Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 9:25 pm Titlul subiectului: Stocuri de scule audiofile vintage stereo la producatori |
|
|
Ma intreb, producatorii de scule stereo mai pastreaza exemplare neatinse ale sculelor pe care le-au fabricat de-a lungul timpului ?
Logic asa ar fi, insa eu am descoperit acum ca unul din ei nu tine - cel putin asta este raspunsul oficial primit. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 9:25 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
florinfloreanu

Conectat la: 06 Aug 2007 Mesaje: 164 Locatie: slobozia, ialomita
|
Trimis: Vin Ian 22, 2010 10:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
in mod sigur daca ar fi avut inspiratia sa pastreze aparate de top din anii 70-80, acum faceau bani frumosi cu ele. _________________ xxx |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Lun Ian 25, 2010 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Normal trebuie sa existe piese de varf pastrate in mici expozitii , la marile firme. Nu e vb de stocuri, pur si simplu de exemplare de referinta. |
|
Sus |
|
|
ALEKS

Conectat la: 05 Mar 2005 Mesaje: 287
|
Trimis: Lun Ian 25, 2010 10:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Superscope, divizia profesionala de la Marantz nu mai tine. Cel putin asta e raspunsul oficial primit referitor la un anume deck pe care l-am avut prin anii '80 si speram sa-l regasesc la ei, uitat prin vre-un depozit. Raspunsul l-am primit prin mail in 2004.
Sa vedem cum sta treaba cu alti producatori...
ALEKS _________________ AKAI Electric Company Ltd. |
|
Sus |
|
|
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mar Ian 26, 2010 2:26 pm Titlul subiectului: scule |
|
|
Ce m-a lasat putin mirat, singurul magnetofon (nu ca model , ci ca productie) fabricat de Marantz, a ajuns in mainile unei persoane fizice : http://www.classic-audio.com/marantz/7700.html . Acest exemplar era demn de pastrat de cei de la Marantz , sau poate o fi fost o mica productie si nu stim noi? Cert e ca daca diverse branduri ca Technics, Akai , Pioneer , Sony , etc. , si-ar fi pastrat cate un exemplar din fiecare aparat, ar fi ocupat MULT spatiu. |
|
Sus |
|
|
fluffy38

Conectat la: 04 Iun 2006 Mesaje: 788
|
Trimis: Mar Ian 26, 2010 2:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din cate stiu eu,B&O si Dual au muzee de genul asta. Tin minte ca acum vreo 10 ani un tip cauta aparate(orice fel) produse de firmele astea doua,in stare absolut impecabila de functionare si estetic de nota 10(adica ca noi),fara nici un fel de interventii interioare - nici macar o siguranta schimbata - si era dispus sa plateasca bani grei pe ele. L-am intrebat ce face cu ele si spunea ca le duce la muzeu,primind la schimb un aparat nou,produs de aceeasi firma...la alegere
Daca el m-a mintit,inseamna ca mint si eu acuma...  |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Joi Ian 28, 2010 3:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Marile firme de produse electronice, cu atatea reprezentante pe intregul glob pamantesc este imposibil sa nu fi pastrat modele de referinta. Cel puntin in Japonia, tara in care pana si firme europene au produs aparatura audio este imposibil sa nu existe expozitii. Nu or avea depozite...... dar piese de colectie sigur au. Cat despre mag-ul Marantz..... eu cred ca nu e unicat. |
|
Sus |
|
|
ECL
Conectat la: 26 Iul 2008 Mesaje: 89 Locatie: Arad
|
Trimis: Dum Ian 31, 2010 12:53 am Titlul subiectului: Re: scule |
|
|
djmk1988 a scris: | Ce m-a lasat putin mirat, singurul magnetofon (nu ca model , ci ca productie) fabricat de Marantz, a ajuns in mainile unei persoane fizice ... |
Nu a fost unicat, in cautarile mele de toto felul de scule, am gasit de vreo 2 luni in urma, un astfel de mag de vanzare prin australia sau noua-zeelenda parca, nu mai tin minte exact, la un pret destul de pirerat pe la vreo 3000 euro echivalenti... Avea atasate poze la dimensiuni mari si am ramas cu buza picata, ca eu nu stiam de mag-ul asta. |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Ian 31, 2010 6:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am cautat si eu azi cateva informatii despre Marantz 7700, si spre mirarea mea chiar am gasit niste poze "noi" sa zic asa cu aceasta bijuterie. Mai isi clatesc cativa ochii:
Chiar am gasit si cu interiorul sculei:
Dupa cum arata in interior pare extrem de bine lucrat! Ce nu inteleg este partea cu capetele. Cele de rec si play sunt in 4 canale si are 2 capete de stergere. Exact ca la akai-urile quadrofonice, desi acesta nu este quadro. Poate stie cineva... _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun Feb 01, 2010 2:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Magnetofonul respectiv este facut sa poate trage benzi pe 4 canale simultan - evident, numai intr-un singur sens. Au fost si din astea - cu aplicatii exclusiv pro.
De redat probabil ca reda in ambele sensuri benzi inregistrate pe doar cate 1-2 canale. _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Feb 01, 2010 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca tragea pe 4 canale simultan in acelasi sens nu trebuia sa aiba 4 vu-metre? M-am uitat putin mai atent la poza din brosura unde este prezentat, si apare acolo un schimbator de 2 track/4 track. Banuiesc, desi nu am mai intalnit asa, sa se uneasca pistele intre ele, adica cele 2 superioare si cele 2 inferioare pentru 2 track. Ceva de genul banuisc eu, ca daca era quadro avea 4 vu-metre... _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Feb 01, 2010 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
ALEKS a scris: | Superscope, divizia profesionala de la Marantz nu mai tine. Cel putin asta e raspunsul oficial primit referitor la un anume deck pe care l-am avut prin anii '80 si speram sa-l regasesc la ei, uitat prin vre-un depozit. Raspunsul l-am primit prin mail in 2004.
Sa vedem cum sta treaba cu alti producatori...
ALEKS |
Eu unul nu pot sa cred ca o firma mare nu pastreaza cateva exemplare din fiecare model produs. Eu daca as fi proprietarul unei astfel de afaceri, mai ales daca este o companie cu traditie, nici nu as discuta la acest capitol. Mi-e greu sa cred ca nu au resurse sa le depoziteze.
Iar ideea cu muzeele mi se pare excelenta. La o firma care se respecta si a mentinut calitatea produselor. La una la care calitatea a scazut considerabil, e chiar riscant intr-adevar, ca politica comerciala, sa infiinteze un muzeu avand exponate produse de o calitate mult mai buna decat cea actuala. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun Feb 01, 2010 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai dreptate, am gresit.
Pe 4 piste dar cuplate 2 cate 2 pt un mai bun raport s/n trageau unele Technics-uri (RS 1500/RS 1700) si Revox-uri B 77. Dar alea aveau capetele cu 2 piste f. late. De altfel in 2 minute se schimba tot blocul de capete, magnetofonul ramanand acelasi.
Aici s-a ales solutia unor capete cu 4 piste.
Prezenta capului de inregistrare cu 4 piste si plasarea celor 2 capuri de stergere indica clar intentia de a inregistra intr-un unic sens pe toate cele 4 piste. Trebuie sa ma mai gandesc pentru ce au adoptat o astfel de solutie... _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009 Mesaje: 111 Locatie: Schaesburg MS
|
Trimis: Lun Feb 01, 2010 11:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai baieti, totusi oare nu-i vorba doar de un mag cu auto reverse care are doar cate un cap de redare si inregistrare dar cu 4 piste, (nu ca la Akai de ex. care are 6 capete dar pe cate 2 piste fiecare) iar deoarece nu au construit si un cap de stergere cu 4 piste au pus doua, unul pentru fiecare sens? Mie unul asa mi se pare din pozele inedite postate.  |
|
Sus |
|
|
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009 Mesaje: 111 Locatie: Schaesburg MS
|
Trimis: Mar Feb 02, 2010 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Revin urgent ca nu am gandit bine ceva. Totusi cred ca gresesc undeva in rationament. Ordinea capetelor ar trebui sa se schimbe la schimbarea sensului nu-i asa
Oricum atunci daca nui reverse atunci de ce are doua cabestane? |
|
Sus |
|
|
|