Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Aug 04, 2010 11:59 pm Titlul subiectului: Streamer / MediaCenter audiofil |
|
|
Sunt tare nedumerit: vad ca piata in acest domeniu pare inca in fasa.
Ce imi recomandati ? Dar nu la preturi astronomice si sa fie livrabil in RO. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Aug 04, 2010 11:59 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009 Mesaje: 901 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 9:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Streamer, Squeezebox Duet.
Are DAC bun, cu Wolfson 8501 + ca semnalul nevenind pe optic sau coaxial nu are nici probleme mari de jitter + cea mai tare telecomanda. Daca ai iPod atunci poti doar Squeezebox si folosesti iPhone ca tlc.
Cred ca sa discutat de el pe forum.
De media center audiofil inca nu am auzit. |
|
Sus |
|
|
ttsto
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 419 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 9:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Un punct de plecare
http://www.stereophile.com/mediaservers/
O intrebare care merita pusa este daca vrei sa utilizezi un streamer care are si DAC incorporat sau te intereseaza doar transportul si sa folosesti un DAC separat.
O varianta noua si interesanta ar fi si cea oferita de PS Audio cu noul lor DAC PerfectWave si un add-on numit PerfectBridge, care transforma DACul intr-un streamer.
http://www.psaudio.com/ps/products/detail/perfectwave-dac?cat=audio
Personal nu am ascultat decat Squeezebox Classic si Squeezebox Duet, redare directa si prin DAC (al meu cel din semnatura si un Marantz CDA-94 al unui prieten). Direct sunau bine, mai bine decat M-Audio 24/96, prin DAC sunau cu mult mai bine. _________________ Stereo: Squeezebox Touch, CA DacMagic, HK-990, Kef iQ7
Multicanal: Oppo BDP-83, NAD T765-HD, HK-990, Kef iQ7 + iQ3 + iQ6c + PSW2500
Cabluri: Digital - Chord Signature SPDIF; Analog - Chord Chorus XLR, Chord Chorus MK1; Boxe - Chord Epic Super Twin, QED Silver Anniversary XT
Control: Squeezebox Controller, Logitech Harmony One
Muzica: http://www.last.fm/user/ttsto/library |
|
Sus |
|
|
Liv32

Conectat la: 22 Aug 2009 Mesaje: 156 Locatie: Craiova
|
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 9:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Ma intereseaza doar transportul - sa fie foarte bun. Folosesc DAC extern cu precadere pe SPDIF coaxial.
edit:
Si daca ar avea si un media organiser bun, sa permita de exemplu grupari/cautari dupa artist, formatie, nume melodie, gen, etc - ar fi perfect. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
Liv32

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
O alternativa scumpa, excelenta din punct de vedere al navigarii prin fisierele cu muzica este QSonix Q100. |
|
Sus |
|
|
Liv32

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 9:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca este mai buna legatura optica pentru aceasta aplicatie. Realizarea unei legaturi cu masa unei plasme, lcd, nu este indicata. Iata avantajul solutiilor prezentate anterior, construite special pentru a fi legate la un sistem audio. |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 9:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Liv32 a scris: | O alternativa scumpa, excelenta din punct de vedere al navigarii prin fisierele cu muzica este QSonix Q100. |
am vazut inclusiv demo-urile la Qsonix Q205. Produsul arata si pare extraordinar. Dar inca nu gasesc pretul...
edit: am gasit pretul si m-am linistit.  _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Intre Popcorn Hour C-200 si HDX-BD1 ce ati alege ? _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
Liv32

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Popcornhour c-200 poate functiona fara sa fie conectat la tv (navigarea se face utilizand micutul ecran lcd). Dezavantaj - pretul foarte mare. La acelasi pret se poate cumpara de exemplu un Egreat si un mic monitor lcd cu Hdmi.
Daca legatura se face optic prin intermediul unui dac cu restul lantului audio nu ar trebui sa apara probleme. |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 11:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Popcorn Hour are un cip all-in-wonder care face absolut tot, inclusiv conversia digital-analog, deci nici macar nu are DAC dedicat; calitatea iesirilor analogice se bate de la egal la egal cu orice sunet onboard si e posibil ca in unele cazuri sa piarda... deci nimic audiofil aici, nici macar de departe. Despre celalalt player nu stiu nimic, nu ma pronunt, dar cred ca toate jucariile ieftine folosesc cipuri asemanatoare deci nu m-as astepta la miracole. _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009 Mesaje: 901 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 11:11 am Titlul subiectului: |
|
|
HDX mi se pare scump.
WD TV Live e la jumatate de pret. Are si procesor mai bun. |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 11:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Deci nu voi folosi iesirile analogice, folosesc DAC extern. In acest caz cat de mult sa conteze implementarea pentru iesirea digitala coaxiala in asa fel incat sa nu fie afectata calitatea sunetului ?
Alta varianta interesanta ar fi Logitech SqueezeBox Duet - rog eventual posesorii sa imi dea detalii despre acesta - daca suporta lossless comprimat: flac si daca suporta storage-uri NAS sau alte solutii de storage PC-less _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 12:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Playerele de la WD le am eu la firma cam toate modelele, mai exact WD TV Mini Media Player, WD TV HD Media Player New Version si TV Live HD Media Player, adica asa-s trecute in oferta. L-am testat doar pe ultimul si cel mai scump, iti spun sigur ca iesirea analogica suna mai prost decat Realtek onboard de pe placa de baza Gigabyte Ga-EP45C-DS3R cu care am comparat direct, folosind numai muzica in format FLAC. Iar sistemul audio nu era ceva deosebit de scump, amplificator JVC A-X2 si boxe Jamo Alto Signature, nici nu vreau sa stiu ce diferente ar fi fost pe un sistem mai cu pretentii...
Asa ca eu cred ca ai 2 variante, ori suplimentezi semnificativ bugetul ori te multumesti cu calitatea mediocra oferit de un media player d-asta accesbil la pret.
P.S. Acum am vazut ultimul tau post, poate o alternativa ar fi iesirea optica, de acolo vii cu un DAC si poate obtii ceva decent... vezi ca WD nu are iesire digitala coaxiala, doar optica. Si mai e o problema, mai mult ca sigur toate aceste playere lucreaza nativ doar pe 48 khz si multiplicatorii sai, nu cred ca s-au obosit sa puna un oscilator de cuart pentru 44.1 khz avand in vedere ca orice sunet de film de la AC3 incolo este pe 48 khz, deci o sa ai parte si de un resampling facut pe genunchi ca sa zic asa. _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
|