Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Liviu_M
Conectat la: 12 Ian 2006 Mesaje: 78
|
Trimis: Joi Ian 12, 2006 7:31 pm Titlul subiectului: Cu ce amplituner imperechez MA B2 ? |
|
|
salut.
vreau sa cumpar si eu un receiver/amplituner si 2 boxe si nu prea stiu ce sa aleg. bugetul e undeva pe la 20 de milioane, + sau -.
ma gandisem la combinatia amplif H/K 3480 si boxe infinity primus 250, care sunt f ieftine, dar citind niste review-uri am descoperit ca boxele astea nu prea au bas. voi ce parere aveti despre ele?
dar un pioneer vsx-515 cum ar merge cu ele?
daca aveti alte idei, apreciez. tot ce vreau e sa-mi pot lega calculatorul si un cd player la sistem si sa am tuner incorporat, ca altfel e prea scump. si sa se auda, decent, normal. ar trebui sa vreau mai mult de la sistem, in ideea sa fac upgrade-uri dupa aia?
ar mai fi si h/k avr-140, dar nu am vazut pe saiturile de la noi, doar 130 si 135
Ultima modificare efectuata de catre Liviu_M la Mie Mar 15, 2006 3:44 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Ian 12, 2006 7:31 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
liviurad

Conectat la: 09 Ian 2006 Mesaje: 69 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 12, 2006 8:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Te poti uita la oferta de la realacustic.ro sau aoy.ro
Wharfedale Crystal sunt accesibile.
_________________ decit sarac si bolnav ... mai bine bogat si sanatos ... |
|
Sus |
|
|
Liviu_M
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
pai sigur ca m-am uitat.
voiam o idee despre ce amplif si ce boxe sunt de cumparat in buigetul de 20 de mil. sau mai bine ar fi sa aloc 30m?
si cum sunt receiverele astea pioneer? imi inchipui ca nu cine stie ce, ca nu se compara cu H/K, de ex, insa intrebarea e daca merita* luate, avand in vedere ca sunt destul de ieftine.
* merita inseamna ca un tip care nu are pretentii de audiofil isi poate face treaba cu ele: sa scoata un sunet decent, rezonabil.
|
|
Sus |
|
|
Liviu_M
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
elitistilor
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo , vezi si gama Elite de la Pioneer.
|
|
Sus |
|
|
Liviu_M
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 7:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
lol. prea scumpe
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 7:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu ziceam sa-ti faci o idee, poate gasesti un sh foarte bine pastrat la 3-400 de euro (sau mai putin, daca ai noroc).
|
|
Sus |
|
|
Liviu_M
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 7:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
e primul meu sistem, nu vreau sh. mai incolo, daca m-o prinde microbul
in fine, ma gandeam acu daca imi trebuie neaparat floorstand-uri.
Cum sunt JBL E20/30? ce alte bookshelf-uri sunt de considerat la preturi de max 200 eur?
|
|
Sus |
|
|
Von Soundcard
Conectat la: 20 Oct 2005 Mesaje: 58 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Ian 14, 2006 6:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu vrei 5.1 (cum parca am citit undeva), ia-ti stereo si la aceiasi bani vei avea o calitate a sunetului substantial mai buna. Tunerul il poti lua mai tirziu, sau se gasesc unele cu totul onorabile second hand. Daca esti 'constrins de buget' e chiar recomandat sa nu-ti iei floorstanders ci bookshelfs (mai mari sau mai mici); au un sunet pe ansamblu mai bun 'la aceiasi bani' , iar boxele cu mai multe cai / difuzoare sint in general mai dificile si se adreseaza spatiilor mai mari (asta daca n-ai vila). Nu uita ca un sistem nu poate suna mai bine decit pot boxele, iar boxele suna atit de bine pe cit le da amplificatorul (un pic confuz, stiu ).
Daca spui ca-i primul tau sistem serios si ca nu iti iei ceva 'sa te tina 20 de ani', dar ca vrei sa evoluezi , poate ti s-ar potrivi mai bine un sistem entry de la o firma cu (mai multe) pretentii decit unul middle (vorba vine) de la una axata pe vinzari (gen Sony, Pioneer). Ai alege adica un sunet deosebit, dintr-o alta clasa, chiar daca avind diverse limitari (putere, extensie) in locul unuia banal, aranjat sa sune cit mai 'frumos' sau tare dar plin de lipsuri si fara personalitate. Si intr-adevar, ar fi de dorit deplasarea spre 30 mil. Max 200 E nu e un plafon bun pentru boxe; primele modele care merita merg intre 300 - 500 E. E bine sa existe un echilibru intre pretul boxelor si al ampului. Poate te gindesti sa iei acum amplificatorul 'scump' pe care sa il pastrezi mult timp, iar boxe fara mari pretentii; nu va suna bine (depinde si de pretentii) si daca totusi asa faci, ia un amp care sa merite, nu un receiver HK.
Cit despre marci si modele, poti vedea ce se recomanda in general pe forum pentru oameni in situatia ta; poti asculta boxe ca Epos, Monitor Audio, Wharfedale, B&W, Jamo sau Mission. Amplificatoare sint inca si mai multe, dupa ce gasesti boxe al caror sunet si pret sa it placa, poti intreba de potrivirea lor cu acestea (in caz ca se gasesc la vinzatori diferiti). Multi au luat curajos masina / duba, au plecat cu boxele (sau ampul) si au ascultat pe ce aveau restul; cere mai mult timp dar da rezultate mai bune. Fii foarte pretentios legat de conditiile de auditie (timp, configuratia sistemului, spatiu de auditie, material). Urechea ta va fi cea care va lua decizia. Chiar daca nu iti iei acum sistemul vietii, ai totusi rabdare, asculta cit mai mult si asculta de mai multe ori daca e nevoie; nu e timp pierdut, din contra.
|
|
Sus |
|
|
Liviu_M
|
Trimis: Lun Ian 16, 2006 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
merci
dupa doar cateva zile pe forum, in ciuda unor dificultati inerente, pot sa spun ca am aflat multe si gandurile mele s-au schimbat:
- nu mai vreau a/v receiver, ci stereo
- s-ar putea nici sa nu mai vreau amplituner, ci separat, mai cercetam costuri
- nu mai vreau floorstands
- nu cred ca mai vreau consumer brands (pioneer)
iata ca se poate
|
|
Sus |
|
|
Liviu_M
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 3:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
m-am hotarat pentru Monitor audio b2, ca mai sus nu am buget
dar nu stiu cu ce amp
eu imi doresc un amplituner pana in 15 milioane; amplituner si nu amp deoarece tuner nu vreau sa-mi cumpar si gata.
ori in bugetul asta nu stiu ce amp sa cumpar, nici nu prea am vazut pe magazinele virtuale de la noi.
H/K 3380, 3480 nu vreau, am citit niste review-uri neplacute
tot la pretul asta de 15 mil pot sa iau denon avr-1906, care e a/v receiver desigur. din ce am citit despre el pare a fi o achizitie f buna si-mi si place f mult, adica ma simt atras de el, are appeal.
dar eu nu prea vreau receiver, mie imi trebuie un budget amplituner care sa sune f bine. si mi-e teama ca un amplituner la banii astia o sa sune mult mai bine decat recever-ul. nu stiu daca asa e, spuneti-mi voi
aveti niste recomandari? la boxe sunt f hotarat, nu le schimb, imi trebuie amplituner.
merci
|
|
Sus |
|
|
Mandea
Conectat la: 13 Oct 2005 Mesaje: 881 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vorbeste si tu cu mihai_78. Eu am Ma B2 puse pe un AIWA xa-003 si cat de curand o sa le pun pe o jucarie de sonic impact t-amp cu care s-au pupat la marea arta. Poate gasesti pe la mihai ceva bun, mai ales ca poti testa. Asa nu stiu daca te duci la 10 magazine cu boxele sa le testezi.
Vezi fii atent ca e belea cu boxele astea sa sune bine. Initial le-am pus pe un kenwood luat de la mihai si am stat asa vreo luna dar sunau ca un cur. Apoi m-am dus la mihai si am testat vreo 10-15 amplifuri pana am gasit unul cu care sa se pupe destul de bine, ne luasem cu mainile de cap amandoi la un moment dat (oricum s-a luat cu mainile de cap cand a auzit cat de jalnic sunau pe kenwood-ul ala). Zic destul ca am fost socat de cat de bine s-au putut auzi cu o jucarie ca un t-amp. Sunt foarte sensibile insa nu scoti tot ce pot ele decat foarte greu (nu ma refer la putere).
|
|
Sus |
|
|
T.rac3Er

Conectat la: 16 Ian 2006 Mesaje: 89 Locatie: pitesti
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 6:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite un review
Description: |
|
 Download |
Filename: |
WHFAVR1906GrouptestPT2.pdf |
Filesize: |
1.37 MB |
Downloaded: |
174 Time(s) |
|
 Download |
WHFAVR1906Grouptest.pdf |
477.04 KB |
208 Time(s) |
|
 Download |
WHFAVR1906.pdf |
615.68 KB |
188 Time(s) |
_________________ denon avr 1906
monitor audio B2
 |
|
Sus |
|
|
T.rac3Er

Conectat la: 16 Ian 2006 Mesaje: 89 Locatie: pitesti
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 6:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
o continuare
numai bine in continuare
|
 Download |
B2WHF206b.pdf |
462.15 KB |
162 Time(s) |
|
 Download |
B2WHF206a.pdf |
319.88 KB |
156 Time(s) |
_________________ denon avr 1906
monitor audio B2
 |
|
Sus |
|
|
yo2lsk
Conectat la: 05 Noi 2005 Mesaje: 58 Locatie: Deva
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 7:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut Liviu,
Denon AVR 1906 este un amplificator care are si un tuner radio (receptor radio). Un amplituner este exact acelasi lucru (aplificator cu un tuner).
Eu mi-am luat un Denon AVR 1906 de care sunt foaret multumit. Amplificatorul l-am imperecheat cu B&W seria 300 si se aud excelent.
Cred ca si Monitor audio B2 sunt o alegere inspirata, dar din pacate nu am avut placerea sa le ascult.
Bafta la cumparaturi.
|
|
Sus |
|
|
|