Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Shadara
Conectat la: 22 Sep 2010 Mesaje: 5
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 12:21 pm Titlul subiectului: Sfaturi achizitionare casti |
|
|
Salut,
Ma confrunt cu o problema pe care banuiesc ca o au multi utilizatori.
Am acasa un PC, placa de sunet integrata si niste mizerii de boxe. Bugetul meu este de maxim 1000Ron (da, stiu ca e putin pentru un audiofil...dar atat se poate din pacate).
Scopul este sa pot asculta muzica in conditii cat mai bune.
In urma research-ului efectuat o posibilitate ar fi Sennheiser HD555+ o placa audio buna ~6-7 mil.
Ce parere aveti? E mai buna o placa audio sau un amplificator pentru casti cu DAC inclus (exista asa ceva la banii astia)? Astept orice sugestie!
Multumesc anticipat,
Cu mult respect,
Viorel. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 12:21 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
ttsto
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 419 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
Shadara
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 1:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce influenteaza cel mai mult calitatea semnalului? DAC-ul? Castile?
Si mai ma intereseaza care credeti ca este mai buna calitativ - o placa de baza serioasa (6-7 mil) sau un amplificator petru casti.
Va multumesc:) |
|
Sus |
|
|
Kerio

Conectat la: 18 Mai 2006 Mesaje: 317 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cumpara-ti o pereche de casti de calitate.
Uita de HD555,sunt casti multimedia/all-rounder si nu audiofile.
Incerca ceva mai bun,gen Beyerdynamic DT880,AKG 701,DENON AH-D2000,HD600,HD650 care se invart in jurul bugetului tau.
Placa de sunet folosita ca amplificator este o solutie inacceptabila din punctul meu de vedere sau,cel mjult o solutie intermediara pe termen scurt care costa. |
|
Sus |
|
|
Shadara
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de raspuns Kerio, dar tot nu sunt lamurit. Sa zicem ca imi iau o pereche din castile recomandate de tine. Toata muzica e pe calculator (dvd-uri, blue-ray, etc). Intrebarea mea e acum in ce bag castile alea ca sa se auda foarte bine. |
|
Sus |
|
|
Kerio

|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai doua posibilitati:
Daca pretentiile tale nu sunt foarte ridicate sau daca sunt si totusi ai o restrictie clara in ceea ce priveste suma de investit,atunci iti poti cumpara un HD595 ,eventual Beyerdynamic DT770 sau Grado SR60/80/125 (in functie de genurile preferate) alaturi de o placa de sunet cu amplificator de casti inclus (gen Essence,Audiotrak Prodigy,..) sau un all-in-one DAC/Amplificator(asemanator celui vandut de user-ul Darku).
Daca totusi doresti ceva de calitate superioara, poti incepe prin a cumpara una din modelele propuse de mine in mesajul anterior,urmand ca in momentul din care dispui de suma necesara sa iti cumperi un amplificator de casti stationar(un exemplu pentru buget redus ar fi Yarland-ul P100 user-ului Adu care costa in jur de 1200RON si care isi face treaba destul de bine in banii respectivi).
Bineinteles ca si in acest caz ai nevoie de o sursa de calitate decenta iar aceasta poate fi o placa de sunet gen Xonar,ESI,Audiotrack,M-Audio sau un DAC extern conectat la PC prin USB sau optic.
Intrucat exista o comunitate foarte entuziasta de pasionati cascofili pe un forum vecin (incearca o cautare Google: Cu si despre casti in Romania) iti recomand sa incerci un sfat si acolo.
O parte din userii de aici dar care au o activitate mult mai intensa acolo,anume Darku,Horatiu,Adu sunt persoane de nota 10 si sunt sigur ca te pot ajuta in aceasi masura ca si mine. |
|
Sus |
|
|
Shadara
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 4:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de sfaturi, o sa incerc si pe acel forum si o sa citesc si reviewurile la produsele recomandate de tine. |
|
Sus |
|
|
MyAndrei
Conectat la: 08 Apr 2010 Mesaje: 40 Locatie: Maramures
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 7:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Kerio a scris: | Cumpara-ti o pereche de casti de calitate.
Uita de HD555,sunt casti multimedia/all-rounder si nu audiofile.
Incerca ceva mai bun,gen Beyerdynamic DT880,AKG 701,DENON AH-D2000,HD600,HD650 care se invart in jurul bugetului tau.
Placa de sunet folosita ca amplificator este o solutie inacceptabila din punctul meu de vedere sau,cel mjult o solutie intermediara pe termen scurt care costa. |
Kerio nu vreau sa fiu rautacios dar pe site-ul oficial apare ca fiind casti audiofile http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_audiophile-headphone-hd555-surround-sound?Open&path=private_headphones_hifi_audiophile-headphones
Am si eu aceste casti si nu sunt audiofil, dar am ureche si pot sa spun ca sunt in gama entry level al unei casti pentru audiofili.
Din cele enumerate de tine ii recomand si eu AKG 701 desi nu o sa se incadreze in suma precizata dat fiind faptul ca vrea si o placa de sunet.
P.S- nu recomand un pc pentru o auditie buna, chiar si cu o placa scumpa...doar in cazul in care te rezumi la faptul ca o sa fi mereu in preajma lui si nu ai alta solutie. _________________ Nu exista perfectiune! deci sunt un audiofil |
|
Sus |
|
|
Shadara
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 7:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK, modific datele problemei ca am fost pe langa rau de tot cu pretul:)
Centrul de comanda vreau sa fie calculatorul, pt ca pe el am toata colectia de muzica si consider CD-urile, DVD-urile si alte formate ca fiind depasite si pe moarte.
Nu am preferinte prea mari intre casti si boxe, important e sa se auda cat mai bine posibil (bine=fidel, nu tare sau cu mega-bass).
Ca arhitectura as vrea ca din calculator sa iasa semnal digital (fara sa treaca prin placa audio pe care nu o am si nu prea vreau s-o cumpar) care sa intre intr-un DAC, apoi intr-un amplificator, apoi in boxe (sau casti).
Ca buget mai strang o luna doua....sa zicem 1500Euro. Mi se pare exorbitant, dar tinand cont ca ma astept ca sistemul sa fie bun cel putin 10 ani de acum se merita.
As prefera sa fie 5.1 sau 7.1.
50% va fi folosit pt muzica, 25% filme 25% jocuri.
Aveti ceva recomandari tinand cont de noile date?
Multumesc frumos tuturor de pe aici pentru ajutor:) |
|
Sus |
|
|
Toader
Conectat la: 08 Feb 2008 Mesaje: 1066 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mie Sep 22, 2010 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Datele problemei sant cam ciudate, sincer.Daca nu asculti de pe CD player, ce asculti?Doar mp3, flac, wav?Fara placa de sunet?Care format nu e pe moarte ptr tine?Poate ai doar fisiere 24/96?5.1?7.1?1500 de euro nu e mult ptr cate cerinte de calitate ai.Cumpara un receiver 7.1 plus un set de boxe si ai scapat.Tot nu mi-e clar ce formate asculti?Spor la cautat. _________________ Ori santem audiofili, ori nu mai santem.Nu putem asculta toti Schopenhauer. |
|
Sus |
|
|
Kerio

|
|
Sus |
|
|
|