Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Fan Tesla
Conectat la: 23 Mar 2010 Mesaje: 10 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 19, 2010 2:36 am Titlul subiectului: Tesla B115 probleme |
|
|
Salut!
Magnetofon-ul are următoarele probleme:
1. Înregistrez cu butonul monitor pe tape cu VU-metrele la +3db, apoi la verificarea pe play înregistrarea facută la +3db apare la 0db sau 1mm sub 0db.
Am schimbat mai multe capete de înregistrare dar fenomenul este același indiferent de marca sau tipul de bandă folosit.
De ce se pierde din semnal-ul înregistrat și ce pot face in privința asta?
Eu mă gîndesc că ar putea avea legatură cu premagnetizarea.
2. Din cauza unei greseli facute de mine astazi am prajit tranzistorii din modul-ul oscilator de înregistrare, aș dori să stiu ce echivalenți pot găsi la tranzistorii originali, eventual dacă se pot pune tranzistori mai performanți decît cei originali care sa îmbunătățească premagnetizarea si înregistrarea.
3. Cu banda pe stop cînd volum-ul este la maxim in boxe se aude un fîșit și un brum slab ca de curent ne filtrat suficient.
Menționez că am schimbat absolut toti condensatorii din mag in afară de cei ceramici iar pe alimentntare am pus condensatori de valori mai mari decît cei originali.
Aș dori să știu ce îmbunătațiri se pot face la acest magnetofon.
Mulțumesc. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Oct 19, 2010 2:36 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
dragangeorge72
Conectat la: 05 Apr 2010 Mesaje: 4 Locatie: Stremt-Alba
|
Trimis: Mie Oct 27, 2010 7:18 pm Titlul subiectului: Re: Tesla B115 probleme |
|
|
1.Nivelul de semnal se regleaza din P1 si P2 de pe placa de baza.Da-i pe intrare un semnal de -3dB si reglezi din ei sa fie si pe TAPE.Semnal sinus 400-1000Hz.Atentie la azimutarea capului de inregistrare!Din R13 si R14 se regleaza curentul de premagnetizare(saturarea benzii).
2.Tranzistorii mari/pe radiator pot fi schimbati cu BD139.Restul,dupa parametrii electrici.
3.E zgomot din amplificator,corector ton si/sau preamplif redare/inregistrare.Tebuie localizat si identificat.Mai greu pt cine nu prea se stie cu asa ceva. |
|
Sus |
|
|
Fan Tesla
Conectat la: 23 Mar 2010 Mesaje: 10 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Noi 07, 2010 4:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspuns, nu am putut sa raspund pina acum din cauza timpului, din fericire nu sa ars nici un tranzistor, nu stiu ce sa intimplat, sa comportat ciudat, o rezistenta de pe placa de baza aflata linga modulul de inregistrare sa incins atit de tare incit a iesit fum din ia si suprafata sa exfoliat, in acest timp mag-ul nu stergea si nu inregistra, am schimbat rezistenta si acelasi fenomen, dupa 4 - 5 secunde dupa ce apasam REC rezistenta incepea sa se incinga foarte tare, mag-ul tot nu stergea si nu inregistra, am oprit mag-ul repede ca sa nu se arda si rezistenta noua si nu am mai umblat la el pina a doua zi cind surpriza rezistenta nici macar nu se mai incalzea si mag-ul stergea si inregistra perfect  |
|
Sus |
|
|
|