FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Vintage-uri profitabile

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
marcus

Conectat la: 30 Apr 2010

MesajTrimis: Lun Mai 31, 2010 6:40 pm    Titlul subiectului: Vintage-uri profitabile Raspunde cu citat (quote)

Hai sa postam aici numai mesaje cu obiecte vintage gen pick-upuri magnetofoane etc ..lucruri care chiar merita vazute. Ce obiecte vintage aveti si merita vazute? Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Mai 31, 2010 6:40 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Soul

Conectat la: 25 Apr 2007

MesajTrimis: Mar Iun 01, 2010 12:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu as reformula putin, titlul e bun insa ceea ce ceri sa se posteze , din punctul meu de vedere, nu este ceea ce am inteles deschizand threadul tau.
Dupa mine, as orienta dezbaterea pe ceva de genul: Gunoiul poate fi profitabil? Ceea ce acum cativa ani se arunca si nu ma refer aici numai la aparatura electronica ci si ma medii de stocare, acum scotandu-le din groapa fac ceva bani de mers pe centura? Laughing
Cu atat mai mult observ ca in ultimul timp apar niste aparate care sincer nu mai au valoare decat sentimentala la niste preturi exorbitante si uneori am impresia ca daca-mi doresc aparent ceva ce n-ar trebui sa coste o avere sunt nevoit sa ma sacrific scotand sume mari din buzunar numai pentru a avea "de poza" ceva, uneori mi-e ciuda pe faptul ca se speculeaza atat de mult pasiunea..... mea ... in speta! Va simtiti la fel?

PS: am scris aceste randuri aflandu-ma in masina si trebuie s-o iau din loc, insa astept sa recitesc acest thread si cu alte opinii, numai de bine!

fluffy38

Conectat la: 04 Iun 2006

MesajTrimis: Mar Iun 01, 2010 2:58 pm    Titlul subiectului: Re: Vintage-uri profitabile Raspunde cu citat (quote)

marcus a scris:
Hai sa postam aici numai mesaje cu obiecte vintage gen pick-upuri magnetofoane etc ..lucruri care chiar merita vazute. Ce obiecte vintage aveti si merita vazute? Very Happy

Da-ne un exemplu... Rolling Eyes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
DMX

Conectat la: 22 Apr 2010

MesajTrimis: Mar Iun 01, 2010 7:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu e suficient topicul lui florin ? Confused
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Sam Iun 05, 2010 11:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ideea de a discuta despre ce este "profitabil" si ce nu, este interesanta. Si eu m-am tot intrebat daca sculele pe care le colectionez vor valora ceva peste ani in afara de valoarea sentimentala.
Problema noastra, a impatimitilor cu fonduri mai reduse eventual, este ca avem tendinta sa cumparam pentru colectie, cateodata la preturi prea mari , si aparate ce nu au prea mare valoare, scule in general de clasa entrylevel, care totusi ne plac caci apartin unei epoci, din pacate, demult apuse.
Astfel cred ca doar unele modele mai rarisime, in general de clasa superioara la vremea lor, vor reprezenta piese profitabile prin prisma pretului de revanzare in viitor. Din pacate acestea sunt destul de scumpe si acum. Sad
Sus
DMX

MesajTrimis: Lun Iun 14, 2010 8:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

orice ar spune oricine , aparatura vintage ace acel CEVA , il are pe VINO-INCOA Twisted Evil .....poate si pentru ca in vremea aia detasamente de ingineri lucrau pentru a scoate pe piata un produs , spre deosebire de acum cand mai toata munca e facuta de karatisti cu ochii mici pe o banda de asamblare intr-o locatie obscura .....in afara de sfera high-end despre care nu discut , se lucreaza ieftin prost si in bataie de joc .....priviti pozele urmatoare , va rog

cati mai construiesc acum fete de metal la aparatele lor ? fete construite dintr-o singura bucata de aluminiu frezata la dimensiuni , vumetre analogice extrem de precise , reglate din fabrica dupa frecventele optime , orice butonas , orice piesa aleasa cu grija si pasiune . e ca in filmul ala de a facut atata valva pe la noi ala cu fluieratul ......oamenii aceia cand voiau sa construiasca HIFI apoi construiau .....

acum ce primim ? simplu , sistem complet cu boxe fata, spate si centru + receiver la un pret sub 200 euro sau daca ai coborat din pom , iti cumperi un amp de clasa medie cu filtraj 2x 4700 micro , traf BANDO ordinar , consum sub 200 w si muuuuuulta plasticaraie , potentiometre ALPS care de fapt sunt niste chinezarii ordinare , am vfazut un user care se plangea ca la volum mic are diferente pe canale , oare daca avea potentiometru cu rezinstente in trepte mai avea problema asta ?

chiar si mult hulitii TECHNICS nu aruncau ca acum o mana de piese si o mecanica kitchoasa intr-un deck , am in colectie un rstr373 care in afara de faptul ca are usitele deschise electric e complet anost , pur si simplu plictiseste la auditie , mai am un rs bx 606 , ceva mai bine construit la electronica insa iarasi varza la mecanism , in afara de motorasul construit direct in volanta ( e direct drive) , acelasi plastic care imi provoaca greata
ca o concluzie - in vremurile alea erai respectat ca si client , acum esti asteptat peste 3-4 ani sa mai cumperi un produs ...

leevyou

MesajTrimis: Mie Iun 16, 2010 8:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DMX felicitari. Foarte frumos postul de mai sus. Si pozele de exemplificare...sa te tot uiti la ele.
Singurul lucru care trebuie remarcat totusi este ca un aparat de genul celor de mai sus costau pe vremea lor si cate un salar mediu din vest cea ce echivalent azi ar fi undeva pe la 2-3 mii de euroi.
Cred ca si azi se poate gasi ceva frumos pe la pretul asta. Din pacate (sau din fericire?) si hi-fi-ul s-a "democratizat" adica si-l permit intr-o oarecare masura si amarastenii.
Totusi, sunt perfect de acord, sculele anilor '70 pana prin '85 chiar si cele entry-level au un sharm de greu de egalat in zilele noastre.
Sus
catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007

MesajTrimis: Mie Iun 16, 2010 9:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Care aveti okazia treceti pe la Retro Audio in Berlin
http://www.youtube.com/watch?v=IYtSCEK2C8M&feature=player_embedded#!

catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007

MesajTrimis: Mie Iun 16, 2010 9:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pret de roman http://www.okazii.ro/catalog/41969644/DENON-POA-8000-quot-The-King-Of-The-Sound-quot-.html

Pret de neamt http://cgi.ebay.de/Denon-POA-8000-Power-Amplifier-/350367763575?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item51938bcc77

Concluzia este ca in Romania le scade valoarea

alladdin321

Conectat la: 08 Apr 2004

MesajTrimis: Joi Iun 17, 2010 7:49 pm    Titlul subiectului: Da, da, hai sa mai taiem din ele, da=le naibii!! Raspunde cu citat (quote)

Astea sunt preturi de RECHINI..... si pe ebay si pe okazii. Daca le gasesti la un tzigan habarnist in targ le iei cu pret de nimik...... asa ca nu are rost sa comentam preturi NESINTITE... Sau poate cineva vrea sa-si faca reclama??????
Sus
leevyou

MesajTrimis: Joi Iun 17, 2010 8:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Preturile de la RetroAudio Berlin sunt semnificativ mai mari decat preturile licitatiilor normale. Probabil le vinde in stare total reconditionata si cu garantie. Altfel nu merita.
Sus
DMX

MesajTrimis: Joi Iun 17, 2010 9:02 pm    Titlul subiectului: Re: Da, da, hai sa mai taiem din ele, da=le naibii!! Raspunde cu citat (quote)

alladdin321 a scris:
Astea sunt preturi de RECHINI..... si pe ebay si pe okazii. Daca le gasesti la un tzigan habarnist in targ le iei cu pret de nimik...... asa ca nu are rost sa comentam preturi NESINTITE... Sau poate cineva vrea sa-si faca reclama??????

da , stiu Twisted Evil , dar nu intotdeuna gasesti Evil or Very Mad

DMX

MesajTrimis: Joi Iun 17, 2010 9:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

tocmai ma uitam pe okazii la un KENWOOD KL 1060 , o fi fiind el 3 head dar totusi nu face 8 milioane Rolling Eyes
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum