FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Alegere casti
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ?
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Sam Mar 20, 2010 3:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Adu, o comparație între 595 și AKG 701?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Mar 20, 2010 3:24 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Adu

Conectat la: 08 Oct 2007

MesajTrimis: Sam Mar 20, 2010 3:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:

K701 este o casca din alta liga fata de HD595...K701 este o casca extrem de rezolutiva. Pe K701 vocile (indeosebi cele feminine) suna foarte natural soundstage-ul este foarte extins atat in latime cat si in adancime. Pe bass K701 nu sunt o referinta, dar nu inseamna ca nu au bass, sunt foarte corecte; in aceast sens conteaza foarte mult si tipul de amplificare (tranzistori sau tuburi). Eu am asociat aceste casti cu un amplificator pe tuburi in clasa A-Yarland P100 care le conduce foarte bine.

Horatiu

Conectat la: 22 Oct 2006

MesajTrimis: Sam Mar 20, 2010 4:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:

Subscriu la ce a spus Alexandru (Adu).

K701 sunt cu cel putin o clasa peste HD595 (acelasi lucru pot sa-l confirm in ceea ce priveste HD650). Am ascultat K701 si HD595, HD650, amplificate pe Meier-Corda PREHEAD-I si am folosit ca si sursa un convertor Lavry DA10, asa incat pot sa spun ca sunt in masura sa trag unele concluzii...

K701 sunt ideale pentru inregistrari de muzica clasica, jazz, blues, instrumentala, s.a. Se comporta sub asteptari pe muzica ritmata (gen rock, dance, trance,...) Pentru ca, asa cum spunea Alex, sunt deficitare pe partea de bass si sound-stage-ul exagerat (sau oricum, mult mai mare fata de HD595), nu face altceva decat sa inrautateasca imaginea sonora.

K701 sunt deosebit de transparente si rezolutive, reflecta fidel calitatea sau deficientele inregistrarii, sursei si bineinteles a amplificarii! Au nevoie de forta bruta (de cativa wati suplimentari) ca sa fie puse in valoare.

La un moment dat am fost pus in situatia sa aleg intre K701 si HD650 si le-am ales pe acestea din urma, probabil datorita faptului ca se preteaza la o gama mai larga de inregistrari (stiluri) muzicale. Este o casca "All-rounder"- la fel ca si HD595, ceea ce nu poti spune despre castile austriece. Ambele, (K701 si HD650) sunt foarte bune pentru clasica si jazz - o spun inca o data, deoarece scot in evidenta calitatile vocale ale interpretului precum si instrumentatia (specifica), tocmai prin faptul ca redau o definitie si o pozitionare larga in "spatiu", fiind clar mai transparente si mai fine decat modelele inferioare Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Rycher

MesajTrimis: Dum Mar 21, 2010 12:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok, dacă le recomandați cu atâta căldură trebuie să ascult K701 undeva. Eu mă gândeam să trec la Senn 650, dar aștept până încerc și K701. Singura chestie care îmi displace total la ele este designul, mi se pare oribil și nu știu de ce AKG insistă cu acest design. Mă rog, o fi chestie de gusturi, poate altora le place.
Sus
Rycher

MesajTrimis: Sam Mar 27, 2010 11:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dacă tot am vorbit de căști și de Sennheiser, își mai amintește cineva de Sennheiser Orpheus, care costau (și costă și în prezent) în jur de 17.000 USD? Da, 17.000 USD. Cei de la Hi-Fi Choice spuneau că nicio boxă nu se poate apropia de așa ceva.

Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Apr 02, 2010 10:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vreau să particip la acest concurs

http://www.headphonesolutions.com/free-hd-800-headphones.html?campaign=hsaff

Știe cineva, mai priceput în review-uri (Cosmin_C, poate), ce înseamnă mai exact: "An honest well written review. Please make it NO LONGER THAN 10" (25 cm) long unless you write like Dan Brown."

Cât de lung maximum, adică, să fie review-ul? Mersi.
Sus
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Apr 02, 2010 10:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lungimea unui text se masoara prin numarul de litere, nu stiu ce vor sa spuna acolo. Laughing
Rycher

MesajTrimis: Vin Apr 02, 2010 10:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am aflat: o pagină (în Word, cu chenar).
Sus
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Apr 02, 2010 11:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aha, de fapt se refera la dimensiunile unei pagini A4. Smile
Kerio

Conectat la: 18 Mai 2006

MesajTrimis: Sam Apr 03, 2010 9:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:
Ok, dacă le recomandați cu atâta căldură trebuie să ascult K701 undeva. Eu mă gândeam să trec la Senn 650, dar aștept până încerc și K701. Singura chestie care îmi displace total la ele este designul, mi se pare oribil și nu știu de ce AKG insistă cu acest design. Mă rog, o fi chestie de gusturi, poate altora le place.

Din cate mi-am dat seama citind post-urile tale, esti un iubitor al analog-ului.
Ca atare,recomandarea mea se indreapta catre HD650 ori HD600 sau, ca si compromis fata de AKG,Beyerdynamic DT880.
AKG 701(2) sunt casti care se apropie mult mai mult de conceptul de monitor ,rezolute ,cu un soundstage mai bun fata de Senn-uri dar care sufera la capitolul muzicalitate.
Mai stiu ca esti si iubitor de muzica rock asa incat daca ai putea sa asculti un Grado din seriile superioare s-ar putea ca optiunile tale sa se schimbe brusc.
Indiferent ce alegere vei face ,asigura-te ca asculti ambele modele CORECT imperecheate cu cabluri si surse potrivite si mai ales amplificate corespunzator.

Una din persoanele de pe acest forum care a investit si a experimentat destul de mult in materie de casti si care la acest moment are un rig excelent este Darku.
Incearca sa il contactezi pentru o auditie mai ales ca sunteti amandoi din Bucuresti,este un om deosebit.

Si sa nu uitam:
http://forum.computergames.ro/168-audio/101886-cu-si-despre-casti-audio-din-romania/page-197.html
http://www.head-fi.org/
http://www.head-case.org/forums/forum.php
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Horatiu

Conectat la: 22 Oct 2006

MesajTrimis: Sam Apr 03, 2010 11:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Subscriu la ce s-a spus mai sus,

HD650 vin ca o "manusa"... Potolesc foarte bine sunetul cu un pronuntat caracter digital si sunt casti bine echilibrate.

Sandu (Darku) are acum la rodaj o casca deosebita, pe care poate sa o testeze in paralel cu HD650. E vorba de modelul cap de serie de la Beyerdynamic, T1. Aceasta casca pare a asigura "orgasmul" oricarui audiofil care cauta placerea auditiei prin prisma aceasta. Very Happy

http://www.headphone.com/headphones/beyerdynamic-tesla-t1.php
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006

MesajTrimis: Sam Apr 03, 2010 12:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu m-am indragostit definitiv de astea:

Suna senzational, dar cel mai important pentru mine este ca stau la distanta de urecche si nu sunt etanse pe ureche, daca iti suna telefonul sau te striga "la masa" poti auzi.
Nu folosesc decat foarte rar (cu adevarat foarte rar-poate o data pe luna) castile si ca atare nu am o mare experienta la casti, dar parerea mea este ca nici o pereche de casti nu va egala vreodata senzatia data de niste boxe adevarate, puse in miscare de un sistem adevarat.
E drept ca si reciproca este valabila, practic sunt doua lumi paralele.

Rycher

MesajTrimis: Mie Apr 07, 2010 1:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Între timp am mai ascultat două căști, Beyerdynamic DT770 și Grado SR80i. La DT770, nu aș putea suporta basul acela mai mult de 5 minute. Parcă ai două subwoofere legate de cap. Din ce am mai citit, se pare că acesta este patternul Beyerdynamic, așa că spun pas. Știu că sunt mulți care asta caută, dar eu nu pot îndura așa ceva. Legat de Grado, pot să trec peste faptul că sunt urâte și incomode, însă sunetul are ceva dulceag, ce nu-mi place. Prezentarea este foarte forward, soundstage-ul nu se poate compara cu cel al HD 595, pe care le folosesc acum. Dinamica lor însă este foarte bună, dar sunetul îți lasă totuși senzația de "căști", pe care o ai la orice căști sub un anumit nivel, și pe care la HD 595, datorită soundstage-ului superb, nu o am. Cred că până la urmă tot la HD 650 ajung. Căștile Sennheiser au ceva, o anumită neutralitate și basul acela extrem de precis, care mie întotdeauna mi-au plăcut.
Sus
Kerio

MesajTrimis: Mie Apr 07, 2010 10:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:
.... Din ce am mai citit, se pare că acesta este patternul Beyerdynamic, așa că spun pas. Știu că sunt mulți care asta caută, dar eu nu pot îndura așa ceva.

Imi permit sa te contrazic.
Afirmatia privind asa zisul pattern Beyer este una facuta la pripeala si sustin acest lucru chiar daca sunt detinator de casti Sennheiser.
DT770 sunt casti inchise cu un pronuntat caracter bassy si cu o destinatie clara, anume muzica hip-hop,house and co. asa incat a le introduce in aceiasi oala cu DT880 si DT990, ( nemaivorbind de T1) este o greseala.
Daca ti-as fi oferit un PX100 sau HD280 spre comparatie cu un DT880 atunci care ar fi fost concluzia ta?
Sus
Kerio

MesajTrimis: Mie Apr 07, 2010 10:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:
... și pe care la HD 595, datorită soundstage-ului superb, nu o am. Cred că până la urmă tot la HD 650 ajung. Căștile Sennheiser au ceva, o anumită neutralitate și basul acela extrem de precis, care mie întotdeauna mi-au plăcut.

Iarasi cateva lucruri cu care nu sunt de acord.
1.HD595 are intr-adevar un soundstage superior Grado SR80i dar la a spune ca este superb este deja prea mult.Este mediocru in cel mai fericit caz si nenatural in cel mai probabil.
2.Modelele Sennheiser HD595,HD600 si HD650 nu sunt casti neutre ci dimpotriva au o coloratura aparte a sunetului menite sa le confere muzicalitate si placere a auditiei pe durate extinse.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ? Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 2 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum