FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Sfat achizitie difuzoare 10"

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ?
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
andreiul

Conectat la: 24 Iun 2010

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 11:02 am    Titlul subiectului: Sfat achizitie difuzoare 10" Raspunde cu citat (quote)

Salut tuturor,

As avea nevoie de o recomandare in vederea achzitionarii a doua difuzoare de bass (noi), cu diametrul de 10 inch.

Amplificatorul folosit este de fapt un amplituner Sherwood S 9300CP (specificatiile sunt mai jos)

Problema cea mai delicata este ca nu am nici un fel de specificatie tehnica a boxelor. Acestea sunt Acoustic Control Corporation, model 614. Am cautat pe internet si tot ce am gasit se rezuma la poza de mai jos.

Dimensiunile exterioare ale boxelor sunt:
- Inaltime – 58.5 cm
- Latime - 38 cm
- Adancime – 28.5 cm

Grosimea peretilor incintei este de 2 cm.

Nu au gaura de bass reflex.

Difuzoarele originale s-au distrus si nici nu le mai am. Boxele sunt pe 8 ohmi.

Mai jos sunt 2 poze cu difuzorul de inalte

Nu cred ca difuzoarele originale aveau mai mult de 60 de wati. Nu cred ca voi gasi difuzoare de putere asa mica la diametrul acesta.

Daca este necesar, pot pune poze detaliate cu filtrele din interiorul boxelor.

Multumesc anticipat,
Andrei
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 11:02 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
deeppurple

Conectat la: 04 Mar 2005

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 11:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Inlocuirea difuzoarelor intr-o incinta acustica nu se face doar dupa criteriile marimii fizice si al impedantei acestora. Incinta se calculeaza din fabrica pe niste difuzoare cu anumite caracteristici electrice si acustice. Schimbarea lor inseamna reproiectarea incintei sau incercarea de adaptare intre boxa si difuzoare( ceea ce cred ca e mare lucru sa se nimereasca). Daca incintele se vor folosi la sonorizare se cauta doar cei 2 parametri de mai sus si cumva va merge. Pentru auditii de calitate iti propun sa iei legatura cu cineva cunoscator si interesat si , functie de costurile reiesite, sa faci o boxa noua cu difuzoarele vechi sau sa cumperi alte boxe. Gandeste-te ca daca ai difuzoare de inalte si medii vechi si pui difuzoare de bas noi poate nu se "pupa" unele cu altele. Pe langa faptul ca trebuie schimbate filtrele!
Pentru auditii de calitate iti recomand sa cumperi alte incinte. Se tine cont de linia audio pe care o ai , muzica pe care o asculti si de camera de auditie.
Ca o sinteza, daca vrei sa mai salvezi ceva din vechile boxe , cauta un meserias in domeniu care chiar se pricepe la asa ceva ( e oricum o treaba dificila cu rezultate incerte...) si cu care poti intra in detalii.
Sus
andreiul

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 12:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc deeppurple,

Boxele le folosesc pentru auditie, intr-o sufragerie de aparatament de 18-20 mp.

Nu am un gen anume de muzica pe care il ascult, dar in special muzica pop si rock din anii '70-'90.

Nu am pretentia sa "scot" niste incinte profi, oricum nu ascult la volum mare (nu cred ca am dat vreodata volumul statiei mai mult de jumatate).

In ceea ce proveste compatibilitatea noilor difuzoare cu incintele/filtrele, intr-adevar este delicat... mai ales ca un difuzor cat de cat bun nu este foarte ieftin, iar riscul e mare...

Din pacate nu dispun de un buget care sa imi permita achizitia unor incinte noi, de o calitate medie sau mai sus.

Ca solutie temporara (pana la vremuri mai bune), voi incerca sa pun alte difuzoare de bass.

Oricum, din ce am vazut, oferta de difuzoare de 10" nu este foarte bogata. Sincer sa fiu nu prea ma pricep la difuzoare.

E greeeu...
Sus
deeppurple

Conectat la: 04 Mar 2005

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 2:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

W 250 S 8 OHM 67,38 EURO de la Visaton...
http://www.visaton.de/en/chassis_zubehoer/tiefton/w250_8.html
sau
W 250 8 OHM 38,86 EURO
marco polo ce zici?
Sus
Mariusica

Conectat la: 25 Apr 2005

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 2:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut,

Intreaba pe forumul http://unofficialacousticcontrolcorpmessageboard.yuku.com/

poate te ajuta cineva cu detalii despre difuzoarele originale.
Si
http://acoustic.homeunix.net/twiki/bin/view/Acoustic/AcousticLinks

De asemenea, pe tweeterul ala e simbolul de la Matsushita, deci poate si difuzoarele de bas au fost Matsushita. Verifica pe net poze cu boxe Matsushita/Technics/Panasonic poate gasesti un model care are acelasi difuzor - nu ar fi imposibil !

"...It's the world's first electronic computer. Right now it's solving mathematical problems for the US Army, but who knows, someday a machine like this will check on your income tax..." :: 1960 promotional film about UNIVAC
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
andreiul

MesajTrimis: Mar Iul 20, 2010 3:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ca dimensiuni doar W 250 8 OHM se potriveste (diametrul exterior 255 mm); celalalt, W 250 S 8 OHM are diametrul exterior de 283 mm.

din ce am citit acolo se recomanda folosirea incintelor cu bass reflex, ceea ce nu este cazul meu (sau nu am inteles eu corect din descrierea tehnica)

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ? Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum