FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Audio System Gallery
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 103, 104, 105, 106  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 11:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Adrian_2k8 a scris:
Se iau doua perechi de boxe.
Se constata ca ele suna total diferit (vezi postul anterior).
Posibilitati logice:
- Prima pereche e de rahat, a doua e ok;

- Prima pereche e ok, a doua e de rahat;

- Amandoua perechile sunt de rahat;
Gresesc ceva (logic vorbind)? Daca gresesc va rog sa ma scuzati.

Adriane, probabil te refereai la postarea mea, asa ca am sa-ti raspund eu. Promit ca as sa fiu scurt si nu am sa umplu zeci de pagini cu opinii subiective.

1. O boxa buna nu canta singura. Daca electronicele nu sunt potrivite tonal, boxa va suna ca un cacat.
2. Sonus Faber, sunt considerate boxe care au nevoie de putere sa se deschida. Nu sunt de acord cu asta si am sa-ti dau si doua exemple.
- am testat niste boxe SF Guarneri cu mai multe electronice, printre ele erau si amplificatoare de putere serioase si totusi boxele nu cantau.
- la aceleasi teste am folosit si amplificatoare integrate cu lampi care nu aveau putere prea mare (70 w-80 w), surpriza a fost ca acestea reuseau sa deschida boxele, iar rezultatul final era unul spectaculos.
- concluzie scurta; o amplificare de putere serioasa nu garanteaza un rezultat pozitiv
- mai sunt multe de scris, dar dupa cum spuneam o auditie face cat o mie de posturi pe un forum Idea
3. Orice pasionat adevarat stie ca un sistem nu se face peste noapte si ca matching-ul electronice, boxe, cabluri, la care mai adaugam si alte tweak-uri este esential. Cine spune ca nu este asa, ori habar nu are despre ce este vorba, ori minte cu nerusinare.
4. Filosofia care statea in spatele modelelor vechi SF le facea sa fie extrem de nazuroase si tocmai din acest motiv puteai cu usurinta sa le pui o eticheta negativa, dar daca aveai rabdare, sau erai bine sfatuit de cel care le vindea cu siguranta te indragosteai de sunetul acestora.

Astept sa-ti continui deductiile logice din varf de penel absolut dezinteresate si poate cine stie, trag speranta unor randuri furtunoase care sa ne aminteasca de vechi prieteni. Twisted Evil

PS: Toader, cred ca am raspuns si intrebarii tale. Stiu ca deranjez, dar nu am ce face. Sonus Faber in ultimii ani sunt in varf fie ca va place sau nu... Wink

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 11:01 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Toader

Conectat la: 08 Feb 2008

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 11:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Trink
Valdi

Conectat la: 22 Ian 2008

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 12:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dinica a scris:

PS: Toader, cred ca am raspuns si intrebarii tale. Stiu ca deranjez, dar nu am ce face. Sonus Faber in ultimii ani sunt in varf fie ca va place sau nu... Wink

In varful cui ? Eu am ascultat la voi Amati, care sunt niste boxe de 3800 eur mi se pare, suna foarte bine si muzical, dar asta nu inseamna ca alte boxe in aceeasi categorie de pret nu suna din punctul altora de vedere cel putin la fel de bine ca Amati. Deja intram intr-o categorie de pret unde concurenta este foarte mare, unde mai pui ca un element decisiv este gustul si expectatiile fiecarei ersoane in parte.

Valdi

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 12:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rectific. NU Amati ci Liuto
Adrian_2k8

Conectat la: 03 Mar 2008

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 12:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stimate domnule Dinica,

Folosirea cuvantului "cacat" in paragraful 1. din postul Dvs. imi taie orice dorinta de a mai continua aceasta discutie.

Spor la vanzari eu va doresc.
Sus
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 1:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

... ce pudici am devenit... Cool
Sus
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 1:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Adrian_2k8 a scris:
Stimate domnule Dinica,

Folosirea cuvantului "cacat" in paragraful 1. din postul Dvs. imi taie orice dorinta de a mai continua aceasta discutie.

Spor la vanzari eu va doresc.

Multumesc de urari! Eu va invit la o auditie si la o discutie relaxata despre pasiunea noastra comuna.

Valdi, poate iti amintesti mirarea ta ca un sistem relativ ieftin muncit de Jack suna mai bine ca altul mult mai scump..., si ma opresc. Sper sa-ti amintesti, daca nu, noi sa fim sanatosi si sa ne vedem la un pahar de vin relaxat. Wine

Valdi

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 1:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dinica a scris:

Valdi, poate iti amintesti mirarea ta ca un sistem relativ ieftin muncit de Jack suna mai bine ca altul mult mai scump..., si ma opresc. Sper sa-ti amintesti, daca nu, noi sa fim sanatosi si sa ne vedem la un pahar de vin relaxat. Wine

Depinde la ce sistem te referi Dinica, eu am ascultat doua, iar cel care mi-a placut a fost al doilea, care impreuna cu cablurile potrivite nu era tocmai ieftin. Dar treaba asta tine de bugetul fiecaruia. Ce pot sa zic cu mana pe inima este urmatorul lucru, combinatia pe care am auzit-o sunt sigur ca a fost extrem de reusita, un matching perfect intre aparatele care cantau, un merit total al lui Jack.

felixx

Conectat la: 17 Iul 2005

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 3:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dinica
Intr-adevar,era Homage Stradivari in vreo 3 setup-uri....3 valve pp/high current solid state/passive-buffered preamp si ceva de la Musical Fidelity,parca.
Insa nu asta era ideea de baza.
Faptul ca Marian a achizitionat "electrice" bune,mi-am permis sa-mi scriu si eu parerea,dat fiind faptul ca in ultimul timp am avut sansa sa inteleg si mai bine diferentele de finete in redarea unui sunet prin ascultarea unor setup-uri de exceptie,in opinia mea....si nu la dealeri.
Am deranjat pe cineva?...se pare ca da.
Prima data pe metal head si apoi pe dinica.

Faptul ca Sonus Faber...vechi sau noi sunt in varf nu poate fi decat o interpretare naiva si doar o promovare de produse...un marketing ieftin facut pe un forum....si este de inteles,dat fiind faptul ca vine de la dealer,de aceea nici nu-l iau in serios pe Dinica.
Eu am mai discutat cu el si am dat exemple ca cele mai performante sisteme din lume nu sunt cele comerciale ci sunt DIY.
Faptul ca Dinica nu a avut sansa sa asculte asa ceva,nu e nici o problema....pentru nimeni.

Dar daca ne uitam la Westlake Audio ce cumparatori are,atunci unde vom situa pe Sonus Faber??
Ce zici Dinica?Naughty
http://www.westlakeaudio.com/Speakers/User_List/user_list.html

Marian
Daca esti multumit cum presteaza sistemul tau in momentul asta,e perfect.
Dar faptul ca exista si ALTCEVA care face matching cu Accuphase si-l face foarte bine (subiectiv),ar trebui sa te puna pe ganduri...macar pentru viitor....cu toate ca acest ALTCEVA nu e promovat de nici un dealer de la noi. Wink

serge

Conectat la: 25 Feb 2010

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 4:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

de ce nu deschideti voi o noua rubrica 'bula audiofilului' ? material de senzatie din toate directiile

sa le vedem pe cele mai recente

Marian_7 a scris:
Adevarul este ca cine vrea sa asculte MUZICA si vrea sa faca linia sa CANTE trebuie sa ia direct ACCUPHASE care se imperecheaza f. bine cu TRIANGLE si face o linie SUPERBA altceva nu-i mai trebuie, direct la tinta, perfectiune de audienta maxima de cea mai buna calitate fara sa mai pierzi mult timp in cautari si bani risipiti pe alte marci.

TomJones a scris:
Gigi Manea are o vorba: "Cei care asculta solid-state sunt incepatori in ale audiofiliei. Cand te maturizezi in acest domeniu treci pe lampa!"

dinica a scris:
Sonus Faber in ultimii ani sunt in varf fie ca va place sau nu... Wink

felixx a scris:
cele mai performante sisteme din lume nu sunt cele comerciale ci sunt DIY.
Sus
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2011 4:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi, de asta imi place forumul asta. Izvor nesecat de cunostinte mai mult sau mai putin chestionabile, de curiozitati si resursa de amuzament Very Happy
Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Vin Feb 11, 2011 1:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

felixx a scris:

Prima data pe metal head si apoi pe dinica.

alooo, alooo, domnu', domnu'! un minim de respect se poate?!
daca tot ne dam "rotunji"...

(eu ti-am dat peste nas ca vii cu un aer asa de mare superioritate si faci niste afirmatii cu titlul de lege, daca te-ai simtit "muscat" inseamna ca am avut dreptate)

in rest... la cat mai multi de X!
Sus
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009

MesajTrimis: Vin Feb 11, 2011 1:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca mi-as fi imaginat ca postarea sistemului meu va genera atatea discutii, nu as mai fi facut-o.

Rog, pe aceasta cale administratorul acestui forum sa sterga pozele respective.

Acelasi lucru am facut si pe Audiofil.ro. Am fost inteles, pozele fiind inlaturate acum.

catalinmetal

MesajTrimis: Vin Feb 11, 2011 1:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

PS: pt d-l felixx: te astept in Buc oricand doresti, cu ce setup DIY doresti, ca sa vedem cum e cu performanta, contra setupului meu, non-DIY, situat la nivel de pret de lista pe la 10k.

vorbesc F SERIOS!
Sus
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009

MesajTrimis: Vin Feb 11, 2011 1:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Felixx, am mai multa pretentii de la tine. Consider ca nu poti caracteriza un sistem bazandu-te pe poze sau o ascultare facuta in cine stie ce conditii. O parte importanta din sistemul audio o reprezinta camera de auditie.
Mai mult, indiferent de combinatia aleasa, exista, cu siguranta, si alte componente care vor suna, poate, mai bine in sistemul respectiv.
Nimic nu este perfect pe lumea aceasta !
Sunt sisteme de peste 500k care sa nu placa la oricine. Asta este !

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 103, 104, 105, 106  Urmatorul
Pagina 104 din 106

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum