FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
CEA mai importanta componenta a unui lant audio
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Componente lant audio
SURSA AUDIO
17%
 17%  [ 18 ]
PREAMPLIFICARE
9%
 9%  [ 10 ]
AMPLIFICARE FINALA
4%
 4%  [ 5 ]
DIFUZOARE
65%
 65%  [ 68 ]
CABLURI
2%
 2%  [ 3 ]
Voturi totale : 104

Autor Mesaj
greierasul

Conectat la: 21 Dec 2003

MesajTrimis: Sam Oct 08, 2005 7:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing politichie zici ? nu stii niciodata ce-ti rezerva viitorul, unde ar da Domnu sa scap si eu de saracie..... in plus la tv par foarte comfortabile fotoliile din parlament pentru un somnic bun de pranz Wink

Despre restul eu nu pot sa iti spun decat ca niciodata nu vei stii raspunsul daca doresti ca acesta sa fie dintr-o bucata. Cel mai simplu ar fi ca "zaua" cea mai slaba da intreaga tarie a lantului si am incheia subiectul, dar nu ai putea sa "prevezi" comportamentul sistemului in ansamblul sau ,dinamica sa intre cele doua situatii extreme , cand sistemul este perfect, sau cand el "se rupe". Sau mai bine zis "evolutia" sa nu o poti prevedea ..........
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Oct 08, 2005 7:28 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Sharky

Conectat la: 10 Apr 2005

MesajTrimis: Sam Oct 08, 2005 7:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

danb a scris:
Camera o lasam pe undeva prin mijloc-jos. Camera poate influenta doar in rau sunetul. Prefer boxe bune in camera proasta decit invers.

Toate componentele influenteza in rau. Chestia e cat de mult influenteza.
Ce preferi amplif bun si boxe proaste sau invers?
merge si figura cu pre-ul sau cu cdplayer.

Sa zicem ca am o inregistrare care se aude ca si cum ar fi cantata in pestera si care ascultata pe boxele minune legate la amplif de nota 10 cu cabluri scumpe toate puse pe un rack si asta f scump Laughing .

Daca sunetul reprodus devine mai clar (nu se mai aude calittea proasta a inregistrarii, deci fara ecoul din pestera Laughing) atunci inseamna ca sistemul este prost.
Acelasi calificativ il are si un sistem in care bagi manele si canta muzica de calitate. Laughing

Consider ca adevarul absolut este inregistrarea. Nu exista ceva mai bun decat sa transferam exact informatia din inregistrare direct in creier.
De aceea fiecare componenta nu poate imbunatati, doar inrautati.
Putem doar compensa unele deficiente ale sculelor prin buna potrivire a acestora intre ele (un amplif cu damping factor mic se poate intelege bine cu boxe cu rasp. tranz. bun, interconecturi lungi cu intrari balansate...etc)

REvenind la camera...ea este mediul de propagare a sunetului in majoritate cazurilor, deci ea va introduce distorsiuni ca si orice alt element al lantului audio. Dpdv economic si functional cred si eu ca preferi sa ai niste boxe bune decat o camera buna, dar nu poti neglija influenta spatiului in care asculti. (decat daca asculti la casti)

silviuc

Conectat la: 22 Iun 2003

MesajTrimis: Sam Oct 08, 2005 10:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cosmin_C a scris:
Eu cred ca urechile sunt cel mai important element din lantul audio. Smile

Eu sunt convins !
Sus
danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Sam Oct 08, 2005 11:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sharky a scris:

Ce preferi amplif bun si boxe proaste sau invers?
merge si figura cu pre-ul sau cu cdplayer.

Boxe bune. Chiar de-ar fi sa le duc dintr-un amplif "montaj in plic" si un cdplayer portabil. Si cabluri de veioza. Boxele au de departe cea mai mare variatie / influenta in felul in care se aude.

Da, odata ce ai ajuns la un anumit nivel (ala la care nu mai suna bine sau prost, ci suna bine dar altfel) intri in fineturi si nuante, dar pina acolo...
Sus
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003

MesajTrimis: Dum Oct 09, 2005 12:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Subscriu si eu la cele spuse de danb
Sus
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006

MesajTrimis: Mar Noi 09, 2010 11:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

up
batranul

Conectat la: 27 Oct 2003

MesajTrimis: Lun Dec 06, 2010 7:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

camera de auditie !!!

http://www.zainea.com/contact.htm
Sus
batranul

MesajTrimis: Lun Dec 06, 2010 9:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://mixonline.com/products/buyersguides/audio_acoustic_treatment/
Sus
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009

MesajTrimis: Lun Dec 06, 2010 10:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

batranul a scris:
camera de auditie !!!

Din pacate, ne dam seama prea tarziu de rolul acusticii camerei, in sunet.

luk234

Conectat la: 21 Oct 2009

MesajTrimis: Lun Dec 06, 2010 11:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Componenta finala este cea mai dificila veriga a lantului, recte ascultatorul. Very Happy
Motivul principal este instabilitatea parametrilor de la o ora la alta, de la o zi la alta, de la un an la altul. Biete fiinte labile la cheremul timpului si timpurilor, niste frunze.
Sus
batranul

MesajTrimis: Mar Dec 07, 2010 12:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Very Happy
Sus
porto

Conectat la: 16 Apr 2006

MesajTrimis: Mar Dec 07, 2010 11:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu cred ca cea mai importanta componenta este data de stadiul in care te afli cu sistemul pe care ti l-ai construit.La mine la acest moment este sursa dar sunt sigur ca odata ce voi avea o sursa corecta importanta ei ptr mine va scadea si altceva ii va lua locul.
Asta daca judecam in termeni relativi dar daca e sa fie in mod absolut cred ca cea mai importanta componenta sunt boxele.
Dar ABSOLUT toate componentele sunt legate intre ele si NIMIC din lantul acustic nu trebuie neglijat daca dorim sa obtinem sunetul cat mai natural cu putiinta.
Sus
catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007

MesajTrimis: Vin Dec 10, 2010 9:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Gata subiect inchis, am gasit cea mai importanta componenta din sistem:
Elena Udrea.

Care credeti ca este cea mai importanta componenta din sistemul astuia, considerat cel mai scump din lume. ? Very Happy Cred ca ciuciubata de langa el.

http://www.dailywow.ro/wow/cel-mai-scump-home-entertainment-system-din-lume-6-milioane-de-dolari.html

luk234

Conectat la: 21 Oct 2009

MesajTrimis: Vin Dec 10, 2010 7:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lasind gluma sunt tentat sa cred ca doamna blinda si fericita de linga barbos e chiar importanta, daca nu l-ar fi sustinut si suportat nu ajungea la sistemul ala (usor supralealist, sistemul, nu punctul meu de vedere) Very Happy
Sus
dorin

Conectat la: 04 Dec 2006

MesajTrimis: Sam Dec 11, 2010 1:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca cea mai importanta componenta dintr-un sistem este insasi sinergia dintre componente. Dupa care urmeaza incintele. Cu restul se mai poate jongla dar nu aiurea, ca se pierde sinergia...
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
Pagina 4 din 5

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum