Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
butch

Conectat la: 08 Noi 2004 Mesaje: 1597 Locatie: in canal, la un aurolac
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Purs, nu stii ce afacere ai ratat. Iaca cu cit vind unii monoblocuri cu UCD-uri: 1500$/pereche
Review in Stereophile: http://www.stereophile.com/amplificationreviews/805cia/index.html
Remarcabil, si eu aveam aceeasi senzatie de pedalat in gol. _________________ "[...] sufletele fragile, de lebede ranite, ale audiofililor romani"
(un clasic in viata) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 9:43 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 10:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca de obicei, postul lui Dan are multa savoare (nu ma refer la partea cu regurgitatul ... si apropos, ia sa vaz eu daca mai stiu sa extrag radicalu' cu cerionu' pe hartie ... ....).
In ceea ce priveste sfaturile de acolo, partial pot sa spun ca sint si eu de acord, chiar daca nu le consider general valabile.
Uite, de exemplu eu ma gindesc ca atita vreme cit aceste scule indeplinesc o functionalitate primara precisa (sa redea o inregistrare muzicala), aceasta functionalitate ca si ponderea auditiei pro rata temporis in viata cumparatorului pot determina dimensionarea efortului intru achizitie. Cumperi scule ca sa asculti muzica nu ca sa cumperi scule.
Repet ceea ce am mai scris aiurea: sint oameni care prefera sa asculte in viata 100 de titluri pe 1.000 de sisteme si oameni care prefera sa asculte in viata 10.000 de titluri pe 10 sisteme. Acuma daca 2-3 din alea 10 se nimeresc sa fie ca pret peste medie, iar rata medie de utilizare este de peste 400 ore pe an, se cheama ca omu' e audiofil ? Pentru ca probabil si acel utilizator isi doreste sa asculte in conditii cit mai bune, desi petrece mult, mult mai mult timp ascultind muzica decit alergind dupa scule. Iar nefericirea posesorului descrisa de Dan (constatata si de mine citeodata in discutii cu unii interlocutori) provine mai degraba dintr-un atasament fata de sculele per se (indiferent de pret) decit fata de functionalitatea lor.
Trebuie sa fie tare trist ca in marea majoritate a timpului auditiile sa iti fie deranjate de faptul ca nus' ce inalte nu suna suficient de transparent ...
Suna cum suna - iar diferentele provenite din inregistrari sint (dupa umila mea parere) mult mai mari decit diferentele dintre scule ...
Unii dintre cunoscutii mei care au acasa sisteme destul de scumpe nu fac mofturi atunci cind in lipsa de altceva, intr-un context dat, muzica se aude dintr-o prereche amarita de boxe de calculator si e inregistrata in format mp3 - bine ca avem muzica!
Functionalitatea primeaza. Este de inteles ca la un anumit moment dat, fiecare poate emite si anumite pretentii de calitate (asa cum o percepe el personal). Din acest punct, toate devin relative - si nu se aplica chestia asta numai la scule audio, se aplica si la masini, ceasuri, case, obiecte de arta si decorative, covoare , ma rog, ce mai vreti voi. Pentru ca e un forum de profil ne concentram asupra sculelor audio-video, dar aceeasi situatie o avem si la automobile, EXACT aceeasi (dat fiind ca functionalitatea primara a acestora este sa transporte un numar de persoane pe sosea - de preferinta - de la un punct la altul).
Totdeauna vor exista stratificari calitative si de pret, si regula oarecum nescrisa este ca de la un anumit nivel de calitate in sus cresteri mici de calitate SAU ALE ALTOR FACTORI (care nu tin de functia primara - imaginea posesorului, designul sculei, etc. etc. etc. - chestii pe care un individ poate pune pret sau nu da doi bani) pot sa coste enorm ...
Daca vrei sau nu sa le platesti e o decizie personala.
Totdeauna vor exista stratificari ale cumparatorilor dupa posibilitatile de alocare a bugetelor, dar si dupa alte criterii importante (educatie in domeniu, cultura muzicala, etc. etc. etc.)
Mi se pare ca este trist atunci cind cineva se intinde la o achizitie mai mult decat ar fi rezonabil pentru el si apoi constata ca a platit prea mult pentru un castig (calitativ, raportat la functia primara sau la alti factori) pe care nu il apreciaza suficient dupa aceea in viata de zi cu zi.
Mi se pare si mai trist atunci cind, realizind dinainte neconcordanta, vulpea va spune ca strugurii sint acrii (desi vulpea nu a facut rau ca a sesizat discrepanta prin - prisma situatiei personale de moment - intre deziderat si posibilitati, mai ales daca evaluarea a conchis ca plusul, in conextul specific dat "nu face banii" - pentru acea vulpe ... relativitatea bat-o vina ...)
Poate mi se pare firesc sa aud ca o persoana pasionata isi schimba sistemul audio o data la 5, 6 poate 7 ani. Mi se pare nefiresc cind si-l schimba la 1-2 ani sau cind se afla intr-o continua schimbare si cautare.
Mie mi se pare nefiresc. Altora poate nu. Scule pentru muzica sau scule pentru scule ?
Cred ca a fi mutumit de sistemul tau inseamna sa poti asculta muzica nederanjat de aspecte tehnice (adica ... sculele sa fie transparente !!! !!! fata de procesul de auditie ...) ...
Asa ca, dupa ce v-am blagoslovit cu un mic roman fluviu (cine a avut rabdare sa ajunga pina aci ...) va zic si eu parerea mea: FRATILOR, E MULTA MUZICA DE ASCULTAT !!!
Ultima modificare efectuata de catre goodolddog la Mie Aug 24, 2005 11:18 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
eusebian.s.s

Conectat la: 11 Iul 2004 Mesaje: 192
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
goodolddog a scris: | ... va zic si eu parerea mea: FRATILOR, E MULTA MUZICA DE ASCULTAT !!! |
ca bine le mai zici. _________________ "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein.
"Mai bine taci si dai senzatia ca esti prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala!" - din popor... |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Cam asa e  _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
Costin
Conectat la: 14 Iul 2003 Mesaje: 970
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Verba volant, scripta manent !
Ultima modificare efectuata de catre Costin la Mie Ian 04, 2006 6:03 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
eusebian.s.s

|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Costin a scris: | Intre noi fie vorba - nu crezi ca muschiul in cauza ar fi fost mai gustos decit hamburgerii?  |
la cati agenti intaritori de gust baga astia la McD, nu prea cred... _________________ "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein.
"Mai bine taci si dai senzatia ca esti prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala!" - din popor... |
|
Sus |
|
|
Costin
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Ultima modificare efectuata de catre Costin la Mie Ian 04, 2006 6:02 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Bun, si eu daca-s vegetarian, ce fac ? imi cumpar un flaut si invat sa cant ?
Costin, componentele din prima bomba atomica nu mai tin minte cat au costat, dar proiectul Manhattan a costat 10.000.000.000 USD, in banii de acum. S-au gasit niste ziaristi sa raspunda si la intrebarea asta, si chiar si la a ta, dar am uitat eu valoarea aia. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 1:44 am Titlul subiectului: |
|
|
DJ DNA a scris: | Este scumpa o friptura la gratar ( muschi de porc ) cu garnitura de legume fierte la pretul de 98 Euro ? |
*
DA, chiar si pe centru-centrului oricarei metropole europene, ma refer la restaurantele "normale"... (Un meniu la McDo este circa 6E) |
|
Sus |
|
|
Costin
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 10:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Ultima modificare efectuata de catre Costin la Mie Ian 04, 2006 6:02 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
butch

Conectat la: 08 Noi 2004 Mesaje: 1597 Locatie: in canal, la un aurolac
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 11:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Costin, Costin... Cind IQ-ul celui mai bun inginer de la Audio Note o sa fie cel putin egal cu minimul dintre cel al lui Einstein, Bohr si "restul gastii" poate o sa aiba ceva validitate si felul acesta de a pune problema
Lucrul fundamental pe care refuza sa-l inteleaga lumea este ca in produsele audiofile care intrec o gama de pret nu exista inteligenta, ci doar transformatoare cu fir de argint, lampi, condensatoare Black Gate, mufe aurite si o carcasa eleganta. Si mult marketing.
Consider argumentul tau nul. Fara suparare  _________________ "[...] sufletele fragile, de lebede ranite, ale audiofililor romani"
(un clasic in viata) |
|
Sus |
|
|
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004 Mesaje: 741 Locatie: mitikatown
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 11:17 am Titlul subiectului: |
|
|
butch, ultima ta problema este cu componentele despre care vorbesti ? _________________ Without music, life is a journey through a desert - Pat Conroy |
|
Sus |
|
|
eusebian.s.s

|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 11:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Costin a scris: | eusebian.s.s a scris: | Costin a scris: | Intre noi fie vorba - nu crezi ca muschiul in cauza ar fi fost mai gustos decit hamburgerii?  |
la cati agenti intaritori de gust baga astia la McD, nu prea cred... | Posibil sa ai dreptate dar agentii intaritori de gust (=egalizatoarele) nu m-au incintat niciodata: se simte ca este ceva artificial. |
hai sa fim seriosi
daca n-ar fi tzoalele alea fashnetze, accesoriile dragutze si machiajul artistic, crezi ca ne-ar mai pasa de femei mai mult decat in scurtele sezoane de imperechere? nimic nu mai e fara "intaritori de gust"; nu prea s-ar vinde... poate decat la pocaiti.
in epoca marketingului terorist, nimeni nu se mai prezinta "in p...a goala" (se poate citi "pielea goala", pt linistea dvs!); toti sunt spoiti cu fel de fel, dati cu intaritori de gust, au fetze interschimbabile... tot tacamul, doar-doar...
puritatea ascetica si nudul inocent nu mai poarta prea mare semnificatie, decat poate in operele clasicilor. _________________ "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein.
"Mai bine taci si dai senzatia ca esti prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala!" - din popor...
Ultima modificare efectuata eusebian.s.s la Joi Aug 25, 2005 11:32 am, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Inseamna ca eu am ceva deviantin BIOS, ma uit dupa tipe si in afara "scurtelor" (perioade de imperechere)...  |
|
Sus |
|
|
Costin
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Sus |
|
|
|