Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
asc444
Conectat la: 15 Feb 2008 Mesaje: 311
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Da: intr-o pozitie din 3 se potriveste nab cu modelul butuc castigand max 0.5 mm |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:24 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hi&Fan - citeste in manualul de utilizare pe care l-am pus mai sus... _________________
 |
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006 Mesaje: 696 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: | Hi&Fan - citeste in manualul de utilizare pe care l-am pus mai sus... |
Pai am citit, l-am si salvat, mersi.
Sincer sa fiu nu m-am gandit niciodata sa pun NAB-ul in alta pozitie decat cea mai "adanca", desi am (aproape) exclusiv numai role metalice. Si intr-adevar, unele cam freaca banda de margine, in weekend o sa incerc sa le pun in varianta "inalta" sa vad daca mai freaca.
Desi daca ma gandesc bine, nici n-am role din plastic pentru NAB, toate rolele mele din plastic sunt cu gaura mica, chiar daca au 10".
Oricum, NAB-urile Akai mi se par OZN-uri fata de tot ce am mai vazut eu. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 6:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca nu a observat nimeni, pentru a nimeri pe gauri la nab, nabul cat si tamburul magului akai au un "semn" special pentru asta, adica un punct. _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007 Mesaje: 312 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai de acest punct am scris eu mai devreme, dar vad ca scriu degeaba. |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
asc444 a scris: | Pe direct: GUNOIUL de akai a facut un negativ in suportul naburilor ce sa se potriveasca cu butucii lor: ai nab originali... daca esti tampit sa stai sa nimeresti butucul cu negativul nabului, castigi cred, max 0.5 mm, tinand cont ca toata tabla e de 1, si gaurile nu perforeaza tabla.
. |
Am observat ca s-a mai scris, dar colegul user asc444 nu prea intelege si tot o tine pe a lui cu akai = gunoi, ca si in alte thread-uri. _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Colectionaru a scris: | Pai daca nu a observat nimeni, pentru a nimeri pe gauri la nab, nabul cat si tamburul magului akai au un "semn" special pentru asta, adica un punct. |
Pai asta spun si eu, ca intotdeauna am pus NAB-ul si tamburul "pe semn" , ceea ce le face sa se "imbuce" perfect, cu toate cele trei segmente-aripioare -cum -sa le-mai-zic care se imbuca perfect, ca un negativ pe "pozitivul" rolei.
Dar mai spuneam eu ca nu mi-a dat prin cap sa le montez in alta pozitie decat "pe semn", montare ce le impinge putin in afara, ajutand astfel se pare banda sa nu mai frece de rolele metalice mai subtiri, asa cum zice in manualul de utilizare.
Mi s-a parut o montare nesigura, practic NAB-ul si rola se "intalnesc" doar pe suprafata de doi-trei centimetri patrati, fata de cateva zeci de cm2 in varianta "la semn", dar daca Akai zice ca e safe...asa o sa fac in weekend-ul asta, sa vad diferenta. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
clauelf

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 8:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Exact. Insa in manual ori s-a facut o grava eroare, ori este vorba de alt tip de adaptor Akai, mai vechi probabil. Si spun asta intrucat este imposibil sa montezi adaptorul cu punctul stantat pe tambur intre 2 laturi ale adaptorului, cum apare in manual - zica-se montajul pentru role metalice. N-are nici o legatura. Adaptorul merge perfect ( si absolut asa si este construit) cum am scris eu, Colectionaru si Hi & Fan.
Si eu dezaprob total chestia cu "gunoiul". Imi da o stare f negativa, care ma scarbeste sa mai scriu ceva de Akai 747, care este un mag formidabil. Cine il are dereglat, sau ciobanit de nu stiu cine - asta nu e vina japonezului, imi pare rau. |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 8:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
clauelf a scris: | Si eu dezaprob total chestia cu "gunoiul". Imi da o stare f negativa, care ma scarbeste sa mai scriu ceva de Akai 747, care este un mag formidabil. Cine il are dereglat, sau ciobanit de nu stiu cine - asta nu e vina japonezului, imi pare rau. |
Bine punctat aici! Sa ne amintim la ce pret a luat acest user acel 747 cu cate probleme pe el. Aici in Romania atat dai atat face! Doar cate reparatii a necesitat, e absolut normal sa i se para gunoi. _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
clauelf

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Corect. Insa atat timp cat are capetele in regula ( si sunt ok) aparatul poate fi pus in parametri fara probleme. E de munca, stiu...dar asta inseamna sa fii pasionat. Iei manualul de service, osciloscopul, frecventmetrul, milivoltmetrul de c.a. il biasezi ca la carte, reglezi mecanica daca este nevoie, inclusiv intinzatoarele de banda motorizate care au acea smecherie care consta in "cat" trebuie stranse piulitele cu arc, s.a.md - dar nu scrii Akai=gunoi. E usor sa scrii pe forum.
Ma uitam la niste discutii f interesante de ceva timp in urma, in care chrissugar explica diferentele mag-ului de studio fata de cel de casa, ca si ale compozitiei benzilor ( si cata dreptate avea), iar acum vorbim de role de 26 care sar de pe mag in timpul derularii. Off.... |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai trist de atat e ca unii de pe aici au avut o revelatie audiofila cand au ascultat un rostov sau un kashtan... Si mai trist de atat este un coleg de mess, imi explica el mie ca un anumit deck Technics (deck low-entry cu dbx) are acelasi sunet cu un akai 747 dbx, etc. Ca doar ambele au dbx... _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
La Gx 630 se puteau pune NAB-urile in ambele variante, dar trebuia sa te "chinui" putin.
NAB-urile erau cele originale (nu cred ca exista mai multe tipuri). _________________
 |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar de ce doar la akai 630? Am vazut ca toata seria de akai-uri cu role mari are acelasi tip de tamburi. _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merge si la 636, am probat. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo de NAB-urile Akai...... nu am inca in posesie NAB-uri de Akai (s-ar putea insa sa le primesc pe un Tandberg TD-20A care trbuie sa vina din Germania), am insa NAB-uri Revox, Uher, Sony, Philips si nu pot sa nu remarc totusi ca aici Akai a trisat putin prin faptul ca a adaptat suportul de cauciuc al platanului la NAB. Astfe, daca pui alt NAB diferit de cel original trebuie sa umbli la reglajul butucului pe axul motorului. Este si un ATU in plus la Akai, din punctul meu de vedere , si spun asta pentru ca cu NAB-uri Originale si cu butucii reglati in asa fel incat la o rola normala, banda sa fie bobinata pe mijlocul rolei, rola NAB va bobina banda tot pe mijloc. Practic Akai a eliminat acele inele de adaptare pe care Technics Pioneer si Sony le-au creat ca sa poata adapta rola normala de plastik la un butuc reglat pentru role metalice cu adaptor NAB. |
|
Sus |
|
|
|