Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
greierasul

Conectat la: 21 Dec 2003 Mesaje: 2493 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
aifaq a scris: | hersorin a scris: | Eu imi doresc de la filtru in primul rind sa imi protejeze sculele de virfuri de tensiune si daca se poate sa nu influenteze sunetul in rau. | Este o mare diferenta intre un conditionator si un sistem de protectie. In primul caz vorbim de curatarea si chiar de refacerea tensiunii de retea, in cel de-al doilea este vorba strict de protectie si, eventual, de curatare.
Pentru cazul doi ai de ales intre Shunyata, PS Audio, Tripplite, Furman, Monster, Richard Gray, Panamax, etc. (desigur, m-am uitat si la locatia trecuta in profil, daca locuiai in Romania nu cred ca aveai acces la toate aceste branduri). Cauta produse care folosesc diode cu avalansa, nu MOV-uri: actioneaza mult mai rapid si "te anunta" atunci cand si-au dat obstescul sfarsit - concret, raman deschise iar echipamentul nu mai primeste alimentare.
Pentru primul caz "the sky is the limit": sunt produse care actioneaza la fel ca un amplificator de putere, generand (intern, spre deosebire de un amplificator obisnuit) un semnal sinusoidal extrem de curat pe care il amplifica apoi si il livreaza la iesire ca tensiune de alimentare. Pe linga avantaje (semnal foarte curat si posibilitatea de a alimenta aparatele conectate cu alte forme de unda decat sinusul la 50Hz) exista si inconveniente (putere relativ limitata, dimensiuni uneori monstruoase, consum propriu semnificativ si... pret pe masura).
Eu, in limita a ceea ce cunosc, as opta pentru un conditionator de calitate pentru partea de sursa si preamplificare si un sistem de protectie pentru partea de power... oricum, etajul de putere nu are alimentare filtrata (cu exceptia unor clase de scule mai "speciale" ca pret, de cautat prin gradina Mark Levinson) si eviti riscul sa limitezi curentul de alimentare pe semnale tranzitorii. Bun, este optiunea mea avand pre si power separate; daca ai un amplif integrat ai trei optiuni: bagi banii intr-un conditionator care sa duca si finalii (sunt banii tai), renunti la conditionare pentru partea de "pre" si asiguri doar protectia (sunt urechile tale) sau gasesti un aparat care sa asigure protectia si o minima conditionare.
Desigur, exista si varianta sa apelezi la un electronist care sa separe alimentarile pentru pre si power dar atunci intram deja in (alte) discutii interminabile... |
Excelent sintetizat ! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 1:43 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006 Mesaje: 1632 Locatie: viseu de sus(sus de tot, in mm)
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 7:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo de HI_FI_EXPERT, ce-i cu site-ul lor ca de cateva zile tot incerc sa intru si nu reusesc. Oare m-au banat?  _________________ Ignoranta poate fi o explicatie, dar nu o scuza. |
|
Sus |
|
|
hersorin

Conectat la: 17 Ian 2008 Mesaje: 635 Locatie: Belgia
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut si eu ca nu merge si eu nu sunt banat
 |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 8:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
PolyGram a scris: | Apropo de HI_FI_EXPERT, ce-i cu site-ul lor ca de cateva zile tot incerc sa intru si nu reusesc. Oare m-au banat?  |
Ar fi trebuit sa stii ca un site public nu poate bana adrese (ca nu esti inregistrat acolo ).
Daca insa este vorba de forumul lui momolo, asta-i alta poveste, cineva vrea sa-i faca glume chinezesti si-l ataca cu DoS (Denial of Service) cu repetare infinita de Ip-uri  _________________
 |
|
Sus |
|
|
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 1277 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 8:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: | PolyGram a scris: | Apropo de HI_FI_EXPERT, ce-i cu site-ul lor ca de cateva zile tot incerc sa intru si nu reusesc. Oare m-au banat?  |
Ar fi trebuit sa stii ca un site public nu poate bana adrese (ca nu esti inregistrat acolo ).
Daca insa este vorba de forumul lui momolo, asta-i alta poveste, cineva vrea sa-i faca glume chinezesti si-l ataca cu DoS (Denial of Service) cu repetare infinita de Ip-uri  |
Se pare ca ambele site-uri sunt supuse atacului DoS. _________________ In audiofilie aprecierile sunt 100% subiective ! |
|
Sus |
|
|
PolyGram

|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 8:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: | PolyGram a scris: | Apropo de HI_FI_EXPERT, ce-i cu site-ul lor ca de cateva zile tot incerc sa intru si nu reusesc. Oare m-au banat?  |
|
Si tu ar trebui sa stii de gluma. Si tocmai pt ca sa slubliniez gluma am folosit si altceva decat cuvinte  _________________ Ignoranta poate fi o explicatie, dar nu o scuza. |
|
Sus |
|
|
PolyGram

|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 8:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
...si un site public poate fi atacat cu DoS(repetare infinita de IP-uri)? Aici chiar nu ma pricep  _________________ Ignoranta poate fi o explicatie, dar nu o scuza. |
|
Sus |
|
|
serge
Conectat la: 25 Feb 2010 Mesaje: 31
|
|
Sus |
|
|
nicu_martin

|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amice, inainte sa te umfli in pene, ar trebui sa intelegi ca nu ma refeream ca nu se poate fizic bloca accesul la un site - se poate face aproape orice pe orice site
Ma refeream ca, d.p.d.v. JURIDIC exista legi care reglementeaza accesul userilor la siturile de tip public.
Interzicerea accesului se face in anumite conditii specifice.
Daca esti curios sa citesti...
http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/conventii-internationale/declaratie-privind-libertatea-comunicarii-pe-internet-consiliul-europei.html
Blocarea (fara motive temeinice) a unei adrese Ip de catre un site public reprezinta limitarea dreptului constitutional de liber acces la cultura si cunoastere  _________________
 |
|
Sus |
|
|
serge
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 10:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
da da, la asta te refereai. am avut impresia ca ai scris
un site public nu poate bana adrese (ca nu esti inregistrat acolo)
si nu
un site public nu poate bana adrese (ca nu este legal)
hai, las-o ca macane  |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, domnule, ce nu pricepi ????
Uite, la mine la serviciu se administreaza (nu de catre mine personal) un site public.
Si exista reglementari care spun ca nu ai voie sa banezi o adresa de Ip fara motiv intemeiat.
Toate floodurile, DoS-urile si alte atacuri informatice sunt monitorizate si adresele Ip stocate.
Orice adresa Ip banata este reclamata la furnizorul de Ip respectiv precum si la diverse alte institutii, impreuna cu un formular complet ce include tipul atacului, data, adresa Ip si multe alte informatii.
Este vina mea ca nu m-am exprimat clar, dar am spus ca nu te poate bana daca nu ai cont la ei (cum este cazul unui forum).
P.S. - In ceea ce priveste siturile de interes public legea este si mai explicita si mult mai aspra referitor la interzicerea accesului - dar siturile astea sunt putine comparativ cu restul.
P.P.S. - Imi cer scuze, trebuia sa scriu complet "nici un site public nu poate interzice accesul unui Ip fara un motiv bine intemeiat, conform legilor in vigoare privind accesul la informatiile de pe Internet" - asa e bine, te satisface ? _________________
 |
|
Sus |
|
|
serge
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: |
P.P.S. - Imi cer scuze, trebuia sa scriu complet "nici un site public nu poate interzice accesul unui Ip fara un motiv bine intemeiat, conform legilor in vigoare privind accesul la informatiile de pe Internet" - asa e bine, te satisface ? |
da, am avut orgasm.
vezi numai ca situl ofirma nu este un sit *public*, este privat. si poate da acces sau nu la cine vrea muschii lui.
tare-n audiofilie, tare-n IT, tare-n juridica |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
serge a scris: |
vezi numai ca situl ofirma nu este un sit *public*, este privat. si poate da acces sau nu la cine vrea muschii lui.
tare-n audiofilie, tare-n IT, tare-n juridica |
Gresesti amarnic, din pacate.
Orice site devine public odata ce este inregistrat intr-un domeniu.
Este clar ca habar nu ai de legislatie
TOATE siturile sunt private (apartin de drept celui care le-a creat, indiferent daca este persoana fizica, juridica sau juridica "de stat").
Daca serge isi face un site unde-l publica ? - iti zic eu, sa nu te mai stresezi - pe un domeniu public adica, pe un domeniu .ro. .eu., .com sau punct ce vrei tu.
Exista un organism de reglementare a acestor situri (unde platesti ca sa-ti inregistrezi domeniul) si care are si el legile lui, pe care tu, serge, ca umil utilizator ce te afli trebuie sa le respecti
E greu cu juridicul, nu ?  _________________
 |
|
Sus |
|
|
razvanvrs

Conectat la: 24 Aug 2009 Mesaje: 466 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar ce legatura au aceste impunsaturi cu PS Audio ? Schimbati denumirea Topicului va rog ! _________________ Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare.
Anunturi de Publicitate ! |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

|
Trimis: Joi Dec 09, 2010 11:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sau, ca sa nu-ti mai stresezi capshorul cu alte incercari de a-mi da mie la gioale (asta ca sa te scutesc de alte auto-umilinte ) uite cum suna un contract-cadru intre o persoana juridica care-ti inregistreaza un domeniu (.ro) si tu, serge, umil beneficiar, propretar cu acte in regula al sitului sergeinjineru.ro
Proprietatea informatiilor din cont de gazduire
Dvs. sau partenerii sau reprezentatii partenerilor carora le-ati permis accesul la contul de gazduire, nu aveti dreptul de a incerca sa impiedicati sau sa opriti serviciul oricarui utilizator, gazda sau retea.
O fi priceput si domnul inginer serge  _________________
 |
|
Sus |
|
|
|