FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Accuphase
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 185, 186, 187 ... 203, 204, 205  Urmatorul
 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
nicu_martin



Conectat la: 02 Apr 2009
Mesaje: 1742
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 4:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

TomJones a scris:
Citeam un topic pe aici unde un user, fcon, care activeaza si pe forumul dedicat electronistilor, un profesionist de altfel la unele explicatii, recomanda calea ce-a mai scurta de sunet, adica fara preu intre cd si amplif. Sunt multi ca el, ingineri electronisti.


Trebuie sa fac o precizare deosebit de importanta, fcon nu este de profesie inginer (sau electronist), el este de profesie medic Wink
Electronica pentru el este doar o pasiune Exclamation

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 4:10 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
DNA



Conectat la: 22 Noi 2005
Mesaje: 2255
Locatie: În creierul meu

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 4:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Faptul ca unii dintre domniile voastre nu stapanesc tehnica si limbajele criptate folosite de electronisti, sau ingineri de sunet, nu trebuie sa va intimideze.

Acest forum este identic cu unul gastronomic.
Sunt reprezentati toti cei interesati de acest domeniu. Este o comunitate eterogena, in care sunt prezenti atat cei care se duc la restaurant ocazional, cat si cei care se duc zilnic. Sunt oameni care mananca de foame, altii care mananca de placere. Sunt oameni cu gusturi simple, alaturi de oameni cu gusturi sofisticate. Alaturi de consumatori sunt si bucatari, ospatari, doctori in chimie alimentara, jurnalisti specializati in gastronomie, precum si scriitori de carti in domeniul gastronomiei. Tot aici gasim si entuziasti carora le place la nebunia sa isi experimenteze propriile retete.

In acest amalgam, factorul catalizator pare a fi mancarea (muzica).

Uneori se initiaza discutii intre persoane cu un nivel de intelegere diferit.
Putem avea un cunoscator, un doctor in chimie alimentara si un entuziast.
Fiecare va vorbi in conformitate cu interesele sale.

Cunoscatorul
este un obisnuit al celor mai in voga restaurante. Cunoscut de toata lumea buna, pentru ca face parte din lumea buna. Este experimentat si stie ce vrea. Stie ce ii place si ce nu. Poate sa spuna si de ce nu ii place ceva, sau ce anume il incanta. Poate vorbi ore in sir despre senzatiile pe care le traieste atunci cand savureaza un preparat gastronimic.
Putin ii pasa de felul in care se face un meniu anume. Pentru el, tot ceea ce conteaza este rezultatul final.

Chimistul
judeca totul prin prisma combinatiilor chimice ce compun o anumita mancare. Interesul lui se invarte in jurul balansului si reactiilor chimice.
Este pasionat de stiinta legaturilor intre substante ce dau un anumit gust. Il pasioneaza felul in care simturile sunt pacalite de ingrediente si vorbeste despre chimie.

Entuziastul
In audio ar fi numit drept DiY-er.
Este pasionat de a gasi retete noi. Nu este vorba ca nu ii place mancarea de la restaurant, dar mereu vrea ca totul sa fie mai pe gustul lui. Sa fie mai prajit, mai sarat, mai putin sarat, mai nu stiu cum. Prefera sa faca totul si pentru a manca ieftin, ceea ce ar putea manca foarte scump la u restaurant. Este pasionat mai mult de mancare decat de atmosfera in care cunoscatorul prefera sa mananace.

Ok, odata stabilite persoanjele, sa intram in discutii.

Cunoscatorul este dranjat ca doi chimisti vorbes la nesfarsit despre peptina care intra in combinatie cu carotenul si nu este deloc de acord cu ei cand spun ca singura solutie de a iesi din dilema ar fi sa se faca o analiza spectrala. El sustine ca analiza spectrala este o abureala si ca el nu mananca cu spectometrul. Mai spune ca niciodata un spectometru nu va putea explica de ce gustul ciupercilor negre aduse din China este usor picant daca le pui la murat in vin alb. Chimistii vor replica, spunand ca gustul este palid in comparatie cu rezolutia spectometrului si ca atat timp cat acesta se foloseste inclusiv la analiza chimica a rocilor aduse de pe Marte, poate fi folosit si la o chestie absolut banala, precum ar fi compozita si transgresia chimica a unor ciuperci.
Cunoscatorul se va supara, pentru ca se va simti in plus la discutia dintre cei doi si oricum, el vrea sa spuna cum ii place gustul. Il enerveaza ideea ca gusturile lui - unice - ar fi cuantificabile de niste aparate. Ideea in sine o considera jignitoare, mai ales ca in secret nici nu prea da doi bani pe chimistii respectivi. Nu o spune, dar se simte din ton.

Pe de alta parte, chimistii au si ei doza lor de aroganta. Se simt in postura unor oameni care stiu multe si pretind tuturor sa stie relatia dintre chimie si gust.

Entuziastul este interesat atat de mancare, cat si de chimie. Pe el nu il pasioneaza foarte mult teoria peptinei descompuse, dar este nevoit sa invete, pentru a putea sa-si gateasca la fel ca la marile restaurante.
In secret il detesta pe cunoscator, socotindu-l drept snob. De ce sa dai de zece ori mai mult pe un morcov fiert si bagat in aspic de nutrie, cand poti sa iti faci singur, acasa, acelasi fel de mancare ?

Cunoscatorul va replica entuziastului ca never ever nu va putea sa-si faca aspicul cu aceeasi consistenta, intrucat bucatarul este unul scolit la Paris, cunoscator al unor taine secrete. Entuziastul se va enerva si ii va spune ca din punctul lui de vedere, nu da doi bani pe bucatarul acela.

Intre timp, un alt cunoscator, fan al unui restaurant concurent, va interveni si va pune sare pe rana discutiei, spunand ca nici el nu da doi bani pe acel bucatar, mai ales de cand l-a vazut suipand in aspic.

Etc

_________________
Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
obuzel



Conectat la: 13 Oct 2009
Mesaje: 903
Locatie: Cluj

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 4:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Misto, DNA.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Micky



Conectat la: 09 Aug 2004
Mesaje: 46
Locatie: Ploiesti

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 4:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cosminbro a scris:
Faptul ca Accuphase sunt in top in clasamentul high-end audio, asta nu o spun numai eu, mai draga d-le evaluator de specialisti audiofili, ci adevaratii audiofili pur-sange pentru care metodele tale de evaluare sunt depasite si insuficiente.

Salut Cosmin!
Fara intentie de jignire iti spun ca afirmatiile tale ma sperie. Sunt foarte multi oameni care ajunge sa iubeasca un brand. Dupa parerea mea este nociv si nu face decat sa te limiteze. Probabil acesta este etapa ta in domeniul audio. Vehementa cu care se scrie pro si contra Accuphase e penibila.
Am fost intrigat de multe lucruri care se spun aici si nu am postat si in general ma tin departe de aceste lucruri pentru ca nu ai cum sa lamuresti niste oameni care nu sunt deschisti la alte alternative. Iar in general fiecare se crede destept si detinatorul adevarului absolut, asta in conditiile in care multi care posteaza nu au prea multe cunostinte in acest domeniu.
Totusi postarea ta pe care intamplator am citit-o, ca nu mai pot cu in topicul "Accuphase" care este tot timpul in top, imi pare irationala. Cum poti afirma ca aceasta firma Accuphase este in "TOP al clasamentului HIGH-END AUDIO" Asa cum am spus si mai sus si cum spunea Nea' Iancu: "Cuoane Cosmine, ti-ai pierdut uzul ratiunii!"
Eu vin si te intreb:
1.Care TOP?
2.Facut de cine?
3.Care sunt metodele de evaluare depasite pe care le aplica colegul nostru de forum razvanvrs?
4.Care sunt metodele corecte pe care le aplica specialistii?

Astept si link-uri

Uite eu personal consider un clasament HIGH-END numai dupa pret pentru ca dupa sunet nu merge (pe motiv de subiectiviate) Chiar fug de acest termen care nu este tocmai vecin cu cea mai buna redare. Iar in minte in vin multe firme de gen si in care Accuphase lipseste cu desavarsire. Iti doar doua lucruri sa meditezi asupra Accuphase:
1. Sti ca in USA Accuphase se bazeaza mai mult pe vanzarea cd player-elor decat pe cea de amplificatoare. Oare de ce? Sigur o sa cauti un raspuns, dar incearca sa fie cat mai obiectiv.
2. Sti ca ei au pornit vanzand tunere si au un model foarte reusit care dealtfel este identic in schema cu un Kenwood, putin evoluat dar la un pret din punctul meu de vedere prea mare avand in vedere concurenta. Crede-ma ca acest criteriu este foarte important si la pret/calitate nu sta tocmai bine Accuphase iar modificarile lor sunt relativ putine de la un model la altul si totusi schimbarile le fac foarte des pentru o firma de clasa. Asta imi suna a marketing si acum un model care l-ai cumparat maine e altul si tot asa. Graba cu care schimba produsele nu este prea benefica calitatii asta gandindu-ma si la timpul relativ scurt in care ei reusesc sa faca o constructie cu totul noua.

Uite ca sa nu zici ca sunt rau te invit la mine acasa intr-un week-end sa stam sa vorbim si sa ascultam muzica iar daca vrei poti sa vi cu amplificatorul tau sa faci o comparatie cu ce am eu in casa. Sunt foarte curios de diferente. Eu zic ca ar fi bine pentru tine ca sa vezi ce sa intampla si pe unde te aflii, inclusiv cu opiniile tale la acest moment.

Cu totii am trecut printr-o perioada mai rea si ne dam seama in trecut ca am desconsiderat unele aparate si am supraevaluat altele, dar eu incerc sa iti spun ca e bine sa treci de acea faza si mai ales sa nu te lasi antrenat in mod gratuit intre cei care promoveaza produse ale firmelor de profil din Romania.

Cel mai bine este sa reusesti sa asculti muzica care iti place si daca poti sau iti permiti si o calitate buna a redarii cu atat mai bine.

Te rog sa imi raspunzi cat se poate de onest si fara sa imi sari calul, stiu ca esti aprins si nervos in dialog, acum poate si altii te intarata intentionat.
Sti bine ca in trecut sfaturile mele au fost bine intentionate si in general eu discut direct pe subiect.

Bafta!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
TomJones



Conectat la: 12 Noi 2004
Mesaje: 1446
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 5:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
rebuie sa fac o precizare deosebit de importanta, fcon nu este de profesie inginer (sau electronist), el este de profesie medic
Electronica pentru el este doar o pasiune


Ma rog faptul ca activezi pe un forum electronist inseamna ca ai habar de asa ceva....sau esti pasionat suficient ca sa cunosti; m-am referit la specialist fie el cu o bucata de carton pe care scrie diploma sau nu. Exista ingineri si ingineri, unii mai buni altii mai putini ca in toate domeniile. Pe timpuri cand mi s-a stricat un TV Diamant am chemat un inginer care nu a stiut sa-l repare, apoi l-am dus la cooperativa radio-progresu unde un biet tehnician cu carpatiul in coltu gurii si duhnind a vin de surcele la reparat imediat

_________________
"Lumea este plina de prosti" - Cicero
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MarianS



Conectat la: 27 Ian 2009
Mesaje: 1302
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 6:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DNA,

Superb, felicitari !

_________________
In audiofilie aprecierile sunt 100% subiective !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
johnniewalker



Conectat la: 27 Oct 2008
Mesaje: 257
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@DNA Excelent formulata analogia! Very Happy
_________________
...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
aifaq



Conectat la: 13 Ian 2006
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 6:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DNA, excelent! Laughing In schimb mi-e teama ca ai uitat o categorie importanta:

Pitzipoanca fandosita
si ea este o obisnuita a restaurantelor in voga. O cunosc toti ospatarii pentru ca are intotdeauna comentarii vagi si de neinteles despre ce mananca. Stie clar ce este "cool" sa ii placa si ce nu dar nu este capabila sa spuna de ce ii place ceva pentru ca nu stapaneste vocabularul consacrat.

Haios este atunci cand se intalnesc doua pitzipoance cu preferinte gastronomice diferite: fiecare isi apara cu inversunare locanta favorita si, in lipsa de argumente proprii, recurg la "trimiteri la autoritate", de genul "Vai tu, da asa scria saptamana trecuta in Felicia!" sau "Taci fa proasto, ca trufele astea i-au placut si lui Nutzi care le-a mancat in Monte Carlo".

Mai urat iese cand atat chimistul cat si cunoscatorul incearca sa-i explice pitzipoancei ca ceea ce credea ea ca ar fi foie gras de rata era de fapt de gasca, uleiul nu era de susan ci de argan, ca nu se pune usturoi in creme brulee si ca, in general, daca habar n-are despre ce-i vorba in propozitie ar face bine sa bage boticul in farfurie si sa ragaie discret in batistuta. Intr-un astfel de caz in fatuca va recurge in mod sigur la replici mai pe langa, de genul "Ba tu sa nu vorbesti ca io am mai mult botox in buzitze!" ba chiar, la limita, isi ia posetuta Louis Vuitton si pleaca, nu inainte de a striga disperata dupa bodyguarzi!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
aifaq



Conectat la: 13 Ian 2006
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 7:17 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si inca un comentariu, in aceeasi nota gastronomica: sunt fumator (inrait)! Altfel spus am in permanenta limba usor iritata si capacitatea olfactiv/gustativa (organoleptica) diminuata. In aceste conditii am doua variante:
1. Apelez la un chimist ca sa-mi gateasca mancarea. Da, stiu ca nu voi obtine gustul ideal pentru mine (prea picant si nu destul de aromat, pe gustul meu) dar voi manca un meniu "corect".
2. Sau pot sa ma gandesc ca daca tot dau un ban (la greu!) pentru placerea de a manca macar sa-mi priasca si atunci gasesc un "chef" care sa-mi gateasca dupa gustul meu, ca doar mie mi se subtiaza cartea de credit.

Ei bine, eu cred ca ambele variante sunt acceptabile! In schimb, daca adopt cea de-a doua varianta (repet: sunt banii mei!) este cazul sa fiu constient ce ceea ce capat in farfurie nu este idealul ci o reinterpretare a acestuia conform gusturilor personale. Iar in acest caz nu mai am dreptul (moral) de a recomanda mancarea respectiva "urbi et orbi" si cu atat mai putin sa insist obsesiv asupra calitatii produsului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dinica



Conectat la: 07 Sep 2007
Mesaje: 1344
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 10:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Costine, nu ma gandeam ca o sa citesc pe forum in aceste zile atat de tulburi ceva atat de antrenant... Laughing
Cred ca si Caragiale te-ar felicita daca ar putea. Wink
http://www.youtube.com/watch?v=xjF81C2FeF8

_________________
dealer audio
When sound becomes music !?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
greierasul



Conectat la: 21 Dec 2003
Mesaje: 2493
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 12:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

TomJones a scris:
Citat:
rebuie sa fac o precizare deosebit de importanta, fcon nu este de profesie inginer (sau electronist), el este de profesie medic
Electronica pentru el este doar o pasiune


Ma rog faptul ca activezi pe un forum electronist inseamna ca ai habar de asa ceva....sau esti pasionat suficient ca sa cunosti; m-am referit la specialist fie el cu o bucata de carton pe care scrie diploma sau nu. Exista ingineri si ingineri, unii mai buni altii mai putini ca in toate domeniile. Pe timpuri cand mi s-a stricat un TV Diamant am chemat un inginer care nu a stiut sa-l repare, apoi l-am dus la cooperativa radio-progresu unde un biet tehnician cu carpatiul in coltu gurii si duhnind a vin de surcele la reparat imediat


Nu e nicio referire la Fcon pe care-l cunosc personal si este un domn, dar vreau sa nu fiu de acord cu tine TomJones. Hartia aia care se numeste diploma nu se obtine aiurea, nu se da in mod gratuit decat printr-o frauda, ea in mod normal se obtine cu multa sudoare. Facultatea tehnica in cei 5 ani cat tine iti formeaza o coloana vertebrala pe care poti sa cladesti mai apoi ceva trainic si corect.

Degeaba tehnicianul in cauza ti-a reparat televizorul, pentru ca el niciodata nu va fi in stare sa-ti proiecteze acel televizor, sa creeze alt tv nou mai bun. Am intalnit destui oameni care aveau cunostiinte in domeniu mult peste ceea ce detineam eu, dar cand ii luam la scuturat observam ca aveau grave deficiente de gandire structurala, ceea ce ii impedica sa depaseasca un anumit nivel, pur si simplu cu toate cunstiintele lor adunate la gramada se plafonau la un nivel mediocru. Nu cunostiintele conteaza in 2010, pentru ca acum ai acces la ele prin internet imediat, ci modul in care gandesti. Asta face o facultate tehnica, te invata cum sa vezi problemele tehnice, cum sa le abordezi, care-i calea corecta, te scoate din ceata , iti da niste borne fixe la care te raportezi astfel incat sa stii mereu unde te aflii, chiar daca afara e intuneric.

Electricitatea se bazeaza pe 6 legi plus cele de material. Astea-s bornele de referinta, oricat de mult s-ar complica ecuatiile. "Guru-istilor" le plac misterele, uleiul de sarpe, terenurile alunecoase, in schimb inginerii se bazeaza pe aceste borne fixe, legile electricitatii. Chiar daca se incurca, sau gresesc, candva, pana la urma tot se afla carea corecta care sa inchida cercul format din aceste 6 legi universale.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
FM Acoustics



Conectat la: 20 Apr 2005
Mesaje: 405

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 12:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aifaq a scris:
...dar voi manca un meniu "corect".

aifaq a scris:
este cazul sa fiu constient ce ceea ce capat in farfurie nu este idealul ci o reinterpretare a acestuia conform gusturilor personale.


Idealul de care vorbesti nu cred ca exista pt simplul fapt ca-i ...ideal si mult prea subiectiv. Vorbesti de corectitudine in gastronomie ca si cum ar fi o chestiune matematica; dar mancarea este facuta folosindu-te in special de simturi a caror acuitate variaza de la om la om, ca si preferintele, nu de un chimist in laborator care-ti produce mancarea "corect". Cum stabileste chimistul ce este corect? Raportandu-se la ce? Ca doar nu are ca reper un arhetip al felului de mancare pe care sa-l reproduca. Pot intelege prin corectitudine incercarea de a respecta cat mai riguros o reteta, care la randul ei a fost inventata, improvizata de un om cu simturile si preferintele lui, dar nu-i nevoie de un chimist pt asta.

Chimistul in cele din urma se va ghida tot dupa simturi pt a aprecia rezultatul combinatiilor sale, iar ceea ce i se va parea lui "corect" s-ar putea ca altuia sa nu i se para. Daca eliminam subiectivitatea, raman doar ecuatiile chimice si eprubetele, si nu cred ca-i iese haleala doar cu astea.

Desi inteleg analogia, mi se pare nitel fortata. Cum masori SNR-ul, THD-ul, IMD-ul, FR-ul, DF-ul etc chimistului (ca doar el e personificarea unui sistem corect in analogia ta)? Si de unde stii ca ce-ti ofera chimistul in farfurie e "corect" (whatever that means)? Raportandu-te la ce?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
aifaq



Conectat la: 13 Ian 2006
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 1:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

FM Accoustics: DNA a propus o analogie, eu am continuat-o! Ca orice analogie suprapunerea nu poate fi perfecta si nimeni nu pretinde ca ar fi astfel. Unii au inteles la ce ne-am referit, altii nu...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
greierasul



Conectat la: 21 Dec 2003
Mesaje: 2493
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 2:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rolul chimistului nu cred ca este de a crea placere consumatorului, asta o face bucatarul care este practic un artist, un poet, chimistul face ca acea mancare sa fie identica la fiecare portie creata si sa se apropie cat mai exact de ceea ce a creat bucatarul initial.

Echivalarea situatiilor este gresita, la restaurant servesti mancarea direct de la artist, e ca si cum asculti muzica in direct la ateneu, pe cand aparatura de serie seamana mai degraba cu produsele de masa din supermarket. Acolo pachetele de unt trebuie sa fie toate de aceeasi dimeniune, culoare, gust, etc... Abia acum intervine chimistul care "copiaza" creatia bucatarului si care in felul asta va putea fi oferita oricarei persoane creatia maestrului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicu_martin



Conectat la: 02 Apr 2009
Mesaje: 1742
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 5:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bucatari, chimisti, ZEN si alte ingrediente, orice doar sa ajungem la 200 de pagini Laughing
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 185, 186, 187 ... 203, 204, 205  Urmatorul
Pagina 186 din 205

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community