FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
PLEDOARIE PT PHILIPS...
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:28 pm    Titlul subiectului: Maguri PHILIPS - Bun sau Rau ? Raspunde cu citat (quote)

Īntr-un alt topic a adus Boggy15Hz vorba de magnetofon PHILIPS si de capetele "Long Life" din acesta:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=7762&start=150

@ Boggy15Hz

problema la Philips nu sīnt capetele. Capetele sīnt deosebit de rezistente, chiar daca acel plastic verde īn care se afla īntrefierele sperie si da o senzatzie optica de lucru ieftin si prost.

Problemele la toate Philips'urile din seria N 45xx sīnt curelele de transmisie de o calitate deosebit de proasta. Un mag din asta daca sta un timp mai īndelungat nefolosit, curelele pur si simplu se lichefiaza transformīndu-se īntr-o masa cleioasa neagra ca smoala topita.

La sta se mai adauga si lipsa de rigiditate a aparatului fiind compus 85% din plastic ieftin. Un schasiu metalic este numai acolo unde sta partea mecanica.

Pt. ca sa fie pe īntzelesul tuturor, aceasta generatzie de maguri poate fi comparata cu plasticatele chinezesti lipsite de valoare din ziua de azi.

Uite spre exemplu o poza dintr-un forum german unde este topita cureaua de la indicatorul de ture:

Pai..... nu stiu, Boggy15Hz daca o scula unde curelele se transforma astfel, merita mai mult de 50 EURO si daca este īntr-o stare PERFECTA de functzionare CEL MULT 75 EURO si asta cu INDULGENTZA.

Acum, īn urma pozelor de mai jos unde se vede interiorul unui PHILIPS N4515, vreau sa-mi spui si mie CE merita la aceasta "jucarie de plastic" 250 EURO sau mai mult:

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1319.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1317.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1316.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1315.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1314.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1313.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1312.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/Hpim1308.jpg

Uite. Sīnt deosebit de SINCER cu tine. EU am cumparat o astfel de scula la EBAY Germania cu 10 EURO la care s-a mai adaugat transportul postal de 14 EURO pe care nu-l iau īn consideratzie:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6596175949&rd=1&sspagename=STRK%3AMERFB%3AIID&rd=1

Un Philips care are capetele PERFECTE cu un grad de uzura MINIMA, curele NOI NOUTZE schimbate facute la comanda īn ziua de azi NU MERITA mai mult de 100 EURO. Nu merita pentru ca NU este o scula de calitate. Ma refer la calitatea rezistenzei la uzura īn timp. Din punct de vede al calitazii imprimare / redare este excelent.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:28 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Boggy15Hz

Conectat la: 17 Dec 2005
Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Deci mai bine schimb tot in el si il pastrez pentru propria auditie... mersi pentru sfat Smile
Vizitator

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 9:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a rezumat bine despre ce este vorba. Eu as adauga ceea ce imi aduc aminte de dinainte de 1989; la un moment dat imi trageam benzile la un tip care isi luase unul din asta, N 4420 cat si cel pe care il vinde EinarN, modelul mai mare cu multe butoane; omul avea si AKAI GX4000D si un GX625. Imi aduc bine aminte ca Philips'urile trageau bine pe AGFA si BASF insa AKAI se descurca mai bine cu ORWO. Am observat ca mereu le avea desfacute sau ca imi spunea ca le tot surubareste; erau aparate care mergeau practic non-stop deoarece se faceau bani frumosi pe vremea aia din inregistrari; stiu ca ambele Philips au DNL si pe vremea aia era un lucru util; nivelul de pretentii al meu pe acele timpuri semana mult cu al multora care posteaza astazi agresiv si fanatic in privinta unor branduri sau alte crocopishnitze; totusi nici atunci nu ma pacalea orice; magurile Philips sunau bine si trageau bine; tin bine minte ca eram in comun de acord cu cei care le aveau de faptul ca Philips suna mai cald decat AKAI; pe atunci unica sursa era vinilul si nu prea ne convenea! Very Happy ....de! omul se satura si de bine! Very Happy

Cred ca pretul din Germania este cu totul altul decat cel de aici; am vazut in consignatia un Philips din ala mare cu multe butoane gata mort, vandut ca defect si cu un buton lipsa plus altele intepenite la pretul de 100 euro insa acolo zace si va ramane forever. Aici in RO preturile sunt mai mari la orice, chiar si la vechituri; pe undeva este justificat avand in vedere chinul prin care treci sa le faci rost si sa le aduci in tara plus costul transportului pe care toti avem tendinta sa-l ignoram in orice socoteala si este complet gresit asa! Fa socoteala cat te costa numai sa mergi in Germania si inapoi?! Nu pune numai biletul de autocar ci si mancarea sau alte probleme!

Cred ca daca jucaria ta este in buna stare si cu capetele neuzate se poate cere cam 4...6 mil. lei vechi. Totusi ar merita sa-l pastrezi; nu este deloc prost ca electronica si daca vrei altceva te va costa mult mai mult...cu Philipsul abia platesti transportul.
Piesele electronice sunt de buna calitate, schema este desteapta, capetele alea urate sunt bune in audio pacat ca se tocesc iar cu mecanica daca te porti fumos o poti folosi; curele mai gasesti.
Iti recomand banda subtire (normala) AGFA sau BASF; nu pune pe el banda groasa profesionala deoarece ii raschetezi capetele si nu poate s-o inregistreze corect; curentul de premagnetizare este mic, anemic insa e prefect pentru banda de uz home; inclusiv ORWO obisnuita este recomandata dar din pacate capetele alea se murdaresc mult mai repede decat cele GX de la AKAI si va trebui sa stai mereu cu betegasele sa le cureti.
Pun si niste poze pe care poate trebuia sa le pui tu (gasite repede pe ebay).
Sus
EinarN

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 9:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un set de curele noi te costa la EBAY prin BUY IT (ebay-ul german = SOFORT KAUFEN) īn jur de 8,99 EURO. Daca capetele sīnt OK, schimba-i curelele si ai pace īnca 20 de ani. Este recomandarea mea.

N 4420 cum este al tau banuiesc ca arata astfel:

Parametri tehnici sīnt:

- 4 Piste
- 3 Viteze de banda: 4,75/9,5/19 cm/sec
- Turometru banda cu 4 pozitzii
- Marime maxima rola 18 cm
- 3 Motoare cu cabestan servoelectric asistat
- 3 capete "Long Life" 1x Imprimare, 1x Redare, 1x Stergere
- An fabricatzie 1978 īn sus

...
Intrari:
- Microfon: 0,2 mV (2 K-Ohm)
- Line: 2 mV (20 K-Ohm)
- Phono: 100 mV (1000 K-Ohm)
Iesiri: DIN: 1 V (10 K-Ohm)
- Line: 1 V (10 K-Ohm)
Casti: 3 V (400-600 Ohm)
- Monitor: 1 V (2 K-Ohm)

- 2 Instrumente VU

Frecventze :
- la: 4,75 cm/sec: 35-11 000 Hz
- la: 9,5 cm/sec: 35-19 000 Hz
- la: 19 cm/sec: 35-25 000 Hz
Diafonie la 1 kHz īn stereo: > 25 dB
Diafonie la 1 kHz diferenziat īn contrastereofonie: > 60 dB
Diafonie reperata pe limita maxima: 58 dB
Zgomot de fond limita:
la: 4,75 cm/sec: 58 dB
la: 9,5 cm/sec: 60 dB
la: 19 cm/sec: 60 dB
Devieri de turatzie tolerabila:
la: 4,75 cm/sec: +/- 0,20 %
la: 9,5 cm/sec: +/- 0,15 %
la: 19 cm/sec: +/- 0,10 %
Deviatzie limita max. la media de viteze: la 19 cm/sec: +/- 1 %
Amortizare stergere: la 19 cm/sec: > 70 dB
Frecventza de premagnetizare si stergere: 100 kHz
Infuentzarea unei piste prin stergerea celeilalte: < 0,5 dB
Dimensiuni (LxĪxl in mm): 415x435x210 mm
Greutate aprox: 9, 8 Kg

Sper ca am tradus corect. Termenii tehnici ma cam īncurca si pe mine Surprised

@ momolo
Pozele cu capetele pe care ai pus-o tu arata capete uzate 20%. Uite aici capete NOI N-e uzate:

(Acuschi vine BV si zice ca-s capete tari de Tesla) Razz

Ultima modificare efectuata de catre EinarN la Mar Ian 31, 2006 10:44 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Boggy15Hz

Conectat la: 17 Dec 2005
Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 10:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

trebuia sa scrii si mai mic... Whistle

Conectat la: 15 Feb 2005

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 11:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hai sa intervin si eu nitel - ca fost proprietar de N4504 DECK - tragea bine, se auzea bine - ceea ce era normal - la o viteza de 19 si pe o banda Scotch noua - dar calitatea executiei era slaba - numai plastic, care scirtiia cind il mutai de colo colo - cea mai mare problema - dupa 2 ani de mers, capetele se murdareau / magnetizau f.f.f.f. repede - trebuiau sterse la 1 ora de play ! deci calitativ, cu mult sub japonezele de acelasi calibru ! ( am folosit benzi bune,noi)

Apoi au aparut magurile Philips metalice - N7150,N7300,N4520/4522 - dar tot nu se comparau cu japonezele !

Am compilat un file cu ultimele modele de maguri Philips poze,specs - cele "metalice" dar are 3.7 mb si nu mai intra aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
EinarN

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 11:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un site bun cu maguri si parametri, nu numai PHILIPS, gasesti aici:

http://www.tonbandhobby.de/tonband.htm

E pe germana dar mergīnd pe meniul "drop down" ajungi la sculele dorite.
Fiecare are poza si datele Tehnice.
Apsolut toate sculele care l-e vezi acolo, l-e are omul īn casa.

Sus
IR Babuin

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 12:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dar nu are nimic despre magurile TECHNICS - care au fost la vremea aceea top - si TEAC X2000R nu este prezentat
Sus
EinarN

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 12:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Omul prezinta pe pagina lui numai ceea ce poseda īn realitate.
Sus
IR Babuin

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 12:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

e bun asa, dar decit 6 x GX4000 parca ar fi mers un Technics ...
Sus
EinarN

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 12:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

O fi IUBITOR de AKAI GX4000 Laughing

Spunemi ! Potzi TU sa-mi povestesti ceva de jucaria asta:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=7955
Sus
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 10:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Philips-ul la capitolul cass-uri si mag-uri au facut numai risnite, cred ca nu merita sa ne batem capul cu ei . Acelasi respect deosebit il am si pentru Grundig, Telefunken, Saba, si alte saracii europene, mai putin Revox care au facut cate ceva in domeniu.
EinarN

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 10:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MLGore a scris:
Philips-ul la capitolul cass-uri si mag-uri au facut numai risnite, cred ca nu merita sa ne batem capul cu ei . Acelasi respect deosebit il am si pentru Grundig, Telefunken, Saba, si alte saracii europene, mai putin Revox care au facut cate ceva in domeniu.
Da dar vezi ca sīnt oameni pe care-i intereseaza si fiind tehnica VINTAGE eu zic sa l-e acordam cīt de cīt atentzie.
Pt. omul de rīnd care nu are pretentzii la calitate semiprofesionala sau mai mare, este o scula destul de bunicica.
Aici, īn germania i s-e spune īn jargon "BOMBA DE PLASTIC" = Plastik Bombe Laughing

Cu toate astea sīnt colectzionari pt. care Philips este.... "crem de' la crem".

Personal am avut de ja vreo 6 bucatzi. Printr-e altele N 4505, N 4506, N 4515. Nu le-am tzinut pe nici unul. Toate au aterizat la EBAY.
Am mai multe scule Tesla si Unitra īn colectzie. La Philips am renuntzat.
Un Tesla CM 160 m-i s-e pare calitativ mai bun ca un Philips N 4505 de ex.
Nici cu REVOX n-am reusit sa ma īmprietenesc. Sīnt penibile pur si simplu. Revox nu are nici macar buton de pauza si capetele se tocesc vazīnd cu ochii de moi ce sīnt. Totusi se vīnd la pretzuri exorbitante si un set de capete costa peste 400 EURO.
Sus
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 10:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MLGore a scris:
... mai putin Revox care au facut cate ceva in domeniu.

Ai apucat sa testezi vreunul, comparativ cu al tau ?

CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 10:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:

Nici cu REVOX n-am reusit sa ma īmprietenesc. Sīnt penibile pur si simplu. Revox nu are nici macar buton de pauza si capetele se tocesc vazīnd cu ochii de moi ce sīnt. Totusi se vīnd la pretzuri exorbitante si un set de capete costa peste 400 EURO.

Se foloseau totusi in studiouri de inregistrari Wink

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Urmatorul
Pagina 1 din 14

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum