Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
AdWiser
Conectat la: 15 Ian 2004 Mesaje: 1816
|
Trimis: Lun Iun 20, 2005 3:56 pm Titlul subiectului: Infinity Basslink - setari |
|
|
A trebuit sa dau jucaria afara, masina s-a dus in service. Din pacate nu am retinut setarile potentiometrelor, asa cum au fost potrivite de cei ce au montat bass-ul. Are cineva experienta cu acest model? Ma poate sfatui ce setari sa folosesc? Mi-e nu stiu cum sa ajung inapoi la comerciant pentru atata lucru...
Thx a lot.
(ps- masina este kia rio, bassul este in spate, perpendicular cu canapeaua, pozitie verticala, HU este Pio 3950). _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Iun 20, 2005 3:56 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004 Mesaje: 882 Locatie: Bucuresti-Napoca City
|
Trimis: Mar Iun 21, 2005 3:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Chestia cu experienta e relativa. Important e sa-ti sune bine si asta poate sa decida si urechea ta, mai ales daca esti obisnuit cu sunetul lui.
Din cate stiu ai acolo un low-pass filter variabil, phase switch si un bass boost pe trepte. Dai volum pe player la 3 sferturi (teoretic) sau acolo unde sistemele iti suna bine cu reglajele tale (practic). Dai volum pe sub pana cand iti completezi dupa gust sunetul, lasi low-pass intre 60 si 80 Hz (recomand eu) si maxim 100 Hz daca vrei putin kick-bass din el, dar in cazul asta e posibil sa trebuiasca sa-i schimbi putin pozitia in cazul in care bas-ul isi pierde putin din definitie. Cu bass-boost-ul ai treaba numai daca e nevoie. Lucreaza la 40 Hz si e de preferat sa incepi sa reglezi sub-ul cu el la 0. Daca crezi ca mai e nevoie, mai dai. Daca e prea mult (la volumul setat pe player) mai iei. Faci reglajele pe aceeasi piesa si la acelasi volum, in aceeasi pozitie de ascultare. Si iti recomand sa faci reglajele pe ceva ascultat des de tine. De obicei testele dedicate suna bine si pe oale de piata, comparativ cu muzica de comert. Risti sa reglezi un sistem care suna bine numai pe cd-urile de teste.
Nu stiu cat de mult te ajuta sfatul meu dar cert este ca orice sfat (fie el si din partea cuiva care a lucrat cu acest sub) te ajuta mai putin decat propriile tale urechi.
PS: Cu phase-switch-ul e simplu. Cand ai facut restul reglajelor incerci o auditie cu el la 0 si o alta la cu el la 180. Dupa pozitionare diferenta nu ar trebui sa fie foarte mare. Dar si de data asta, o sa auzi cum suna mai bine. Teoretic ar trebui sa stea la 0. Practic o sa auzi tu cum e mai bine.  _________________ Just cruising...
" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa... |
|
Sus |
|
|
AdWiser
|
Trimis: Mar Iun 21, 2005 12:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut si multumesc,
Nu-s de acord ca se poate regla pur si simplu dupa ureche (prea multe variabile) asa ca sfaturile sunt binevenite fiind un punct de plecare necesar.
Abia astept sa iasa din service, te tin la curent! _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

|
Trimis: Mar Iun 21, 2005 6:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa stii ca cei ce l-au reglat prima oara nu aveau RTA-uri incorporate. Tot dupa ureche se regleaza. Trebuie sa stii ce anume reglezi. Si cu ce ti-am spus eu mai sus si cu putina bunavointa ar trebui sa te descurci.
Astept detalii. Succes!  _________________ Just cruising...
" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa... |
|
Sus |
|
|
AdWiser
|
Trimis: Vin Iun 24, 2005 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Coane Rellaxx, nu poci ca sa-ti dau vesti bune. Azi a venit masinutza din service, proaspata precum un lighean de rufe clatite cu Lenor. Am instalat dracovenia, prilej sa amintesc numeroase rude din care unele decedate si sa rememorez gradele de rudenie cat si relatia lor cu divinitatea. Cel mai greu a fost sa nimeresc gaurile (date prin mocheta) si sa fixez cum se cuvine "divaisul".
Dupa ce am refacut si legaturile am constatat ca atingerea, accidentala desigur, a firului de la baterie cu cel de masa duce inexorabil la arderea sigurantei de 40A, mare, grasa si frumoasa ca o muncitoare fruntasa dintr-o filatura sovietica. Pana la aceasta ora mi-a fost imposibil sa gasesc aceasta siguranta (inclusiv in Carrefour) asa ca de ce mi-a fost frica n-am scapat: maine ma duc pana in Autovit  _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004 Mesaje: 741 Locatie: mitikatown
|
Trimis: Vin Iun 24, 2005 11:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce tip de siguranta estem ?
fa-i o pozna... _________________ Without music, life is a journey through a desert - Pat Conroy |
|
Sus |
|
|
ReLLaXX

|
Trimis: Sam Iun 25, 2005 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Vorba ardeleanului.... sorry...
De cablurile de alimentare am uitat sa te previn...
Bine ca nu e decat siguranta. Putea fi mai rau. Oricum, sa-l ai in masina si sa te bucuri de el. Pare o jucarie frumoasa de tot.  _________________ Just cruising...
|
Sus |
|
|
AdWiser
|
Trimis: Sam Iun 25, 2005 1:37 am Titlul subiectului: |
|
|
iata aici frumusete de pozna facuta cu mobilul. Ignora elefantul din fundal, e un ghiveci cu flori al nevestei, adus din Budapesta
Siguranta e cea din fata talonului. _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Sam Iun 25, 2005 3:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ar trebui sa gasesti siguranta de tipul ala in orice service care monteaza audio, e plin Bucurestiul. |
|
Sus |
|
|
AdWiser
|
Trimis: Sam Iun 25, 2005 6:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
m-a scos viperu' din belea speram sa le gasesc la benzinarii pentru ca am descoperit seara tarziu ca-mi trebuie si-mi era groaza sa ajung sambata/duminica in targ, sa ma lupt cu valurile, pentru atata lucru
Puf, in manual scrie ca siguranta de 20A, cei ce mi-au montat au pus de 40A, la fel si eu acuma... risc ceva? thx! _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Sam Iun 25, 2005 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
In principiu nu risti nimic , rolul sigurantei este sa se arda in caz de scurt circuit evitind astfel producerea unui incendiu cu urmari dramatice.
In cel mai negru scenariu poate apare o defectiune ce ar putea creste consumul peste 20A pina in 40A siguranta rezista insa circuitele se pot incalzii puternic si topii dar fara sa se aprinda generind doar fum fara foc. |
|
Sus |
|
|
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004 Mesaje: 741 Locatie: mitikatown
|
Trimis: Sam Iun 25, 2005 7:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
n-are nimica... mai este o siguranta de 20A chiar pe subwoofer...  _________________ Without music, life is a journey through a desert - Pat Conroy |
|
Sus |
|
|
fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004 Mesaje: 415 Locatie: Bucuresti, Ploiesti
|
Trimis: Dum Iun 26, 2005 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Elefantu' se ignora da M-Audio mai greu ! _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
|