Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 1:36 am Titlul subiectului: SCULE JAPONEZE CLASICE > 20 ANI |
|
|
Deschid acest topic in legatura cu scule japoneze clasice > 20 ani - toti ne bucuram cind vedem prin magazine ceva ampuri/preampuri noi, dar sa vedem cum aratau ceva scule stereo acum 20 ani - ampuri.preampuri,boxe,cd,cass,etc
De asemenea, daca aveti pe acasa asa ceva sau aveti/avut contact cu ele, desfacut,ascultat,etcetc - puneti aici parerile voastra - Momolo a apreciat calitatile la asa ceva la un alt topic
Deci aici sint 2 linkuri care descriu multe din aparatele de atunci - gasiti multe informatii si poze cu scule si cu interiorul lor - adevarate bijuterii unele - DACA NU TOATE chiar ...
http://babel.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ja_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.niji.or.jp%2fhome%2fk-nisi%2findex.html
http://216.239.39.104/translate_c?hl=en&u=http://www11.plala.or.jp/se_ke5583/index.html&prev=/search%3Fq%3DONKYO%2BP%2B308%26hl%3Den%26lr%3D%26rls%3DGGLD,GGLD:2004-46,GGLD:en
http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBase/index2.htm
http://www.geocities.jp/freak_audio/
OARE cite din sculele de azi se ridica la acel nivel de atunci ??? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 1:36 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
eusebian.s.s

Conectat la: 11 Iul 2004 Mesaje: 192
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 9:14 am Titlul subiectului: |
|
|
cand te uiti la cum arata (exterior/interior) te lamuresti ce inseamna de fapt "scula pt muzica" - serioase, tehnice, aparitie sobra si robusta, cat se poate de clasice;
(prea) multe aparate moderne au alunecat in... suprarealism. _________________ "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein.
"Mai bine taci si dai senzatia ca esti prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala!" - din popor... |
|
Sus |
|
|
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt super, multe reglaje si butoane. (sculele moderne au 3 butoane si reglajele fine se fac "din cabluri" - mult mai avantajos pentru producatori ). |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 10:09 am Titlul subiectului: |
|
|
cristimm a scris: | Sunt super, multe reglaje si butoane. (sculele moderne au 3 butoane si reglajele fine se fac "din cabluri" - mult mai avantajos pentru producatori ). |
*
Da, cu conditia sa fie producatori... de cabluri  |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 10:43 am Titlul subiectului: |
|
|
este si nu este asa
mie personal sculele cu 3, 2, 1, sau nici un buton imi plac f. mult, designul suprarealist atinge cateodata nivelul de arta (mai ales la incinte, dar nu numai); mult ma deranjeaza transformarea modelelor "Tokyo by night" in aberatiile kitch-isoase de acum.
acum 20-30 de ani sursele de semnal erau in cea mai mare masura vinilurile si benzile magnetice. asa ca sculelele aveau mai multe reglaje - MM/MC, control de ton pe medii (desi asta era si atunci mai mult din cosiderente de marketing), filtre de rumbling, hiss, subsonic, etc.
odata cu dominatia CD-urilor, multe din acestea au disparut. la fel ca si numeroasele intrari si iesiri (Tape 1-> Tape 2, radio, cass, etc).
nu este mai putin adevarat ca sculele de clasa erau si atunci spartane la butoane, multitudinea acestora fiind lasata pe seama preurilor separate - solutie eleganta, dar si f. eficient exploatata financiar de producatori. |
|
Sus |
|
|
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
sky

Conectat la: 26 Noi 2003 Mesaje: 792 Locatie: Slatina/Olt
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 12:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu uitati ca acele japoneze din anii 80 costau f mult atunci, raportat la preturile actuale ale sculelor moderne e posibil sa fie acelasi raport. |
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
La muzica ce se vehiculeaza acum, cerintele sunt asemenea iar condensatorul cu toleranta de +/- 50% suficient.
Daca mai adaugi si nivelul de cultura actual!!!! |
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 12, 2005 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
skyone a scris: | Nu uitati ca acele japoneze din anii 80 costau f mult atunci, raportat la preturile actuale ale sculelor moderne e posibil sa fie acelasi raport. |
Preturile erau mari, salariile in Japan erau mult mai mici. |
|
Sus |
|
|
seamaster

Conectat la: 03 Noi 2003 Mesaje: 368 Locatie: BUCURESTI
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
... cap de serie la sfarsitul anilor '70 !
am mentionat intr-un post mult mai vechi despre ele.
daca am putea face un test orb in zilele noastre cu o astfel de pereche de incinte, pe foarte multi i-ar pune in incurcatura.
chiar se auzeau foarte bine !
pe vremea aceea, sony chiar era interesata de echipament audio de foarta buna calitate.
dupa aceea a aparut marketing ul si au trecut la ... pocnitori.
si nu s-au oprit nici in ziua de astazi !
din cand in cand mai scot cate un produs sa ne arate ca nu au uitat !
salutari.
_________________ I DON'T REGRET MY PAST, I JUST REGRET THE TIME I'VE WASTED WITH THE WRONG PEOPLE ! |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
*
DIn acest punct Sony seamana cu mine... De cate ori nu am avut scris in carnet "poate dar nu vrea" ...  |
|
Sus |
|
|
butch

Conectat la: 08 Noi 2004 Mesaje: 1597 Locatie: in canal, la un aurolac
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 1:09 pm Titlul subiectului: Re: SCULE JAPONEZE CLASICE > 20 ANI |
|
|
IR Babuin a scris: | OARE cite din sculele de azi se ridica la acel nivel de atunci ??? |
Pe scurt: o gramada. _________________ "[...] sufletele fragile, de lebede ranite, ale audiofililor romani"
(un clasic in viata) |
|
Sus |
|
|
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 4:25 pm Titlul subiectului: Re: SCULE JAPONEZE CLASICE > 20 ANI |
|
|
IR Babuin a scris: | OARE cite din sculele de azi se ridica la acel nivel de atunci ??? |
Foaaaaaaarte putine din pacate. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 4:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multe, da alea bune costa. |