FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
VHS/S-VHS vs Digitala
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Ce camera video sa aleg?
VHS/S-VHS
3%
 3%  [ 1 ]
Digitala
96%
 96%  [ 27 ]
Voturi totale : 28

Autor Mesaj
ctepeo

Conectat la: 21 Iul 2005

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 2:22 am    Titlul subiectului: VHS/S-VHS vs Digitala Raspunde cu citat (quote)

Pe viitor vreau sa-mi iau o camera video si am ajuns sa ma lovesc de nedumerirea camera video analogica VHS sau S-VHS vs. camera video digitala (MiniDV, HI-8 etc.). Embarassed Pe mine m-ar tenta o VHS/S-VHS precum cea din link-ul de mai jos. Scoate o camera din asta o imagine mai buna decat una digitala? Question Exclamation
http://cgi.ebay.co.uk/Panasonic-AG-155-VHS-Reporter-VHS-Recorder-Accessories_W0QQitemZ7559363616QQcategoryZ22787QQrdZ1QQcmdZViewItem

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 2:22 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
vab.filme

Conectat la: 27 Sep 2005

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 9:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut,
din cate stiu eu:
- analogic are maxim 400 linii, digital - 500 linii,
- pentru editare digitala la analogic captura se face cu un tunerTV unde inevitabil mai exista pierderi, la digital prin firewire se face un export de date in urma caruia pe PC rezulta imaginea fidela a inregistrarii de pe caseta digitala.
- dimensiuni mult mai mici ...

Depinde si de bugetul de care dispui ... dar sa-ti iei o "magaoaie" de VHS nu stiu daca e cea mai buna idee ...

Probabil mai sunt multe de spus ... Laughing

Bafta.

glido

Conectat la: 08 Dec 2003

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 11:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu strangere de inima mi-am vandut M40-ul care a mers foarte bine imagine "super", fiabil (o singura data m-a lasat balta vreo juma' de ora dar din vina mea, am tinut-o pe piept si cand am iesit la racoare a facut condens si protectia din camera l-a oprit, deci e f bune facuta)

dar este istorie. acum am un digital (VX2000) si in ceea ce priveste calitatea imaginii nu mai vreau sa aud de analog. Trabant VS VW

ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL
scuze dar nu ma pot abtine ! Acum am vazut ce e pe linkul tau. Cred ca glumesti, sau.... poate esti un colectionar

Ma rog atunci mai bine stiu pe cineva cu un M40 la aprox 350euroi, in stare buna.
Mai gandestete

glido

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 11:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vab.filme a scris:
Salut,
din cate stiu eu:

- pentru editare digitala la analogic captura se face cu un tunerTV unde inevitabil mai exista pierderi, la digital prin firewire se face un export de date in urma caruia pe PC rezulta imaginea fidela a inregistrarii de pe caseta digitala.

numai un pic gresit, in sensul ca exista placi de captura analogice dedicate care daca dai 576linii atata si captureaza si sunt formate (codecuri) "fara pierderi", adica cu pierderi insesizabile.Inainte sa-mi iau placa firewire dar deja cu camera digitala am facut cateva capturi pe analog cu DC10-le si sincer nu am vazut diferente intre ce reda camera direct pe TV si ce reda PC-ul pe TV.

ctepeo

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 1:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unul de la "Antena 1" umbla acu' vreo 4 nopti cu o camera din aia Cool
Intrebare: pot sa folosesc pe post de cablu de sincronizare (ala care se conecteaza la "camera remote") la o camera video analogica din anii '80 un cablu audio ordinar?

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Andutzicus

Conectat la: 06 Noi 2005

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 1:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Apropo de captura din VHS si eu am o placa de captura Pinnacle MovieBOX USB dar care ma calca pe nervi pentru ca imi apar niste chestii ciudate pe imagine.

Dar sa revenim. Fratilor lasati naibii analogicul ca s-a dus, gata. Digitalul a dat dovada de atitea ori ca e de n ori mai tare ca analogicul (desigur sunt si puncte in plus la analogic dar nu se merita sa le luam in considerare). Asa ca mai bine ia-ti ceva care suporta DV in/out ca sa poti face editare (si mpeg si DV). Succes!

vab.filme

Conectat la: 27 Sep 2005

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2005 4:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

glido a scris:
vab.filme a scris:
Salut,
din cate stiu eu:

numai un pic gresit, in sensul ca exista placi de captura analogice dedicate care daca dai 576linii atata si captureaza si sunt formate (codecuri) "fara pierderi", adica cu pierderi insesizabile.Inainte sa-mi iau placa firewire dar deja cu camera digitala am facut cateva capturi pe analog cu DC10-le si sincer nu am vazut diferente intre ce reda camera direct pe TV si ce reda PC-ul pe TV.

1. Dar la ce pret gasesti o asemenea placa de captura?
2. Eu am un TVtuner PVR2000 (mpeg2 hardware) si pot sa zic ca face captura f. bine (din analogic) ... dar nu se compara cu digitalul ... La TV nu se vad diferente chear asa de mari, dar pe PC ... Wink si acum ma refer la calitatea imaginii inregistrata de catre camera, nu la pierderile survenite in urma transferului pe PC.

svhs
Vizitator

MesajTrimis: Vin Noi 11, 2005 1:17 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai sunt camere analogice bune... dar vremea lor a trecut, gata. Daca trebuie sa-ti iei acum o camera, nu mai opta pentru analog.
Sus
ctepeo

MesajTrimis: Sam Noi 12, 2005 2:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dar cu acest tip de camere ce rezultate aș putea să obțin?
http://www.labguysworld.com/JVC_CH-1800.htm
http://www.labguysworld.com/Panasonic_WV-3600.htm
http://www.labguysworld.com/Shibaden_HV-15.htm
O cameră de televiziune din perioada 1975-1980 la ce preț se găsește?
Care scot o imagine mai bună: videcoanele sau superornitocanele?

Sus
ctepeo

MesajTrimis: Dum Noi 13, 2005 12:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Desi multi m-au sfatuit sa-mi iau o digitala, pana la urma cred ca o sa aleg o S-VHS, chiar daca o sa mai trebuiasca sa iau si o lampa video.
O digitala cu 3 CCD noua costa de la 7000 RON in sus. Si chiar la astea nu le poti schimba obicetivele.

Sus
x1x2

Conectat la: 25 Mai 2005

MesajTrimis: Lun Noi 14, 2005 8:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca ai un fix cu schimbatul obiectivului. Nu ai bani pt camera digitala, dar stii cat costa un obiectiv?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
svhs
Vizitator

MesajTrimis: Lun Noi 14, 2005 12:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stefane, vrei sa te legi la cap chiar daca nu te doare. Treaba ta. Adevarul e ca hai, sincer, un S-VHS mai merge inca foarte bine, dar parca vad ca o sa optezi pentru "o camera de televiziune din perioada 1975 - 1980". Poate vrei sa faci film underground... ma rog... dar te-ai gindit ce calitate o sa ai cu asa ceva si cam cit o sa te coste o suita de montaj pentru drujba aia? Iesi mult mai convenabil cu orice camera moderna.
Sus
ctepeo

MesajTrimis: Lun Noi 14, 2005 4:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

N-am bani deocamdata de o digitala care costa 7.300 RON. Cat e un obiectiv 2.000-3.000 RON. Si nu uita de piata second-hand.
Dar de camera asta ce ziceti. Pacat ca n-am bani ACUM. Cu tot cu adus si taxe vamele + adaptor cred ca m-as scoaate la 1.000 de parai. Iar in To. asa ceva costa cel putin 2.500 de parai. Am si videorecoredr portabil N.T.S.C. Cool
http://cgi.ebay.com/Ikegami-Television-Camera-ITC-730A-extra-Viewfinder_W0QQitemZ7560440902QQcategoryZ21165QQrdZ1QQcmdZViewItem

Sus
glido

MesajTrimis: Lun Noi 14, 2005 5:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca vrei sa-ti iei o asemenea camera (ca linkul de sus) atunci cu siguranta stii la ce se foloseste fiecare buton, esti la zi cu toate notiunile de cinematografie etc etc.. si daca asa stau lucrurile... de ce mai stai sa ceri sfaturi ?
ctepeo

MesajTrimis: Lun Noi 14, 2005 5:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu sta asa. Dar cum am invatat sa ma "joc" cu aparate foto mai rasarite dupa ce m-am "jucat" doar cu compacte, asa o sa invat si cu asta.
Si in plus, daca nu-mi place ce am inregistrat la probe, sterg banda!

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 1 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum