Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
momolo Vizitator
|
Trimis: Lun Feb 20, 2006 8:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
primele negre aveau VU analogice colorate cu bec in spate; pe urma au aparut cele cu masca plastic negru cu inseratii de tabla de aluminiu si afisaj pe tub fluorescent scris in slavona (doar tubul), albastru-verde cu rosu; era un singur tub stereo comun cu unele casetofoane deck rusesti; culoarea la masca era argintiu in mare insa defapt era o masca de baza tot de plastic cu tabla subtire de aluminiu lipita; sub carcasa era aproape acelasi mag iar ca schema identic. Difereau butoanele si masca plus afisajul VU si cam atat.
Astea argintii cu fluorescente erau lucrate mai bine (un pic) insa in general toate Kashtan erau facute zdravan si cu simt de raspundere; fatza de Majak, kashtanul era cu o clasa mai sus din toate punctele de vedere, in principal lucratura mai buna si materiale superioare. In special metalul folosit la Kashtan este de foarte buna calitate. Problema lor cea mai grava erau faimosii condensatori electrolitici, niste gunoaie pe langa care cei romanesti erau un lux! In rest se remarca seriozitatea cu care erau lipite toate piesele, cablurile legate frumos cu sfoara cerata, totul dichisit si bine strans, aranjat; proiectarea era insa foarte...sovietica! Mare, gros, brut si fara economie de material. La Kashtan rezistentele erau la unele serii cele MLT rosii insa la Majak erau numai cele verzi proaste si decalibrate.
Pana la urma erau ca multe produse comuniste "branza buna in burduf de caine", adica lucruri bune dar neispravite. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Feb 20, 2006 8:36 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
vivi
Conectat la: 31 Ian 2006 Mesaje: 23
|
Trimis: Lun Feb 20, 2006 8:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
deci sa inteleg ca erau si negre cu vu-metru pe tub? |
|
Sus |
|
|
vivi
|
Trimis: Lun Feb 20, 2006 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
momolo ai vreo poza cu modelul negru?( KASHTAN-1 cu vu-metru pe tub) |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Lun Feb 20, 2006 9:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stai putzin, momolo, ca Kashtanul argintiu pe care l-am avut eu, avea VU pe tuburi ca PIONEER 909 (vezi poza) dar nu pe albastru ci pe VERDE cu partea de dupa 0 dB (sectorul rosu) era galben.
 |
|
Sus |
|
|
vivi
|
Trimis: Mar Feb 21, 2006 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu tot nu am inteles. este si kashtan negru cu vu-metre pe tub?
Ultima modificare efectuata de catre vivi la Mar Feb 21, 2006 7:49 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mar Feb 21, 2006 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
vivi a scris: | eu tot nu am inteles. este kashtan negru si cu vu-metre pe tub? | Eu cît am fost în RO n-am vazut asa ceva ci NUMAI cel sidefiu. |
|
Sus |
|
|
vivi
|
Trimis: Mar Feb 21, 2006 7:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi-a zis cineva ca are si tre sa mi-l aduca. nici eu nu prea il cred .
mi- a zis ca sunt undeva in dreapta dar jos la baza. l-am intrebat ce culoare are pe tub si mi-a zis ca are culoarea rosie |
|
Sus |
|
|
ARISTONA

Conectat la: 14 Mar 2006 Mesaje: 65 Locatie: Alaturi de un abric cu papiote
|
Trimis: Joi Mar 16, 2006 3:40 pm Titlul subiectului: Re: CD>MAGNETOFON... RELOADED |
|
|
Boggy15Hz a scris: | Intrebarea este daca un CD imprimat pe Banda de Magnetofon este mai bun calitativ... Se pare ca nu, deoarece nu se acopera defectele din scriere. Ramasesem la intrebarea catre momolo, cat valoreaza de fapt PHILIPS N-4420... |
Un Philips N4420 nu are cums acoste mai mult de 60-65 euro si asta cu tot plasticul din partea mecanica f. bine intretinut. Este contruit pe aceeasi conceptie ca si N4504, doar ca s-a folosit corectorul de ton de tip Hutchinson de la modelul N4422 (care N4422 e facut dupa N4506 al meu ). Personal... prin comparatie cu un TESLA B115 suna mai...spart (basii sunt poate un fel de bubuit pt unii, iar inaltele ceva ascutit sacadat). daca optezi pentru un Magnetofon cu amplificator incorporat (dar fara difuzioar ede control in el) orienteaza-te catre un TESLA B115, GRUNDIG TK-850, REVOX A77 SAU UNITRA-CONCERT (e singurul mag polonez cu posibilitate rola de 26cm....suna chiar f. bine daca luam ca etalon redarea unui GX-620 ). _________________ Magul e ca o femeie de treizeci de ani...stie tehnica, iar fetitza de 18 ani e un empetrei pe carbuni...tot cere putere calorica si...degeaba  |
|
Sus |
|
|
ARISTONA

Conectat la: 14 Mar 2006 Mesaje: 65 Locatie: Alaturi de un abric cu papiote
|
Trimis: Joi Mar 16, 2006 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
EinarN a scris: | @ walker666
Nu numai ca SEAMANA cu M 2405 S ci M 2405 S este conceput si construit dupa el. Unitra a cumparat licentza de la TOMSON pt. Aparatele astea si a facut ZK 246.
Purtatorul original de licentza este ZK 246 E iar M 2405 S toate cele trei versiuni existente, sînt DERIVATE de la acesta. Daca te uitzi într-un ZK 246 si într-un M 2405 S vei vedea ca sînt perfect identice. S-a schimbat în mare parte numai NUMELE si designul.
La prima versiune M 2405 S este schimbat numai designul fiind partea de sus unde sînt becurile si VU pe NEGRU iar jos unde sînt Tastele a ramas ARGINTIU.
La a doua versiune M 2405 S s-a schimbat designul complet pe negru, sau montat întinzatoare de banda si etajul final integrat este pe circuite integrate de TESLA isentic ca la Tesla B 115
La a treia versiune M 2405 S s-au schimbat doar instrumentele VU. Acestea nu mai sînt instrumente bloc, ci doua instrumente SEPARATE. Restul este perfect identic ca la versiunea a doua.
Pozele de la astea toate (si în interior) l-e potzi vedea aici:
http://www.romania-direkt.de/unitra/zk/s11.htm
Pretzul unui Unitra M 2405 S în România prin 1982 - 1983 era de 7300 LEI daca-mi aduc bine aminte. |
Primul UNITRA facut direct dupa Thomson s enumea ZK-240 si atat! va trimit poza modelului de Thomson englezesc dupa care a fost facut zk-240 _________________ Magul e ca o femeie de treizeci de ani...stie tehnica, iar fetitza de 18 ani e un empetrei pe carbuni...tot cere putere calorica si...degeaba  |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Joi Mar 16, 2006 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da. Astai versiunea MONO.
Versiunea STEREO:
 |
|
Sus |
|
|
vivi
|
Trimis: Sam Mai 27, 2006 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
a-pro-pos de maguri, sper sa recunoasteti magul kashtan-1 |
|
Sus |
|
|
vivi
|
Trimis: Sam Mai 27, 2006 3:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
si inca o poza |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Sam Mai 27, 2006 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mmmmmmm.......... da. Ai Spart un Kashtan, ai făcut amplif din el dar butoanele de poturi sînt de la Maiac 205. Corect ? |
|
Sus |
|
|
vivi
|
Trimis: Sam Mai 27, 2006 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu butoanele sunt cmparate de la magazin |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Sam Mai 27, 2006 4:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Posibil dar sînt butoane de Maiac 205 , cele negre cu inel argintiu frezat. Știu. Se găseau înainte în comerț. Oricum păcat de săracul Kashtan că l-ai "decapitat" în halul ăsta.  |
|
Sus |
|
|
|