FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Stocuri de scule audiofile vintage stereo la producatori
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008

MesajTrimis: Mar Feb 02, 2010 12:28 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

M-am uitat atent la poze si nu pare sa aiba reverse. La cabestane, e in genul teac x 1000/2000. Raman la parerea mea cu 2 track/4 track datorita acelui schimbator care se vede f clar...
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Feb 02, 2010 12:28 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Mar Feb 02, 2010 12:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Number, type of heads : 6, two 4-track record, two 4-track play, two 2-track erase.

Conectat la: 13 Aug 2006

MesajTrimis: Mar Feb 02, 2010 1:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

leevyou a scris:
Revin urgent ca nu am gandit bine ceva. Totusi cred ca gresesc undeva in rationament. Ordinea capetelor ar trebui sa se schimbe la schimbarea sensului nu-i asa Smile
Oricum atunci daca nui reverse atunci de ce are doua cabestane?

Nu e nici o legatura intre revers si numarul de cabestane. Mai precis, nu e obligatoriu ca un dublu cabestan sa fie revers.
De exemplu, un Akai 636 cu un singur cabestan ESTE revers si un Sony TC 756-2 (doua piste full track) desi NU e revers e dublu cabestan.
Dublul cabestan este o solutie pentru reducerea fluctuatiilor de viteza si pentru controlul mai precis al benzii pe portiunea capetelor, fara ca pozitia si presiunea benzii pe capete sa mai fie influentata de fluctuatiile de viteza a rolei acceptoare, respectiv debitoare.
Din ce vad eu in pozele alea, e un mag 2/4 piste cu capete de stergere separate pentru cele doua grupuri de piste.
Si nu poate fi revers deoarece capetele de stergere trebuie sa fie primele intalnite de banda in mers, abia dupa stergere urmeaza inregistrarea si la urma redarea, ori in poze se vede ca ambele capete de stergere sunt grupate intr-o singura parte, deci banda circula doar intr-un sens.
De fapt o simpla cautare pe Google m-a dus aici:
http://www.classic-audio.com/marantz/7700.html
Unde scrie destul de clar:

"Description : Dual-capstan transport Reel to Reel
........................................................................
Number, type of heads: 6, two 4-track record, two 4-track play, two 2-track erase ",

desi nu m-am prins care sunt cele "two 4-track record" si "two 4-track play , cand in poza se vad doar one 4-track record si one 4-track play .
Cat despre "secretul" celor doua LINE IN, iata-l dezvaluit aici:

Cele doua LINE IN sunt pur si simpu in paralel, probabil mufa aia au avut-o si ei la indemana, in fond este exemplarul numaru 1 (si unicul de altfel, daca am inteles eu bine) asa ca..

leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Joi Feb 04, 2010 11:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, asa-i Hi&Fan. Mea culpa Embarassed. Nu m-am gandit ca au aplicat solutia "closed loop double capstan" si la maguri. In "viteza", nu am observat ca cele doua volante ale cabestanelor sunt, totusi, legate prin curea (sau cred ca ar trebui sa fie). Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Joi Feb 04, 2010 11:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

leevyou a scris:
Da, asa-i Hi&Fan. Mea culpa Embarassed. Nu m-am gandit ca au aplicat solutia "closed loop double capstan" si la maguri. In "viteza", nu am observat ca cele doua volante ale cabestanelor sunt, totusi, legate prin curea (sau cred ca ar trebui sa fie). Confused

Mai bine citeam si eu descrierea din link-ul tau.
O solutie efectiv deosebita . Cu doua cabestane direct drive fara curea. Probabil o sincronizare perfecta a motoarelor pentru reglarea tensiunii in banda. Excelent! Exclamation
Ma intreb, exista asa ceva intre cass deck-uri? Shocked
Sus
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 12:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sigur ca exista. Revox B 215.
Sus
djmk1988

Conectat la: 21 Iul 2006

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 12:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

clauelf a scris:
Sigur ca exista. Revox B 215.

Daca nu ma insel , toate deckurile revox au acest sistem.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 6:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pana la urma tot nu s-a lamurit problema deschisa in topic...

Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2
Pagina 2 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum