Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 11:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Adrian_2k8 a scris: | Se iau doua perechi de boxe.
Se constata ca ele suna total diferit (vezi postul anterior).
Posibilitati logice:
- Prima pereche e de rahat, a doua e ok;
- Prima pereche e ok, a doua e de rahat;
- Amandoua perechile sunt de rahat;
Gresesc ceva (logic vorbind)? Daca gresesc va rog sa ma scuzati. |
Adriane, probabil te refereai la postarea mea, asa ca am sa-ti raspund eu. Promit ca as sa fiu scurt si nu am sa umplu zeci de pagini cu opinii subiective.
1. O boxa buna nu canta singura. Daca electronicele nu sunt potrivite tonal, boxa va suna ca un cacat.
2. Sonus Faber, sunt considerate boxe care au nevoie de putere sa se deschida. Nu sunt de acord cu asta si am sa-ti dau si doua exemple.
- am testat niste boxe SF Guarneri cu mai multe electronice, printre ele erau si amplificatoare de putere serioase si totusi boxele nu cantau.
- la aceleasi teste am folosit si amplificatoare integrate cu lampi care nu aveau putere prea mare (70 w-80 w), surpriza a fost ca acestea reuseau sa deschida boxele, iar rezultatul final era unul spectaculos.
- concluzie scurta; o amplificare de putere serioasa nu garanteaza un rezultat pozitiv
- mai sunt multe de scris, dar dupa cum spuneam o auditie face cat o mie de posturi pe un forum
3. Orice pasionat adevarat stie ca un sistem nu se face peste noapte si ca matching-ul electronice, boxe, cabluri, la care mai adaugam si alte tweak-uri este esential. Cine spune ca nu este asa, ori habar nu are despre ce este vorba, ori minte cu nerusinare.
4. Filosofia care statea in spatele modelelor vechi SF le facea sa fie extrem de nazuroase si tocmai din acest motiv puteai cu usurinta sa le pui o eticheta negativa, dar daca aveai rabdare, sau erai bine sfatuit de cel care le vindea cu siguranta te indragosteai de sunetul acestora.
Astept sa-ti continui deductiile logice din varf de penel absolut dezinteresate si poate cine stie, trag speranta unor randuri furtunoase care sa ne aminteasca de vechi prieteni.
PS: Toader, cred ca am raspuns si intrebarii tale. Stiu ca deranjez, dar nu am ce face. Sonus Faber in ultimii ani sunt in varf fie ca va place sau nu...  _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 11:01 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Toader
Conectat la: 08 Feb 2008 Mesaje: 1066 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 11:11 am Titlul subiectului: |
|
|
 _________________ Ori santem audiofili, ori nu mai santem.Nu putem asculta toti Schopenhauer. |
|
Sus |
|
|
Valdi

Conectat la: 22 Ian 2008 Mesaje: 151 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
dinica a scris: |
PS: Toader, cred ca am raspuns si intrebarii tale. Stiu ca deranjez, dar nu am ce face. Sonus Faber in ultimii ani sunt in varf fie ca va place sau nu...  |
In varful cui ? Eu am ascultat la voi Amati, care sunt niste boxe de 3800 eur mi se pare, suna foarte bine si muzical, dar asta nu inseamna ca alte boxe in aceeasi categorie de pret nu suna din punctul altora de vedere cel putin la fel de bine ca Amati. Deja intram intr-o categorie de pret unde concurenta este foarte mare, unde mai pui ca un element decisiv este gustul si expectatiile fiecarei ersoane in parte. _________________ Si iar s-a facut vineri ! ! |
|
Sus |
|
|
Valdi

|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 12:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rectific. NU Amati ci Liuto _________________ Si iar s-a facut vineri ! ! |
|
Sus |
|
|
Adrian_2k8
Conectat la: 03 Mar 2008 Mesaje: 15 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stimate domnule Dinica,
Folosirea cuvantului "cacat" in paragraful 1. din postul Dvs. imi taie orice dorinta de a mai continua aceasta discutie.
Spor la vanzari eu va doresc. |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007 Mesaje: 2066 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
... ce pudici am devenit...  |
|
Sus |
|
|
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Adrian_2k8 a scris: | Stimate domnule Dinica,
Folosirea cuvantului "cacat" in paragraful 1. din postul Dvs. imi taie orice dorinta de a mai continua aceasta discutie.
Spor la vanzari eu va doresc. |
Multumesc de urari! Eu va invit la o auditie si la o discutie relaxata despre pasiunea noastra comuna.
Valdi, poate iti amintesti mirarea ta ca un sistem relativ ieftin muncit de Jack suna mai bine ca altul mult mai scump..., si ma opresc. Sper sa-ti amintesti, daca nu, noi sa fim sanatosi si sa ne vedem la un pahar de vin relaxat.  _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
Valdi

|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 1:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
dinica a scris: |
Valdi, poate iti amintesti mirarea ta ca un sistem relativ ieftin muncit de Jack suna mai bine ca altul mult mai scump..., si ma opresc. Sper sa-ti amintesti, daca nu, noi sa fim sanatosi si sa ne vedem la un pahar de vin relaxat.  |
Depinde la ce sistem te referi Dinica, eu am ascultat doua, iar cel care mi-a placut a fost al doilea, care impreuna cu cablurile potrivite nu era tocmai ieftin. Dar treaba asta tine de bugetul fiecaruia. Ce pot sa zic cu mana pe inima este urmatorul lucru, combinatia pe care am auzit-o sunt sigur ca a fost extrem de reusita, un matching perfect intre aparatele care cantau, un merit total al lui Jack. _________________ Si iar s-a facut vineri ! ! |
|
Sus |
|
|
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 1179 Locatie: Bacau
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dinica
Intr-adevar,era Homage Stradivari in vreo 3 setup-uri....3 valve pp/high current solid state/passive-buffered preamp si ceva de la Musical Fidelity,parca.
Insa nu asta era ideea de baza.
Faptul ca Marian a achizitionat "electrice" bune,mi-am permis sa-mi scriu si eu parerea,dat fiind faptul ca in ultimul timp am avut sansa sa inteleg si mai bine diferentele de finete in redarea unui sunet prin ascultarea unor setup-uri de exceptie,in opinia mea....si nu la dealeri.
Am deranjat pe cineva?...se pare ca da.
Prima data pe metal head si apoi pe dinica.
Faptul ca Sonus Faber...vechi sau noi sunt in varf nu poate fi decat o interpretare naiva si doar o promovare de produse...un marketing ieftin facut pe un forum....si este de inteles,dat fiind faptul ca vine de la dealer,de aceea nici nu-l iau in serios pe Dinica.
Eu am mai discutat cu el si am dat exemple ca cele mai performante sisteme din lume nu sunt cele comerciale ci sunt DIY.
Faptul ca Dinica nu a avut sansa sa asculte asa ceva,nu e nici o problema....pentru nimeni.
Dar daca ne uitam la Westlake Audio ce cumparatori are,atunci unde vom situa pe Sonus Faber??
Ce zici Dinica?
http://www.westlakeaudio.com/Speakers/User_List/user_list.html
Marian
Daca esti multumit cum presteaza sistemul tau in momentul asta,e perfect.
Dar faptul ca exista si ALTCEVA care face matching cu Accuphase si-l face foarte bine (subiectiv),ar trebui sa te puna pe ganduri...macar pentru viitor....cu toate ca acest ALTCEVA nu e promovat de nici un dealer de la noi.  _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
serge
Conectat la: 25 Feb 2010 Mesaje: 31
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
de ce nu deschideti voi o noua rubrica 'bula audiofilului' ? material de senzatie din toate directiile
sa le vedem pe cele mai recente
Marian_7 a scris: | Adevarul este ca cine vrea sa asculte MUZICA si vrea sa faca linia sa CANTE trebuie sa ia direct ACCUPHASE care se imperecheaza f. bine cu TRIANGLE si face o linie SUPERBA altceva nu-i mai trebuie, direct la tinta, perfectiune de audienta maxima de cea mai buna calitate fara sa mai pierzi mult timp in cautari si bani risipiti pe alte marci. |
TomJones a scris: | Gigi Manea are o vorba: "Cei care asculta solid-state sunt incepatori in ale audiofiliei. Cand te maturizezi in acest domeniu treci pe lampa!"
|
dinica a scris: | Sonus Faber in ultimii ani sunt in varf fie ca va place sau nu...  |
felixx a scris: | cele mai performante sisteme din lume nu sunt cele comerciale ci sunt DIY. |
|
|
Sus |
|
|
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007 Mesaje: 1107 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 04, 2011 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi, de asta imi place forumul asta. Izvor nesecat de cunostinte mai mult sau mai putin chestionabile, de curiozitati si resursa de amuzament  |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

|
Trimis: Vin Feb 11, 2011 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
felixx a scris: |
Prima data pe metal head si apoi pe dinica.
|
alooo, alooo, domnu', domnu'! un minim de respect se poate?!
daca tot ne dam "rotunji"...
(eu ti-am dat peste nas ca vii cu un aer asa de mare superioritate si faci niste afirmatii cu titlul de lege, daca te-ai simtit "muscat" inseamna ca am avut dreptate)
in rest... la cat mai multi de X! |
|
Sus |
|
|
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 1277 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 11, 2011 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca mi-as fi imaginat ca postarea sistemului meu va genera atatea discutii, nu as mai fi facut-o.
Rog, pe aceasta cale administratorul acestui forum sa sterga pozele respective.
Acelasi lucru am facut si pe Audiofil.ro. Am fost inteles, pozele fiind inlaturate acum. _________________ In audiofilie aprecierile sunt 100% subiective ! |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

|
Trimis: Vin Feb 11, 2011 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
PS: pt d-l felixx: te astept in Buc oricand doresti, cu ce setup DIY doresti, ca sa vedem cum e cu performanta, contra setupului meu, non-DIY, situat la nivel de pret de lista pe la 10k.
vorbesc F SERIOS! |
|
Sus |
|
|
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 1277 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 11, 2011 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Felixx, am mai multa pretentii de la tine. Consider ca nu poti caracteriza un sistem bazandu-te pe poze sau o ascultare facuta in cine stie ce conditii. O parte importanta din sistemul audio o reprezinta camera de auditie.
Mai mult, indiferent de combinatia aleasa, exista, cu siguranta, si alte componente care vor suna, poate, mai bine in sistemul respectiv.
Nimic nu este perfect pe lumea aceasta !
Sunt sisteme de peste 500k care sa nu placa la oricine. Asta este ! _________________ In audiofilie aprecierile sunt 100% subiective ! |
|
Sus |
|
|
|