Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
marcus
Conectat la: 30 Apr 2010 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Mai 31, 2010 6:40 pm Titlul subiectului: Vintage-uri profitabile |
|
|
Hai sa postam aici numai mesaje cu obiecte vintage gen pick-upuri magnetofoane etc ..lucruri care chiar merita vazute. Ce obiecte vintage aveti si merita vazute?  |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Mai 31, 2010 6:40 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Soul

Conectat la: 25 Apr 2007 Mesaje: 250 Locatie: Targoviste
|
Trimis: Mar Iun 01, 2010 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu as reformula putin, titlul e bun insa ceea ce ceri sa se posteze , din punctul meu de vedere, nu este ceea ce am inteles deschizand threadul tau.
Dupa mine, as orienta dezbaterea pe ceva de genul: Gunoiul poate fi profitabil? Ceea ce acum cativa ani se arunca si nu ma refer aici numai la aparatura electronica ci si ma medii de stocare, acum scotandu-le din groapa fac ceva bani de mers pe centura?
Cu atat mai mult observ ca in ultimul timp apar niste aparate care sincer nu mai au valoare decat sentimentala la niste preturi exorbitante si uneori am impresia ca daca-mi doresc aparent ceva ce n-ar trebui sa coste o avere sunt nevoit sa ma sacrific scotand sume mari din buzunar numai pentru a avea "de poza" ceva, uneori mi-e ciuda pe faptul ca se speculeaza atat de mult pasiunea..... mea ... in speta! Va simtiti la fel?
PS: am scris aceste randuri aflandu-ma in masina si trebuie s-o iau din loc, insa astept sa recitesc acest thread si cu alte opinii, numai de bine! _________________ Nimic mai mult decat nimic... |
|
Sus |
|
|
fluffy38

Conectat la: 04 Iun 2006 Mesaje: 788
|
Trimis: Mar Iun 01, 2010 2:58 pm Titlul subiectului: Re: Vintage-uri profitabile |
|
|
marcus a scris: | Hai sa postam aici numai mesaje cu obiecte vintage gen pick-upuri magnetofoane etc ..lucruri care chiar merita vazute. Ce obiecte vintage aveti si merita vazute?  |
Da-ne un exemplu...  |
|
Sus |
|
|
DMX

Conectat la: 22 Apr 2010 Mesaje: 138
|
Trimis: Mar Iun 01, 2010 7:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu e suficient topicul lui florin ?  _________________ PUBLIC ENEMY |
|
Sus |
|
|
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009 Mesaje: 111 Locatie: Schaesburg MS
|
Trimis: Sam Iun 05, 2010 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Ideea de a discuta despre ce este "profitabil" si ce nu, este interesanta. Si eu m-am tot intrebat daca sculele pe care le colectionez vor valora ceva peste ani in afara de valoarea sentimentala.
Problema noastra, a impatimitilor cu fonduri mai reduse eventual, este ca avem tendinta sa cumparam pentru colectie, cateodata la preturi prea mari , si aparate ce nu au prea mare valoare, scule in general de clasa entrylevel, care totusi ne plac caci apartin unei epoci, din pacate, demult apuse.
Astfel cred ca doar unele modele mai rarisime, in general de clasa superioara la vremea lor, vor reprezenta piese profitabile prin prisma pretului de revanzare in viitor. Din pacate acestea sunt destul de scumpe si acum.  |
|
Sus |
|
|
DMX

|
Trimis: Lun Iun 14, 2010 8:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
orice ar spune oricine , aparatura vintage ace acel CEVA , il are pe VINO-INCOA .....poate si pentru ca in vremea aia detasamente de ingineri lucrau pentru a scoate pe piata un produs , spre deosebire de acum cand mai toata munca e facuta de karatisti cu ochii mici pe o banda de asamblare intr-o locatie obscura .....in afara de sfera high-end despre care nu discut , se lucreaza ieftin prost si in bataie de joc .....priviti pozele urmatoare , va rog
cati mai construiesc acum fete de metal la aparatele lor ? fete construite dintr-o singura bucata de aluminiu frezata la dimensiuni , vumetre analogice extrem de precise , reglate din fabrica dupa frecventele optime , orice butonas , orice piesa aleasa cu grija si pasiune . e ca in filmul ala de a facut atata valva pe la noi ala cu fluieratul ......oamenii aceia cand voiau sa construiasca HIFI apoi construiau .....
acum ce primim ? simplu , sistem complet cu boxe fata, spate si centru + receiver la un pret sub 200 euro sau daca ai coborat din pom , iti cumperi un amp de clasa medie cu filtraj 2x 4700 micro , traf BANDO ordinar , consum sub 200 w si muuuuuulta plasticaraie , potentiometre ALPS care de fapt sunt niste chinezarii ordinare , am vfazut un user care se plangea ca la volum mic are diferente pe canale , oare daca avea potentiometru cu rezinstente in trepte mai avea problema asta ?
chiar si mult hulitii TECHNICS nu aruncau ca acum o mana de piese si o mecanica kitchoasa intr-un deck , am in colectie un rstr373 care in afara de faptul ca are usitele deschise electric e complet anost , pur si simplu plictiseste la auditie , mai am un rs bx 606 , ceva mai bine construit la electronica insa iarasi varza la mecanism , in afara de motorasul construit direct in volanta ( e direct drive) , acelasi plastic care imi provoaca greata
ca o concluzie - in vremurile alea erai respectat ca si client , acum esti asteptat peste 3-4 ani sa mai cumperi un produs ...
 _________________ PUBLIC ENEMY |
|
Sus |
|
|
leevyou

|
Trimis: Mie Iun 16, 2010 8:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
DMX felicitari. Foarte frumos postul de mai sus. Si pozele de exemplificare...sa te tot uiti la ele.
Singurul lucru care trebuie remarcat totusi este ca un aparat de genul celor de mai sus costau pe vremea lor si cate un salar mediu din vest cea ce echivalent azi ar fi undeva pe la 2-3 mii de euroi.
Cred ca si azi se poate gasi ceva frumos pe la pretul asta. Din pacate (sau din fericire?) si hi-fi-ul s-a "democratizat" adica si-l permit intr-o oarecare masura si amarastenii.
Totusi, sunt perfect de acord, sculele anilor '70 pana prin '85 chiar si cele entry-level au un sharm de greu de egalat in zilele noastre. |
|
Sus |
|
|
catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007 Mesaje: 492 Locatie: BR
|
|
Sus |
|
|
catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007 Mesaje: 492 Locatie: BR
|
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Joi Iun 17, 2010 7:49 pm Titlul subiectului: Da, da, hai sa mai taiem din ele, da=le naibii!! |
|
|
Astea sunt preturi de RECHINI..... si pe ebay si pe okazii. Daca le gasesti la un tzigan habarnist in targ le iei cu pret de nimik...... asa ca nu are rost sa comentam preturi NESINTITE... Sau poate cineva vrea sa-si faca reclama?????? |
|
Sus |
|
|
leevyou

|
Trimis: Joi Iun 17, 2010 8:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Preturile de la RetroAudio Berlin sunt semnificativ mai mari decat preturile licitatiilor normale. Probabil le vinde in stare total reconditionata si cu garantie. Altfel nu merita. |
|
Sus |
|
|
DMX

|
Trimis: Joi Iun 17, 2010 9:02 pm Titlul subiectului: Re: Da, da, hai sa mai taiem din ele, da=le naibii!! |
|
|
alladdin321 a scris: | Astea sunt preturi de RECHINI..... si pe ebay si pe okazii. Daca le gasesti la un tzigan habarnist in targ le iei cu pret de nimik...... asa ca nu are rost sa comentam preturi NESINTITE... Sau poate cineva vrea sa-si faca reclama?????? |
da , stiu , dar nu intotdeuna gasesti  _________________ PUBLIC ENEMY |
|
Sus |
|
|
DMX

|
Trimis: Joi Iun 17, 2010 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
tocmai ma uitam pe okazii la un KENWOOD KL 1060 , o fi fiind el 3 head dar totusi nu face 8 milioane  _________________ PUBLIC ENEMY |
|
Sus |
|
|
|