Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
atlantic3009
Conectat la: 20 Mar 2010 Mesaje: 53 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mai 30, 2010 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok, merci de sfat, cred ca o sa ma uit pe ebay pntru unul in stare buna. D-33 am vazut ca nu e asa de scump. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Mai 30, 2010 8:44 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
atlantic3009
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am cumparat doua Discman-uri pana la urma:
Un D-33 si un D-20 (le-am primit saptamana asta D-33 din UK si D-20 de pe okazii).
Am testat deocamdata iesirile de casti (nu am avut timp sa le conectez si la amplificator) si pot sa confirm ca sunetul lor este extraordinar fata de un CD walman sony "modern". Un plus pentru D-33 dar nici D-20 nu e la mare distanta. (am niste casti Sennheiser HD 515)
D-20 are un sistem ciudat de prindere a CD-ului (nu are acele 3 bile pe axul central) are o piesa care e prinsa de capac care preseaza CD-ul. Din cauza asta este foarte sensibil la vibratii si la pozitionarea orizontala (sare foarte usor dar e bine ca revine de unde a sarit).
Ce m-a surprins este cat de tare se aude in casti (mai ales din D 20) - practic nu pot asculta decat la minim sau la urmatoarea pozitie a potentiometrului. Cred ca erau destinate sa duca si niste boxe portabile daca au un amplificator asa de puternic.
O sa revin si cu niste poze cand am timp (constructia lor e intr-adevar foarte solida mai ales la D-20 care cred ca a fost produs prin 1987-1989). |
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 7:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
atlantic3009 a scris: |
D-20 are un sistem ciudat de prindere a CD-ului (nu are acele 3 bile pe axul central) are o piesa care e prinsa de capac care preseaza CD-ul. Din cauza asta este foarte sensibil la vibratii si la pozitionarea orizontala (sare foarte usor dar e bine ca revine de unde a sarit).
|
Și eu am la D-9 exact acest sistem de prindere. Presupun că și D20 al tău are capac metalic.
Într-adevăr, ieșirea pe căști are un nivel foarte ridicat, eu la toate discman-urile pe care le am în acest moment ascult la nivelul 4 - 5 prin HD 595. Mai sus mi se pare cam prea tare. Totuși, chiar și la niveluri foarte ridicate am observat că distorsiuni = nada.
Erau lucrate, ce mai!... _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
atlantic3009
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intr-adevar constructia este foarte solida la D-20, dar nu are capacul din metal ci dintr-un plastic foarte rezistent (fata de cel folosit la CD playerele de astazi).
Cred ca cele de metal erau adevarate tancuri!
La D-20 doar baza este metalica. O noutate la acest model este compartimentul pentru 4 baterii AA (pana atunci toate modelele aveau acumulator extern care probabil ca era scump).
Astazi le-am pus si prin amplificator (NAD C355 BEE) si am fost inca odata surprins placut de calitatea sunetului, mai ca mi-am pus intrebarea daca nu se aud mai bine decat NAD C542, dar m-am linistit NAD-ul suna mai bine .
Sunt curios la ce se refera tipul asta aici cand spune ca D-22 poate citi CD-uri 96/24? :
"I bought the D-22 unit for P6,000 way back then. I used a 9V universal adaptor and tried if it's still working and to my surprise, it does play music the way it used to be (after almost 24 years, this 'SONY' product is great !!). It's even capable of playing 96/24 CDs."
http://allanaudio.blogspot.com/2010/01/discman-era.html |
|
Sus |
|
|
|