Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
stuparu_mihairadu
Conectat la: 20 Mar 2009 Mesaje: 385 Locatie: craiova
|
Trimis: Mie Oct 20, 2010 11:48 pm Titlul subiectului: Manual vs Audio-Database |
|
|
Am luat un onkyo tx-ds656....in manualul de pe net imi scria clar ca 6 ohmi impedanta minima si putere 115 pe canal.
pe http://audio-database.com/ONKYO/amp/a-ds656-e.html
imi apare ca suporta 4 ohmi...si normal difera puterea cu mult....adica teoretic cu 30 de w peste ce e in manual.....
sa inteleg ca in primele randuri, cele referitoar la putere, este prezentata puterea in modul 5.1 si pe urma in modul stereo, DAR...de unde pana unde aceasta diferenta asa mare intre 5.1 si stereo???
FAC REFERIRE LA PRIMELE 3 RANDURI DE LA INDICATIILE DESPRE PUTEREA DEZVOLTATA...ASA CA PT ASTEA CER IN MOD SPECIAL INDICATII SA STIU CE POT SA PUN PE EL.
eu dupa ce ma iau practic avand in vedere ca una scrie pe manualul lui si alta aici??
inca ceva..scria acolo ca amplificatorul are o optiune adica asta :
I.P.M. (Intelligent Power Management) If the functionality is carried and the power source of TV is turned on and off, the sound signal of TV is interlocked with and also turn on and off the power source of amplifier automatically.
adica are functie sa preia semnalul audio de la tv..si cand ii face lui "click" ca l-a primit ..sa se aprinda si amplificatorul???
daca nu astept si eu pe cineva sa ma lamureasca.
p.s.
inca ceva ...am conectat dvd-ul la toata aparatura...mai mult pt cd-uri ca sa pot sa le asc pe cele in format mp3.....atata timp cat cablul de pe iesirea/intrarea video este conectat la tv....chit ca ascult de pe cd...caseta, pick-up...aud un sunet static in boxe....am obs ca atunci cand scot cablul din iesirea video a tv-ului se opreste.
din ce cauza se aude si cum pot sa-l fac sa se opreasca????
Multumesc anticipat! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Oct 20, 2010 11:48 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009 Mesaje: 901 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt moduri diferite de exprimare a puterii.
Prima e pentru un semnal de kHz la 6 ohmi.
A doua e masurata conform Electronic Industries Association of Japan, nu stiu ce presupune asta.
Dynamic power inseamna ca are posibilitatea pentru cateva milisecunde sa livreze o putere mai mare catre boxe, asta e bine! |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 10:11 am Titlul subiectului: |
|
|
obuzel a scris: | Sunt moduri diferite de exprimare a puterii.
Prima e pentru un semnal de kHz la 6 ohmi.
A doua e masurata conform Electronic Industries Association of Japan, nu stiu ce presupune asta.
Dynamic power inseamna ca are posibilitatea pentru cateva milisecunde sa livreze o putere mai mare catre boxe, asta e bine! |
pai asta stiam si eu ca era a buna....totusi..avand in vedere ca acolo scrie 165 la 4 ohmi....inseamna ca merge si pe 4 ohmi?(cu toate ca pe spate scrie clar ca suporta doar 6-8 ) |
|
Sus |
|
|
obuzel

|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Inseamna ca merge pe 4 ohmi macar pentru perioade scurte.
Boxele nu au in mod neaparat impedenta liniara.
Pot avea 8 ohmi la 1000 Hz si 2 ohmi la 200 Hz, sunt doar exemple.
Nu iti recomand sa folosesti boxe de 4 ohmi deoarece fortezi amplifu. |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
obuzel a scris: | Inseamna ca merge pe 4 ohmi macar pentru perioade scurte.
Boxele nu au in mod neaparat impedenta liniara.
Pot avea 8 ohmi la 1000 Hz si 2 ohmi la 200 Hz, sunt doar exemple.
Nu iti recomand sa folosesti boxe de 4 ohmi deoarece fortezi amplifu. |
asta da ca am mai vorbit pe forum aici.dar de curiozitatea mea.....mi-era ca poate au aflat aia ceva si nu stiam si eu  |
|
Sus |
|
|
obuzel

|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
ce anume? |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
obuzel a scris: | ce anume? |
de faza cu ohmii amplificatorului.....ca oscileaza in momentul in care merge si poate sa atinga si 3 dar si mai mult de 8 etc.
legat de afirmatia mea cum ca poate era ceva si nu stiam eu ....era folosita in gluma mai mult.ironic la adresa site-ului sa zic asa.  |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Uite un grafic gasit pe google la repezeala, cam asa arata impedanta la 95% din boxe; exista si exceptii dar nu la nivel consumer. Deci impedanta variaza la boxa, nu la amplificator, iar acesta trebuie sa se conformeze sau sa nu mai cante ca sa zic asa; al tau poate sa cante si la 4 ohmi dar nu daca graficul ala se plimba prea mult in zona de 4 ohmi.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Speaker_impedance.svg _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
obuzel

|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Exemplificarea lui Cosmin e corecta. |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 2:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
da stiu..multumesc totusi de explicatiile suplimentare.asta am inteles-o de prima data de cand am mai ridicat problema asta.poate sa atinga sa zicem si 3 ohmi dar nu pt perioade lungi......cum am vazut si eu sincer sa fiu pe multimetru.
daca e sa pun totusi niste boxe de in paralele sa ating 2 ohmi sa zicem..chiar si 3 ...normal ca se arde statie.
cum am zis..multumesc iar de explicatii
acuma daca s-ar putea sa-mi spuneti si mie problema cu semnalul primit de la tv si auzit in boxe?? |
|
Sus |
|
|
obuzel

|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Prinde ca o antena radio probabil.
Schimba cablul cu unul bine ecranat. |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 10:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
obuzel a scris: | Prinde ca o antena radio probabil.
Schimba cablul cu unul bine ecranat. |
pai da face urat doar cand e conectat la tv.dupa ce l-am scos afara nu se mai aude staticul |
|
Sus |
|
|
|