusi, diamantul e superdur.

Mars.X, in nebunia mea as fi luat si OMP 40, dar nu e de gasit. Nici macar OMP20 doza+ ac nu am gasit. Din cate stiu acestea sunt aparitii noi ale Ortofon, le gasim noi peste 1 an, doi...
Sus
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Mar Ian 19, 2010 12:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, discurile se uzeaza ori de cate ori sunt ascultate.
Pierd din inalte (in primul rand), din dinamica si apoi apar pacaniturile.
Pacaniturile pe un vinil sunt de doua tipuri - unele datorate descarcarilor electrostatice (vinilurile se magnetizeaza si atrag praful) sau pacaniturile datorate zgarierii rilelor de pe vinil.
Aceste zgarieturi profunde si in majoritatea covarsitoare nereparabile se datoreaza in general reglajelor imperfecte de greutate doza, aliniere ac/doza, antiskating (acul preseaza mai puternic un perete al rilei) si, mai ales acelor uzate (ciobite, indoite) care "ara" santurile vinilului.

Se considera ca un vinil nou se poate asculta de cel putin 10 ori pe un pick-up reglat BINE fara nici un fel de pierderi de calitate.

MesajTrimis: Joi Ian 21, 2010 11:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am inteles. Din experienta, pierderea de inalte a unui disc odata cu uzura e clara. Pe mine ma intereseaza efectele unui ac uzat; asupra discului m-ai lamurit; insa asupra auditiei: de ex, acul+ doza ce mi le-a dat btecus are inalte super, insa pacane mai accentuat ca cel original. Am pus acul si pe doza mea, si e la fel. Ideea e sa nu-mi stric discurile cu el. Un ac uzat in prima faza pacane, apoi pierde din inalte? Un ac ciobit, etc, mai are inalte?

Sapt viitoare imi vine doza+ac Ortofon OMP 10 din Marea Britanie. Asta e pana in 100 eur, si pachetul include perie de curatat discul+ perie de curatat acul. Peste vreo 3 sapt imi va veni acul OMP 20 din SUA ce sare, cu transport de 100 eur. Facand unele comparatii, cred ca si dozele se scumpesc: adica doza OMP 5 cu ac OMP 40 e mai ieftina decat OMP 40 completa, astfel ca, daca OMP 5 daca e compatibila cu ac OMP 40, nu inseamna ca auditia e la fel cu OMP 40 completa.

Produsele sunt cumparate de pe Ebay, si nu exista alta oferta superioara momentan, insa sunt site unde exista la vanzare si OMP 30, 40.
Sus
asc444

MesajTrimis: Vin Ian 22, 2010 2:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Faza ultratare: zic: i-a sa vad acul asta al meu, de la doza luata de la btecus, e ciobit? Btecus mi-a dat un ac P30 pe o doza compatibila EPC28 de la Technics. Eu aveam original EPC33 cu ac P33. Acul meu in dispozitivul de ac intra in tubul acestuia iesind pana in partea cealalta, fiind punctat in 2 locuri. Deci, eu cand l-am indoit, am vrut sa-l scot afara sa-l indrept, si s-a rupt, fiind fixat prin acea punctare.
Ma uit la acul acesta, stramb. Ma uit: nici o punctare: il scot afara. Odata cu el si cauciucutul de fixare. Dupa mai multe teste, ac mai intrat (inalte mai multe), cauciuc mai intrat, etc: Lovitura de teatru: fixat ochiometric drept: nici un pacanit, adica mai bine ca cel original. Adica se aude atat de bine incat ma intreb cum se vor auzi Ortofonoale... Chiar faza tare!
Sus
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Ian 22, 2010 9:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

asc444 a scris:
Facand unele comparatii, cred ca si dozele se scumpesc: adica doza OMP 5 cu ac OMP 40 e mai ieftina decat OMP 40 completa, astfel ca, daca OMP 5 daca e compatibila cu ac OMP 40, nu inseamna ca auditia e la fel cu OMP 40 completa.

Mi se pare că OMP5 nu e compatibilă electric cu ac de OMP10, 20, 30, 40.

Sus
asc444

MesajTrimis: Vin Ian 22, 2010 10:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.kabusa.com/frameset.htm?/ortofon.htm

http://www.needledoctor.com/Online-Store/P-Mount-Cartridges;jsessionid=0a010b421f4324190526a47e4b779a35c39abfc3100e.e3eSc38TaNqNe34Pa38Ta3aMaNv0

Acum, sa fiu sincer, o mica diferenta se simte si intre doza mea EPC33 fata de EPC28. Evolutie e in tot...
Sus
asc444

MesajTrimis: Vin Ian 22, 2010 11:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se poate vedea diferenta: ac+ doza OMP5: 55 $
ac : 44 $

ac+ doza OMP10: 84 $
ac : 47 $

Deci acul nu e tot...
Sus
Mars.X

Conectat la: 14 Noi 2008

MesajTrimis: Sam Ian 23, 2010 10:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E doar marketing. Doza e comuna pt toata seria OM sau OMP 10 pana la 40. Doar acul difera.
Numai pentru montura 1/2 mai exista o doza - Super OM, putin imbunatatita fata de varianta standard.

asc444

MesajTrimis: Joi Ian 28, 2010 11:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e. Pe doza scrie doar OMP, numarul fiind scris pe suportul de ac. Situatia e astfel: intr-o cutie frumoasa, cu perii pt disc si ac, cu adaptor pt brate gen Tesla, ca am unul, suruburi de fixare atat pt T4P cat si pt adaptor, smecherul englez mi-a vandut o doza arsa pe un canal. La inceput nu mi-a venit sa cred. Insa ohmetrul m-a lamurit. Nu stiu cum a reusit idiotul sa o arda.

Cu toate ca am cont pe ebay anglia am luat-o prin cineva de pe okazii, cu care am mai colaborat. Nu comentez.

Ideea acum este sa cumpar O doza (cu ac, ca fara nu cred ca exista) OMP 5, sperand ca acul e bun.

INSA, auditia pe acel canal, e departe de ceea ce ma asteptam eu. Medii f mari, ce necorectate drastic distrug intreaga placere de ascultare a unui disc, pacanituri ca orice gunoi, inalte frumoase, insa departe de asteptari. De fapt pe prospect scrie 22000 hz max (si 500- 600 ore viata ac). Basi frumosi (chiar nemaiauziti). M-a uimit intrarea rapida in microfonie, fluierand ca un microfon prost. Am Tesla NC 430, insa acesta iti rupea urechile pana intra. Technics nu a auzit de asa ceva. Dezamagit, ma bucur ca nu am mai luat acul OMP20, nemaifiind nici acesta in stoc.

Astfel ca la aceeasi bani (cu acul OMP 20), astept un Technics P532, producatorul declarand limita max. de 35000 hz. Este un NOS. M-am interesat la Panasonic, nu mai exista asa ceva, insa faza tare: acul de P30 se potriveste perfect. Lamurindu-ma ca doza e doar o bobina ordinara, sunt curios cum se aude, avand mare incredere in Panasonic (sau ca iubesc brandul). Mai vin cu detalii, poate utile pt cine vrea sa dea 400 eur pe un ac Ortofon... Eu am noroc ca am scule ce pot corecta mediile cu -32 db inca din start.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum